Austrės su morkomis ir svogūnais
Jums reikes:
Austriu ( zmogui maziausiai 6 vnt)
1 svogunas
2 morkos
3 skilteles cesnako
druska, pipirai
citrina arba citrinos sulciu
Pradzioje gerai nuplauname austres ir jas pradarome, tada tokias pradarytas virti apie 10 min
tada ikaitintame aliejuje pakepinti smulkiai supjaustyta svoguna, sutarkuotas morkas ir cesnaka....
is kriaukliu su peiliu islupti austres ir sudeti i apkepintas darzoves, uzberti druska ir pipirais....
patroskinti apie 10 minuciu ir apslakstyti citrinos sultimis....
skanaus!!!!!
QUOTE(Kriziukas @ 2013 09 23, 15:09)
o sakykit kokį sūrį dėjot? nes kai kurie labai jau specifiniai ir aštrūs, bijau nepataikyt
aš padažam visokiem tai vilkyškių memel blue dedu
džiaugius, kad atsirado kam patiko
Vištiena troškinta su morkomis ir cukinijomis
Receptas :
Mėgstamų vištienos dalių
Morka
Svogūnas
Cukinija
Grietinės
Kečupo
Druska
Pipirai
Petražolės
Krapai
Vištiena, pjaustytas morkas, svogūnus, cukinijas, sudedame į greiptuodį, dedame druskos ir pipirų pagal skonį, porą šaukštų grietinės bei kečupo, petražolių, krapų, pilame vandenuko, užviriname, nuimame putas, tada uždarome greitpuodį dangčiu ir troškinam 15 minučių. Garnyrui valgėm basmati ryžius. Skanaus
Receptas :
Mėgstamų vištienos dalių
Morka
Svogūnas
Cukinija
Grietinės
Kečupo
Druska
Pipirai
Petražolės
Krapai
Vištiena, pjaustytas morkas, svogūnus, cukinijas, sudedame į greiptuodį, dedame druskos ir pipirų pagal skonį, porą šaukštų grietinės bei kečupo, petražolių, krapų, pilame vandenuko, užviriname, nuimame putas, tada uždarome greitpuodį dangčiu ir troškinam 15 minučių. Garnyrui valgėm basmati ryžius. Skanaus
Viščiukas su citrinomis ir čiobreliais
Reikės:
1.2-1.5 kg išvalyto ir nuplauto viščiuko
2 vidutinių svogūnų
2 morkų
1 galvutė česnako
alyvuogių aliejaus
1 nedidelės citrinos
druskos, šviežiai maltų pipirų
nedidelis pundelis šviežio čiobrelio
Viščiuko vidų ir išorę gerai įtrinti druska ir pipirais. Geriau tai padaryti iš anksto ir leisti viščiukui bent kažkiek pailsėti. Svogūnus nulupti, supjaustyti ketvirčiais ar per pusę ir dėti į pasiruoštą kepimo indą. Ten pat sudėti nuluptas ir vidutiniais gabalėliais supjausytas morkas, bei nuluptas (galima ir neluptas) česnako skilteles. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir ant jų dėti pasiruoštą viščiuką, į kurį prieš tai sukišti į keturias dalis perpjautą citriną ir čiobrelių saujelę. Pagal originalų receptą citrina pašildoma mikrobangų krosnelėje apie 40 sekundžių, tuomet subadoma arba įpjaunama peiliu, bet šito aš nedariau ir nors tikrai netrūko aromatingumo ir citrinos skonio, bet kitą kartą pamėginsiu ir šį variantą. Viščiuką dėti į įkaitintą 180C orkaitę ir kepti apie 1 val.15 - 1 val. 30 minučių apšlakstant viščiuką išsiskyrusiomis sultimis.
Skanaus!
Reikės:
1.2-1.5 kg išvalyto ir nuplauto viščiuko
2 vidutinių svogūnų
2 morkų
1 galvutė česnako
alyvuogių aliejaus
1 nedidelės citrinos
druskos, šviežiai maltų pipirų
nedidelis pundelis šviežio čiobrelio
Viščiuko vidų ir išorę gerai įtrinti druska ir pipirais. Geriau tai padaryti iš anksto ir leisti viščiukui bent kažkiek pailsėti. Svogūnus nulupti, supjaustyti ketvirčiais ar per pusę ir dėti į pasiruoštą kepimo indą. Ten pat sudėti nuluptas ir vidutiniais gabalėliais supjausytas morkas, bei nuluptas (galima ir neluptas) česnako skilteles. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir ant jų dėti pasiruoštą viščiuką, į kurį prieš tai sukišti į keturias dalis perpjautą citriną ir čiobrelių saujelę. Pagal originalų receptą citrina pašildoma mikrobangų krosnelėje apie 40 sekundžių, tuomet subadoma arba įpjaunama peiliu, bet šito aš nedariau ir nors tikrai netrūko aromatingumo ir citrinos skonio, bet kitą kartą pamėginsiu ir šį variantą. Viščiuką dėti į įkaitintą 180C orkaitę ir kepti apie 1 val.15 - 1 val. 30 minučių apšlakstant viščiuką išsiskyrusiomis sultimis.
