Moliugu keksiukai su suriu
1,5 puodelio miltu
1 puodelio tarkuoto moliugo
1 puodelio tarkuoto surio
2 a.s. kepimo milteliu
1/3 puodelio aliejaus
1/2 puodelio jogurto/grietines
2 kiausiniu
druskos, pipiru
Moliuga ir suri sutarkuojame burokine tarka.
Sumaisome miltus su kepimo milteliais, i sia mase beriame moliuga ir puse surio, pagardiname druska, pipirais.
Isplakame kiausinius, jogurta, alieju ir supilame i miltu ir cukiniju misini. Atsargiai ismaisome.
Tesla paskirstome i keksiuku formeles ir apibarstome likusiu suriu. Kepame apie 25 min 180 laipsniu orkaiteje.
QUOTE(gaily @ 2013 10 21, 20:21)
jau maniau, kad man dejavu ir saltuose , ir karstuose tas pats receptas copy-paste. Visgi, reiktu apsisprest, cia uzkandis, ar antras...
QUOTE(brashke77 @ 2013 10 21, 22:12)
jau maniau, kad man dejavu ir saltuose , ir karstuose tas pats receptas copy-paste. Visgi, reiktu apsisprest, cia uzkandis, ar antras...
Gal skanus ir karsti, ir salti Ryt isbandysiu.
QUOTE(brashke77 @ 2013 10 21, 21:12)
jau maniau, kad man dejavu ir saltuose , ir karstuose tas pats receptas copy-paste. Visgi, reiktu apsisprest, cia uzkandis, ar antras...
Man jie tinka ir karšti užvalgyti, ir paskui skanu prie kokios sriubos šalti. Originaliame recepte gaminami iš cukinijų ir šiam kiekiui dar dedamos 6 puselės saulėje džiovintų pomidorų, bet šį kartą pakeičiau pagal save.
QUOTE(gaily @ 2013 10 21, 20:21)
Reiks išbandyti O kiek keksiukų išeina iš tokio kiekio?
QUOTE(elzeda @ 2013 10 22, 10:16)
Reiks išbandyti O kiek keksiukų išeina iš tokio kiekio?
Apie 12, aš vakar padariau 9-10, bet labai jau dideli
Ryžių blynukai
reikės:
2 stiklinės virtų ryžių
2 rūkytos dešrelės
gabalėlis fermentinio sūrio
šaukštas miltų
druska , pipirai
džiuvesėliai
Į ryžius suberti smulkiai supjaustytas dešreles, sutarkuotą sūrį, drusą, pipirus( galima įdėti čili, tuomet blynukai bus aštrūs), įdėti šaukštą miltų ir viską sumaišyti...
Tuomet iš gautos masės daryti rutuliukus ir juos apvolioti džiuvesėliuose, voliojant juos paspausti, kad gautūsi blynukai. Nedaryite didelių, nes gali iširti keptuvėje...
kepti įkaitintuose riebaluose, tol , kol paruduos
valgyti su savo mėgiamu padažu
Skanaus
reikės:
2 stiklinės virtų ryžių
2 rūkytos dešrelės
gabalėlis fermentinio sūrio
šaukštas miltų
druska , pipirai
džiuvesėliai
Į ryžius suberti smulkiai supjaustytas dešreles, sutarkuotą sūrį, drusą, pipirus( galima įdėti čili, tuomet blynukai bus aštrūs), įdėti šaukštą miltų ir viską sumaišyti...
Tuomet iš gautos masės daryti rutuliukus ir juos apvolioti džiuvesėliuose, voliojant juos paspausti, kad gautūsi blynukai. Nedaryite didelių, nes gali iširti keptuvėje...
kepti įkaitintuose riebaluose, tol , kol paruduos
valgyti su savo mėgiamu padažu
Skanaus
QUOTE(Hedra:) @ 2013 10 22, 15:04)
neišbyra? jokio skysčio, kiaušinio nereikia? kas juos riša?
QUOTE(mindaiva @ 2013 10 22, 16:10)
neišbyra? jokio skysčio, kiaušinio nereikia? kas juos riša?
Nedejau nei kiausinio nieko, tik tai kas parasyta, reikia maziukus daryti, tada neisirs....padarai kamuoliuka ir ji suspaudi, o voliojant dziuveseliuoe priploti truputi.na man neisiro
Kiaulienos suktinukai su faršu
reikės:
kiaulienos
faršo
svogūnų
fermentinio sūrio
džiuvesėlių
petražoliu( arba kitų mėgiamų žalumynų)
kiaušinis
pomidorų pasta
prieskoniai
česnakas
I farša pripjausčiau petražolių, tačiau galite naudoti savo mėgiamus žalumynus,įspaudžiau dvi skilteles česnako, idėjau maltos mėsos prieskonių, tačiau prieskonius galite rinktis pagal skoni...
Plonai išmušiau kiaulienos kepsnelius ir juos ištepiau nestoru sluoksniu faršo, tuomet perlenkiau du kartus...kepsnelius pavolioti džiuvesėliuose, po to kiaušinio plakinyje ir kepti iš abieju pusių įkaitintuose riebaluose...
Truputėli apkepusius kepsnelius dėjau i skarda, kurioje iklojau sviestini popieriu.Ant kepsneliu patepiau pomidorų pastos ir išdėliojau žiedais pjaustytą svogūną, tuomet juos orkaitėje pakepti apie 25 minutes..Galiausiai ant kepsneliu užbarstyti sutarkuotą fermentinį sūrį ir pakepti orkaitėje, kol jis išsilydis....
Valgyti su savo mėgiamu garnyru ir salotomis.
Skanaus
reikės:
kiaulienos
faršo
svogūnų
fermentinio sūrio
džiuvesėlių
petražoliu( arba kitų mėgiamų žalumynų)
kiaušinis
pomidorų pasta
prieskoniai
česnakas
I farša pripjausčiau petražolių, tačiau galite naudoti savo mėgiamus žalumynus,įspaudžiau dvi skilteles česnako, idėjau maltos mėsos prieskonių, tačiau prieskonius galite rinktis pagal skoni...
Plonai išmušiau kiaulienos kepsnelius ir juos ištepiau nestoru sluoksniu faršo, tuomet perlenkiau du kartus...kepsnelius pavolioti džiuvesėliuose, po to kiaušinio plakinyje ir kepti iš abieju pusių įkaitintuose riebaluose...
Truputėli apkepusius kepsnelius dėjau i skarda, kurioje iklojau sviestini popieriu.Ant kepsneliu patepiau pomidorų pastos ir išdėliojau žiedais pjaustytą svogūną, tuomet juos orkaitėje pakepti apie 25 minutes..Galiausiai ant kepsneliu užbarstyti sutarkuotą fermentinį sūrį ir pakepti orkaitėje, kol jis išsilydis....
Valgyti su savo mėgiamu garnyru ir salotomis.
Skanaus
Sakykit, o moliugu blyneliams viska per burokine tarka reikia tarkuoti?
QUOTE(Jolanna @ 2013 10 23, 16:47)
Sakykit, o moliugu blyneliams viska per burokine tarka reikia tarkuoti?
Jei pagal paskutinį receptą čia dėtą, tai taip.