Plikytas daržovių pyragas/minkšta vegetariška pica 6-8 porcijoms reikės:
Pagrindo tešlai: * 2 kiaušiniai
* 8-10 valg. š. miltų
* geras žiupsnis druskos
* pieno
Pyrago/picos įdarui : * viduržiemo jūros prieskonių
* alyvuogių aliejaus
* 1 dailus baklažanas
* 1/2 poro
* vyšininių pomidoriukų
* 1/2 indelio saulėje džiovintų pomidorų
* smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo eiga: 1. Tešlos ruošimas:iš nurodytų ingredientų paruošti lietinių skystumo tešlą: kiaušinius lengvai išplakti šluotele, pagardinti druska, suberti miltus - išmaišyti, kad neliktų gumulėlių, tada palengva pilti pieną vis pamaišant ( neperplakti tešlos) iki skystos lietinių blynų tešlos.
2. Pagrindo kepimas: gan didelę kepimo skardą lengvai ištepti aliejumi, dalį paruoštos tešlos supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti. Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, iki pagrindas kiek apkeps.
3. Įdaro ruošimas:Giliame inde sumaišyti alyvuogių aliejų (~ 50 ml) su viduržiemio jūros prieskoniais. Per pusę perpjauti vyšninius pomidoriukus, sudėti į indą su aliejumi ir prieskoniais. Susmulkinti saulėje džiovintus pomidorus. Baklažaną supjaustyti gabaliukais ir pakepinti sausoje keptuvėje iki suminkštės ir sudėti į indą su vyšniniais pomidoriukais, išmaišyti. Smulkiai supjaustyti porą, pakepinti keptuvėje, sudėti į indą su balkažanais ir pomidoriukais. Viską išmaišyti.
4. Pyrago/picos kepimas:Ant kiek pakepusio pagrindo sudėti paruoštą įdarą, ant viršaus tolygiai pabarstyti smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį , ant viršaus užpilti likusią tešlos dalį, vėl pastatyti kepti 20 -30 min. iki paviršius pradės kiek pūstis, į paviršių iškels įdarą bei dailiai apskrus. Iškepusį pyragą/picą palikti pilnai atvėsti (rekomenduoju, nes tada jis būna skaniausias
) , patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus