Baklazano uzkandis
Baklazana nuplauti, nupjauti koteli suvinioti i folija ir kepti orkaiteje apie 0,5 val
isemus perpjauti pusiau, bet be iki galo, kad graziai atsiverstu,ir su saukstu pasmulkinti ir minkstima. Uzberti cesnako milteliu, druskytes ir tarkuoto fermentinio surio ir grazsiai ismaisyti.
gal ir atrodo ne kaip bet skanu labai
Žuvies kotletai
Lašišų faršas 1 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai, malti lauro lapai, jūros druska.
Aliejus kepimui
Padažui:
Sultinys 1 stiklinė
Pomidorų padažas
Grietinė 200 gr.
Lašišų faršą atsišildykite (man pakliūna tik šaldytas). Iš faršo, kiaušinio, prieskonių ir džiuvėsėlių susiminkykite kotletų masę. Džiuvėsėlių dėkite daug, nes kotletų masė turėtų būti formuojama rankomis. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletus (kotletai lipnūs) ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Iškepusius žuvies kotletus užpilkite sultiniu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir uždenkite dangčiu. Kai tik sultinys užverda - supilkite kokius 100 gramų pomidorų padažo ir troškinkite 15 - 20 minučių. Tada sudėkite grietinę, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Uždengtus žuvies kotletus palikite "pailsėti" maždaug dešimčiai minučių.
http://tingiojikiaul...s-kotletai.html
Lašišų faršas 1 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai, malti lauro lapai, jūros druska.
Aliejus kepimui
Padažui:
Sultinys 1 stiklinė
Pomidorų padažas
Grietinė 200 gr.
Lašišų faršą atsišildykite (man pakliūna tik šaldytas). Iš faršo, kiaušinio, prieskonių ir džiuvėsėlių susiminkykite kotletų masę. Džiuvėsėlių dėkite daug, nes kotletų masė turėtų būti formuojama rankomis. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletus (kotletai lipnūs) ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Iškepusius žuvies kotletus užpilkite sultiniu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir uždenkite dangčiu. Kai tik sultinys užverda - supilkite kokius 100 gramų pomidorų padažo ir troškinkite 15 - 20 minučių. Tada sudėkite grietinę, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Uždengtus žuvies kotletus palikite "pailsėti" maždaug dešimčiai minučių.
http://tingiojikiaul...s-kotletai.html
Kažkada buvau radus panašų receptą ,,maximos,, žurnaliuke .Bet truputį pakeičiau pagal save .
Vištienos kumpeliai su daržovėmis
Rašau ką ir kiek dėjau šiandien
2 kg kumpelių ,su vienu kaulu . ( prieš kepant pasimarinuoti )
4 paprikos
1 cukinija
1 poras
maži pomodoriukai
1 pak šparaginiu pupeliu
3-5 bulves ( galima ir nedeti ) .Ipilti alyvuogiu aliejaus ir prieskoniu , sumaišyti .
2 pipiriukai ( del kvapo )
česnako 2 galvutes .
dar pamiršau ( nenusipirkau ) 1 citrina , perpjauti i 4 dalis išilgai .ir deti i kampus .
Eiga labai paprasta , matysis foto
Skardą patepti alyvuogių aliejumi .TIK NEPILKITE VANDENS .
Pjaustytas daržoves ,,kloti,, eiliškumas foto . Kai visas daržoves sudėsite paberkite vegeta . Tada kloti vištieną , bulves .Ir likusias daržoves .
Kepti 200 laipsniu orkaiteje , apie 1 val 30 min .
SKANAUS !
Vištienos kumpeliai su daržovėmis
Rašau ką ir kiek dėjau šiandien
2 kg kumpelių ,su vienu kaulu . ( prieš kepant pasimarinuoti )
4 paprikos
1 cukinija
1 poras
maži pomodoriukai
1 pak šparaginiu pupeliu
3-5 bulves ( galima ir nedeti ) .Ipilti alyvuogiu aliejaus ir prieskoniu , sumaišyti .
2 pipiriukai ( del kvapo )
česnako 2 galvutes .
dar pamiršau ( nenusipirkau ) 1 citrina , perpjauti i 4 dalis išilgai .ir deti i kampus .
Eiga labai paprasta , matysis foto
Skardą patepti alyvuogių aliejumi .TIK NEPILKITE VANDENS .
Pjaustytas daržoves ,,kloti,, eiliškumas foto . Kai visas daržoves sudėsite paberkite vegeta . Tada kloti vištieną , bulves .Ir likusias daržoves .
Kepti 200 laipsniu orkaiteje , apie 1 val 30 min .
SKANAUS !
nu ir vaizdelis....seilėtekis nerealus.....o kaip kvepėt turi,o skonis turbūt fantastiškas
šimtas balų
šimtas balų
ir aš labai noriu pagirti, super ir recepto pateikimas, ačiū
QUOTE(siaudukes @ 2013 05 24, 21:18)
nu ir vaizdelis....seilėtekis nerealus.....o kaip kvepėt turi,o skonis turbūt fantastiškas
šimtas balų
šimtas balų
QUOTE(mindaiva @ 2013 05 24, 21:49)
ir aš labai noriu pagirti, super ir recepto pateikimas, ačiū
Pabandykite tikrai skanu
Ačiū už pagiras
QUOTE(musyte015 @ 2013 05 24, 17:20)
Kažkada buvau radus panašų receptą ,,maximos,, žurnaliuke .Bet truputį pakeičiau pagal save .
Vištienos kumpeliai su daržovėmis
Vištienos kumpeliai su daržovėmis
Aciu uz recepta,bandysiu
Pagaliau nors viena recepta ikele,nes temute jau numirusi....
Maltinukai ant kopūstų
Miniai žmonių:
Kopūstams:
Kopūstas 800 gr.
Morka 0,5 vnt.
Pomidorų padažas 100 ml
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Vanduo 1 litras
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Kmynai, maltas imbieras, prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaul...bel/Prieskoniai
Maltinukams:
Malta mėsa (faršas) 1 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Dar reikės:
Bulvės 1 kg.
Jūros druska
Kopūstą susipjaustykite, suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Užkaiskite ir kai tik vanduo užvirs, sudėkite visus nurodytus prieskonius bei griežinėliais pjaustytą morkos gabaliuką. Suberkite cukrų, uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 30 minučių. Tada įpilkite baltojo vyno acto ir vėl uždenkite dar dešimčiai minučių.
Kol kopūstai troškinasi, nusiskuskite ir užsikaiskite bulves. Aš vidutines bulves pjausčiau į 4 dalis ir viriau pasūdytame vandenyje 15 min.
Iš nurodytų produktų (aš naudojau maltą vištieną) formuokite maltinukus ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, tik kol apskrus paviršius.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 40 minučių - supilkite į puodą pomidorų padažą, nusunktas virtas bulves ir viską išmaišykite. Ant viršaus sudėkite apkeptus maltinukus, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 20 min.
Praėjus valandai nuo troškinimo pradžios, išjunkite puodą ir dėliokite maistą į lėkštes.
http://tingiojikiaul...nt-kopustu.html
Miniai žmonių:
Kopūstams:
Kopūstas 800 gr.
Morka 0,5 vnt.
Pomidorų padažas 100 ml
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Vanduo 1 litras
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Kmynai, maltas imbieras, prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaul...bel/Prieskoniai
Maltinukams:
Malta mėsa (faršas) 1 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Dar reikės:
Bulvės 1 kg.
Jūros druska
Kopūstą susipjaustykite, suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Užkaiskite ir kai tik vanduo užvirs, sudėkite visus nurodytus prieskonius bei griežinėliais pjaustytą morkos gabaliuką. Suberkite cukrų, uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 30 minučių. Tada įpilkite baltojo vyno acto ir vėl uždenkite dar dešimčiai minučių.
