Bulviniai kukuliai su fetos sūrio įdaru
Reikės (gaunasi priklausomai nuo dydžio ~20-25 vnt):
14 vidutinių bulvių (1,5-1,6 kg nuskustų)
5 v.š. miltų
4-5 v.š. krakmolo (plius šiek tiek pavoliojimui)
2 kiaušiniai (L dydžio)
Druskos
2 v.š. šviežių krapų
300 gr Fetos sūrio
100 gr Sviesto
4 v.š. grietinės
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, dar karštas būtinai reikia sugrūsti arba sumalti mėsmale. Atvėsinti.
Feta sutriname šakute su 1 v.š. smulkintų krapų.
Atvėsintą bulvių masę gerai sumaišome su miltais, krakmolu, kiaušiniais. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius, kuriuos įdarome fetos įdaru su krapais, suformuojame kukulius.
Kukulius verdame pasūdytame verdančiame vandenyje 8-10 min.
Sviestą išlydome, sumaišome su grietine ir pagardiname 1 v.š. krapų, pridedame druskos pagal skonį.
Padažą užpilame ant kukulių lėkštėje ir skanaujame.
QUOTE(dowwe @ 2013 09 01, 17:21)
Priminet receptuka, esu valgiusi tokius su paprastu fermentiniu suriu viduje, irgi skanu, reikes pasigaminti
Lazanija
Is keliu skirtingu receptu susideliojau sau tinkanti varianta..
Padazui:
40 gr sviesto
40 gr miltu
0,5 litro pieno
Farso sluoksniams:
500 gr kiaulienos/jautienos ar maisyto farso
Svoguno
Morkos
4-5 pomidoru
Druskos, pipiru, malto muskato, baziliko
Ir, zinoma, lazanijos lakstu.
Pirmiausia ruosiu farsa - su siek tiek aliejaus apkepinu supjaustyta svoguna, tarkuota morka, farsa. Sudedu susmulkintus pomidorus ir troskinu, kol jie sunyksta (iseina apie 40 min.).
Pasidarau padaza - istirpinu sviesta, suberiu miltus, siek tiek pakepinu, tada po truputi pilu piena.
Sluoksniuoju - pirmiausia siek tiek farso, tada lakstas-farsas-padazas. Virsutinis sluoksnis baigiasi farsu-baltu padazu, pabaigoje kepimo pabarstau tarkuotu suriu. Is viso kepu apie 45-50 min. 180-200 laipsniu orkaiteje.
Is keliu skirtingu receptu susideliojau sau tinkanti varianta..
Padazui:
40 gr sviesto
40 gr miltu
0,5 litro pieno
Farso sluoksniams:
500 gr kiaulienos/jautienos ar maisyto farso
Svoguno
Morkos
4-5 pomidoru
Druskos, pipiru, malto muskato, baziliko
Ir, zinoma, lazanijos lakstu.
Pirmiausia ruosiu farsa - su siek tiek aliejaus apkepinu supjaustyta svoguna, tarkuota morka, farsa. Sudedu susmulkintus pomidorus ir troskinu, kol jie sunyksta (iseina apie 40 min.).
Pasidarau padaza - istirpinu sviesta, suberiu miltus, siek tiek pakepinu, tada po truputi pilu piena.
Sluoksniuoju - pirmiausia siek tiek farso, tada lakstas-farsas-padazas. Virsutinis sluoksnis baigiasi farsu-baltu padazu, pabaigoje kepimo pabarstau tarkuotu suriu. Is viso kepu apie 45-50 min. 180-200 laipsniu orkaiteje.
cia tikrai pavojinga uzeiti,ar sotus esi ar alkanas, nuo vaizdu tik seiles tysta...
QUOTE(gaily @ 2013 09 03, 15:33)
Lazanija
Panasiai ir as kepu, ir mano vyras, brolis ir kiti lenkia zemai galva pries sita lazanija
Tik mesyte netroskinu keptuvej tiek ilgai, pakanka 10min, o tada jau orkaitej pasitroskina. Ir i mesyte, vietoj muskato, as dedu raudoneli.
