Vegetariška užkepėlė
3 didelėms porcijoms:
Šparaginės pupelės 500 gr.
Šviežios bulvės 500 gr.
Grietinė 200 gr.
Tepamasis pelėsinis sūris Memel Blue su prieskoniais 0,5 indelio
Tarkuotas fermentinis sūris 150 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Mažas šviežias bulves gerai nuplaukite, didesnes pjaukite pusiau. Šparaginių pupelių galus nukarpykite, itin dideles irgi kirpkite pusiau. Paruoštas daržoves suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, nukoškite ir suberkite daržoves į kepimo indą (aš naudojau molinuką). Pabarstykite viską juodaisiais pipirais. Sumaišykite grietinę su tepamuoju sūriu ir užpilkite ant karštų daržovių. Gausiai apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 20 min.
http://tingiojikiaul...a-uzkepele.html
Cukinijų blynai su sūriu
Idėja iš čia:
http://www.forellesr...blynai-su-suriu
Reikės:
cukinijos
druskos, pipirų
raudonėlių (neturėjau grynų, naudojau džiovintą mišinį - raudonėliai, čiobreliai, kalendra, bazilikas)
kiaušinio
šiek tiek miltų
tarkuoto kieto sūrio (naudojau Džiugą)
Aš kadangi dariausi mažą kiekį, viską daugmaž iš akies dėjau
Cukinijas sutarkuoti stambia burokine tarka. Pabarstyti druska, palikti kelioms minutėms ir nuspausti. Sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, miltais bei sūriu. Pabarstyti pipirais, suberti smulkiai supjaustytą raudonėlį. Gerai išmaišyti (jeigu tešla per skysta, galima įberti dar truputį miltų) ir kepti aliejuje.
Valgiau su jogurtine grietine ir sojų padažu.
Idėja iš čia:
http://www.forellesr...blynai-su-suriu
Reikės:
cukinijos
druskos, pipirų
raudonėlių (neturėjau grynų, naudojau džiovintą mišinį - raudonėliai, čiobreliai, kalendra, bazilikas)
kiaušinio
šiek tiek miltų
tarkuoto kieto sūrio (naudojau Džiugą)
Aš kadangi dariausi mažą kiekį, viską daugmaž iš akies dėjau
Cukinijas sutarkuoti stambia burokine tarka. Pabarstyti druska, palikti kelioms minutėms ir nuspausti. Sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, miltais bei sūriu. Pabarstyti pipirais, suberti smulkiai supjaustytą raudonėlį. Gerai išmaišyti (jeigu tešla per skysta, galima įberti dar truputį miltų) ir kepti aliejuje.
Valgiau su jogurtine grietine ir sojų padažu.
Saldžiarūgščiai vištų skilveliai
3 porcijoms:
Vištų skilveliai 350 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Cukinija (jauna vidutinio dydžio) 1 vnt.
Marinuoti peperoncini pipirai (maži) 6 vnt.
Sojų padažas
Marinuotų peperoncini marinatas
Aliejaus kepimui
Užpilui
Vanduo (verdantis) 300ml
Maltas imbieras
Medus 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas 3 valgomieji šaukštai
Marinuotų peperoncini marinatas 2 valgomieji šaukštai
Vištų skilvelius apšlakstykite sojų padažu ir trupučiu marinuotų peperoncini marinato, palikite pasimarinuoti kelioms valandoms ar per naktį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite pasimarinavusius skilvelius. Apkepkite ant vidutinės ugnies maišydami. Užpilo ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę ant apkeptų skilvelių. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 50 min.
Šparaginėms pupelėms nukarpykite galus, dideles kirpkite pusiau. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Marinuotus peperoncini pipirus padalinkite į kelias dalis.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę suberkite visas daržoves ir troškinkite dar 30 min. Kartais prieikite pamaišyti.
Praėjus 1.20 val. nuo troškinimo pradžios išjunkite keptuvę ir dėliokitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...skilveliai.html
3 porcijoms:
Vištų skilveliai 350 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Cukinija (jauna vidutinio dydžio) 1 vnt.
