Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

Vegetariška užkepėlė

user posted image

3 didelėms porcijoms:
Šparaginės pupelės 500 gr.
Šviežios bulvės 500 gr.
Grietinė 200 gr.
Tepamasis pelėsinis sūris Memel Blue su prieskoniais 0,5 indelio
Tarkuotas fermentinis sūris 150 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai

Mažas šviežias bulves gerai nuplaukite, didesnes pjaukite pusiau. Šparaginių pupelių galus nukarpykite, itin dideles irgi kirpkite pusiau. Paruoštas daržoves suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, nukoškite ir suberkite daržoves į kepimo indą (aš naudojau molinuką). Pabarstykite viską juodaisiais pipirais. Sumaišykite grietinę su tepamuoju sūriu ir užpilkite ant karštų daržovių. Gausiai apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 20 min.
http://tingiojikiaul...a-uzkepele.html
Atsakyti
Cukinijų blynai su sūriu

Idėja iš čia:

http://www.forellesr...blynai-su-suriu

Reikės:

cukinijos
druskos, pipirų
raudonėlių (neturėjau grynų, naudojau džiovintą mišinį - raudonėliai, čiobreliai, kalendra, bazilikas)
kiaušinio
šiek tiek miltų
tarkuoto kieto sūrio (naudojau Džiugą)

Aš kadangi dariausi mažą kiekį, viską daugmaž iš akies dėjau smile.gif

Cukinijas sutarkuoti stambia burokine tarka. Pabarstyti druska, palikti kelioms minutėms ir nuspausti. Sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, miltais bei sūriu. Pabarstyti pipirais, suberti smulkiai supjaustytą raudonėlį. Gerai išmaišyti (jeigu tešla per skysta, galima įberti dar truputį miltų) ir kepti aliejuje.

Valgiau su jogurtine grietine ir sojų padažu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 20 liepos 2013 - 10:14
Saldžiarūgščiai vištų skilveliai

user posted image

3 porcijoms:
Vištų skilveliai 350 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Cukinija (jauna vidutinio dydžio) 1 vnt.
Marinuoti peperoncini pipirai (maži) 6 vnt.
Sojų padažas
Marinuotų peperoncini marinatas
Aliejaus kepimui
Užpilui
Vanduo (verdantis) 300ml
Maltas imbieras
Medus 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas 3 valgomieji šaukštai
Marinuotų peperoncini marinatas 2 valgomieji šaukštai

Vištų skilvelius apšlakstykite sojų padažu ir trupučiu marinuotų peperoncini marinato, palikite pasimarinuoti kelioms valandoms ar per naktį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite pasimarinavusius skilvelius. Apkepkite ant vidutinės ugnies maišydami. Užpilo ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę ant apkeptų skilvelių. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 50 min.
Šparaginėms pupelėms nukarpykite galus, dideles kirpkite pusiau. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Marinuotus peperoncini pipirus padalinkite į kelias dalis.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę suberkite visas daržoves ir troškinkite dar 30 min. Kartais prieikite pamaišyti.
Praėjus 1.20 val. nuo troškinimo pradžios išjunkite keptuvę ir dėliokitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...skilveliai.html
Atsakyti
Čirviniai blynai su varške ir riešutais
user posted image

Reikės:
4 kiaušiniai
3v.š.cukraus(jei mėgstate saldžiai,dėkite daugiau)
100g sviesto
130g varškės(naudojau trintą)
150g miltų
1.a.š.kepimo miltelių
250g pieno
50g smulkiai sutrintų riešutų(naudojau migdolus ir lazdyno riešutus)

Įmušti kiaušinius ir juos išplakti su cukrumi.Ištirpinti sviestą ir supilti į kiaušinių masę.Sudėti varškę,supilti pieną,miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir galiausiai riešutus.Kepti čirvinių blynų keptuvėje.Skanaus!



