Siūlau pabandyti dar vieną patiekalą, greitai pasidaro, šiek tiek kitoks nei įprastai faršo gaminys.
plačiau čia
http://belgija.blogs...e-pagrindo.htmlReikės:
500 g. jautienos faršo
3 v.š. tarkuoto parmezano
3 v.š. avižinių dribsnių (galima naudoti ir džiuvesėlius)
3 v.š. šviežiai kapotų petražolių
2 kiaušinių
1 skiltelės česnako
Druskos bei pipirų
Sviesto skardelei tepti
1 skardinė (400 g.) koncervuotų smulkintų pomidorų
1 a.š. raudonėlio (aš dar bėriau šiek tiek provanso prieskonių)
125 g. mozarelos sūrio (1 rutuliukas)
Saujelės šviežių bazilikų (aš pamiršau!!) labai čia tiktų
Dideliame inde sudėti mėsą, tarkuotą parmezaną, dribsnius, kapotas petražoles ir įmušti kiaušinius. Įspausti skiltelę česnako ir paskaninti druska bei pipirais. Druskos nepadauginti, nes parmezanas jau taip sūrus. Rankomis viską išmaišyti, bet neperminkyti, tik kad viskas gražiai apsijungtų.
Kepimo indą, kuriame keps, ištepti sviestu. Sudėti visą mėsą ir padaryti pagrindą taip, kaip darytume su picos tešla. Lengvai suspausti mėsą į visus kraštus, bortelio palikti nereikia.
Pomidorus perkošti per sietelį, kad neliktų skysčių. Paskaninti trupučiu druskos bei pipirais ir dž. raudonėliu (bėriau dar truputį provanso prieskonių). Lopetėlės pagalba paskirstyti pomidorus ant mėsos. Man šiek tiek liko, visų atrodė per daug. Mozarelą arba supjaustyti riekutėmis, arba suplėšyti rankomis mažais gabaliukais ir sudėti ant pomidorų.
Orkaitę įkaitinti 200 laipsnių ir kepti ~ 25-30 min. tiek, kol mėsa iškeps ir mozarela gražiai išsilydis.
Palikti dar orkaitėj ~ 5 min. ir tiekti supjausčius kaip picą. Kas nepamirš - ant viršaus tinka šviežūs baziliko lapeliai.
Valgėme su šviežiomis daržovėmis. Tinka ir su ryžiais, jei norite. Skanu ir šalta tiesiog ant duonos!