Lygiai taip pat gaminu ir varskes su spinatais lazanija (vietoj mesytes dedam varskes ir kapotu spinatu)
QUOTE(MamaMamaMama @ 2013 09 03, 17:12)
Tik mesyte netroskinu keptuvej tiek ilgai, pakanka 10min, o tada jau orkaitej pasitroskina. Ir i mesyte, vietoj muskato, as dedu raudoneli.
Bet pomidorus tada susmulkinat labiau, ane? Nes as tokiomis kaip skiltelemis, tai po desimt minuciu nemazai gabaliukai liktu
QUOTE(gaily @ 2013 09 03, 18:01)
Bet pomidorus tada susmulkinat labiau, ane? Nes as tokiomis kaip skiltelemis, tai po desimt minuciu nemazai gabaliukai liktu
Susmulkinu pomidorus gabaliukais, sakykim 1.5cm (kvadraciukais) arba irgi pjaustau skiltelem, bet jau plonesnem. Man jie labai graziai pasileidzia po 10min patroskinimo keptuvej ir tikrai tiek gana, ypac kai dar i orkaite kisam. As keptuvej orientuojuos ne i pomidorus, o i malta mesa, kad ji apkeptu ir tada imu lauk viska.
Kartais netgi viena vid.dydzio pomidora supjaustau i kokias keturias apvalias skilteles cielai per visa pomidora, ir tas sviezias skilteles jau dedu tiesiai ant laksto. Pasitroskina orkaitej ir labai skanu. Kiti nenori to cielo pomidoro lazanijoj jausti, ir ta pomidora daugiau deda (smulkina ir troskina, "issileidusi") kaip vietoj pomidoru padazo.
Cia jau, kaip sakant, kiekvienai savas ir skaniausias variantas
Makaronai su vištiena, miško grybais ir fetos sūriu
Reikės:
300 g vištienos filė
200 g pasirinktų makaronų
200 g miško grybų (naudojau raudonikius ir baravykus)
200 ml grietinėlės
1 nedidelis svogūnas
50 g fetos sūrio
druskos,pipirų
vištienos prieskonių(nebutinai)
2 česnako skiltelės
petražolės
alyvuogių aliejaus
Visų pirma sudėti virti makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kol makaronai verda, nedideliais gabalėliais supjaustyti vištienos filė, apibarstyti druska, pipirais, įtarkuoti česnako, viską išmaišyti ir kepti ant alyvuogių aliejaus.
Iškepusią vštieną padėti šiltai ir toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, o kai jis suminkštės sudėti gerai nuplautus ir nedideliais gabalėliais pjaustytus grybus. Kai grybai iškeps viską užpilti grietinėle ir troškinti, kol sutirštės. Jei reikia įberti druskos, pipirų.
Išvirusius makaronus sumaišyti su padažu ir dėti į lėkštę. Ant viršaus išdėlioti vištienos gabalėlius,pabarstyti fetos sūriu ir kapotomis petražolėmis.
Skanaus!
Reikės:
300 g vištienos filė
200 g pasirinktų makaronų
200 g miško grybų (naudojau raudonikius ir baravykus)
200 ml grietinėlės
1 nedidelis svogūnas
50 g fetos sūrio
druskos,pipirų
vištienos prieskonių(nebutinai)
2 česnako skiltelės
petražolės
alyvuogių aliejaus
Visų pirma sudėti virti makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kol makaronai verda, nedideliais gabalėliais supjaustyti vištienos filė, apibarstyti druska, pipirais, įtarkuoti česnako, viską išmaišyti ir kepti ant alyvuogių aliejaus.
Iškepusią vštieną padėti šiltai ir toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, o kai jis suminkštės sudėti gerai nuplautus ir nedideliais gabalėliais pjaustytus grybus. Kai grybai iškeps viską užpilti grietinėle ir troškinti, kol sutirštės. Jei reikia įberti druskos, pipirų.
Išvirusius makaronus sumaišyti su padažu ir dėti į lėkštę. Ant viršaus išdėlioti vištienos gabalėlius,pabarstyti fetos sūriu ir kapotomis petražolėmis.
Skanaus!