Vištienos šlaunelės su voveraičių padažu
user posted image

2 valgytojams reikės:
4 vištienos šlaunelės be kaulo(šlaunelių mėsos)
0.5l voveraičių
1 svogūnas
200 ml grietinėlės
2 v.š.sviesto(naudoju Ghi/Ghee)
Pipirai,druska
2-3 česnako skiltelės
Krapai

Šlauneles supjaustyti į 3 ar 4 dalis,jas padruskinti,papirinti,įspausti česnako ir palikti keliolikai minučių.
Voveraites apvirti 5-7 min.
Svieste iš abiejų pusių apkepti vištieną,kol gražiai apskrus,atidėti šiltai,kad neatvėstų.
Ten pat sudėti smulkiai pjaustytą svogūną,šiek tiek apkepti ir sudėti apvirtas voveraites.Po keletos minučių supilti grietinėlę,palaukti,kol sutirštės,įberti druskos,pipirų ir gerą saują krapų.
Į lėkštę sudėti vištieną ir užpilti paruoštu padažu.Skanaus!
Atsakyti
Cukinijų keksiukai su sūriu ir džiovintais pomidorais

Idėja iš čia:
http://www.forellesr...tais-pomidorais

Reikės:

1 ½ puodelio miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 puodelio tarkuotų cukinijų
1 puodelio fermentinio sūrio
6 džiovintų pomidorų puselių
2 didelių kiaušinių
½ puodelio graikiško jogurto/grietinės/tiršto natūralaus jogurto (aš naudojus jogurtinę grietinę)
1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų

Cukinijas ir sūrį stambiai sutarkuokite burokine tarka. Džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite cukinijas, pusę kiekio tarkuoto sūrio, smulkintus pomidorus, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite.

Kiaušinius išplakite su jogurtu ir aliejumi. Supilkite ant miltų ir cukinijų mišinio ir atsargiai išmaišykite. Tešlą išskirstykite į 12 keksiukų kepimo formelių, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Trinta žirnių sriuba su mėtomis

Idėja iš čia:
http://www.zaidimuai...rba-trinta.html

Reikės:

30 g sviesto
1 svogūno
240 ml daržovių sultinio
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių (naudojau šviežius)
saujos šviežių mėtos lapelių
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus

Aš iš kito recepto nusižiūrėjus dar dėjau pusę mažos morkos.

Sviestą ištirpinti įkaitintame puode ir pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną, morką. Supilti pasiruoštą daržovių sultinį, žirnelius, druską, cukrų ir užvirti. Virti apie 5 min, sriubą nukaisti nuo ugnies, suberti mėtų lapelius ir sutrinti elektrine daržovių trintuve.

Kitą kartą gal nedėčiau cukrus, nes nemažai saldumo jaučiasi, matyt ir nuo žirnelių jo užtektų.

Pagardinau jogurtine grietine.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 22 liepos 2013 - 16:50
Cukinijų-morkų blyneliai su sūriu

1cukinija
2-3 morkos
250gr fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
7 šaukštai miltų
3skiltelės česnako
pagal skonį druskos,pipirų,smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir nuspausti sultis.Sutarkuoti sūrį ir dėti į cukiniją,įmušti kiaušinius,sudėti tarkuotas morkas,miltus ir prieskonius,viską gerai išmaišyti ir kepti įkaitintoje keptuvėje kol gražiai pagels,valgyti su grietine..

http://radikal.ru/fp...216ef36e6cba2b7


 i 
Dėkite ne didesnes nei 550-640 pixelių nuotraukas !


