Vištienos blynukai
Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Puikiai tinkami iškyloms gamtoje.
Vištienos blynukams:
Maltos vištienos (faršo) 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Grietinė (liesa) 4 valgomieji šaukštai
Miltai 5 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Fermentinis sūris 50 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji paprika), aitrioji paprika
Aliejaus kepimui
Padažui:
Karštas vanduo 0,5 puodelio
Medus 1 valgomasis šaukštas
Garstyčios (lietuviškos, aštrios) 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Raudonojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai, maltas imbieras
Vištienos faršą pabarstykite nurodytais prieskoniais ir įmuškite kiaušinį. Sudėkite grietinę ir viską išmaišykite. Tada, maišydami, suberkite miltus. Sudėkite, mažais kubeliais pjaustytą, fermentinį sūrį ir dar kartą permaišykite. Palikite tešlą valandai "pailsėti".
Po valandos įkaitinkite keptuvėje aliejų ir šaukštu dėkite tešlą, formuodami nedidelius blynukus. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Blynukai kepa greitai, todėl toli nuo keptuvės nenueikite.
Iškeptus galima valgyti vienus arba su padažu. Padažo ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę, kurioje kepė blynukai. Į užvirusį padažą sudėkite blynukus ir patroškinkite 10 min., ant mažiausios ugnies.
Dėl padažo šeimos narių nuomonės išsiskyrė - vieniems patiko, kitiems nelabai. Vaikams siūlau tiekti be padažo.
http://tingiojikiaul...s-blynukai.html
Kepti įdaryti pievagrybiai
Idėja imta iš čia:
http://ragauk.one.lt...vagrybiai-17095
Išpjauti kotelius, juos susmulkinti, sutarkuoti kiaušinį, permaišyti su majonezu, pipirais, druska, kmynais. Įdarą sudėti į pievagrybių galvutes, pabarstyti tarkuotu sūriu, kepti apie 15 min 180 laipsnių orkaitėje.
Valgėme su daržovėmis (salotos lapai, agurkai, pomidorai, paprika). Padažiukui - citrinos sultys, česnakas, medus, soja.
Idėja imta iš čia:
http://ragauk.one.lt...vagrybiai-17095
Išpjauti kotelius, juos susmulkinti, sutarkuoti kiaušinį, permaišyti su majonezu, pipirais, druska, kmynais. Įdarą sudėti į pievagrybių galvutes, pabarstyti tarkuotu sūriu, kepti apie 15 min 180 laipsnių orkaitėje.
Valgėme su daržovėmis (salotos lapai, agurkai, pomidorai, paprika). Padažiukui - citrinos sultys, česnakas, medus, soja.
QUOTE(Geriuke @ 2013 06 24, 14:31)
As darau tokius pievagrybius idarytus farsu.Labai skanu
Esu darius ir su vistienos farsu, ir su pelesiniu sūriu, visi variantai savaip skanus
Pyragas su pomidorais, baklažanais ir ožkos sūriu
Reikės:
Pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
3 didelių pomidorų
1 nedidelio baklažano
200 g ožkos sūrio
1 galvutės česnako (ne skiltelės, o visos galvutės)
druskos
pipirų
smulkiai tarkuoto Džiūgo
Tešlą atšildome,dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą. Galima kepti kaip vientysą pyragą iš 2 lakštų arba galima daryti tiesiog porcijomis kaip dariau aš Ant tešlos dedame ožkos sūrio, ploną griežinėlį baklažano, tada smulkiai kapotą česnaką, truputėlį druskos, tada griežinėlį pomidoro, pabarstome druska ir pipirais, užbarstome tarkuotu sūriu ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 20-25 min, kol iškeps tešla.
Skanaus!
Reikės:
Pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
3 didelių pomidorų
1 nedidelio baklažano
200 g ožkos sūrio
1 galvutės česnako (ne skiltelės, o visos galvutės)
druskos
pipirų
smulkiai tarkuoto Džiūgo
Tešlą atšildome,dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą. Galima kepti kaip vientysą pyragą iš 2 lakštų arba galima daryti tiesiog porcijomis kaip dariau aš Ant tešlos dedame ožkos sūrio, ploną griežinėlį baklažano, tada smulkiai kapotą česnaką, truputėlį druskos, tada griežinėlį pomidoro, pabarstome druska ir pipirais, užbarstome tarkuotu sūriu ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 20-25 min, kol iškeps tešla.
Skanaus!
Kuskusas su faršu ir pomidorais
2 - 3 žmonėms:
Malta kiauliena (faršas) 300 gr.
Pomidorai (labai dideli) 2 vnt.
Marinuoti Lombardijos pipirai (dideli) 6 vnt.
Kuskusas 250 gr.