Makaronai su špinatais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Padažui reikės:
Svogūno
Didelės saujos špinatų
200g mėlynojo pelėsinio sūrio
120ml grietinėlės
Sviesto
Pipirų
Svogūną susmulinti ir pakepinti keptuvėje su sviestu. Tuomet dėti smulkintus špinatus ir pakaitinti, kol jie suminkštės ir užpilti grietinėlė. Trumpai patroškinus į padažą įtrupinti pelėsinį sūrį, įberti pipirų ir pakaitinti apie 2 minutes. Druskos nedėjau, nes sūrumo man užteko iš sūrio. Paruoštą padažą pilti ant išvietų makaronų.
http://zinuteisvirtu...-melynuoju.html
Padažui reikės:
Svogūno
Didelės saujos špinatų
200g mėlynojo pelėsinio sūrio
120ml grietinėlės
Sviesto
Pipirų
Svogūną susmulinti ir pakepinti keptuvėje su sviestu. Tuomet dėti smulkintus špinatus ir pakaitinti, kol jie suminkštės ir užpilti grietinėlė. Trumpai patroškinus į padažą įtrupinti pelėsinį sūrį, įberti pipirų ir pakaitinti apie 2 minutes. Druskos nedėjau, nes sūrumo man užteko iš sūrio. Paruoštą padažą pilti ant išvietų makaronų.
http://zinuteisvirtu...-melynuoju.html
cepelinai su vistiena
Jums reikes:
8 virtu bulviu
12 vidutinio dydzio zaliu bulviu
2 vistienos kulseliu
skilteles cesnako
200g krakmolo
2 morkos
6 pievgrybiai
svogunas
200ml pieno
2 saukstai miltu
2 saukstai grietines
druska
pipirai
tesla:
nuskutame bulves ir jas sutarkuojame burokine tarka, sumaisome su nuluptomis virtomis ir sutrintomis bulvemis, i tesla suberiame krakmola ir idedame ziupsneli druskos.
idaras:
isverdame vistienos kulseles, tada nuimame mesa nuo kaulo ir smulkiai supjaustome(galima sumalti), idedame druskos, pipiru(galima ir kitu prieskoniu), itarkuojame skiltele cesnako, viska sumaisyti... zinoma idaras gali buti tradicinis- farsas:)
imame paruosta tesla, dedame idara, formuojame cepeinus ir dedame i verdanti vandeni virti apie 20-25 minutes....
man gavosi 10 cepelinu:)
padazas:
sutarkuojame morkas, supjaustome pievagrybius, svoguna( as dejau melyna), viska pakepiname, idedame druska, pipirus, galima kitu prieskoniu pagal skoni, kai jau sukepe, idedame 2 saukstus miltu, viska ismaisome ir pilame piena.viska maisome ant mazos ugnies,kai padazas sutirstejo ideti 2 saukstus grietines:))
Jei turite is ankto issivirusios bulves ir vistiena, kuria zinoma galima pakeisti farsu, tai pietums padaryti ir isvirti uztruksite tik 40 minutes
skanaus
P.S. tokia cepelinu tesla bandziau pirma karta, pasiskaiciau vakar internete, bet vyras paragavo, sake skanesne nei tradicine
Jums reikes:
8 virtu bulviu
12 vidutinio dydzio zaliu bulviu
2 vistienos kulseliu
skilteles cesnako
200g krakmolo
2 morkos
6 pievgrybiai
svogunas
200ml pieno
2 saukstai miltu
2 saukstai grietines
druska
pipirai
tesla:
nuskutame bulves ir jas sutarkuojame burokine tarka, sumaisome su nuluptomis virtomis ir sutrintomis bulvemis, i tesla suberiame krakmola ir idedame ziupsneli druskos.
idaras:
isverdame vistienos kulseles, tada nuimame mesa nuo kaulo ir smulkiai supjaustome(galima sumalti), idedame druskos, pipiru(galima ir kitu prieskoniu), itarkuojame skiltele cesnako, viska sumaisyti... zinoma idaras gali buti tradicinis- farsas:)
imame paruosta tesla, dedame idara, formuojame cepeinus ir dedame i verdanti vandeni virti apie 20-25 minutes....