Kol kopūstai troškinasi, nusiskuskite ir užsikaiskite bulves. Aš vidutines bulves pjausčiau į 4 dalis ir viriau pasūdytame vandenyje 15 min.
Iš nurodytų produktų (aš naudojau maltą vištieną) formuokite maltinukus ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, tik kol apskrus paviršius.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 40 minučių - supilkite į puodą pomidorų padažą, nusunktas virtas bulves ir viską išmaišykite. Ant viršaus sudėkite apkeptus maltinukus, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 20 min.
Praėjus valandai nuo troškinimo pradžios, išjunkite puodą ir dėliokite maistą į lėkštes.
http://tingiojikiaul...nt-kopustu.html
QUOTE(due drops @ 2013 05 25, 17:11)
Maltinukai ant kopūstų
Nuo troškinimo pradžios praėjus 40 minučių - supilkite į puodą pomidorų padažą, nusunktas virtas bulves ir viską išmaišykite. Ant viršaus sudėkite apkeptus maltinukus, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 20 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 40 minučių - supilkite į puodą pomidorų padažą, nusunktas virtas bulves ir viską išmaišykite. Ant viršaus sudėkite apkeptus maltinukus, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 20 min.
Bingo,jau zinau ka siandien gaminsiu Aciu uz ideja
O sakykit,virtas bulves det ant tu troskintu kopustu?
QUOTE(Geriuke @ 2013 05 25, 18:02)
Bingo,jau zinau ka siandien gaminsiu Aciu uz ideja
O sakykit,virtas bulves det ant tu troskintu kopustu?
O sakykit,virtas bulves det ant tu troskintu kopustu?
Tai, imaisykit bulves i kopustus troskinimosi metu (po 40 min nuo troskinimosi pradzios) .
Tikiuosi,kad patiks
QUOTE(due drops @ 2013 05 25, 19:58)
Tai, imaisykit bulves i kopustus troskinimosi metu (po 40 min nuo troskinimosi pradzios) .
Tikiuosi,kad patiks
Tikiuosi,kad patiks
Patiko Tikiuosi ir vyrui patiks.Aciu
Pietus per 15 minuciu
Greiciau ideja, nei receptas is tai, kas liko saldytuve, o valgyti norisi kaip vilkui. Bet gavosi laaabai skaniai, ne prasciau, nei kai stovi prie virykles gera valanda ar ilgiau
Makaronai
Gabalelis karstai rukytos kiaulienos file su kmynais
4 gabaleliai sauleje dziovintu pomidoru
Puse stiklines grietineles
pora geru ziupsneliu tarkuoto surio "Dziugas"
pipiru, druskos, dziovinto baziliko
Keptuveje pakepti kaiulienos file, deti dziovintus pomidorus. Kai viskas apkepa, deti isvirtus makaronus,prieskonius uzpilti grietineles - surio plakiniu, ismaisyti ir minutele maisant pakaitinti. SKANAUS!
Greiciau ideja, nei receptas is tai, kas liko saldytuve, o valgyti norisi kaip vilkui. Bet gavosi laaabai skaniai, ne prasciau, nei kai stovi prie virykles gera valanda ar ilgiau
Makaronai
Gabalelis karstai rukytos kiaulienos file su kmynais
4 gabaleliai sauleje dziovintu pomidoru
Puse stiklines grietineles
pora geru ziupsneliu tarkuoto surio "Dziugas"
pipiru, druskos, dziovinto baziliko
Keptuveje pakepti kaiulienos file, deti dziovintus pomidorus. Kai viskas apkepa, deti isvirtus makaronus,prieskonius uzpilti grietineles - surio plakiniu, ismaisyti ir minutele maisant pakaitinti. SKANAUS!