Grikių ir maltos kiaulienos "keksiukai"
Reikės:
100 g grikių
150-200 kiaulienos faršo (ar bet kokios kitos maltos mėsos)
1 kiaušinio
1 stambios morkos
1 svogūno
Druskos
Mėgstamų prieskonių (aš naudojau DeLonoje pirktus prieskonių mišinius maltai mėsai)
Brokolio (nebūtinai)
Gaminimo eiga:
Išvirtus grikius permalti mėsmale kartu su kiauliena, įmušti kiaušinį, įberti druskos pagal skonį, sudėti prieskonius ir viską gerai gerai išmaišyti arba išminkyti (aš prieskonių dėjau gana daug, kad neliktų grikių prėskumo). Palikti pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.
Tuo metu sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti keptuvėje (aš dažniausiai tam naudoju Ghee sviestą, bet galima ir tiesiog aliejuje). Kadangi šaldytuve liūdėjo pusė galvos brokolio, nuprendžiau įdėti ir jo. Apvirti tingėjau, todėl smulkiai išskaidytas ir gerai nuplautas brokolio "šakeles" tiesiog įmečiau kelioms minutėms kartu su morkom bei svogūnais ir patroškinau uždengusi keptuvę.
Pakepintas daržoves gerai sumaišyti su grikių ir mėsos faršu, sudėti į silikonines keksiukų formeles ir kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Patiekti su šviežių daržovių salotomis, kad pavasaris pasijustų bent ant stalo.. kol už lango sninga Skanaus
Pora pastebėjimų:
Gavosi labai skanus, sotus, bet gana lengvas patiekalas, kuriame sujungta ir mėsa, ir garnyras, ir daržovės
Galutinis rezultatas buvo kiek per birus, gal reikėtų dar vieno kiaušinio arba (internete radau tokį variantą) poros šaukštų krakmolo, kad geriau sujungtų grikių ir faršo masę.
Vištų ketvirčiai ant obuolių
Įkvėpimo sėmiausi iš "Skanaus gyvenimo" recepto:
http://skanusgyvenim...nt-obuoliu.html
2 žmonėms:
Vištų ketvirčiai 2vnt.
Obuoliai (vidutiniai) 4 vnt.
Obuolių sultys
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, aitrioji paprika
Medaus aptepimui
Vištų ketvirčius įtrinkite visais prieskoniais, išskyrus aitriąją papriką. Užpilkite obuolių sultimis taip, kad visiškai apsemtų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti bent porai valandų.
Obuolius pjaukite pusiau ir išimkite sėklas (odelės lupti nereikia). Išdėliokite juos ant skardos, prapjauta puse į viršų, ir pabarstykite aitriąja paprika.
Vištų ketvirčius dėkite ant obuolių ir užpilkite sultis, kuriose marinavosi mėsa. Aptepkite vištiena medumi ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 45 minutes.
Kad medus neapdegtų, siūlau kepant uždengti (aš tiesiog užmečiau ant viršaus kepimo popieriaus lapą) ir atidengti likus 10 min. iki kepimo pabaigos.
http://tingiojikiaul...nt-obuoliu.html
Įkvėpimo sėmiausi iš "Skanaus gyvenimo" recepto:
http://skanusgyvenim...nt-obuoliu.html
2 žmonėms:
Vištų ketvirčiai 2vnt.
Obuoliai (vidutiniai) 4 vnt.
Obuolių sultys
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, aitrioji paprika
Medaus aptepimui
Vištų ketvirčius įtrinkite visais prieskoniais, išskyrus aitriąją papriką. Užpilkite obuolių sultimis taip, kad visiškai apsemtų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti bent porai valandų.
Obuolius pjaukite pusiau ir išimkite sėklas (odelės lupti nereikia). Išdėliokite juos ant skardos, prapjauta puse į viršų, ir pabarstykite aitriąja paprika.
Vištų ketvirčius dėkite ant obuolių ir užpilkite sultis, kuriose marinavosi mėsa. Aptepkite vištiena medumi ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 45 minutes.