man gavosi 10 cepelinu:)
padazas:
sutarkuojame morkas, supjaustome pievagrybius, svoguna( as dejau melyna), viska pakepiname, idedame druska, pipirus, galima kitu prieskoniu pagal skoni, kai jau sukepe, idedame 2 saukstus miltu, viska ismaisome ir pilame piena.viska maisome ant mazos ugnies,kai padazas sutirstejo ideti 2 saukstus grietines:))
Jei turite is ankto issivirusios bulves ir vistiena, kuria zinoma galima pakeisti farsu, tai pietums padaryti ir isvirti uztruksite tik 40 minutes
skanaus
P.S. tokia cepelinu tesla bandziau pirma karta, pasiskaiciau vakar internete, bet vyras paragavo, sake skanesne nei tradicine
Kiaušiniai užkepti pomidoruose
Visi kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus
Reikės:
kuo didesnių pomidorų
kiaušinių
mėgstamų priedų (naudojau servelatą ir sūrį)
pipirų, druskos
žalumynų
Pomidorams nupjauti viršūnėles ir atsargiai peilio ar šaukšto pagalba juos išskobti. Į jų vidų dėti smulkiai pjaustytos dešros, į kiekvieną įmušti po kiaušinį, pabarstyti druska, pipirais, tarkuotu sūriu, dėti į pasirinktą kepimo indą ir kepti 190C apie 10-15 min arba iki norimos konsistencijos. Baigiant kepti dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu, kol šis išsilydys. Apibarstyti žalumynais.
Skanaus!
Visi kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus
Reikės:
kuo didesnių pomidorų
kiaušinių
mėgstamų priedų (naudojau servelatą ir sūrį)
pipirų, druskos
žalumynų
Pomidorams nupjauti viršūnėles ir atsargiai peilio ar šaukšto pagalba juos išskobti. Į jų vidų dėti smulkiai pjaustytos dešros, į kiekvieną įmušti po kiaušinį, pabarstyti druska, pipirais, tarkuotu sūriu, dėti į pasirinktą kepimo indą ir kepti 190C apie 10-15 min arba iki norimos konsistencijos. Baigiant kepti dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu, kol šis išsilydys. Apibarstyti žalumynais.
Skanaus!
Aštri triušiena su medum
reikes: 3-4 porcijoms
triušiena 400-500g
medus 3 valgomieji saukstai
čili arbatinis saukstelis
druska, pipirai
dvi morkos
didelis svogunas(naudojau melyna)
grietinėlė 100ml
stikline vandens, arba sultinio
triusiena susipjaustai norimais gabaliukais, sumaisai su druska, pipirais, cili ir medumi.Jei yra galimybe , galima palikti pastoveti per nakti, arba ruosti tuoj pat.
I ikaitinta keptuve sudeti triusiena ir apkepti is abieju pusiu, tada supjaustyti morkas, svoguna ir sudedi ant triusienos, viska uzpilti stikline vandens arba sultiniu ir troskinti uzdengtame puode ant mazos ugnies apie 1 valanda...jeigu ruosiate greipodyje , tai uzteks ir 30 min...troskinimo pabaigoje supilti grietinele....
cia yra paruostos paprastos salotos su pomidorais, cesnaku ir pekino kopustu, druska, pipirais ir majonezu, taciau salotas galima daryti palei savo pomegius
as triusiena valgiau su prancuzisku batonu, o vyrui ja patiekiau su bulviu kose
skanaus!
reikes: 3-4 porcijoms
triušiena 400-500g
medus 3 valgomieji saukstai
čili arbatinis saukstelis
druska, pipirai
dvi morkos
didelis svogunas(naudojau melyna)
grietinėlė 100ml
stikline vandens, arba sultinio
triusiena susipjaustai norimais gabaliukais, sumaisai su druska, pipirais, cili ir medumi.Jei yra galimybe , galima palikti pastoveti per nakti, arba ruosti tuoj pat.
I ikaitinta keptuve sudeti triusiena ir apkepti is abieju pusiu, tada supjaustyti morkas, svoguna ir sudedi ant triusienos, viska uzpilti stikline vandens arba sultiniu ir troskinti uzdengtame puode ant mazos ugnies apie 1 valanda...jeigu ruosiate greipodyje , tai uzteks ir 30 min...troskinimo pabaigoje supilti grietinele....
cia yra paruostos paprastos salotos su pomidorais, cesnaku ir pekino kopustu, druska, pipirais ir majonezu, taciau salotas galima daryti palei savo pomegius
as triusiena valgiau su prancuzisku batonu, o vyrui ja patiekiau su bulviu kose
skanaus!