Marinuoti peperoncini pipirai (maži) 6 vnt.
Sojų padažas
Marinuotų peperoncini marinatas
Aliejaus kepimui
Užpilui
Vanduo (verdantis) 300ml
Maltas imbieras
Medus 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas 3 valgomieji šaukštai
Marinuotų peperoncini marinatas 2 valgomieji šaukštai
Vištų skilvelius apšlakstykite sojų padažu ir trupučiu marinuotų peperoncini marinato, palikite pasimarinuoti kelioms valandoms ar per naktį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite pasimarinavusius skilvelius. Apkepkite ant vidutinės ugnies maišydami. Užpilo ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę ant apkeptų skilvelių. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 50 min.
Šparaginėms pupelėms nukarpykite galus, dideles kirpkite pusiau. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Marinuotus peperoncini pipirus padalinkite į kelias dalis.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę suberkite visas daržoves ir troškinkite dar 30 min. Kartais prieikite pamaišyti.
Praėjus 1.20 val. nuo troškinimo pradžios išjunkite keptuvę ir dėliokitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...skilveliai.html
Čirviniai blynai su varške ir riešutais
Reikės:
4 kiaušiniai
3v.š.cukraus(jei mėgstate saldžiai,dėkite daugiau)
100g sviesto
130g varškės(naudojau trintą)
150g miltų
1.a.š.kepimo miltelių
250g pieno
50g smulkiai sutrintų riešutų(naudojau migdolus ir lazdyno riešutus)
Įmušti kiaušinius ir juos išplakti su cukrumi.Ištirpinti sviestą ir supilti į kiaušinių masę.Sudėti varškę,supilti pieną,miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir galiausiai riešutus.Kepti čirvinių blynų keptuvėje.Skanaus!
Vištienos šlaunelės su voveraičių padažu
2 valgytojams reikės:
4 vištienos šlaunelės be kaulo(šlaunelių mėsos)
0.5l voveraičių
1 svogūnas
200 ml grietinėlės
2 v.š.sviesto(naudoju Ghi/Ghee)
Pipirai,druska
2-3 česnako skiltelės
Krapai
Šlauneles supjaustyti į 3 ar 4 dalis,jas padruskinti,papirinti,įspausti česnako ir palikti keliolikai minučių.
Voveraites apvirti 5-7 min.
Svieste iš abiejų pusių apkepti vištieną,kol gražiai apskrus,atidėti šiltai,kad neatvėstų.
Ten pat sudėti smulkiai pjaustytą svogūną,šiek tiek apkepti ir sudėti apvirtas voveraites.Po keletos minučių supilti grietinėlę,palaukti,kol sutirštės,įberti druskos,pipirų ir gerą saują krapų.
Į lėkštę sudėti vištieną ir užpilti paruoštu padažu.Skanaus!
Reikės:
4 kiaušiniai
3v.š.cukraus(jei mėgstate saldžiai,dėkite daugiau)
100g sviesto
130g varškės(naudojau trintą)
150g miltų
1.a.š.kepimo miltelių
250g pieno
50g smulkiai sutrintų riešutų(naudojau migdolus ir lazdyno riešutus)
Įmušti kiaušinius ir juos išplakti su cukrumi.Ištirpinti sviestą ir supilti į kiaušinių masę.Sudėti varškę,supilti pieną,miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir galiausiai riešutus.Kepti čirvinių blynų keptuvėje.Skanaus!
Vištienos šlaunelės su voveraičių padažu
2 valgytojams reikės:
4 vištienos šlaunelės be kaulo(šlaunelių mėsos)
0.5l voveraičių
1 svogūnas
200 ml grietinėlės
2 v.š.sviesto(naudoju Ghi/Ghee)
Pipirai,druska
2-3 česnako skiltelės
Krapai
Šlauneles supjaustyti į 3 ar 4 dalis,jas padruskinti,papirinti,įspausti česnako ir palikti keliolikai minučių.