Sultinys 0,5 puodelio
Sviestas 3 - 4 nedideli gabaliukai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, aitrioji paprika
Aliejaus kepimui
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir sudėkite faršą. Pabarstykite jį visais nuorodytais prieskoniais. Kepkite ant didelės ugnies, nuolat maišydami, kad faršas subyrėtų gabaliukais.
Kai tik faršas apskrus, sumažinkite ugnį iki minimalios ir tiesiog virš keptuvės supjaustykite pomidorus. Pabarstykite juos jūros druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Tada keptuvėn sudėkite marinuotus Lombardijos pipirus (aš juos pasmulkinau į kelias dalis). Uždenkite dangčiu ir troškinkite viską 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite sultinį. Jam užvirus, suberkite kuskuso kruopas ir atsargiai pamaišykite mentele. Išjunkite ugnį ir uždengtą keptuvę palikite ramybėj 3 min. Po 3 min. vėl įjunkite mažiausią ugnį, sudėkite sviestą ir kaitinkite, nuolat maišydami šakute 3 - 4 min.
http://tingiojikiaul...pomidorais.html
2 - 3 žmonėms:
Malta kiauliena (faršas) 300 gr.
Pomidorai (labai dideli) 2 vnt.
Marinuoti Lombardijos pipirai (dideli) 6 vnt.
Kuskusas 250 gr.
Sultinys 0,5 puodelio
Sviestas 3 - 4 nedideli gabaliukai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, aitrioji paprika
Aliejaus kepimui
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir sudėkite faršą. Pabarstykite jį visais nuorodytais prieskoniais. Kepkite ant didelės ugnies, nuolat maišydami, kad faršas subyrėtų gabaliukais.
Kai tik faršas apskrus, sumažinkite ugnį iki minimalios ir tiesiog virš keptuvės supjaustykite pomidorus. Pabarstykite juos jūros druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Tada keptuvėn sudėkite marinuotus Lombardijos pipirus (aš juos pasmulkinau į kelias dalis). Uždenkite dangčiu ir troškinkite viską 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite sultinį. Jam užvirus, suberkite kuskuso kruopas ir atsargiai pamaišykite mentele. Išjunkite ugnį ir uždengtą keptuvę palikite ramybėj 3 min. Po 3 min. vėl įjunkite mažiausią ugnį, sudėkite sviestą ir kaitinkite, nuolat maišydami šakute 3 - 4 min.
http://tingiojikiaul...pomidorais.html
Jautienos "cigarai" su špinatų padažu
Nieko naujo neišradau, bet pabandžiau žinomus skonius pateikti kita forma. man taip patinka, vis ne tie patys nuobodūs kotletai.
Reikės:
Jautienos faršo (~400 g. ėmiau)
1 kiaušinio
2-3 v.š. džiuvesėlių (daugiau ar mažiau priklausys nuo kiaušinio dydžio)
Driuskos, pipirų (ar kitų mėgiamų prieskonių faršui)
Alyvuogių aliejaus, tinkamo kepimui
Padažui: pomidorų pastos arba pomidorų iš skardinės (bet ne ketčupo), 2-3 v.š. neriebios grietinėlės, dviejų didelių saujų špinatų (naudojau šaldytus, tiks ir šviežūs puikiai)
Mėgiamų makaronų ir trupučio parmezano sūrio pateikimui
Kol verda makaronai, pasiruošiame faršą "cigarams". Jie iškeps labai greitai, kadangi makaronai virė 12 min. tai viską ir pasiruošti kol virs jie.
Dubenyje suminkyti faršą su prieskoniais, įmušti kiaušinį, ir pamažu minkant berti džiuvesėlius, kad nebūtų skystas faršas. Jei naudosite kiaulienos ir jautienos faršą, tai džiūvesėlių gali ir neprireikti, juos naudoju kartais, kai naudoju tik jautienos faršą ir norisi minkštesnio gaminio.
Suminkius faršą rankomis formuoti vienodo ilgio "cigarus". Jie nestori, tad kepa greitai, tik reikia apversti kad visi šonai apskrustų.
Keptuvę gerai įkaitinti su trupučiu aliejaus, sudėti visus cigarus vienu metu, ir kelis kart apversti kol kepa.
Tuo tarpu kitoje keptuvėje pasiruošti padažą. Įkaitinti keptuvę, sudėti pomidorų pastą ir grietinėlę, maišant ~ 1 min., pakepti (jei naudojami pomidorai iš skardinės, pakepinti reiks ilgiau, kol pomidorai suminkštės ir sutirštės). Suberti špinatus, pagardinti druska bei pipirais, ir dar viską kelias min. maišant patroškinti. Aš, darant šį padažą, dar nusemiu kelius šaukštus vandens nuo verdančių makaronų, padažas paskystėja, bet taip pat vienu metu, krakmolas, išsiskyręs iš makaronų, padažą šiek tiek "pastangrina".