Kad medus neapdegtų, siūlau kepant uždengti (aš tiesiog užmečiau ant viršaus kepimo popieriaus lapą) ir atidengti likus 10 min. iki kepimo pabaigos.
http://tingiojikiaul...nt-obuoliu.html
QUOTE(Tigris @ 2013 04 09, 22:28)
O man nesigavo 2 kartus kepiau ir abu kartai nekokie tesla net nesiruose kilti ir burbuliuotis, kaip kad foto...isejo blynas, kas ir turetu logiskai iseiti is blynu teslos be to dar labai prilipo prie skardos, nors skarta ir patepiau aliejumi... vos nurandziau.
keista... kepiau jau n kartų, visada viskas gerai gavosi...
Vištiena su marokietiškais prieskoniais
Reikės:
◦1,5 kg vištienos šlaunelių
◦citrina, pjaustyta plonomis riekelėmis
◦3-4 česnako skiltelės
◦4 šaukštai alyvuogių aliejaus
◦šviežiai maltų pipirų mišinio
◦1 a.š. cinamono
◦1 v.š. sumac prieskonių
◦2 a.š druskos
◦stiklinė vandens
◦1 a. š. zaatar
◦0,5 a.š. kalendros maltos
◦aliejaus kepimui
Sumaišyti sutrintus česnakus, aliejų, pipirus, cinamono, druską, kalendrą ir ištrinti vištieną.
Indą iškloti citrinos griežinėliais, sudėti vištiena ir užpilti vandeniu.
Palikti marinuotis per naktį šaldytuve.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir paskrudinti vištienos gabaliukus ant didesnės ugnies, kol pasidaro traški odelė.
Sudėti į skardą citrinos griežinėlius su marinatu, sudėti apkeptą vištieną, pabarstyti zaatar prieskoniais.
Kepti iki 200 karštumo įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Reikės:
◦1,5 kg vištienos šlaunelių
◦citrina, pjaustyta plonomis riekelėmis
◦3-4 česnako skiltelės
◦4 šaukštai alyvuogių aliejaus
◦šviežiai maltų pipirų mišinio
◦1 a.š. cinamono
◦1 v.š. sumac prieskonių
◦2 a.š druskos
◦stiklinė vandens
◦1 a. š. zaatar
◦0,5 a.š. kalendros maltos
◦aliejaus kepimui
Sumaišyti sutrintus česnakus, aliejų, pipirus, cinamono, druską, kalendrą ir ištrinti vištieną.
Indą iškloti citrinos griežinėliais, sudėti vištiena ir užpilti vandeniu.
Palikti marinuotis per naktį šaldytuve.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir paskrudinti vištienos gabaliukus ant didesnės ugnies, kol pasidaro traški odelė.
Sudėti į skardą citrinos griežinėlius su marinatu, sudėti apkeptą vištieną, pabarstyti zaatar prieskoniais.
Kepti iki 200 karštumo įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Saldžiarūgščiai vištų ketvirčiai ant ryžių
3 žmonėms:
Vištų ketvirčiai 3 vnt.
Ryžiai 2 virimo maišeliai (2 x 100 gr.)
Kiaušiniai 2 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Konservuoti kukurūzai 1 skardinė (425 ml)
Baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai
Marinatui:
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Medus 1 arbatinis šaukštelis
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Iš nurodytų produktų susimaišykite marinatą ir užpilkite vištų ketvirčius. Maišykite ragaudami, taip galėsite pasikoreguoti proporcijas pagal save. Palikite vištieną pasimarinuoti bent valandai.
Kol ketvirčiai marinuojasi, pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius. Ryžiams verdant, susiplakite kiaušinius ir susipjaustykite pomidorus griežinėliais. Išvirusius karštus ryžius suberkite į indą, kuriame kepsite (aš naudojau molinuką) ir užpilkite plaktais kiaušiniais. Ant viršaus supilkite konservuotus kukurūzus (su visu skysčiu). Kukūruzus uždenkite pomidorų griežinėliais. Pomidorus pabarstykite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite baltojo vyno actu. Galiausiai ant "statinio" viršaus sudėkite pasimarinavusius vištų ketvirčius ir supilkite marinatą, kuriame jie buvo.
Viską uždenkite ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 40 min. Kai iki kepimo pabaigos bus likusios 10 min., atidenkite ir leiskite ketvirčiams apskrusti.
http://tingiojikiaul...irciai-ant.html
3 žmonėms:
Vištų ketvirčiai 3 vnt.
