Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

Kažkas prašė orkaitėje keptų kotletų recepto ->

Reikia 1kg faršo, 200g varškės, 3 riekių mirkyto batono, 1 kiaušinio, prieskonių, fermentinio sūrio.
Faršą, varškę, kiaušinį, batoną ir prieskonius sumaišyti, tada sūri supjaustyti 4cm ilgio piršto storio gabaliukais. Tada išplojam faršą, dedam į vidų sūrį ir formuojam pailgą kotletuką. Dedam į skardą ir kepam orkaitėje 30-40min. Po to dar ant viršaus tarkuoto sūrio galima užbarstyti smile.gif Skanaus!

O dėl padaž, tai manau, kad puikiausiai tiktų koks morkų g.gif Internete turėtų būti receptas smile.gif
Papildyta:
O čia labai paprastas receptukas, jei savaitgalį norite kažko greito ir skanaus smile.gif

Ingredientai:
Vištienos filė 700 g
Majonezas 150 g
Krakmolas 50 g
Česnakai 1 skilt.
Majonezas 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Aliejus (kepimui) 100 g

Eiga:
- Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais, maždaug 1 x 1 cm;
- Vištienos kubelius sumaišykite su majonezu, krakmolu, kiaušiniais, paskaninkite druska ir pipirais;
- Vištienos masę pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą;
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą vištienos masės, kepsnelius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels;
-Garnyras pagal Jus:)

Aš dar į masę kartais sūrio sutarkuoju - irgi skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamyciukazzz: 09 rugpjūčio 2013 - 10:09
QUOTE(mamyciukazzz @ 2013 08 09, 11:15)
Ingredientai:
Vištienos filė 700 g
Majonezas 150 g
Krakmolas 50 g
Česnakai 1 skilt.
Majonezas 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Aliejus (kepimui) 100 g



tai kiek to majonezo? g.gif
Atsakyti
TROŠKINTA VIŠTIENA SU GRIETINĖLE, CUKINIJOMIS IR KUSKUSU

user posted image
Gardžiam patiekalui iš vištienos, maždaug keturioms porcijoms prireiks:

Vištos ketvirčių 3 vnt
Svogūno 1 vnt
Morkų 2-3 vnt
Cukinija nedidelė, dar nesubrandinusi sėklų 1 vnt
Grietinėlės indelis 10 % , 150 ml
Kus kus kruopų 150 -200 gr
Petražolių sauja
Druska, pipirai, prieskoniai vištienai- pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui 1 a.š.

Keptuvę gerai įkaitinau su labai nedaug aliejaus. Mėsą, jau sukapotą mažesniais gabalais ir suprieskoniuotą, gerai apkepiau iš abiejų pusių. Subėriau pjaustytus svogūnus, o kai suminkštėjo- morkas. Po poros minučių, vis pamaišant įpyliau vandens tiek, kad vos apsemtų mėsą. Palikau troškintis pusvalandžiui geram. Tada sudėjau maždaug vieno cm storio pjaustytus cukinijos pusžiedžius ir dar troškinau, kol cukinija suminkštėjo. Supyliau gritinėlę. Skysčio neturi būti per daug- maždaug iki pusės mėsos, ar net mažiau. Subėriau kruopas ir pakaitinau dar trejetą minučių vis lengvai pamaišant. Išjungiau ugnį, sudėjau kapotas petražoles ir šiltai uždengusi palaukiau apie dešimt minučių. Gavosi labai aromatingi, lengvi, vasariški pietūs smile.gif
user posted image
Atsakyti
Įdarytos paprikos

Paprikas perpjoviau per pusę, pabarsčiau prieskoniais, sojos padažu ir palikau pasimarinuoti, kol paruošiau įdarą.

Įdarui naudojau apie 500 g kiaulienos faršo (labiau norėjau vištienos, tačiau neradau), tokio kiekio užteko įdaryti šešioms didelėms paprikų puselėms.

Į faršą įmušiau vieną kiaušinį, įdėjau mažą induką konservuotų kukurūzų, apie dešimt alyvuogių, apie dešimt marinuotų svogūnėlių, panašiai marinuotų pievagrybių (viską pasmulkinau), česnakinių pipirų, druskos.

Iškepė maždaug per pusvalandį, tada išėmus pabarsčiau sūriu ir dar įdėjau į orkaitę apie dešimčiai minučių.

Skanaus smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 14 rugpjūčio 2013 - 15:01
gaily, nereali idėja. O lengvai išėmei-neištežo, kai išiminėjai?
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2013 08 14, 17:43)
gaily, nereali idėja. O lengvai išėmei-neištežo, kai išiminėjai?

Pacios paprikos? Jos kepant paminkstejo, bet issieme normaliai nuo skardeles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2013 08 09, 10:52)

O kaip orkaiteje kepti vistienos arba kiaulienos kepsnelius kad mesyte labai nesusitrauktu ir neperdziutu? ax.gif

man asmeniskai labai skanu, ir mesa tikrai iskepa tokiu budu: kiauliena ar vistiena ismusti kaip karbonadui, paprieskoniuoti. Deti i skardele (jei mesa labai liesa- ciut sutepti aliejumi skarda). Ant mesos deti sauksteli majonezo, skiltelemis pjaustyto pomidoro ir taruoto surio. Kepti vidurineje lentynoje, kol suris paruduos. Temperatura 175 laipsniu. Mesa tikrai iskepa, neperkepa, labai skanu... 4u.gif

O jei norit karbonadu, tai as visada juos jau su dziuvesiais ir kiausiniu apkepu keptuveje. Pilnai neiskepu, neskrudinu, kitaip sakant. Tada dedu is skardele ir pabaigiu kepti orkaiteje: be nieko, ar su grybais-suriu- darzovem-persiku ir suriu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyciukazzz @ 2013 08 09, 11:15)
Kažkas prašė orkaitėje keptų kotletų recepto ->

Reikia 1kg faršo, 200g varškės, 3 riekių mirkyto batono, 1 kiaušinio, prieskonių, fermentinio sūrio.
Faršą, varškę, kiaušinį, batoną ir prieskonius sumaišyti, tada sūri supjaustyti 4cm ilgio piršto


Aš beveik visada į kotletus (keptuvėje kepamus) dedu varškės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2013 08 14, 20:28)
Aš beveik visada į kotletus (keptuvėje kepamus) dedu varškės. smile.gif

O ka varske duoda kotletuose? g.gif nesu ragavus tokiu, arba nezinojau, kad juose varskes yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 08 14, 22:07)
O ka varske duoda kotletuose?  g.gif  nesu ragavus tokiu, arba nezinojau, kad juose varskes  yra biggrin.gif


Purumo, sultingumo duoda. Pati varškė (bent jau man) nesijaučia, bet kotletas visai kitoks nei vien iš faršo.
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2013 08 14, 22:55)
Purumo, sultingumo duoda. Pati varškė (bent jau man) nesijaučia, bet kotletas visai kitoks nei vien iš faršo.

drinks_cheers.gif
As dar varskes dedu i cepelinu tesla ir kai kugeli kepu varskes nesijaucia ,o skonis tikrai pasikeicia daug skaniau thumbup.gif
Atsakyti
Aisku, reikes pabandyt 4u.gif
Atsakyti