Žuvis prancūziškai
Prancūziškai žuviai reikės:
4 tilapijos filė be odos (tinka ir kita žuvis)
2 vidutinio dydžio svogūnai, kas nemėgsta svogūnų ima porus, o kam ir tas ir anas nepatinka, nekepa žuvies francūziškai
3 pomidorai
apie 100-150 g gero fermentinio sūrio
1,5 šaukšto majonezo
druskos
šviežiai maltų pipirų
raudonėlio, baziliko ir citrinpipirių
1 šaukštas citrinos sulčių arba 3 šaukštai greifprutų/apelsinų
Filė (turbūt nereikia sakyti, kad ją reikia nuplauti ir nusausinti ) apvoliojame prieskonių ir druskos mišinyje, sudedame į kepimo indą, užpilame citrinos arba kitų citrusų sulčių ir leidžiame kelias minutes pasimarinuoti. Tuo metu svogūnus supjaustome plonais žiedais ar visą žuvies sluoksniuotį kišame į įkaitinta iki 180 C orkaitę ir kepame pusžiedžiais ir pakepiname iki lengvo rusvumo ant kelių lašų alyvuogių aliejaus, klojame juos ant file. Lygiai taip pat pasielgiame ir su pomidorais -supjaustome žiedais ir tankiai uždėliojame ant svogūnų. Sutarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir užtepame ant pomidorų.
Visą žuvies sluoksniuotį kišame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. Kai francūziška žuvis iškepa, apibarstome ją sviežiais svogūnų laiškais arba petrūškomis.
QUOTE(Aleja.lt @ 2013 03 13, 19:23)
Žuvis prancūziškai
Labai labai gardu, reikės artimiausiu metu pasigaminti, primirštas receptas, dėkui, kad priminėt
Labai atsiprasau del klaidingo teksto, kazkaip issibegiojo eilutes.
Stai pataisyta:
Filė (turbūt nereikia sakyti, kad ją reikia nuplauti ir nusausinti) apvoliojame prieskonių ir druskos mišinyje, sudedame į kepimo indą, užpilame citrinos arba kitų citrusų sulčių ir leidžiame kelias minutes pasimarinuoti. Tuo metu svogūnus supjaustome plonais žiedais ar pusžiedžiais ir pakepiname iki lengvo rusvumo ant kelių lašų alyvuogių aliejaus, klojame juos ant file. Lygiai taip pat pasielgiame ir su pomidorais -supjaustome žiedais ir tankiai uždėliojame ant svogūnų. Sutarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir užtepame ant pomidorų.
Visą žuvies sluoksniuotį kišame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. Kai francūziška žuvis iškepa, apibarstome ją sviežiais svogūnų laiškais arba petrūškomis.
p.s. mano kepimo indas neplatus, tai žuvį dėjau dviem sluoksniais, tarp jų buvo svogūnų sluoksnis.
Stai pataisyta:
Filė (turbūt nereikia sakyti, kad ją reikia nuplauti ir nusausinti) apvoliojame prieskonių ir druskos mišinyje, sudedame į kepimo indą, užpilame citrinos arba kitų citrusų sulčių ir leidžiame kelias minutes pasimarinuoti. Tuo metu svogūnus supjaustome plonais žiedais ar pusžiedžiais ir pakepiname iki lengvo rusvumo ant kelių lašų alyvuogių aliejaus, klojame juos ant file. Lygiai taip pat pasielgiame ir su pomidorais -supjaustome žiedais ir tankiai uždėliojame ant svogūnų. Sutarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir užtepame ant pomidorų.
Visą žuvies sluoksniuotį kišame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. Kai francūziška žuvis iškepa, apibarstome ją sviežiais svogūnų laiškais arba petrūškomis.
p.s. mano kepimo indas neplatus, tai žuvį dėjau dviem sluoksniais, tarp jų buvo svogūnų sluoksnis.
QUOTE(Aleja.lt @ 2013 03 13, 18:23)
Žuvis prancūziškai
--------
--------
kaip tik planavau penktadienį gaminti, nereiks po užrašus knistis Ačiū
QUOTE(Aleja.lt @ 2013 03 13, 22:15)
Labai atsiprasau del klaidingo teksto, kazkaip issibegiojo eilutes.
Stai pataisyta:
Filė (turbūt nereikia sakyti, kad ją reikia nuplauti ir nusausinti) apvoliojame prieskonių ir druskos mišinyje, sudedame į kepimo indą, užpilame citrinos arba kitų citrusų sulčių ir leidžiame kelias minutes pasimarinuoti. Tuo metu svogūnus supjaustome plonais žiedais ar pusžiedžiais ir pakepiname iki lengvo rusvumo ant kelių lašų alyvuogių aliejaus, klojame juos ant file. Lygiai taip pat pasielgiame ir su pomidorais -supjaustome žiedais ir tankiai uždėliojame ant svogūnų. Sutarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir užtepame ant pomidorų.
Visą žuvies sluoksniuotį kišame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. Kai francūziška žuvis iškepa, apibarstome ją sviežiais svogūnų laiškais arba petrūškomis.
p.s. mano kepimo indas neplatus, tai žuvį dėjau dviem sluoksniais, tarp jų buvo svogūnų sluoksnis.
Stai pataisyta:
Filė (turbūt nereikia sakyti, kad ją reikia nuplauti ir nusausinti) apvoliojame prieskonių ir druskos mišinyje, sudedame į kepimo indą, užpilame citrinos arba kitų citrusų sulčių ir leidžiame kelias minutes pasimarinuoti. Tuo metu svogūnus supjaustome plonais žiedais ar pusžiedžiais ir pakepiname iki lengvo rusvumo ant kelių lašų alyvuogių aliejaus, klojame juos ant file. Lygiai taip pat pasielgiame ir su pomidorais -supjaustome žiedais ir tankiai uždėliojame ant svogūnų. Sutarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir užtepame ant pomidorų.
Visą žuvies sluoksniuotį kišame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. Kai francūziška žuvis iškepa, apibarstome ją sviežiais svogūnų laiškais arba petrūškomis.
p.s. mano kepimo indas neplatus, tai žuvį dėjau dviem sluoksniais, tarp jų buvo svogūnų sluoksnis.
nesupratau, tai ir pomidoriukus pakepti? atskirai?
QUOTE(voras34 @ 2013 03 14, 10:31)
nesupratau, tai ir pomidoriukus pakepti? atskirai?
Pomidorų atskirai pakepti nereikia, tik supjaustyti riekėmis ir dėti ant svogūniukų, kurie jau pakepti ir sudėti ant žuvies
due drops o tie vistienos traskuciai tikrai gaunasi traskus? skaniaia atrodo:)
QUOTE(Bardana @ 2013 03 16, 11:26)
due drops o tie vistienos traskuciai tikrai gaunasi traskus? skaniaia atrodo:)
Taip,aviziniai dribsniai duoda traskuma
Tuno steikas su morku spageti !
Tuna pamarinuoti apie 30 min.
Marinatas : sojos padažas , citrinos sultys , alyvuogiu aliejus .
Kepti gerai ikaitintoje keptuveje , kiekviena puse po 2 -3 min. ( priklauso nuo tuno storio ) svarbiausia neperkepti .
Morkas supjaustyti ilgom juostelem , svogunu laiškus supjaustyti 30 laipsniu kampu . Viska pakepinti gerai ikaitintam alyvuogiu aliejuje kol suminkštes . Pabarstom sezamo seklomis .
Tuna pamarinuoti apie 30 min.
Marinatas : sojos padažas , citrinos sultys , alyvuogiu aliejus .
Kepti gerai ikaitintoje keptuveje , kiekviena puse po 2 -3 min. ( priklauso nuo tuno storio ) svarbiausia neperkepti .
Morkas supjaustyti ilgom juostelem , svogunu laiškus supjaustyti 30 laipsniu kampu . Viska pakepinti gerai ikaitintam alyvuogiu aliejuje kol suminkštes . Pabarstom sezamo seklomis .
QUOTE(**sea** @ 2013 03 20, 18:30)
Tuno steikas su morku spageti !
Skaniai atrodo. Kur perkat sviezia tuna?
QUOTE(ELlJA @ 2013 03 20, 16:54)
Skaniai atrodo. Kur perkat sviezia tuna?
Perku zuvies parduotuveje , bet gyvenu ne LT .
QUOTE(due drops @ 2013 03 16, 18:12)
Taip,aviziniai dribsniai duoda traskuma
As gi kai dariau, pamirsau kiausinio imusti ir viskas trupejo, tik antru reisu supratau kas ne taip