Ryžiai 2 virimo maišeliai (2 x 100 gr.)
Kiaušiniai 2 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Konservuoti kukurūzai 1 skardinė (425 ml)
Baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai
Marinatui:
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Medus 1 arbatinis šaukštelis
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Iš nurodytų produktų susimaišykite marinatą ir užpilkite vištų ketvirčius. Maišykite ragaudami, taip galėsite pasikoreguoti proporcijas pagal save. Palikite vištieną pasimarinuoti bent valandai.
Kol ketvirčiai marinuojasi, pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius. Ryžiams verdant, susiplakite kiaušinius ir susipjaustykite pomidorus griežinėliais. Išvirusius karštus ryžius suberkite į indą, kuriame kepsite (aš naudojau molinuką) ir užpilkite plaktais kiaušiniais. Ant viršaus supilkite konservuotus kukurūzus (su visu skysčiu). Kukūruzus uždenkite pomidorų griežinėliais. Pomidorus pabarstykite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite baltojo vyno actu. Galiausiai ant "statinio" viršaus sudėkite pasimarinavusius vištų ketvirčius ir supilkite marinatą, kuriame jie buvo.
Viską uždenkite ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 40 min. Kai iki kepimo pabaigos bus likusios 10 min., atidenkite ir leiskite ketvirčiams apskrusti.
http://tingiojikiaul...irciai-ant.html
QUOTE(gurmans @ 2013 04 10, 10:45)
Nesupykite,kad rasau ne i tema,bet niekaip nesulaukiu atsakymo sriubu temoje,tad klausiu cia.Gal kuri is mamyciu turite originalios Harcio sriubos receptuka (isbandyta),su pilna gaminimo eiga.
http://www.supermama...?...11923&st=36
Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys
Jums reikės:
200 g ilgagrūdžių Basmati" ryžių;
50 g juodųjų laukinių ryžių (aš dėjau raudonuosius)
2 šaukštelių juodojo sezamo (galima keisti baltu);
šaukštelio kmyninio kumino;
700 ml vandens;
50 g anakardžių arba žemės riešutų;
augalinio aliejaus kepimui ir skrudinimui;
½ žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
2,5 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio, nulupto ir smulkiai sutarkuoto;
1 didelio baklažano (apie 550-580 g);
2 šaukštų citrinos sulčių;
2 šaukštų sojos padažo;
2 šaukštelių druskos;
šaukšto rudojo cukraus;
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
pundelio petražolių arba krapų, nors pagal receptą turėjo būti kalendra
Riešutus maišydami paskrudinkite sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, ataušinkite, sudėkite į maišelį ir stambiai sutrupinkite kočėlu arba mėsos plaktuko šonu. Į nedidelį ryžiams virti skirtą puodą suberkite abiejų rūšių ryžius, užpilkite vandeniu, pasūdykite nurodytu kiekiu druskos, uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite 8-10 minučių (ne iki galo). Tuo metu supjaustykite baklažaną 2-2,5 cm dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite tiek augalinio aliejaus, kad galėtumėte gruzdinti baklažanus. Aliejui įkaitus suberkite baklažanus ir gruzdinkite, kol gardžiai apskrus (jei gruzdinimui skirtas indas nedidelis, gruzdinkite baklažanus dalimis). Apskrudusius baklažanus išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į sietą, kad nuvarvėtų riebalų perteklius (arba sugerkite popierinėmis servetėlėmis). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus. Kai šis įkais, suberkite kmyninį kuminą, sezamą, sudėkite aitriąją papriką ir imbierą. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, sudėkite baklažanų kubelius. Supilkite ne iki galo išvirusius ryžius, sudėkite cukrų, maltus juoduosius pipirus, riešutus, supilkite citrinos sultis, sojos padažą. Viską atsargiai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite turinį 15 minučių, kol susigers drėgmė, o ryžiai suminkštės. Pabaigoje sudėkite šviežias petražoles arba kalendrą ir išmaišykite. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Jums reikės:
200 g ilgagrūdžių Basmati" ryžių;
50 g juodųjų laukinių ryžių (aš dėjau raudonuosius)
2 šaukštelių juodojo sezamo (galima keisti baltu);
šaukštelio kmyninio kumino;
700 ml vandens;
50 g anakardžių arba žemės riešutų;
augalinio aliejaus kepimui ir skrudinimui;
½ žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
2,5 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio, nulupto ir smulkiai sutarkuoto;
1 didelio baklažano (apie 550-580 g);
2 šaukštų citrinos sulčių;
2 šaukštų sojos padažo;
2 šaukštelių druskos;
šaukšto rudojo cukraus;
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
pundelio petražolių arba krapų, nors pagal receptą turėjo būti kalendra
Riešutus maišydami paskrudinkite sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, ataušinkite, sudėkite į maišelį ir stambiai sutrupinkite kočėlu arba mėsos plaktuko šonu. Į nedidelį ryžiams virti skirtą puodą suberkite abiejų rūšių ryžius, užpilkite vandeniu, pasūdykite nurodytu kiekiu druskos, uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite 8-10 minučių (ne iki galo). Tuo metu supjaustykite baklažaną 2-2,5 cm dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite tiek augalinio aliejaus, kad galėtumėte gruzdinti baklažanus. Aliejui įkaitus suberkite baklažanus ir gruzdinkite, kol gardžiai apskrus (jei gruzdinimui skirtas indas nedidelis, gruzdinkite baklažanus dalimis). Apskrudusius baklažanus išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į sietą, kad nuvarvėtų riebalų perteklius (arba sugerkite popierinėmis servetėlėmis). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus. Kai šis įkais, suberkite kmyninį kuminą, sezamą, sudėkite aitriąją papriką ir imbierą. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, sudėkite baklažanų kubelius. Supilkite ne iki galo išvirusius ryžius, sudėkite cukrų, maltus juoduosius pipirus, riešutus, supilkite citrinos sultis, sojos padažą. Viską atsargiai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite turinį 15 minučių, kol susigers drėgmė, o ryžiai suminkštės. Pabaigoje sudėkite šviežias petražoles arba kalendrą ir išmaišykite. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
QUOTE(pašnekutė @ 2013 04 30, 17:21)
nebegamina niekas nieko įdomaus ir naujo
pasidalinsiu aš gamintu blyneliu receptu. Kitokie, bet skaniai kitokie. Bandau apsimest, kad sveikesni
Kukurūzų miltų blyneliai
Reikės:
50 g. kukurūzų miltų
50 g. kvietinių miltų
40 g. kukurūzų krakmolo
100 ml. kefyro arba natūralaus jogurto
1 a.š. cukraus
Žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
Truputį mažiau nei 1/2 a.š. sodos
Į dubenį suberti miltus, krakmolą, pilti kefyrą, lengvai paplaktą kiaušinį, cukrų ir druską ir viską gerai išplakti šluotele ir palikti pastovėti ~30 min.
Suberti į tešlą sodą (gesinti jos nereikia) gerai išmaišyti.
Tešla gaunasi tiršta kaip grietinė. Aliejaus į keptuvę pilti labai nedaug ir ant mažos ugnies kepti kol iškeps.
Šalti taip pat skanūs. Jie tokie atrodo sausi, kad buvo kepti visai be riebalų.
http://belgija.blogs...-blyneliai.html
Papildyta:
Tagliatelle su jautiena
Kiekius pasireguliuoti pagal valgančiųjų skaičių
Reikės:
Tagliatelle makaronų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos
Jautienos mėsos
Pusė raudonos paprikos
Pusė raudonojo svogūno
1 skiltelė česnako
Žiupsnelis kapotos kalendros ar petražolių
Pomidorų tyrės (ne kečupo, bet tyrės. Aš atradau skanią iš Heinz serijos, kol nepasidariau naminio, tai naudojų tą)
Šiek tiek neriebios grietinėlės (7 proc. naudojau)
Makaronus išsivirti vandenyje su druska ir alyvuogių aliejumi pagal pakelio nurodymus.
Kol verda makaronai pilnai spės pasitroškinti mėsa.
Susipjaustyti papriką bei jautieną ilgomis juostelėmis, tokio dydžio kaip ir paprikos juostelės, svogūną žiedais, česnaką išsispausti.
