Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 03 29, 15:35)
Tokiom kainom perkant tikrai neščiau atgal, todėl ir čekius nepatingėkit paimti ir šiek tiek pasaugoti


jo, jei ten gyvenciau tikrai buciau nunesus, nuo to karto saldyta zuvi perkam tik parduotuveje
Atsakyti
Lazanija su daržovėmis
user posted image
Reikės:

1 poro
1 baklažano
1 mažos cukinijos
200 g pievagrybių
1 paprikos
1 nedidelis indelis pomidorų savo sultyse
1/2 šaukštelio Himalajų druskos
1/2 šviežiai maltų pipirų
50 g sviesto
500 ml pieno
100 g smulkiai tarkuoto Džiūgo
40 ml alyvuogių aliejaus
40 g miltų
8 vnt. lazanijos lakštų
Supjaustome žiedais poro baltąją dalį, baklažano odelę nulupame ir supjaustome ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.Į keptuvę įpilame aliejaus, kepame daržoves apie 7-10 min. Daržovės turi būti minkštos, bet ne košė! Pabarstome druska ir pipirais, viską pamaišome ir nuimame nuo ugnies.
Bešamelio padažui nedidelėme inde ištirpiname 40 g sviesto, įberiame miltus visą laiką maišydami kol užvirs, bet neleidžiame miltams pakeisti spalvą. Įpilame apie 100 ml šalto pieno ir išmaišome iki vientysos masės. Supilame likusį pieną, viš pamaišant užverdame padažą, sumažiname ugnį ir paviriname apie 1-2 min, padruskiname.
Lazanijos lakštus apverdame 5-7 min. Kepimo formą ištepame likusiu sviestu, dedame lazanijos lakštą, aptepame vientysai visą lakštą Bešamelio padažu, jis turi gerai apsemt, paskui dedame sluoksnį daržovių, vel lakštą, padažą ir daržoves ir taip darome su kiekvienu lakštu. Paskutinis lakštas turi buti aplietas padažu ir pabarsytas sūriu. Kepimo indą uždengiame folija ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje 35 min. Kai liks 10 min iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepame tas 10 min. kol gražiai apskrus.Prieš patiekiant lazanijai duokite pastovėti apie 10 min, paskui pjaustykite.
Atsakyti
Plikytas daržovių pyragas/minkšta vegetariška pica

user posted image

user posted image

user posted image



6-8 porcijoms reikės:

Pagrindo tešlai:


* 2 kiaušiniai
* 8-10 valg. š. miltų
* geras žiupsnis druskos
* pieno


Pyrago/picos įdarui :


* viduržiemo jūros prieskonių
* alyvuogių aliejaus
* 1 dailus baklažanas
* 1/2 poro
* vyšininių pomidoriukų
* 1/2 indelio saulėje džiovintų pomidorų
* smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio


Gaminimo eiga:


1. Tešlos ruošimas:
iš nurodytų ingredientų paruošti lietinių skystumo tešlą: kiaušinius lengvai išplakti šluotele, pagardinti druska, suberti miltus - išmaišyti, kad neliktų gumulėlių, tada palengva pilti pieną vis pamaišant ( neperplakti tešlos) iki skystos lietinių blynų tešlos.


2. Pagrindo kepimas:
gan didelę kepimo skardą lengvai ištepti aliejumi, dalį paruoštos tešlos supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti. Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, iki pagrindas kiek apkeps.

3. Įdaro ruošimas:
Giliame inde sumaišyti alyvuogių aliejų (~ 50 ml) su viduržiemio jūros prieskoniais. Per pusę perpjauti vyšninius pomidoriukus, sudėti į indą su aliejumi ir prieskoniais. Susmulkinti saulėje džiovintus pomidorus. Baklažaną supjaustyti gabaliukais ir pakepinti sausoje keptuvėje iki suminkštės ir sudėti į indą su vyšniniais pomidoriukais, išmaišyti. Smulkiai supjaustyti porą, pakepinti keptuvėje, sudėti į indą su balkažanais ir pomidoriukais. Viską išmaišyti.

4. Pyrago/picos kepimas:
Ant kiek pakepusio pagrindo sudėti paruoštą įdarą, ant viršaus tolygiai pabarstyti smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį , ant viršaus užpilti likusią tešlos dalį, vėl pastatyti kepti 20 -30 min. iki paviršius pradės kiek pūstis, į paviršių iškels įdarą bei dailiai apskrus. Iškepusį pyragą/picą palikti pilnai atvėsti (rekomenduoju, nes tada jis būna skaniausias thumbup.gif ) , patiekti su šviežių daržovių salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiaulienos išpjova troškintų kopūstų, rūkyto kumpio ir tešlos patale ♥

user posted image

Reikės:
0,9-1 kg kiaulienos išpjovos
800 gr raugintų kopūstų
3 vidutinės morkos
5-6 lauro lapai
5-6 didesni gvazdikėliai
aliejaus kepimui
penkių pipirų mišinio (geriausiai šviežiai maltų)
110 gr plonai supjaustyto rūkyto kumpio (naudojau Biovelos “Juodąjį kumpį“)
2-3 v.š. garstyčių
2 lapai (po 250 gr) bemielės sluoksniuotos tešlos
druskos
2 kiaušinių tryniai

Kiaulienos išplovą iš vakaro gausiai apvoliojame pipirų mišinyje ir paliekame per naktį pasimarinuoti.

