[quote=Cartman,2013 09 09, 12:52]
Makaronai su špinatais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Padažui reikės:
Svogūno
Didelės saujos špinatų
200g mėlynojo pelėsinio sūrio
120ml grietinėlės
Sviesto
Pipirų
Isbandem, labai patiko
Vištiena su obuoliais ir šonine
Reikės:
6 vištienos šlaunelių be kaulo
1 svogūno
rūkytos šoninės pasirinktinai
1 rūgštesnio obuolio
200 g grietinėlės (pyliau daugiau)
2-3 šakelės šviežio čiobrelio
druskos, pipirų, česnako
sviesto ar aliejaus kepimui (naudojau ghee sviestą)
Šlauneles perpjauti į tris ar dvi dalis, įtrinti druska, pipirais, česnaku ir palikti kuriam laikui. Svieste pakepinti vištieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir dėti į pasiruoštą kepimo indą. Toje pačioje keptuvėje pakepinti pjaustytą svogūną, bei šoninę ir jiems šiek tiek apkepus sudėti kubeliais pjaustytą obuolį. Pakepinti apie kelias min., supilti grietinėlę, pagardinti čiobreliu, jei reikia įberti druskos, pipirų ir viską supilti į kepimo indą, kuriame ilsisi vištiena. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Aš troškinau šiek tiek ilgiau, taigi mano obuolių gabaliukai suminkštėjo ir pasislėpė padaže.
Skanaus!
Reikės:
6 vištienos šlaunelių be kaulo
1 svogūno
rūkytos šoninės pasirinktinai
1 rūgštesnio obuolio
200 g grietinėlės (pyliau daugiau)
2-3 šakelės šviežio čiobrelio
druskos, pipirų, česnako
sviesto ar aliejaus kepimui (naudojau ghee sviestą)
Šlauneles perpjauti į tris ar dvi dalis, įtrinti druska, pipirais, česnaku ir palikti kuriam laikui. Svieste pakepinti vištieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir dėti į pasiruoštą kepimo indą. Toje pačioje keptuvėje pakepinti pjaustytą svogūną, bei šoninę ir jiems šiek tiek apkepus sudėti kubeliais pjaustytą obuolį. Pakepinti apie kelias min., supilti grietinėlę, pagardinti čiobreliu, jei reikia įberti druskos, pipirų ir viską supilti į kepimo indą, kuriame ilsisi vištiena. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Aš troškinau šiek tiek ilgiau, taigi mano obuolių gabaliukai suminkštėjo ir pasislėpė padaže.
Skanaus!
QUOTE(gaily @ 2013 09 03, 16:33)
Lazanija
Is keliu skirtingu receptu susideliojau sau tinkanti varianta..
Padazui:
40 gr sviesto
40 gr miltu
0,5 litro pieno
Farso sluoksniams:
500 gr kiaulienos/jautienos ar maisyto farso
Svoguno
Morkos
4-5 pomidoru
Druskos, pipiru, malto muskato, baziliko
Ir, zinoma, lazanijos lakstu.
Pirmiausia ruosiu farsa - su siek tiek aliejaus apkepinu supjaustyta svoguna, tarkuota morka, farsa. Sudedu susmulkintus pomidorus ir troskinu, kol jie sunyksta (iseina apie 40 min.).
Pasidarau padaza - istirpinu sviesta, suberiu miltus, siek tiek pakepinu, tada po truputi pilu piena.
Sluoksniuoju - pirmiausia siek tiek farso, tada lakstas-farsas-padazas. Virsutinis sluoksnis baigiasi farsu-baltu padazu, pabaigoje kepimo pabarstau tarkuotu suriu. Is viso kepu apie 45-50 min. 180-200 laipsniu orkaiteje.
Is keliu skirtingu receptu susideliojau sau tinkanti varianta..
Padazui:
40 gr sviesto
40 gr miltu
0,5 litro pieno
Farso sluoksniams:
500 gr kiaulienos/jautienos ar maisyto farso
Svoguno
Morkos
4-5 pomidoru
Druskos, pipiru, malto muskato, baziliko
Ir, zinoma, lazanijos lakstu.
Pirmiausia ruosiu farsa - su siek tiek aliejaus apkepinu supjaustyta svoguna, tarkuota morka, farsa. Sudedu susmulkintus pomidorus ir troskinu, kol jie sunyksta (iseina apie 40 min.).
Pasidarau padaza - istirpinu sviesta, suberiu miltus, siek tiek pakepinu, tada po truputi pilu piena.
Sluoksniuoju - pirmiausia siek tiek farso, tada lakstas-farsas-padazas. Virsutinis sluoksnis baigiasi farsu-baltu padazu, pabaigoje kepimo pabarstau tarkuotu suriu. Is viso kepu apie 45-50 min. 180-200 laipsniu orkaiteje.
ačiū už receptą , tikrai pavyko super , tik aš dar nuo savęs voveraičių virtų dadėjau
QUOTE(*Voque* @ 2013 09 21, 13:34)
Dekui uz receptuka,isbandysim rytoj
QUOTE(*Vego* @ 2013 09 22, 15:57)
Dekui uz receptuka,isbandysim rytoj
O aš jau šiandien išbandžiau. Super
Kibinai su aviena
Iš šio kiekio išeina 20 kibinų.
Tešlai reikės:
700 g miltų
200 g sviesto
150 g grietinės
2 kiaušinių
Druskos
Mėsos įdarui reikės:
450 g avienos
150 g svogūnų
Maltų pipirų, druskos
Šiek tiek vandens
Paruošiame tešlą: grietinę išplakame su kiaušiniais, sviestas ištirpinamas. Viską sumaišome. Į masę sijojame miltus, išsukame, tada tešlą išminkome ir paliekame šaldytuve.
Pasiruošiame mėsą - ją smulkiname mažas gabaliukais arba malame, susmulkiname svogūnus. Pabarstome druska, pipirais, įpilame šiek tiek vandens.
Tešlą padaliname į 20 gabaliukų, iš jų kočiojame blynelius, dedame mėsą ir užsukame.
Kepame apie 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Iš šio kiekio išeina 20 kibinų.
Tešlai reikės:
700 g miltų
200 g sviesto
150 g grietinės
2 kiaušinių
Druskos
Mėsos įdarui reikės:
450 g avienos
150 g svogūnų
Maltų pipirų, druskos
Šiek tiek vandens
Paruošiame tešlą: grietinę išplakame su kiaušiniais, sviestas ištirpinamas. Viską sumaišome. Į masę sijojame miltus, išsukame, tada tešlą išminkome ir paliekame šaldytuve.
Pasiruošiame mėsą - ją smulkiname mažas gabaliukais arba malame, susmulkiname svogūnus. Pabarstome druska, pipirais, įpilame šiek tiek vandens.
Tešlą padaliname į 20 gabaliukų, iš jų kočiojame blynelius, dedame mėsą ir užsukame.
Kepame apie 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
QUOTE(Cartman @ 2013 09 09, 12:52)
Makaronai su špinatais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Padažui reikės:
Svogūno
Didelės saujos špinatų
200g mėlynojo pelėsinio sūrio
120ml grietinėlės
Sviesto
Pipirų
Padažui reikės:
Svogūno
Didelės saujos špinatų
200g mėlynojo pelėsinio sūrio
120ml grietinėlės
Sviesto
Pipirų
isbandyta,super skanu tik as dariau su saldytais spinatai ,kitokiu nebuvo . Bet ir persivalgymas buvo vakare
mano improvizacija..
Element, neraliai gražiai ir skania atrodo.
QUOTE(*Vego* @ 2013 09 22, 14:57)
Dekui uz receptuka,isbandysim rytoj
Tikiuosi,kad patiks
QUOTE(elzeda @ 2013 09 22, 19:48)
O aš jau šiandien išbandžiau. Super
Džiugu,kad patiko
QUOTE(Cartman @ 2013 09 09, 11:52)
o sakykit kokį sūrį dėjot? nes kai kurie labai jau specifiniai ir aštrūs, bijau nepataikyt
Purus bulvių apkepas su daržovėmis
1 kg. bulvių
2 didelių morkų
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 v.š. miltų
3 kiaušinių
3 v.š. aliejaus
žiupsnelio muskato riešuto
druskos
pipirų
Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepo papuošimui). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite. Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps. Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus
P.S. Apkepą galima kepti ir keptuvėje. Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams
1 kg. bulvių
2 didelių morkų
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 v.š. miltų
3 kiaušinių
3 v.š. aliejaus
žiupsnelio muskato riešuto
druskos
pipirų
Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepo papuošimui). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite. Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps. Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus
P.S. Apkepą galima kepti ir keptuvėje. Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams
Bulvių apkepas su sūriu
1 kg bulvių
2 dideli svogūnai
2 saujos maltų džiūvėsėlių
4 česnako skiltelės
200 ml. grietinėlės 35 %
150 gr. fermentinio sūrio
100 gr. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto
druskos
pipirų
šviežių smulkintų krapų
rozmarinų (naudojau džiovintus)
Bulves su lupenomis išverdame, bet neperverdame, nes dar keps orkaitėje. Nors galima virti ir be lupenų, bet tuomet dar trumpiau. Supjaustome vidutinio storio griežinėliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, apkepiname, kol gražiai pagels.
Į grietinėlę dedame česnaką, sutraiškytą česnako spaustuvu, druską, pipirus, rozmariną. Viską gerai išmaišome. Sūri sutarkuojame burokine trintuve.
Į sviestu išteptą formą dedame sluoksnį bulvių, svogūnų, sviesto gabaliukų, užpilame šiek tiek grietinėles su prieskoniais, džiūvėsėlių, pabarstome sūrio, vėl viską kartojame, kol baigsis produktai. Pabaigai užpilame ant viršaus likusią grietinėle ir pabarstome sūriu. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min, arba kol viršus gražiai apskrunda. Iškepusį apkepą pabarstome krapais. Skanaus!
http://aj-receptai.b...s-su-suriu.html
1 kg bulvių
2 dideli svogūnai
2 saujos maltų džiūvėsėlių
4 česnako skiltelės
200 ml. grietinėlės 35 %
150 gr. fermentinio sūrio
100 gr. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto
druskos
pipirų
šviežių smulkintų krapų
rozmarinų (naudojau džiovintus)
Bulves su lupenomis išverdame, bet neperverdame, nes dar keps orkaitėje. Nors galima virti ir be lupenų, bet tuomet dar trumpiau. Supjaustome vidutinio storio griežinėliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, apkepiname, kol gražiai pagels.
Į grietinėlę dedame česnaką, sutraiškytą česnako spaustuvu, druską, pipirus, rozmariną. Viską gerai išmaišome. Sūri sutarkuojame burokine trintuve.
Į sviestu išteptą formą dedame sluoksnį bulvių, svogūnų, sviesto gabaliukų, užpilame šiek tiek grietinėles su prieskoniais, džiūvėsėlių, pabarstome sūrio, vėl viską kartojame, kol baigsis produktai. Pabaigai užpilame ant viršaus likusią grietinėle ir pabarstome sūriu. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min, arba kol viršus gražiai apskrunda. Iškepusį apkepą pabarstome krapais. Skanaus!
http://aj-receptai.b...s-su-suriu.html