Keptuvę įkaitinti labai gerai su šlakeliu aliejaus, dėti visą mėsą, svogūnus ir česnaką ir pastoviai maišant apkepinti kol mėsa nespės išskirti sulčių. Taip ji išlieka minkšta ir sultinga. Tada sudėti paprikas, kalendrą ar petražoles, dar pakepinti kelias min. kol paprikos suminkštės, pilti pomidorų tyrę bei grietinėlę ir dar minutę kitą viską maišant jau ant mažos ugnies dar patroškinti.
Tuo tarpu makaronai bus išvirę, juos nusikošti ir patiekti į lėkštę. Mėsa išliko minkšta, kvapni. Taip negali gautis kieta jautiena.
Skanaus.
Aromatinga vištiena su mandarinais ir pankoliais
Reikės:
100ml arako, ouzo ar kitokios anyžinės degtinės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai garstyčių sėklų
3 šaukštai rudojo cukraus
2 vidutiniai pankoliai
1,3 kg viščiuko šlaunelių
4 mandarinai (nenulupti)
1 šaukštas citrininio čiobrelio lapelių
druskos, juodųjų pipirų
petražolių pateikimui
Sudedame pirmus šešis ingredientus į didelį dubenį ir įberiam 2,5 šaukštelio druskos ir 1,5 šaukštelio juodų grūstų pipirų. Viską gerai išmaišome ir pakiekame, kol ištirpsta cukrus.
Nuvalome pankolius ir perpjauname juos pusiau, o kiekvieną pusę padalinam į 4 gabaliukus. Į dubenį su marinatu sudedame šlauneles, pankolius, mandarinus supjaustytus perpus, čiobrelius, viską gerai rankomis sumaišom ir paliekam marinuotis per naktį šaldytuve.
Įkaitiname orkaitę iki 200 karštumo. Perkeliame visą turinį kartu su marinatu į didelę kepimo skardą, tolygiai viską paskirstome. šlaunelių odelės turi būti atsuktos į viršų. Kepame 40-60 minučių, kol bus pilnai iškepę.
Išimame iš orkaitės, sudedame šlauneles ir keptas daržoves į serviravimo lėkštę, uždengiame ją folija, kad neatvėstų. Tuo tarpu dėmesio, pats svarbiausias etapas, kurio tikrai siūlau neignoruoti, nes iš čia išgausite tikrą skonio harmoniją: išpilame visą skystį iš skardos į nedidelį puodą ir viriname, kol padažas sumažės maždaug trečdaliu (turėtų gautis apie 80ml padažo). Padažu palaistome viščiuką ir pabarstome kapotomis petražolėmis. Pateikiam su ryžiais arba skaldytais kviečiais.
Skanus ir aromatingas patiekalas
http://bajaliai.pepa...darinais-23.jpg
Reikės:
100ml arako, ouzo ar kitokios anyžinės degtinės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai garstyčių sėklų
3 šaukštai rudojo cukraus
2 vidutiniai pankoliai
1,3 kg viščiuko šlaunelių
4 mandarinai (nenulupti)
1 šaukštas citrininio čiobrelio lapelių
druskos, juodųjų pipirų
petražolių pateikimui
Sudedame pirmus šešis ingredientus į didelį dubenį ir įberiam 2,5 šaukštelio druskos ir 1,5 šaukštelio juodų grūstų pipirų. Viską gerai išmaišome ir pakiekame, kol ištirpsta cukrus.
Nuvalome pankolius ir perpjauname juos pusiau, o kiekvieną pusę padalinam į 4 gabaliukus. Į dubenį su marinatu sudedame šlauneles, pankolius, mandarinus supjaustytus perpus, čiobrelius, viską gerai rankomis sumaišom ir paliekam marinuotis per naktį šaldytuve.
Įkaitiname orkaitę iki 200 karštumo. Perkeliame visą turinį kartu su marinatu į didelę kepimo skardą, tolygiai viską paskirstome. šlaunelių odelės turi būti atsuktos į viršų. Kepame 40-60 minučių, kol bus pilnai iškepę.
