Vištienos šlaunelės įdarytos paprika ir petražolėmis
pagal šį receptą
reikia:
6 šlaunelių
1 žalios paprikos
ryšelio petražolių
2 riekės batono
3v.š. aliejaus (ir dar šiek tiek apšlakstyti)
tarkuotos citrinos žievelės
druskos, pipirų
dantų krapštukų.
mėsą nukaulinam, papriką supjaustom nedideliais gabaliukais, sukapojam petražoles, pasmulkinam batoną ir viską pamalam šiek tiek kombainu. Įpilam aliejaus, dar šiek tiek pamalam, kol pasidaro tokia vientisa masė. Įdedam prieskonių, citrinos žievelės. Ir viskas - masę dedam ant mėsytės, darom suktinuką, pasmeigiam jį dantų krapštukais. Dar šiek tiek pašlakstom aliejum ir kepam apie 40min 200 C orkaitėj.
tiesa, aš įdarinėjau blauzdeles
naminis junk food'as
irmiausiai gaminu mažus kotletukus..juos gaminkite lygiai taip pat kaip ir kotletus, tik mažesnius, dėkite tai, ką esate įpatę dėti paskutiniu metu aš pradėjau dėti šiek tiek mėtos, suteikia įdomų gaivesnį skonį ištepu skardą margarinu ir šaunu į orkaitę, 15 min iš vienos pusės, lygiai tiek pat iš kitos pusės
kol kotletukai gaminasi, pjaunu duonytę per pusę, ištepu padažu ( majonezas, garstyčios, balzaminis actas, pipirai, druska ), dedu sūrio, pomidorų, saulėje džiovintų pomidorų, svogūnų ( iš tiesų, visko ko tik širdis geidžia, ar ko randate tą akirmirką šaldytuve ) ir kotletukus, perpjautus per pusę .sotu ir skanu
http://patipatiblog.wordpress.com/
irmiausiai gaminu mažus kotletukus..juos gaminkite lygiai taip pat kaip ir kotletus, tik mažesnius, dėkite tai, ką esate įpatę dėti paskutiniu metu aš pradėjau dėti šiek tiek mėtos, suteikia įdomų gaivesnį skonį ištepu skardą margarinu ir šaunu į orkaitę, 15 min iš vienos pusės, lygiai tiek pat iš kitos pusės
kol kotletukai gaminasi, pjaunu duonytę per pusę, ištepu padažu ( majonezas, garstyčios, balzaminis actas, pipirai, druska ), dedu sūrio, pomidorų, saulėje džiovintų pomidorų, svogūnų ( iš tiesų, visko ko tik širdis geidžia, ar ko randate tą akirmirką šaldytuve ) ir kotletukus, perpjautus per pusę .sotu ir skanu
http://patipatiblog.wordpress.com/
Kepta vištienos krūtinėlė su troškintomis morkytėmis
Vištienos krūtinėlė
1 a.š medaus
apie 1,5 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
šiek tiek citrinos sulčių
2 česnako skiltelės
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
druskos, pipirų
Visus ingridientus sumaišyti ir ištrinti višties krūtinėlę, palaikyti šaldytuve pasimarinuoti (aš laikaiu apie valandą). Tuomet krūtinėlę apkepti keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, dėti i kepimo indą ir pašauti į orkaitę (200 laipsniu apie 25 min).
Troškintos morkytės (iš Beatos knygos)
3 morkos
šaukštas sviesto
a.š medaus
žiupsnelis kmynų
druskos
Morkas supjaustyti šiaudeliais, suberti i puoda su sandariu dangčiu, sudėti likusius ingridientus ir troškinti apie 15-20 min ant labai silpnos ugnies.
Vištienos krūtinėlė
1 a.š medaus
apie 1,5 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
šiek tiek citrinos sulčių
2 česnako skiltelės
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
druskos, pipirų
Visus ingridientus sumaišyti ir ištrinti višties krūtinėlę, palaikyti šaldytuve pasimarinuoti (aš laikaiu apie valandą). Tuomet krūtinėlę apkepti keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, dėti i kepimo indą ir pašauti į orkaitę (200 laipsniu apie 25 min).
Troškintos morkytės (iš Beatos knygos)
3 morkos
šaukštas sviesto
a.š medaus
žiupsnelis kmynų
druskos
Morkas supjaustyti šiaudeliais, suberti i puoda su sandariu dangčiu, sudėti likusius ingridientus ir troškinti apie 15-20 min ant labai silpnos ugnies.
QUOTE(georgiana @ 2013 01 03, 22:32)
Antis pagal Beata, bei desrytes apsuktos rukyta sonine - pagal Beata taip pat
o tai receptas kur??!
QUOTE(indria @ 2013 01 04, 09:34)
o tai receptas kur??!
http://www.beatosvir...vista-kaledoms/
nuoroda staicia tik as pagal komentarus pasiskaiciusi pas beata supratau kad symet ne vistyte o antyte taip kepsiu, gavosi gerai
o desreles papratsai irgi is pirmos knygos, pirkau gatavas desreles ir apsukau namine pacios rukyta sonine sukroviau ant virsaus
Sprandinės kepsnys raugintų kopūstų patale
1.5 kg. gabalo kiaulienos sprandinės
1 kg. raugintų kopūstų
prieskonius mėsai naudojau :
garstyčių grūdelius, kapotą česnaką, druską, pipirus, kalendrą, raudonėlį, svogūnų miltelius, šiek tiek aliejaus. Visus prieskonius sumaišyti su aliejumi ir gauta tyrele ištrinti mėsą, marinuoti kelias valandas šaldytuve.
Jei kopūstai labai rūgštūs juos perliekite vandeniu.
Kepimo maišą dėti kopūstus, ant viršaus sprandinę, užrišti galus ir kepti 1 val. 10 min. 190 C. karštumo orkaitėje
Kepimo maišą prakirpti, atsargiai pašalinti, suberti nuskustas bulves, apšlakstyti jas taukais nuo mėsos, pagardinti druska ir vėl kišti atgal į orkaitę ir kepti 40 min.
Skanaus !!
1.5 kg. gabalo kiaulienos sprandinės
1 kg. raugintų kopūstų
prieskonius mėsai naudojau :
garstyčių grūdelius, kapotą česnaką, druską, pipirus, kalendrą, raudonėlį, svogūnų miltelius, šiek tiek aliejaus. Visus prieskonius sumaišyti su aliejumi ir gauta tyrele ištrinti mėsą, marinuoti kelias valandas šaldytuve.
Jei kopūstai labai rūgštūs juos perliekite vandeniu.
Kepimo maišą dėti kopūstus, ant viršaus sprandinę, užrišti galus ir kepti 1 val. 10 min. 190 C. karštumo orkaitėje
Kepimo maišą prakirpti, atsargiai pašalinti, suberti nuskustas bulves, apšlakstyti jas taukais nuo mėsos, pagardinti druska ir vėl kišti atgal į orkaitę ir kepti 40 min.
Skanaus !!
QUOTE(Ulė @ 2013 01 05, 14:24)
Labai skaniai atrodo .Bus isbandyta
Kepsniai kepti orkaitėje .
Pasimarinuoti supjaustytą nugarinę ( aš dedu kepsnių prieskonius ir išmaišau su majonezu ) .Galima ir valandą palaikyti , bet aš laikiau per nakty .
Popierių patepiau alyvuogių aliejumi , sudėjau mėsytę .
Poto konservuotas šparagines pupeles sumaišiau su truputį majonezo ir sudėjau ant kepsnių . Sutarkuotą sūrį sumaišiau su mojonezu ir uždėjau ant viršaus .Pabarsčiau dar prieskoniais . Kepiau 180 laipsnių , nepilnai 1 val .
