Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(due drops @ 2013 06 10, 21:14)
Tai,kad Karamelines vistienos recepte visai nenaudojamas actas 4u.gif

turbūt norėjo paklausti apie saldžiarūgščius vištų ketvirčius ant ryžių g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2013 06 11, 08:42)
turbūt norėjo paklausti apie saldžiarūgščius vištų ketvirčius ant ryžių  g.gif  4u.gif

tikrai taip as ten nuoroda tingiosios kiaulytes buvau idejusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2013 06 10, 11:12)
Laurela, net uzuodziu... 1.Manau organizuosimes ekskursija I jusu puse smile.gif)

2.I tema - as darau panasiai, tik kai pas mane kai kas yra paprikos nemegejas tai as jos nededu ir vistiena pjaustau stambiau, bet pries pabaiga idedu sviezio agurko pjaustyto kubeliais....Irgi labia skanu.

1. oij kaip butu fainai thumbup.gif

2. nujauciu,kad tas kai kas vyr lyties biggrin.gif ...pas mus tas pats buvo ... bet kazkas dbr apsiverte pas ji, valgo paprikas ir dusauja kaip skanu biggrin.gif




QUOTE(Tigris @ 2013 06 10, 17:52)
I padaza vietoj vandens siulyciau sliuksteleti citrinos sulciu pagal skoni.


kazin citrina dar labiau nesuintencyvintu skonio g.gif , paragavau padaza be vandens, tai toks svelniai tariant stiprokas buvo rolleyes.gif


Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2013 06 10, 17:52)
I padaza vietoj vandens siulyciau sliuksteleti citrinos sulciu pagal skoni.


drinks_cheers.gif aš tokiam padažui visada naudoju citrinos sultis, sojos padažą, medų ir česnaką
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 06 11, 09:23)
tikrai taip as ten nuoroda tingiosios kiaulytes buvau idejusi smile.gif

Zinoma,kad galite keisti.Tiesiog prieskonis truputi kitoks bus 4u.gif
Papildyta:
Orkaitėje troškinta pažandė

user posted image

Orkaitėje troškinta pažandė - kaloringas, labiau vyriškas patiekalas. Jei skaičiuojate kalorijas, pažandę keiskite liesesne kiaulienos dalimi.

user posted image

Kiaulienos pažandė 700 gr.
Keptos pupelės pomidorų padaže 1 skardinė
Pomidorai (dideli) 2,5 vnt. (2 dideli ir 1 mažas)
Marinuoti Lombardijos pipirai (dideli) 7 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Marinatui:
Sojų padažas 3 valgomieji šaukštai
Medus 0,5 valgomojo šaukšto
Garstyčios (lietuviškos, aštrios) 1 valgomasis šaukštas
Lombardijos pipirų marinatas (galima keisti baltojo vyno actu) 2 valgomieji šaukštai

Sumaišykite visas marinato sudedamasias dalis ir užpilkite pažandę. Palikite pasimarinuoti bent valandai. Paskui mėsą, su visu marinatu, perkelkite į kepimo indą (aš naudojau molinuką). Ten pat supilkite pupeles pomidorų padaže. Stambiais gabalais susipjaustykite pomidorus, pabarstykite juos jūros druska ir juodaisiais pipirais. Supjaustytus berkite į kepimo indą (su visomis atsiradusiomis sultimis). Sudėkite marinuotus Lombardijos pipirus. Kepimo indą uždenkite dangčiu arba sandariai apvyniokite folija (aš naudojau foliją) ir kiškite į 180 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Pamirškite ten maistą 3 valandoms.
Po trijų valandų traukite viską lauk ir dėliokitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...ta-pazande.html
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 06 11, 13:35)
drinks_cheers.gif  aš tokiam padažui visada naudoju citrinos sultis, sojos padažą, medų ir česnaką


aš citriną keičiu vyno actu. Ar kiniečiai iš tikro ne actą naudoja? g.gif ar čia tik aš lotuliukas.gif

atsiprašau už off topicą
Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2013 06 11, 18:53)
aš citriną keičiu vyno actu. Ar kiniečiai iš tikro ne actą naudoja? g.gif  ar čia tik aš lotuliukas.gif   

atsiprašau už off topicą

Mano drauge su actu irgi daro saldziarugste vistiena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 11 birželio 2013 - 19:46
QUOTE(Insa @ 2013 06 11, 19:53)
aš citriną keičiu vyno actu. Ar kiniečiai iš tikro ne actą naudoja? g.gif  ar čia tik aš lotuliukas.gif   

atsiprašau už off topicą

As irgi daznai naudoju baltojo vyno acta.
Atsakyti
Makaronai su daržovėmis ir miso padažu

user posted image
Reikės:
makaronų
šaldytų arba šviežių daržovių (šviežias reikės ilgiau pavirti)
pievagrybių
svogūno
Santa Maria prieskonių lauko kepsniams su dūmo aromatu arba kitokių, kuriuos mėgstate
druskos
pipirų
ghee sviesto arba aliejaus
2 šaukštai miso pastos
200 ml grietinėlės
sūrio Džiūgas
Makaronus išverdame, likus 5 min. iki jų virimo pabaigos, beriame šaldytas daržoves. Supjaustome svogūnus kubeliais ir pakepiname ant sviesto ghee arba aliejaus, kol taps auksinės spalvos. Beriame pjaustytus pievagrybius ir viską apkepiname, kol pievagrybiai gražiai apskrus, pilame grietinėlę, dedame miso pastos, dedame makaronus su daržovėmis, pabairstome druska, pipirais, prieskoniais ir viską keletą min. patroškiname.
Dedame makaronus su padažu į lėkštes, apibarstome smulkintu sūriu Džiūgas ir tiekiame.
Sakanaus!
Atsakyti
Jautienos troškinys su bulvytėmis

user posted image

Šitam patiekalui paruošti reikia laiko, todėl jei norisi vakarienės metu jį valgytų, reiktų pradėti bent prieš 2 valandas.