Išimame iš orkaitės, sudedame šlauneles ir keptas daržoves į serviravimo lėkštę, uždengiame ją folija, kad neatvėstų. Tuo tarpu dėmesio, pats svarbiausias etapas, kurio tikrai siūlau neignoruoti, nes iš čia išgausite tikrą skonio harmoniją: išpilame visą skystį iš skardos į nedidelį puodą ir viriname, kol padažas sumažės maždaug trečdaliu (turėtų gautis apie 80ml padažo). Padažu palaistome viščiuką ir pabarstome kapotomis petražolėmis. Pateikiam su ryžiais arba skaldytais kviečiais.
Skanus ir aromatingas patiekalas
http://bajaliai.pepa...darinais-23.jpg
Šiandien bandžiau kepti Doradą, galiu pasakyt pasakiškai skani žuvis, neriebi, kaulu lb lb mazai. Vakar ją užmarinavau: pritriniau druska, viduržemio prieskoniais ir prieskoniais žuvies kepsniams ir palikau marinuotis pernakt. Padariau kelis įpjovimus, ten įdėju citrinos skiltelių puseles, pridėjau daržovių, jas pabarsčiau druskyte ir pipirais ir kepiau 45 min.
Ispaniški jautienos kukuliai pomidoru padaže
Reikės (4-5 porcijos):
Mėsos kukuliams:
500 g jautienos faršo
0.5 švelnaus baltojo svogūno
2 česnako skiltelės
50 g baltos duonos trupinių (naudojau džiuvesėlius)
25 gr tarkuoto čederio sūrio
2 v.š. plačialapių petražolių
druskos, juodųjų pipirų
1 didelis paplaktas kiaušinis
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Pomidorų padažui:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
0.5 švelnaus baltojo svogūno
2 skiltelės česnako
120 ml sauso balto vyno
800 g koncervuotų pomidorų
100 ml vandens
2 a.š. rudojo cukraus
šiek tiek petražolių pabarstymui
Pradedame nuo mėsos kukulių, kuriems sumaišome maltą jautieną, smulkintą svogūną, tarkuotus česnakus, duonos trupinius, smulkintas petražoles į vienalytę masę. Pagardiname druska, pipirais ir supilame paplaktą kiaušinį, viską rankomis išminkome.
Iš paruoštos mėsos masės formuojame nedidelius kukuliukus (recepte rašo 106 vnt, bet aš dariau mažesnius). Per daug jų nesuspauskite. Sudedame į didelę lėkštę, uždengiame maistine plėvele ir laikome šaltai mažiausiai 30 min, kad jie sukietėtų.
Kol kukuliai ilsisi šaldytuve, ruošiame pomidorų padažą. Didelėje keptuvėje pakaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir česnaką, pakepiname kol pagelsta. Padidiname iki maksimumo kaitrą, supilame vyną ir verdame kol pusė jo išgaruoja. Tuomet sudedame smulkintus koncervuotus pomidorus su visomis sultimis ir cukrų. Vandens nepyliau, nes pomidorų sulčių buvo tikrai daug, tad vandenį palaikykite pabaigą, jeigu tikrai būtų per tirštas padažas. Pasūdome, pagardiname pipirais ir sumažinus ugnį troškiname kol masė pasidaro tiršta, klampi. Pagal receptą 10-15 min, tačiau troškinau tikrai ilgiau beveik 40 minučių, tuomet padaže aišku jau nebeliko pomidorų gabaliukų, bet ji gavosi nuostabaus salstelėjusio skonio.
Keptuvėje pakaitiname alieju ir apkepiname ant didelės kaitros mėsos kukuliukus, maždaug apie 5 min vartant, kad apkeptų iš visų pusių vienodai. Užpilame pomidorų padažą ir troškiname dar ~15 min.
Patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis. Būtinai pridėkite duonos, padažo likučiams išlaižyti lėkštėje
Reikės (4-5 porcijos):
Mėsos kukuliams:
500 g jautienos faršo
0.5 švelnaus baltojo svogūno
2 česnako skiltelės
50 g baltos duonos trupinių (naudojau džiuvesėlius)
25 gr tarkuoto čederio sūrio
2 v.š. plačialapių petražolių
druskos, juodųjų pipirų
1 didelis paplaktas kiaušinis
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Pomidorų padažui:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
0.5 švelnaus baltojo svogūno
2 skiltelės česnako
120 ml sauso balto vyno
800 g koncervuotų pomidorų
100 ml vandens
2 a.š. rudojo cukraus
šiek tiek petražolių pabarstymui
Pradedame nuo mėsos kukulių, kuriems sumaišome maltą jautieną, smulkintą svogūną, tarkuotus česnakus, duonos trupinius, smulkintas petražoles į vienalytę masę. Pagardiname druska, pipirais ir supilame paplaktą kiaušinį, viską rankomis išminkome.
Iš paruoštos mėsos masės formuojame nedidelius kukuliukus (recepte rašo 106 vnt, bet aš dariau mažesnius). Per daug jų nesuspauskite. Sudedame į didelę lėkštę, uždengiame maistine plėvele ir laikome šaltai mažiausiai 30 min, kad jie sukietėtų.
Kol kukuliai ilsisi šaldytuve, ruošiame pomidorų padažą. Didelėje keptuvėje pakaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir česnaką, pakepiname kol pagelsta. Padidiname iki maksimumo kaitrą, supilame vyną ir verdame kol pusė jo išgaruoja. Tuomet sudedame smulkintus koncervuotus pomidorus su visomis sultimis ir cukrų. Vandens nepyliau, nes pomidorų sulčių buvo tikrai daug, tad vandenį palaikykite pabaigą, jeigu tikrai būtų per tirštas padažas. Pasūdome, pagardiname pipirais ir sumažinus ugnį troškiname kol masė pasidaro tiršta, klampi. Pagal receptą 10-15 min, tačiau troškinau tikrai ilgiau beveik 40 minučių, tuomet padaže aišku jau nebeliko pomidorų gabaliukų, bet ji gavosi nuostabaus salstelėjusio skonio.
Keptuvėje pakaitiname alieju ir apkepiname ant didelės kaitros mėsos kukuliukus, maždaug apie 5 min vartant, kad apkeptų iš visų pusių vienodai. Užpilame pomidorų padažą ir troškiname dar ~15 min.
Patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis. Būtinai pridėkite duonos, padažo likučiams išlaižyti lėkštėje
Vištų kumpeliai ant pupelių
3 žmonėms:
Vištų kumpeliai 6 vnt.
Keptos pupelės pomidorų padaže 1 skardinė
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Jūros druska, juodieji pipirai, aitrioji paprika
Aliejaus kepimui
Vištų kumpelius ištrinkite visais nurodytais prieskoniais ir palikite bent valandai pasimarinuoti. Pasimarinavusius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant didžiausios ugnies, iš abiejų pusių, po kelias minutes. Kai kumpelių paviršius apskrus - išimkite juos iš keptuvės.
Į keptuvę supilkite pupeles pomidorų padaže (paragaukite ar joms netruksta druskos). Ant pupelių sudėkite vištų kumpelius. Troškinkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu, 25 min.
Kol vištiena troškinasi - pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius.
Praėjus 25 min. nuo troškinimosi pradžios - išimkite kumpelius. Virtus ryžius sumaišykite su pupelėm ir patiekite prie vištų kumpelių.
http://tingiojikiaul...nt-pupeliu.html
3 žmonėms:
Vištų kumpeliai 6 vnt.
Keptos pupelės pomidorų padaže 1 skardinė
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Jūros druska, juodieji pipirai, aitrioji paprika
Aliejaus kepimui
Vištų kumpelius ištrinkite visais nurodytais prieskoniais ir palikite bent valandai pasimarinuoti. Pasimarinavusius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant didžiausios ugnies, iš abiejų pusių, po kelias minutes. Kai kumpelių paviršius apskrus - išimkite juos iš keptuvės.
Į keptuvę supilkite pupeles pomidorų padaže (paragaukite ar joms netruksta druskos). Ant pupelių sudėkite vištų kumpelius. Troškinkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu, 25 min.
Kol vištiena troškinasi - pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius.
Praėjus 25 min. nuo troškinimosi pradžios - išimkite kumpelius. Virtus ryžius sumaišykite su pupelėm ir patiekite prie vištų kumpelių.
http://tingiojikiaul...nt-pupeliu.html