Išvirus makaronams, juos nusunkti. Į lėkštę dėti kelis šaukštus padažo, na ir ant viršaus makaronus bei iškeptus cigarus. Ant viršaus - šiek tiek tarkuoto parmezano ir skanaus!
Mums patiko, ypač tas špinatų padažas su makaronais skanus.
http://belgija.blogs...atu-padazu.html
Nieko naujo neišradau, bet pabandžiau žinomus skonius pateikti kita forma. man taip patinka, vis ne tie patys nuobodūs kotletai.
Reikės:
Jautienos faršo (~400 g. ėmiau)
1 kiaušinio
2-3 v.š. džiuvesėlių (daugiau ar mažiau priklausys nuo kiaušinio dydžio)
Driuskos, pipirų (ar kitų mėgiamų prieskonių faršui)
Alyvuogių aliejaus, tinkamo kepimui
Padažui: pomidorų pastos arba pomidorų iš skardinės (bet ne ketčupo), 2-3 v.š. neriebios grietinėlės, dviejų didelių saujų špinatų (naudojau šaldytus, tiks ir šviežūs puikiai)
Mėgiamų makaronų ir trupučio parmezano sūrio pateikimui
Kol verda makaronai, pasiruošiame faršą "cigarams". Jie iškeps labai greitai, kadangi makaronai virė 12 min. tai viską ir pasiruošti kol virs jie.
Dubenyje suminkyti faršą su prieskoniais, įmušti kiaušinį, ir pamažu minkant berti džiuvesėlius, kad nebūtų skystas faršas. Jei naudosite kiaulienos ir jautienos faršą, tai džiūvesėlių gali ir neprireikti, juos naudoju kartais, kai naudoju tik jautienos faršą ir norisi minkštesnio gaminio.
Suminkius faršą rankomis formuoti vienodo ilgio "cigarus". Jie nestori, tad kepa greitai, tik reikia apversti kad visi šonai apskrustų.
Keptuvę gerai įkaitinti su trupučiu aliejaus, sudėti visus cigarus vienu metu, ir kelis kart apversti kol kepa.
Tuo tarpu kitoje keptuvėje pasiruošti padažą. Įkaitinti keptuvę, sudėti pomidorų pastą ir grietinėlę, maišant ~ 1 min., pakepti (jei naudojami pomidorai iš skardinės, pakepinti reiks ilgiau, kol pomidorai suminkštės ir sutirštės). Suberti špinatus, pagardinti druska bei pipirais, ir dar viską kelias min. maišant patroškinti. Aš, darant šį padažą, dar nusemiu kelius šaukštus vandens nuo verdančių makaronų, padažas paskystėja, bet taip pat vienu metu, krakmolas, išsiskyręs iš makaronų, padažą šiek tiek "pastangrina".
Išvirus makaronams, juos nusunkti. Į lėkštę dėti kelis šaukštus padažo, na ir ant viršaus makaronus bei iškeptus cigarus. Ant viršaus - šiek tiek tarkuoto parmezano ir skanaus!
Mums patiko, ypač tas špinatų padažas su makaronais skanus.
http://belgija.blogs...atu-padazu.html
QUOTE(grange @ 2013 07 01, 00:10)
Špinatai turi būti smulkinti?
QUOTE(Vilmoshka @ 2013 07 03, 12:08)
Špinatai turi būti smulkinti?
nea
aš turėjau kažkada šviežių, nesunaudojau, tai tiesiog lapelius užšaldžiau. ir į keptuvę tiesiai iš šaldiklio suverčiau, jie labai greit atitirpsta.
Žuvies kotletukai
http://belgija.blogs...darzovemis.html
Reikės:
~250 g. baltos žuvies file (naudojau menkės)
~80-100 g. tarkuotos cukinijos
1 nedidelės morkos
1 nedidelio svogūno
2 v.š. krakmolo
1 nedidelio kiaušinio baltymo
Druskos, pipirų, žuvies prieskonių
1 a.š. aštriosios paprikos miltelių (nebūtina, bet norėjos)
Džiuvesėlių apvoliojimui
Alyvuogių aliejaus kepimui
Morką ir svogūną sutarkuoti ir pakepinti kol suminkštės, tada sudėti tarkuota cukiniją ir dar truputį pakepti. Palikti atvėsti.
Žuvį susimalti arba susmulkinti smulkintuvu, sudėti atvėsusias daržoves, prieskonius, baltymą bei krakmolą, suminkyti į vientisą masę.