Reikės:

~ 500 g. jautienos mėsos
~ 300 ml. tamsaus alaus
~ 100 ml vandens
druskos, pipirų
gabaliukas sviesto
1 gvazdikėlis
2 lauro lapai
1 a.š. garstyčių
1 svogūnas
2 v.š. miltų

Svogūną susipjaustyti smulkiai, mėsą nelabai mažais gabaliukais.
Puode, kuris gali būti dedamas į orkaitę (aš dariau ketaus puode) įkaitinti su gabaliuku sviesto, sudėti mėsą ir pastoviai maišant šiek tiek apkepinti kol gražiai apskrus.
Išimti mėsą iš puodo, sudėti svogūnus ir maišant pakepinti kol pageltonuos. Tada sudėti atgal mėsą, visus prieskonius, pilti vandenį ir alų, leisti užvirti ir dėti į 170 laipsnių orkaitę minimum 1,5 valandos, kad palengva troškintųsi. Aš karts nuo karto patikrinu ar užtenka skysčių ir viską permaišau.
Po 1,5 val. suberti miltus, permaišyti ir dar palikti ~15-20 min.

Bulves gerai nuploviau, supjausčiau į ketvirčius ir kepiau orkaitėje paskaninus trupučiu druskos. Be aliejaus.

plačiau čia : http://belgija.blogs...-jautienos.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 20 birželio 2013 - 21:32
Siūlau pabandyti dar vieną patiekalą, greitai pasidaro, šiek tiek kitoks nei įprastai faršo gaminys.

plačiau čia
http://belgija.blogs...e-pagrindo.html

user posted image

Reikės:

500 g. jautienos faršo
3 v.š. tarkuoto parmezano
3 v.š. avižinių dribsnių (galima naudoti ir džiuvesėlius)
3 v.š. šviežiai kapotų petražolių
2 kiaušinių
1 skiltelės česnako
Druskos bei pipirų
Sviesto skardelei tepti
1 skardinė (400 g.) koncervuotų smulkintų pomidorų
1 a.š. raudonėlio (aš dar bėriau šiek tiek provanso prieskonių)
125 g. mozarelos sūrio (1 rutuliukas)
Saujelės šviežių bazilikų (aš pamiršau!!) labai čia tiktų

Dideliame inde sudėti mėsą, tarkuotą parmezaną, dribsnius, kapotas petražoles ir įmušti kiaušinius. Įspausti skiltelę česnako ir paskaninti druska bei pipirais. Druskos nepadauginti, nes parmezanas jau taip sūrus. Rankomis viską išmaišyti, bet neperminkyti, tik kad viskas gražiai apsijungtų.
Kepimo indą, kuriame keps, ištepti sviestu. Sudėti visą mėsą ir padaryti pagrindą taip, kaip darytume su picos tešla. Lengvai suspausti mėsą į visus kraštus, bortelio palikti nereikia.
Pomidorus perkošti per sietelį, kad neliktų skysčių. Paskaninti trupučiu druskos bei pipirais ir dž. raudonėliu (bėriau dar truputį provanso prieskonių). Lopetėlės pagalba paskirstyti pomidorus ant mėsos. Man šiek tiek liko, visų atrodė per daug. Mozarelą arba supjaustyti riekutėmis, arba suplėšyti rankomis mažais gabaliukais ir sudėti ant pomidorų.
Orkaitę įkaitinti 200 laipsnių ir kepti ~ 25-30 min. tiek, kol mėsa iškeps ir mozarela gražiai išsilydis.
Palikti dar orkaitėj ~ 5 min. ir tiekti supjausčius kaip picą. Kas nepamirš - ant viršaus tinka šviežūs baziliko lapeliai.
Valgėme su šviežiomis daržovėmis. Tinka ir su ryžiais, jei norite. Skanu ir šalta tiesiog ant duonos! mirksiukas.gif



Atsakyti
Vištienos troškinys su daržovėmis
user posted image
Reikės:

1/2 didelės vištienos krutinėlės
mėgstamų vištienos prieskonių
10 nedidelių šviežių bulvių
3 vidutinių morkų
1/4 kopūsto
1 svogūno
1/2 stiklinės žalių žirnelių
dar galima įdėti 1/3 šaldytų daržovių mišinio
200 g grietinės
1 kubelio ekologiško sultinio
1 skiltelės česnako
1/2 kubelio ekologiško kubelio baziliko su čiobreliais
Himalajų druskos
Šviežiai maltų pipirų
sviesto ghee arba aliejaus kepimui
Bulves supjaustome dideliais kubeliais, morkas griežinėliais, užpilame šaltu vandeniu, kad trečdalį apsemtų, kai vanduo užvirs, pabarstome druska ir pipirais. Vištieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais, prieskoniais ir išpaudžiame česnako, viską išmaišome ir paliekame bent 5 min pasimarinuoti.Supjaustome kopūstą, beriame prie bulvių ir morkų, taip pat beriame šaldytų daržovių mišinį ir žirnelius. Į daržoves dedame sultinio kubelį ir žolelių kubelį. Troškiname dar apie 7 min, dedame grietinės ir viską išmaišome, troškiname min ir išjungiame. Visas troškinimo laikas apie 20-25 min, kol daržovės suminkštės.
Skanaus!
Atsakyti