Voveraites apvirti 5-7 min.
Svieste iš abiejų pusių apkepti vištieną,kol gražiai apskrus,atidėti šiltai,kad neatvėstų.
Ten pat sudėti smulkiai pjaustytą svogūną,šiek tiek apkepti ir sudėti apvirtas voveraites.Po keletos minučių supilti grietinėlę,palaukti,kol sutirštės,įberti druskos,pipirų ir gerą saują krapų.
Į lėkštę sudėti vištieną ir užpilti paruoštu padažu.Skanaus!
Cukinijų keksiukai su sūriu ir džiovintais pomidorais
Idėja iš čia:
http://www.forellesr...tais-pomidorais
Reikės:
1 ½ puodelio miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 puodelio tarkuotų cukinijų
1 puodelio fermentinio sūrio
6 džiovintų pomidorų puselių
2 didelių kiaušinių
½ puodelio graikiško jogurto/grietinės/tiršto natūralaus jogurto (aš naudojus jogurtinę grietinę)
1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Cukinijas ir sūrį stambiai sutarkuokite burokine tarka. Džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite cukinijas, pusę kiekio tarkuoto sūrio, smulkintus pomidorus, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su jogurtu ir aliejumi. Supilkite ant miltų ir cukinijų mišinio ir atsargiai išmaišykite. Tešlą išskirstykite į 12 keksiukų kepimo formelių, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Idėja iš čia:
http://www.forellesr...tais-pomidorais
Reikės:
1 ½ puodelio miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 puodelio tarkuotų cukinijų
1 puodelio fermentinio sūrio
6 džiovintų pomidorų puselių
2 didelių kiaušinių
½ puodelio graikiško jogurto/grietinės/tiršto natūralaus jogurto (aš naudojus jogurtinę grietinę)
1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Cukinijas ir sūrį stambiai sutarkuokite burokine tarka. Džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite cukinijas, pusę kiekio tarkuoto sūrio, smulkintus pomidorus, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su jogurtu ir aliejumi. Supilkite ant miltų ir cukinijų mišinio ir atsargiai išmaišykite. Tešlą išskirstykite į 12 keksiukų kepimo formelių, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Trinta žirnių sriuba su mėtomis
Idėja iš čia:
http://www.zaidimuai...rba-trinta.html
Reikės:
30 g sviesto
1 svogūno
240 ml daržovių sultinio
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių (naudojau šviežius)
saujos šviežių mėtos lapelių
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
Aš iš kito recepto nusižiūrėjus dar dėjau pusę mažos morkos.
Sviestą ištirpinti įkaitintame puode ir pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną, morką. Supilti pasiruoštą daržovių sultinį, žirnelius, druską, cukrų ir užvirti. Virti apie 5 min, sriubą nukaisti nuo ugnies, suberti mėtų lapelius ir sutrinti elektrine daržovių trintuve.
Kitą kartą gal nedėčiau cukrus, nes nemažai saldumo jaučiasi, matyt ir nuo žirnelių jo užtektų.
Pagardinau jogurtine grietine.
Idėja iš čia:
http://www.zaidimuai...rba-trinta.html
Reikės:
30 g sviesto
1 svogūno
240 ml daržovių sultinio
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių (naudojau šviežius)
saujos šviežių mėtos lapelių
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
Aš iš kito recepto nusižiūrėjus dar dėjau pusę mažos morkos.
Sviestą ištirpinti įkaitintame puode ir pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną, morką. Supilti pasiruoštą daržovių sultinį, žirnelius, druską, cukrų ir užvirti. Virti apie 5 min, sriubą nukaisti nuo ugnies, suberti mėtų lapelius ir sutrinti elektrine daržovių trintuve.
Kitą kartą gal nedėčiau cukrus, nes nemažai saldumo jaučiasi, matyt ir nuo žirnelių jo užtektų.
Pagardinau jogurtine grietine.
