Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(Juodaplaukė @ 2013 03 01, 11:50)

Šis receptas išties puikus, esu užtikus jį viename iš blog'ų, gaminome porą kartų, šauniai gaunasi-mėsa minkšta ir sultinga, ir darbo visai mažai! Rekomenduoju pabandyti, kas nesate gaminę mirksiukas.gif
Atsakyti
kad nebūtų be reikalingą žinutė, dar receptą įdėsiu
viduje faršas, kiekio nerašysiu, nes dažniausiai darau iš akies, pasiruošiam faršą kaip netikram zuikiui su prieskoniais ir t.t., formuoji kažką panašaus į būsimą paršelį ir orkaitėje kepti, kai bus iškepęs, apdėti jau paruošta bulvių koše, formuoti paršelio formą, daryti akytes ir t.t. 4u.gif ir dar kepti orkaitėje, kol paskrus, aptepti kiaušinio plakiniu, kad blizgėtų ir būtų gelsvesnis 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindaiva: 01 kovo 2013 - 18:02

 ! 
Visos žinutės, neatitinkančios temos - yra pašalintos. Merginos, baikite galų gale tas paboodusias rietenas, ir neterškite temos ! Geriau dalinkitės savo gaminamų antrųjų patiekalų receptais su nuotraukomis, gaminimo patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(aukselisr @ 2013 02 27, 14:33)

o cesnaka koki dedate pakepinta ar tiesiog isspaudziate ir dedate i vistiena?

Ispaudziu blush2.gif Kuo daugiau,tuo skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
Kompaktiškas sprandinės kepsnys

user posted image

Jums reikės:

Keptos sprandinės
Bulvių košės
Voveraičių
Tarkuoto fermentinio sūrio
Majonezo
Jūros druskos, juodųjų pipirų
Sviesto kepimui

Visų pirma aš atsišildžiau šaldytas apvirtas voveraites. Jei tokių neturite - galite naudoti kitus miško grybus ar net pievagrybius. Atšildytas voveraites sudėkite į keptuvėje išlydytą sviestą. Pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir apkepkite, ant nedidelės ugnies.
Keptą sprandinę susipjaustykite riekėmis (atpjaukite tiek, kiek yra valgytojų). Ant sprandinės riekių dėkite po gerą šaukštą bulvių košės. Košėje padarykite po įdubą ir sudėkite į ją apkeptus grybus. Ant viršaus berkite tarkuoto fermentinio sūrio. Viską pabaikite ant kiekvieno kepsnio viršaus uždėdami po šaukštelį majonezo.
Paruoštus kepsnius kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "iš viršaus") ir kepkite 25 - 30 min. Kol sūris gražiai apskrus.
http://tingiojikiaul...es-kepsnys.html
Atsakyti
Perlinukai - daržovių ir perlinių kruopų kepsniukai


user posted image

user posted image

user posted image


12- ai nemažų perlinukų


reikės:

geras indelis virtų perlinių kruopų
3 vid. dydžio morkos
1/2 poro
2 valg.š. kukurūzų krakmolo
50 g moliūgų sėklų
2 kiaušiniai
džiovintų arba šviežių petražolių
druskos
maltų juodųjų pipirų


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
Virtas perlines kruopas sudėti į gilų indą, įmušti porą kiaušinių, įtarkuoti morkas, sudėti susmulkintą porą, įberti 2 gerus valg. š. kukurūzų krakmolo, suberti moliūgų sėklas, pagardinti prieskoniais bei žolelėmis - viską labai gerai išmaišyti. Palikti šaldytuve pusvalandžiui, kad "subręstų" .

Ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi , šaukšto pagalba suformuoti blynelius/kepsniukus, paviršių kiek paploti. Ir pastatyti kepti orkaitėje 10 minučių vieną pusę, vėliau ištraukti iš orkaitės, medinės mentelės pagalba apversti kepsniukus ir vėl pastatyti kepti ~ 10-15 min. iki kepsniukų krašteliai dailiai apskrus. Patiekti iš karto dar karštus su grietinės/pomidorų tyrės padažu ir šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.

Gaunasi traškūs, gardūs, aromatingi kepsniukai ir gan sotūs thumbup.gif

P.s. beje, jie skanūs ir visai šalti - tad puikiai tiks greitam užkandžiui. mirksiukas.gif

Pastaba: juos galima kepti ir paprastai, t.y. keptuvėje, tik tiek, kad tada jie bus riebesni ( kiek prisisunkę aliejaus) , tada tik nuvarvinkite aliejaus perteklių.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 09, 10:03)
-------------------



sužavėjo 4u.gif
tik klausimas - ar kukurūzų krakmolas geresnis už bulvių? Niekada tokio neperku ir nevartoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 09 kovo 2013 - 20:10
lelijabalta1, o man bulvių krakmolo skonis visai nepatinka, todėl jo niekur ir nenaudoju biggrin.gif tik šį , kukurūzų krakmolą naudoju daug kur - ir saldiems, ir nesaldiems patiekalams, ir padažams , pudingams ir pan.

O Jūs galite bandyti gaminti su paprastu bulvių krakmolu ax.gif arba miltais keisti, bet manau, tada jausis miltų skonis ax.gif o to čia visai nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 09, 10:03)
geras indelis virtų perlinių kruopų


Koks indelis yra geras?
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2013 03 10, 14:56)
Koks indelis yra geras?


na, ne kelios kruopos biggrin.gif kiekio šį kartą nesvėriau doh.gif daug maž iš akies dėjau mirksiukas.gif sakykime, būtų pilnas vidutinio dydžio sriubos dubenėlis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 09, 21:13)
lelijabalta1, o man bulvių krakmolo skonis visai nepatinka, todėl jo niekur ir nenaudoju  biggrin.gif  tik šį , kukurūzų krakmolą naudoju daug kur - ir saldiems, ir nesaldiems patiekalams, ir padažams , pudingams ir pan.

O Jūs galite bandyti gaminti su paprastu bulvių krakmolu  ax.gif  arba miltais keisti, bet manau, tada jausis miltų skonis  ax.gif  o to čia visai nereikia  mirksiukas.gif

Tą kukurūzų krakmolą pamenu iš vaikystės - sumaniau išsivirti kisieliaus, susitarkavau obuolį, na ir visus kitus ingrediėntus sudėjau, išviriau, skonis buvo liuks, bet kvapas doh.gif , nežinau, kas įtakojo tą kvapą, nusprendžiau, kad kukurūzų krakmolas, o valgiau užsiėmus nosį lotuliukas.gif .... nuo to laiko vengiu kukurūzinio
Atsakyti
lelijabalta1, na neturi jis beveik jokio kvapo schmoll.gif

aš naudoju štai tokį kukurūzų krakmolą, ir tikrai jokio pašalinio erzinančio kvapo nepastebėjau schmoll.gif ( o man uoslė yra tikrai jautri biggrin.gif )

user posted image
Atsakyti