Drėgnomis rankomis formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose ir apkepti keptuvėje iš abiejų pusių.
Valgėme su virtomis bulvėmis ir salotomis Skanūs ir šalti.
http://belgija.blogs...darzovemis.html
Reikės:
~250 g. baltos žuvies file (naudojau menkės)
~80-100 g. tarkuotos cukinijos
1 nedidelės morkos
1 nedidelio svogūno
2 v.š. krakmolo
1 nedidelio kiaušinio baltymo
Druskos, pipirų, žuvies prieskonių
1 a.š. aštriosios paprikos miltelių (nebūtina, bet norėjos)
Džiuvesėlių apvoliojimui
Alyvuogių aliejaus kepimui
Morką ir svogūną sutarkuoti ir pakepinti kol suminkštės, tada sudėti tarkuota cukiniją ir dar truputį pakepti. Palikti atvėsti.
Žuvį susimalti arba susmulkinti smulkintuvu, sudėti atvėsusias daržoves, prieskonius, baltymą bei krakmolą, suminkyti į vientisą masę.
Drėgnomis rankomis formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose ir apkepti keptuvėje iš abiejų pusių.
Valgėme su virtomis bulvėmis ir salotomis Skanūs ir šalti.
Lazanija su vistiena ir cukinijom
Daudota :
Vistiena (isvirta)
Porai
Morkos
Pamidorai savose sultyse lupti
Leco padazas
Cukinijos
Lazanijos makaronai
Fermentinis suris
Vista isverdame ir supjaustome smulkiai. Viska apkepame keptuveje troskintuve, veliausiai dedame cukinijas ir ilgai netroskiname, kad nepasileistu...
Inda istepame leco padazu arba garnyru kuri pasiruosem ir dedam makaronus tuomet garnyras ir suris barstomas, vel makaronai ir t.t. galiausi viska apibarstome gausiai suriu ir i orkaite
https://fbcdn-sphoto...450115035_n.jpg
Daudota :
Vistiena (isvirta)
Porai
Morkos
Pamidorai savose sultyse lupti
Leco padazas
Cukinijos
Lazanijos makaronai
Fermentinis suris
Vista isverdame ir supjaustome smulkiai. Viska apkepame keptuveje troskintuve, veliausiai dedame cukinijas ir ilgai netroskiname, kad nepasileistu...
Inda istepame leco padazu arba garnyru kuri pasiruosem ir dedam makaronus tuomet garnyras ir suris barstomas, vel makaronai ir t.t. galiausi viska apibarstome gausiai suriu ir i orkaite
https://fbcdn-sphoto...450115035_n.jpg
Pomidorais įdaryti maltinukai
2 dideliems maltiniams:
Malta kiauliena su jautiena (faršas) 350 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Sultinys troškinimui 0,5 puodelio
Įdarui:
Pomidorai (kuo mažesni) 2 vnt.
Tepama varškė 80 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Iš nurodytų produktų susiminkykite maltinukų masę ir atsidėkite į šoną. Pomidorų viršų nupjaukite ir išskobkite vidų šaukšteliu. Man nepavyko rasti mažų pomidorų, todėl maltiniai išėjo labai dideli. Išskobtų pomidorų vidų pabarstykite jūros druska bei juodaisiais pipirais ir prikimškite tepamosios varškės (aš naudojau sveriamą "Rytas" varškę). Įdarytus pomidorus uždenkite, kaip dangteliu, nupjautuoju jų viršum.
Kabinkite faršo masės, išplokite tarp delnų paplotėlį ir aplipdykite įdarytą pomidorą. Paruoštus maltinius dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tada supilkite sultinį, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir patroškinkite 15 min.
http://tingiojikiaul...maltinukai.html
2 dideliems maltiniams:
Malta kiauliena su jautiena (faršas) 350 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Sultinys troškinimui 0,5 puodelio
Įdarui:
Pomidorai (kuo mažesni) 2 vnt.
Tepama varškė 80 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Iš nurodytų produktų susiminkykite maltinukų masę ir atsidėkite į šoną. Pomidorų viršų nupjaukite ir išskobkite vidų šaukšteliu. Man nepavyko rasti mažų pomidorų, todėl maltiniai išėjo labai dideli. Išskobtų pomidorų vidų pabarstykite jūros druska bei juodaisiais pipirais ir prikimškite tepamosios varškės (aš naudojau sveriamą "Rytas" varškę). Įdarytus pomidorus uždenkite, kaip dangteliu, nupjautuoju jų viršum.
Kabinkite faršo masės, išplokite tarp delnų paplotėlį ir aplipdykite įdarytą pomidorą. Paruoštus maltinius dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tada supilkite sultinį, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir patroškinkite 15 min.
http://tingiojikiaul...maltinukai.html