Cukinijų-morkų blyneliai su sūriu
1cukinija
2-3 morkos
250gr fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
7 šaukštai miltų
3skiltelės česnako
pagal skonį druskos,pipirų,smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir nuspausti sultis.Sutarkuoti sūrį ir dėti į cukiniją,įmušti kiaušinius,sudėti tarkuotas morkas,miltus ir prieskonius,viską gerai išmaišyti ir kepti įkaitintoje keptuvėje kol gražiai pagels,valgyti su grietine..
http://radikal.ru/fp...216ef36e6cba2b7
1cukinija
2-3 morkos
250gr fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
7 šaukštai miltų
3skiltelės česnako
pagal skonį druskos,pipirų,smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir nuspausti sultis.Sutarkuoti sūrį ir dėti į cukiniją,įmušti kiaušinius,sudėti tarkuotas morkas,miltus ir prieskonius,viską gerai išmaišyti ir kepti įkaitintoje keptuvėje kol gražiai pagels,valgyti su grietine..
http://radikal.ru/fp...216ef36e6cba2b7
i | Dėkite ne didesnes nei 550-640 pixelių nuotraukas ! |
moderatorė irmulia
Kiauliena su žolelių marinatu ir kokosų piene troškintomis morkomis
http://img600.images...00/930/b6qx.jpg
Reikės:
0.5 kg pasirinktos mėsos(naudojau nugarinę)
Marinatui reikės:
4-5 česnako skiltelės
po gerą saują šviežio rozmarino ir čiobrelio
druska,pipirai pagal skonį
7-8 v.š.alyvuogių aliejaus
Bulvėms:
12 kuo mažesnių šviežių bulvių
šlakelis aliejaus
šviežių žolelių
druskos,pipirų
Morkoms su kokosų pienu:
7 nedidelių morkų
150 ml kokosų pieno
200 ml riebesnės grietinėlės
1 v.š.sviesto
Druskos,jei reikia
Mėsą supjaustyti 1,5-2 cm storio kepsniais.
Iš aliejaus,česnako,šviežio rozmarino,čiobrelio,druskos ir pipirų pasiruošti marinatą(aš viską sutryniau blenderiu iki košelės konsistencijos).Marinatu gerai įtrinti visus mėsos kepsnius ir palikti marinuotis bent porai valandų.
Mėsai baigiant marinuotis,pasiruošti bulves:jas gerai nuplauti,jei didesnės perpjauti pusiau,užpilti šlakelį aliejaus,žolelių,druskos,pipirų,viską gerai išmaišyti ir dėti kartu su kepsniais į pasiruoštą kepimo indą.Apibarstyti šviežiais čiobreliais ir kepti 190C apie 40-45 min.
Baigiant kepti mėsai ir bulvėms, pasiruošti morkas:jas supjaustyti apie 1 cm griežinėliais ir vos vos apkepti svieste,apie porą minučių vis pamaišant.Supilti kokosų pieną,grietinėlę ir troškinti apie 10 min,kol morkos suminkštės ir pradės tirštėti padažas.Jei reikia padruskinti ir nedelsiant patiekti.Skanaus!
http://img600.images...00/930/b6qx.jpg
Reikės:
0.5 kg pasirinktos mėsos(naudojau nugarinę)
Marinatui reikės:
4-5 česnako skiltelės
po gerą saują šviežio rozmarino ir čiobrelio
druska,pipirai pagal skonį
7-8 v.š.alyvuogių aliejaus
Bulvėms:
12 kuo mažesnių šviežių bulvių
šlakelis aliejaus
šviežių žolelių
druskos,pipirų
Morkoms su kokosų pienu:
7 nedidelių morkų
150 ml kokosų pieno
200 ml riebesnės grietinėlės
1 v.š.sviesto
Druskos,jei reikia
Mėsą supjaustyti 1,5-2 cm storio kepsniais.
Iš aliejaus,česnako,šviežio rozmarino,čiobrelio,druskos ir pipirų pasiruošti marinatą(aš viską sutryniau blenderiu iki košelės konsistencijos).Marinatu gerai įtrinti visus mėsos kepsnius ir palikti marinuotis bent porai valandų.