Skanaus!
skaniai atrodo, super. Aš dar ir apelsino į vidų dedu, supjaustyto ketvirčiais.
QUOTE(Agrefa @ 2013 10 03, 13:26)
skaniai atrodo, super. Aš dar ir apelsino į vidų dedu, supjaustyto ketvirčiais.
Ačiū su apelsinu taip pat turėtų būti skanu
QUOTE(Lu Lu @ 2013 09 30, 22:00)
Kaip skaniai atrodo Ačiū labai už idėją, rytoj jau žinau ką gaminti
Visciukas labai gundantis
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su dviejų rūšių sūriais
Produktų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus.
Vienai porcijai apytiksliai reikės:
1 lakštas sluoksniuotos tešlos
1 vidutinio dydžio pomidoras
šiek tiek mozzarellos sūrio (mocarelos)
šiek tiek ožkų pieno sūrio
šviežių ir džiovintų žolelių ( naudojau džiovintų žolelių mišinį ir šviežius čiobrelius, bei petražoles)
maltų juodujų pipirų
Sluoksniuotos tešlos lakštą atšildyti, šiek tiek pakočioti ir supjaustyti į tris stačiakampius . Šonuose atsargiai įpjauti, kad kepdami gražiai iškiltų. Dėti riekelėmis pjaustytus pomidorus, šiek tiek mocarelos sūrio, patrupinti ožkų pieno sūrio ir viską pabarstyti džiovintomis ar šviežiomis žolelėmis, bei maltais pipirais. Kepti įkaitintoje 200C orkaitėje apie 20 - 25 minutes. Iškepusius pabarstyti šviežiomis petražolėmis ir čiobreliais.
Skanaus!
Produktų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus.
Vienai porcijai apytiksliai reikės:
1 lakštas sluoksniuotos tešlos
1 vidutinio dydžio pomidoras
šiek tiek mozzarellos sūrio (mocarelos)
šiek tiek ožkų pieno sūrio
šviežių ir džiovintų žolelių ( naudojau džiovintų žolelių mišinį ir šviežius čiobrelius, bei petražoles)
maltų juodujų pipirų
Sluoksniuotos tešlos lakštą atšildyti, šiek tiek pakočioti ir supjaustyti į tris stačiakampius . Šonuose atsargiai įpjauti, kad kepdami gražiai iškiltų. Dėti riekelėmis pjaustytus pomidorus, šiek tiek mocarelos sūrio, patrupinti ožkų pieno sūrio ir viską pabarstyti džiovintomis ar šviežiomis žolelėmis, bei maltais pipirais. Kepti įkaitintoje 200C orkaitėje apie 20 - 25 minutes. Iškepusius pabarstyti šviežiomis petražolėmis ir čiobreliais.
Skanaus!
Visciukas nerealiai atrodo, tikrai bandysiu, nes jau seniai ieskau paprasto ir gardaus recepto - sitas toks ir atrodo, aciu
QUOTE(Hedra:) @ 2013 09 25, 16:03)
Austrės su morkomis ir svogūnais
Oooo...koks afrodiziakas...Ir paprastai kaip pagaminamas Bus pabandytas
Moliūgų blyneliai
400 g moliūgo, 50 g morkų, 150 g bulvių, 1 svogūnas, 4 valgomasis šaukštas miltų, 2 kiaušiniai, 2 saujos petražolių, truputį druskos bei aliejaus kepimui.
Sutarkuotas daržves sumaišykite su susmulkintu svogūnu, kiaušiniais, miltais, smulkintomis petražolėmis bei druska ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir dėkite po šaukštą masės, suformuokite apvalius blynelius ir kepkite, kol jie gražiai apskrus. Patiekite su grietine.
400 g moliūgo, 50 g morkų, 150 g bulvių, 1 svogūnas, 4 valgomasis šaukštas miltų, 2 kiaušiniai, 2 saujos petražolių, truputį druskos bei aliejaus kepimui.
Sutarkuotas daržves sumaišykite su susmulkintu svogūnu, kiaušiniais, miltais, smulkintomis petražolėmis bei druska ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir dėkite po šaukštą masės, suformuokite apvalius blynelius ir kepkite, kol jie gražiai apskrus. Patiekite su grietine.