Perlinukai - daržovių ir perlinių kruopų kepsniukai 12- ai nemažų perlinukųreikės:geras indelis virtų perlinių kruopų
3 vid. dydžio morkos
1/2 poro
2 valg.š. kukurūzų krakmolo
50 g moliūgų sėklų
2 kiaušiniai
džiovintų arba šviežių petražolių
druskos
maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga: Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
Virtas perlines kruopas sudėti į gilų indą, įmušti porą kiaušinių, įtarkuoti morkas, sudėti susmulkintą porą, įberti 2 gerus valg. š. kukurūzų krakmolo, suberti moliūgų sėklas, pagardinti prieskoniais bei žolelėmis - viską labai gerai išmaišyti. Palikti šaldytuve pusvalandžiui, kad "subręstų" .
Ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi , šaukšto pagalba suformuoti blynelius/kepsniukus, paviršių kiek paploti. Ir pastatyti kepti orkaitėje 10 minučių vieną pusę, vėliau ištraukti iš orkaitės, medinės mentelės pagalba apversti kepsniukus ir vėl pastatyti kepti ~ 10-15 min. iki kepsniukų krašteliai dailiai apskrus. Patiekti iš karto dar karštus su grietinės/pomidorų tyrės padažu ir šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.
Gaunasi traškūs, gardūs, aromatingi kepsniukai ir gan sotūs
P.s. beje, jie skanūs ir visai šalti - tad puikiai tiks greitam užkandžiui.
Pastaba: juos galima kepti ir paprastai, t.y. keptuvėje, tik tiek, kad tada jie bus riebesni ( kiek prisisunkę aliejaus) , tada tik nuvarvinkite aliejaus perteklių.Skanaus