Aliejuje apkepiname sutarkuotas morkas (jei mėgstate galite pridėti ir svogūnų), tuomet suverčiame kopūstus, susmaigome lauro lapus, gvazdikėlius ir lėtai troškiname ~ 1 val., tik nepamirškite retkarčiais pamaišyti ir jei svyla šliūkštelti šiek tiek vandens, kad nepridegtų. Ištroškinus, perdedame į kitą indą ir atvėsiname.

Išpjovą apkepiname iš visų pusių po 1 min. Atidedame ir paliekam šiek tiek pravėsti. Tuomet ištepame garstyčiomis.

Tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame, išklojame kumpio juostelėmis, troškintais kopūstais, dedame išpjovą ir viską susukame. Aptepame kiaušinio tryniu kepame 200 karštumo orkaitėje ~ 35-40 min. (kadangi naudoju kepimo termometrą tai iki 75 laipsnių kepsnio viduje).

Kepimo laiką galite koreguoti pagal save, priklausomai nuo to kokio iškepimo lygio mėsą mėgstate

Garnyrui skanu šviežių sultingų vyšninių pomidoriukų, česnakų ir bazilikų salsa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 01 balandžio 2013 - 10:02
Pyragas su dešrelėm ir brinza

http://2.bp.blogspot...00/DSC_1062.JPG

Jums reikės:
3 kiaušinių
100 ml alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos (arba padažo, tyrės)
100 ml pieno
80 ml pomidorų sulčių (jei neturite, tiesiog daugiau pilkite pieno)
300 g miltų
10 g kepimo miltelių
pundelio svogūnų laiškų
200 g brinzos sūrio
200 g švelniai parūkytų dešrelių (naudojau mažai rūkytas ūkininkų dešreles)

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame iki putų, supilame alyvuogių aliejų, druską, išmaišome, tada įmaišome pieną, pomidorų pastą bei sultis. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir įsukame į tešlos masę. Svogūnų laiškus, dešrą bei brinzą supjaustome ir sumaišome su tešla. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Skanaus!

http://3.bp.blogspot...00/DSC_1056.JPG



 i 
Jūsų nuotraukos yra per didelės, Dėkite ne didesnes nei 500- 640 pixelių nuotraukas.


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 balandžio 2013 - 06:24
Sūrio pyragas

user posted image

Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Tarkuotas fermentinis sūris 350 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai

user posted image

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius iki putų. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų, druską bei juoduosius pipirus ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį, tada viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai permaišykite ir sudėkite didžiąją dalį tarkuoto fermentinio sūrio (pasilikite tik saują viršaus apibarstymui). Aš naudojau Goudos sūrį.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Pyrago viršų apibarstykite likusiu sūriu.
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min.
Ištraukę leiskite truputį pravėsti, tada pjaustykite.
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
http://tingiojikiaul...io-pyragas.html
Atsakyti

 i 
Visos žinutės, neatitinkančios temos, buvo pašalintos. Prašau daugiau nešiukšlinti temoje. Čia tema skirta TIK receptams su nuotraukomis.  
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 31, 02:08)


vakar šitą kepiau... Laaabai skanu... drinks_cheers.gif thumbup.gif Tik nesuprantu, kodėl jis plikytas?
Atsakyti
rytorasa, na man primena plikytinukų skonį mirksiukas.gif todėl taip ir pavadinau biggrin.gif Smagu, kad patiko thumbup.gif
Atsakyti
Lazanija
Lazanijos lakštai
600 gr. malto kiaulienos kumpio (galima keisti jautiena)
300 gr. sūrio
1 didelis svogūnas
1 skardinė kons. pomidorų
3 sk. česnako
mėsos prieskoniai

Bešamelio padažui:
1 l pieno
80 gr. sviesto
4 v. š. miltų
druskos,
muskato
user posted image
Apkepinam paprieskoniuotą maltą mėsą šlakelyje aliejaus, beriam smulkintą svogūną, kapotą česnaką, suverčiam konservuotus smulkintus pomidorus, uždengiam dangtį ir troškinam apie 10-15 min.
Padažui puode ištirpinam sviestą, beriam miltus, pakepinam minutę, palaipsniui pilam pieną ir maišom maišom, kad nesusšoktų gabalėliais ir gautūsi tirštas, vientisas padažas. Gardinam druska ir maltu muskato riešutu.
I kepimo indą sloksniuojam: lazanijos lakštus, mėsos padažą, tarkuotą sūrį, bešamelio padažą, vėl lakštus, mėsą ir t.t. Viršus be abejo turėtų baigtis lakštais, bešamelio padažu ir tarkuotu sūriu.
200 laipsnių orkaitėje kepam apie 50 min. Skanaus.

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 31, 03:08)
Plikytas daržovių pyragas/minkšta vegetariška pica
Skanaus  mirksiukas.gif

thumbup.gif labai patiko. Mano vyras tokiu patiekalu (kas be mesos) nevertina, bet mudvi su dukra valgem apsiputodamos biggrin.gif. Aciu uz recepta, kartosiu ne karta wink.gif

QUOTE(ELlJA @ 2013 04 05, 15:34)

As kai darau lazanija, tai uzdengiu folija kepdama, tik ant galo nuimu, kad graziai apskrustu. Tada nebuna apdziuves virsutinis lakstas.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 04 02, 22:20)
Sūrio pyragas


ačiū už puikų receptą 4u.gif
katik skaniai pavakarieniavom thumbup.gif pyragas labai skanus,šeima įvertino labai labai thumbup.gif thumbup.gif valgėme šiltą,su šviežių daržovių salotomis essen.gif
paskui ragausim ir šaltą,nes dar pyrago liko smile.gif
Atsakyti