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 26 liepos 2013 - 12:03
Kiauliena su žolelių marinatu ir kokosų piene troškintomis morkomis
http://img600.images...00/930/b6qx.jpg

Reikės:
0.5 kg pasirinktos mėsos(naudojau nugarinę)

Marinatui reikės:
4-5 česnako skiltelės
po gerą saują šviežio rozmarino ir čiobrelio
druska,pipirai pagal skonį
7-8 v.š.alyvuogių aliejaus

Bulvėms:
12 kuo mažesnių šviežių bulvių
šlakelis aliejaus
šviežių žolelių
druskos,pipirų

Morkoms su kokosų pienu:
7 nedidelių morkų
150 ml kokosų pieno
200 ml riebesnės grietinėlės
1 v.š.sviesto
Druskos,jei reikia

Mėsą supjaustyti 1,5-2 cm storio kepsniais.
Iš aliejaus,česnako,šviežio rozmarino,čiobrelio,druskos ir pipirų pasiruošti marinatą(aš viską sutryniau blenderiu iki košelės konsistencijos).Marinatu gerai įtrinti visus mėsos kepsnius ir palikti marinuotis bent porai valandų.
Mėsai baigiant marinuotis,pasiruošti bulves:jas gerai nuplauti,jei didesnės perpjauti pusiau,užpilti šlakelį aliejaus,žolelių,druskos,pipirų,viską gerai išmaišyti ir dėti kartu su kepsniais į pasiruoštą kepimo indą.Apibarstyti šviežiais čiobreliais ir kepti 190C apie 40-45 min.
Baigiant kepti mėsai ir bulvėms, pasiruošti morkas:jas supjaustyti apie 1 cm griežinėliais ir vos vos apkepti svieste,apie porą minučių vis pamaišant.Supilti kokosų pieną,grietinėlę ir troškinti apie 10 min,kol morkos suminkštės ir pradės tirštėti padažas.Jei reikia padruskinti ir nedelsiant patiekti.Skanaus!



 i 
Dėkite ne didesnes nei 550-640 pixelių nuotraukas !


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 26 liepos 2013 - 12:03
Įdaryta cukinija

user posted image

3 žmonėms:
Cukinija (nedidelė, bet stora) 1 vnt.
Baltojo vyno actas
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 - 2 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Troškinimui:
Sultinys 1 puodelis
Pomidorų padažas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)

Iš įdarui skirtų produktų susiminkykite kotletinę masę. Aš naudoju kiaulienos faršą.
Cukiniją susipjaustykite storais griežinėliais, juos nulupkite ir išpjaukite sėklas. Taip gausite tuščiavidurius cukinijų "ratukus". Į sėklų vietą prikimškite paruoštos kotletinės masės.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite įdarytus cukinijų "ratukus". Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant kiekvieną "ratuką" pašlakstykite šlakeliu baltojo vyno acto.
Kai tik viskas apkeps, supilkite karštą sultinį. Sultiniui užvirus, suberkite visus nurodytus prieskonius ir įdėkite pomidorų padažo. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 - 30 min.
http://tingiojikiaul...a-cukinija.html
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 07 22, 08:11)
Cukinijų keksiukai su sūriu ir džiovintais pomidorais


user posted image
user posted image

O "puodelis" tai kokia čia talpa g.gif ? Nesigaudau blush2.gif , visada bijau receptų su šiuo matavimo dydžiu verysad.gif
O receptukas atrodo super thumbup.gif
Papildyta:
[quote=gaily,2013 07 09, 09:12]
Kiaušiniai, užkepti orkaitėje

O čia formelės, kaip suprantu, silikoninės g.gif ?
Atsakyti
Puodelis turetu buti 236ml.
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 07 27, 17:33)
O "puodelis" tai kokia čia talpa g.gif ? Nesigaudau blush2.gif , visada bijau receptų su šiuo matavimo dydžiu verysad.gif
O receptukas atrodo super thumbup.gif

Kiaušiniai, užkepti orkaitėje

O čia formelės, kaip suprantu, silikoninės g.gif ?


Ai, as kokius turiu puodelius, tokiais ir dariau, pas mane jie man atrodo 300 ml, tai ne visai pilnus, nesukau galvos ir nesibaiminau smile.gif

Aha, formeles silikonines.
Atsakyti