Šiandien viriau bulvių košę ( bulvės , morkos , šaldytos petražolės ir krapai .Sutrinta su pienu ir sviestu ) , bet žinoma galima ir keptas ar fri bulvytes .
Labai paprasta , greita ir skanu
Pasimarinuoti supjaustytą nugarinę ( aš dedu kepsnių prieskonius ir išmaišau su majonezu ) .Galima ir valandą palaikyti , bet aš laikiau per nakty .
Popierių patepiau alyvuogių aliejumi , sudėjau mėsytę .
Poto konservuotas šparagines pupeles sumaišiau su truputį majonezo ir sudėjau ant kepsnių . Sutarkuotą sūrį sumaišiau su mojonezu ir uždėjau ant viršaus .Pabarsčiau dar prieskoniais . Kepiau 180 laipsnių , nepilnai 1 val .
Šiandien viriau bulvių košę ( bulvės , morkos , šaldytos petražolės ir krapai .Sutrinta su pienu ir sviestu ) , bet žinoma galima ir keptas ar fri bulvytes .
Labai paprasta , greita ir skanu
Troškinys moliūge
Moliūgas (maniškis buvo apie 2 kg) 1 vnt.
Kiauliena 1 kg
Cukinijos (jaunos, vidutinio dydžio) 2 vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1 vnt.
Marinuotas čili pipiras 1 vnt.
Konservuoti pomidorai savo sultyse 1 skardinė
Aromatinis ar baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, maltas imbieras
Aliejaus kepimui
Kiaulieną supjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei raudonąja saldžiąja paprika ir palikite pasimarinuoti.
Moliūgo viršų nupjaukite (neišmeskite, tai bus "indo" dangtelis) ir išimkite sėklas. Jo vidų ištrinkite jūros druska, juodaisiais pipirais ir pašlakstykite aromatiniu ar baltojo vyno actu.
Cukinijas bei papriką susipjaustykite kubeliais, o čili pipirą - griežinėliais (aš sėklų neišėmiau).
Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite kiaulienos gabaliukus. Kepkite maišydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Tada į keptuvę suberkite pjaustytas daržoves. Supilkite pomidorus savo sultyse ir viską pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei maltu imbieru. Įpilkite valgomąjį šaukštą aromatinio ar baltojo vyno acto ir viską išmaišykite. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 - 30 min.
Kol moliūgo įdaras troškinasi, jo kepurėlės "uodegėlę" (kotelį) apvyniokite folija. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia").
Paruoštą moliūgą užpildykite įdaru (kepimo metu atsiradusį skystį taip pat pilkite vidun) ir kiškite į įkaitintą orkaitę (maniškis vos vos tilpo). Kepkite maždaug 1 val. 30 min. Tiesiog protarpiais atidarykite orkaitę ir pirštu spustelkite moliūgo sienelę. Kai pajusite, kad moliūgas minkštas - traukite lauk.
http://tingiojikiaul...ys-moliuge.html
Moliūgas (maniškis buvo apie 2 kg) 1 vnt.
Kiauliena 1 kg
Cukinijos (jaunos, vidutinio dydžio) 2 vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1 vnt.
Marinuotas čili pipiras 1 vnt.
Konservuoti pomidorai savo sultyse 1 skardinė
Aromatinis ar baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, maltas imbieras
Aliejaus kepimui
Kiaulieną supjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei raudonąja saldžiąja paprika ir palikite pasimarinuoti.
Moliūgo viršų nupjaukite (neišmeskite, tai bus "indo" dangtelis) ir išimkite sėklas. Jo vidų ištrinkite jūros druska, juodaisiais pipirais ir pašlakstykite aromatiniu ar baltojo vyno actu.
Cukinijas bei papriką susipjaustykite kubeliais, o čili pipirą - griežinėliais (aš sėklų neišėmiau).
Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite kiaulienos gabaliukus. Kepkite maišydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Tada į keptuvę suberkite pjaustytas daržoves. Supilkite pomidorus savo sultyse ir viską pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei maltu imbieru. Įpilkite valgomąjį šaukštą aromatinio ar baltojo vyno acto ir viską išmaišykite. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 - 30 min.
Kol moliūgo įdaras troškinasi, jo kepurėlės "uodegėlę" (kotelį) apvyniokite folija. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia").
Paruoštą moliūgą užpildykite įdaru (kepimo metu atsiradusį skystį taip pat pilkite vidun) ir kiškite į įkaitintą orkaitę (maniškis vos vos tilpo). Kepkite maždaug 1 val. 30 min. Tiesiog protarpiais atidarykite orkaitę ir pirštu spustelkite moliūgo sienelę. Kai pajusite, kad moliūgas minkštas - traukite lauk.
http://tingiojikiaul...ys-moliuge.html
Kiaulienos kumpio kepsnys
Reikia:
Kelių gabalėlių kiaulienos kumpio su kaulu;
Kelių bulvių;
Salotos;
1 pomidoro;
1/3 paprikos;
2 česnako skiltelių;
Druskos;
Pipirų;
Citrininių pipirų;
Viduržemio jūros prieskonių;
Rozmarino;
Bulvių prieskonių;
Paprasto aliejaus;
Alyvuogių aliejaus.
Eiga:
Receptas labai paprastas ir lengvas.
Paruošti kumpį marinavimui - apšlakstyti paprastu aliejumi, įberti druskos, pipirų, citrininių pipirų, įtrinti smulkintu česnaku ir palikti marinavimuisi parą laiko. Bulves nuskusti, supjaustyti gabalėliais, apšlakstyti paprastu aliejumi, apibarstyti druska, bulvių prieskoniais, viską išmaišyti. Sudėti mėsą ir bulves į skarą, kepti valandą laiko 160 laipsnių orkaitėje, vėliau 20 min 200 laipsnių orkaitėje, kad apskrustų. Iškepusias bulves apibarstyti džiovintu rozmarinu. Salotas, pomidorą, papriką supjaustyti, apšlakštyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti viduržemio jūros prieskoninėmis žolelėmis. Viską kartu patiekti. Skanaus!
Reikia:
Kelių gabalėlių kiaulienos kumpio su kaulu;
Kelių bulvių;
Salotos;
1 pomidoro;
1/3 paprikos;
2 česnako skiltelių;
Druskos;
Pipirų;
Citrininių pipirų;
Viduržemio jūros prieskonių;
Rozmarino;
Bulvių prieskonių;
Paprasto aliejaus;
Alyvuogių aliejaus.
Eiga:
Receptas labai paprastas ir lengvas.
Paruošti kumpį marinavimui - apšlakstyti paprastu aliejumi, įberti druskos, pipirų, citrininių pipirų, įtrinti smulkintu česnaku ir palikti marinavimuisi parą laiko. Bulves nuskusti, supjaustyti gabalėliais, apšlakstyti paprastu aliejumi, apibarstyti druska, bulvių prieskoniais, viską išmaišyti. Sudėti mėsą ir bulves į skarą, kepti valandą laiko 160 laipsnių orkaitėje, vėliau 20 min 200 laipsnių orkaitėje, kad apskrustų. Iškepusias bulves apibarstyti džiovintu rozmarinu. Salotas, pomidorą, papriką supjaustyti, apšlakštyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti viduržemio jūros prieskoninėmis žolelėmis. Viską kartu patiekti. Skanaus!
! | Gisana, kodėl ignoruojate temos taisykles? Juk labai AIŠKIAI yra PARAŠYTA - dėti nedidesnes nei 500-640 pixelių nuotraukas ! Šį kartą jūsų įkeltas foto sumažinu, kitą kartą radusi tokius pažeidimus, būsiu priversta šalinti visą postą. |
moderatorė irmulia