Mėsai baigiant marinuotis,pasiruošti bulves:jas gerai nuplauti,jei didesnės perpjauti pusiau,užpilti šlakelį aliejaus,žolelių,druskos,pipirų,viską gerai išmaišyti ir dėti kartu su kepsniais į pasiruoštą kepimo indą.Apibarstyti šviežiais čiobreliais ir kepti 190C apie 40-45 min.
Baigiant kepti mėsai ir bulvėms, pasiruošti morkas:jas supjaustyti apie 1 cm griežinėliais ir vos vos apkepti svieste,apie porą minučių vis pamaišant.Supilti kokosų pieną,grietinėlę ir troškinti apie 10 min,kol morkos suminkštės ir pradės tirštėti padažas.Jei reikia padruskinti ir nedelsiant patiekti.Skanaus!
i | Dėkite ne didesnes nei 550-640 pixelių nuotraukas ! |
moderatorė irmulia
Įdaryta cukinija
3 žmonėms:
Cukinija (nedidelė, bet stora) 1 vnt.
Baltojo vyno actas
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 - 2 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Troškinimui:
Sultinys 1 puodelis
Pomidorų padažas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)
Iš įdarui skirtų produktų susiminkykite kotletinę masę. Aš naudoju kiaulienos faršą.
Cukiniją susipjaustykite storais griežinėliais, juos nulupkite ir išpjaukite sėklas. Taip gausite tuščiavidurius cukinijų "ratukus". Į sėklų vietą prikimškite paruoštos kotletinės masės.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite įdarytus cukinijų "ratukus". Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant kiekvieną "ratuką" pašlakstykite šlakeliu baltojo vyno acto.
Kai tik viskas apkeps, supilkite karštą sultinį. Sultiniui užvirus, suberkite visus nurodytus prieskonius ir įdėkite pomidorų padažo. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 - 30 min.
http://tingiojikiaul...a-cukinija.html
3 žmonėms:
Cukinija (nedidelė, bet stora) 1 vnt.
Baltojo vyno actas
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 - 2 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Troškinimui:
Sultinys 1 puodelis
Pomidorų padažas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)
Iš įdarui skirtų produktų susiminkykite kotletinę masę. Aš naudoju kiaulienos faršą.
Cukiniją susipjaustykite storais griežinėliais, juos nulupkite ir išpjaukite sėklas. Taip gausite tuščiavidurius cukinijų "ratukus". Į sėklų vietą prikimškite paruoštos kotletinės masės.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite įdarytus cukinijų "ratukus". Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant kiekvieną "ratuką" pašlakstykite šlakeliu baltojo vyno acto.
Kai tik viskas apkeps, supilkite karštą sultinį. Sultiniui užvirus, suberkite visus nurodytus prieskonius ir įdėkite pomidorų padažo. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 - 30 min.
http://tingiojikiaul...a-cukinija.html
QUOTE(gaily @ 2013 07 22, 08:11)
O "puodelis" tai kokia čia talpa ? Nesigaudau , visada bijau receptų su šiuo matavimo dydžiu
O receptukas atrodo super
Papildyta:
[quote=gaily,2013 07 09, 09:12]
Kiaušiniai, užkepti orkaitėje
O čia formelės, kaip suprantu, silikoninės ?
Puodelis turetu buti 236ml.
QUOTE(Medute55 @ 2013 07 27, 17:33)
O "puodelis" tai kokia čia talpa ? Nesigaudau , visada bijau receptų su šiuo matavimo dydžiu
O receptukas atrodo super
Kiaušiniai, užkepti orkaitėje
O čia formelės, kaip suprantu, silikoninės ?
O receptukas atrodo super
Kiaušiniai, užkepti orkaitėje
O čia formelės, kaip suprantu, silikoninės ?
Ai, as kokius turiu puodelius, tokiais ir dariau, pas mane jie man atrodo 300 ml, tai ne visai pilnus, nesukau galvos ir nesibaiminau
Aha, formeles silikonines.