Vedarai - zarnos, bulves, pienas, aliejus, druska; Eiga - bulves sutarkuoti, ipilti karsto pieno, padruskinti pagal skoni, ipilti siek tiek aliejaus ir keptiapie 1 val.
QUOTE(georgiana @ 2013 06 04, 10:26)
Vedarai - zarnos, bulves, pienas, aliejus, druska; Eiga - bulves sutarkuoti, ipilti karsto pieno, padruskinti pagal skoni, ipilti siek tiek aliejaus ir keptiapie 1 val.
As labai megstu vedarus, bet man visada juos kepant jie labai sutrukineja. Ka as ne taip darau?
Bandziau maziau tarkiu deti, bet vistiek i antra puse kepimo sutrukinejo ir isbego.
O pieno nesu pylus, tik i kugeli ji pilu. Gal tinka ir cia.
QUOTE(Fera82 @ 2013 06 04, 12:44)
As labai megstu vedarus, bet man visada juos kepant jie labai sutrukineja. Ka as ne taip darau?
Bandziau maziau tarkiu deti, bet vistiek i antra puse kepimo sutrukinejo ir isbego.
O pieno nesu pylus, tik i kugeli ji pilu. Gal tinka ir cia.
Bandziau maziau tarkiu deti, bet vistiek i antra puse kepimo sutrukinejo ir isbego.
O pieno nesu pylus, tik i kugeli ji pilu. Gal tinka ir cia.
kemsu tik trecdali tarkiu subadau pries kepant ur kepimo metu kelis kartus bei kepu nekarstai t.y. 180 orkaiteje, o pabaigoje siek tiek apskrudinu Skanaus
QUOTE(Lona @ 2013 05 31, 06:18)
Endzi zaliu sparagu nereikia lupti, tik baltus ir violetinius.
na cia noro jau reikalas, as asmeniskai ju nelepu, kazkas lupa nes jiems maiso ten kazkokie uziukai
Karamelinė vištiena
Mirtinai dėkinga Dailonai už karamelinės vištienos receptą:
http://dailona.livej....com/43729.html
2 žmonėms:
Vištų ketvirčiai (nedideli) 2 vnt.
Cukrus 0,5 arbatinio šaukštelio
Druska 0,5 arbatinio šaukštelio
Vanduo (verdantis) 100 ml
Aitrioji paprika
Vištų ketvirčius ištrinkite aitriosios paprikos milteliais ir palikite pasimarinuoti.
Nedideliame puodelyje su nesvylančia danga sumaišykite jūros druską bei cukrų ir kaitinkite ant mažiausios ugnies, maišydami tol, kol mišinys ims keisti spalvą. Tada supilkite verdantį vandenį ir maišykite kol viskas ištirps.
Paruoštu užpilu aplaistykite vištų ketvirčius ir kiškite juos į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug 40 min. Kas 10 min. prieikite ir aplaistykite vištieną atsiradusiomis sultimis.
http://tingiojikiaul...e-vistiena.html
Mirtinai dėkinga Dailonai už karamelinės vištienos receptą:
http://dailona.livej....com/43729.html
2 žmonėms:
Vištų ketvirčiai (nedideli) 2 vnt.
Cukrus 0,5 arbatinio šaukštelio
Druska 0,5 arbatinio šaukštelio
Vanduo (verdantis) 100 ml
Aitrioji paprika
Vištų ketvirčius ištrinkite aitriosios paprikos milteliais ir palikite pasimarinuoti.
Nedideliame puodelyje su nesvylančia danga sumaišykite jūros druską bei cukrų ir kaitinkite ant mažiausios ugnies, maišydami tol, kol mišinys ims keisti spalvą. Tada supilkite verdantį vandenį ir maišykite kol viskas ištirps.
Paruoštu užpilu aplaistykite vištų ketvirčius ir kiškite juos į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug 40 min. Kas 10 min. prieikite ir aplaistykite vištieną atsiradusiomis sultimis.
http://tingiojikiaul...e-vistiena.html
QUOTE(karakumas @ 2013 05 16, 19:14)
Baklazano uzkandis
Baklazana nuplauti, nupjauti koteli suvinioti i folija ir kepti orkaiteje apie 0,5 val
isemus perpjauti pusiau, bet be iki galo, kad graziai atsiverstu,ir su saukstu pasmulkinti ir minkstima. Uzberti cesnako milteliu, druskytes ir tarkuoto fermentinio surio ir grazsiai ismaisyti.
gal ir atrodo ne kaip bet skanu labai
noriu paklausti, o perpjovus ir išmaišius įdarą vėl dėti į orkaitę? Jei taip, tai kuriam laikui?
sulietuvinta kinietiska vistiena
reikia:
vistienos krutineles
keletos morku
keliu spalvu paprikos
cesnako skilteles
prieskoniu
padazui:
4 saukstu medaus
60ml sojos padazo
truputelio vandens
2 saukstai krakmolo
Supjaustyti juostelemis krutinele ir visas darzoves.Susiprieskoniuojam vistiena ir paliekam pusei val.Apkepiname morkas,po to sudedam paprikas ir galiausiai vistiena.Visus padazo ingridientus sumaisome kartu. Uzpilame ant darzoviu ir vistienos ir troskiname puse val.Likus 5 min idedam nesmulkina cesnako skiltele.
Granyrui kas ka megstat,mum pasirode ,kad ryziai cia geriausiai tinka.
Recepta radau FB Mantingos skelbtame konkurse.
Valgem ir patys save gyrem ,tikrai labai skanu!
Skanaus!
reikia:
vistienos krutineles
keletos morku
keliu spalvu paprikos
cesnako skilteles
prieskoniu
padazui:
4 saukstu medaus
60ml sojos padazo
truputelio vandens
2 saukstai krakmolo
Supjaustyti juostelemis krutinele ir visas darzoves.Susiprieskoniuojam vistiena ir paliekam pusei val.Apkepiname morkas,po to sudedam paprikas ir galiausiai vistiena.Visus padazo ingridientus sumaisome kartu. Uzpilame ant darzoviu ir vistienos ir troskiname puse val.Likus 5 min idedam nesmulkina cesnako skiltele.
Granyrui kas ka megstat,mum pasirode ,kad ryziai cia geriausiai tinka.
Recepta radau FB Mantingos skelbtame konkurse.
Valgem ir patys save gyrem ,tikrai labai skanu!
Skanaus!
Laurela, net uzuodziu... Manau organizuosimes ekskursija I jusu puse )
I tema - as darau panasiai, tik kai pas mane kai kas yra paprikos nemegejas tai as jos nededu ir vistiena pjaustau stambiau, bet pries pabaiga idedu sviezio agurko pjaustyto kubeliais....Irgi labia skanu.
I tema - as darau panasiai, tik kai pas mane kai kas yra paprikos nemegejas tai as jos nededu ir vistiena pjaustau stambiau, bet pries pabaiga idedu sviezio agurko pjaustyto kubeliais....Irgi labia skanu.
QUOTE(Laurela... @ 2013 06 09, 17:14)
sulietuvinta kinietiska vistiena
padazui:
4 saukstu medaus
60ml sojos padazo
truputelio vandens
2 saukstai krakmolo
padazui:
4 saukstu medaus
60ml sojos padazo
truputelio vandens
2 saukstai krakmolo
I padaza vietoj vandens siulyciau sliuksteleti citrinos sulciu pagal skoni.
QUOTE(due drops @ 2013 06 05, 18:23)
Karamelinė vištiena
Mirtinai dėkinga Dailonai už karamelinės vištienos receptą:
http://dailona.livej....com/43729.html
2 žmonėms:
Vištų ketvirčiai (nedideli) 2 vnt.
Cukrus 0,5 arbatinio šaukštelio
Druska 0,5 arbatinio šaukštelio
Vanduo (verdantis) 100 ml
Aitrioji paprika
Vištų ketvirčius ištrinkite aitriosios paprikos milteliais ir palikite pasimarinuoti.
Nedideliame puodelyje su nesvylančia danga sumaišykite jūros druską bei cukrų ir kaitinkite ant mažiausios ugnies, maišydami tol, kol mišinys ims keisti spalvą. Tada supilkite verdantį vandenį ir maišykite kol viskas ištirps.
Paruoštu užpilu aplaistykite vištų ketvirčius ir kiškite juos į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug 40 min. Kas 10 min. prieikite ir aplaistykite vištieną atsiradusiomis sultimis.
http://tingiojikiaul...e-vistiena.html
Mirtinai dėkinga Dailonai už karamelinės vištienos receptą:
http://dailona.livej....com/43729.html
2 žmonėms:
Vištų ketvirčiai (nedideli) 2 vnt.
Cukrus 0,5 arbatinio šaukštelio
Druska 0,5 arbatinio šaukštelio
Vanduo (verdantis) 100 ml
Aitrioji paprika
Vištų ketvirčius ištrinkite aitriosios paprikos milteliais ir palikite pasimarinuoti.
Nedideliame puodelyje su nesvylančia danga sumaišykite jūros druską bei cukrų ir kaitinkite ant mažiausios ugnies, maišydami tol, kol mišinys ims keisti spalvą. Tada supilkite verdantį vandenį ir maišykite kol viskas ištirps.
Paruoštu užpilu aplaistykite vištų ketvirčius ir kiškite juos į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug 40 min. Kas 10 min. prieikite ir aplaistykite vištieną atsiradusiomis sultimis.
http://tingiojikiaul...e-vistiena.html
http://tingiojikiaul...c...l/ViŔtiena
noriu daryti si recepta ar galiu keisti balta vyno acta tamsiu vyno actu, Aciu
QUOTE(georgiana @ 2013 06 10, 20:10)
http://tingiojikiaul...c...l/ViŔtiena
noriu daryti si recepta ar galiu keisti balta vyno acta tamsiu vyno actu, Aciu
noriu daryti si recepta ar galiu keisti balta vyno acta tamsiu vyno actu, Aciu
Tai,kad Karamelines vistienos recepte visai nenaudojamas actas