Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(Renata123 @ 2013 02 26, 21:28)
Gal kitos ir kitaip daro. Bet is principo taip: keptuveje ar nedideliam puode istirpinti sviesta ir ideti grietine, siek tiek pakaitinti (tik nevirti), pamaisyti. As dar megstu i toki padaziuka iberti prieskoniu p/g skoni ir ivairiu zoleliu (dedu viska priklausomai prie kokio patiekalo bus pateikiamas padazas).

bet tokiu atveju nemazai reikia tiek sviesto tiek ir grietines kad jo nesigautu labai mažai g.gif
Atsakyti
Ir grietine turi buti riebesne padaziukui nes man is neriebios nelabai ir gaunasi 4u.gif
Atsakyti
Elena,
kadangi kario nemėgstu, nepatinka kvapas ax.gif
tačiau įbarsčius į patiekalą spalva labai "skaniai" atrodo biggrin.gif
tad sakykit mango karis, bus toks pat, kaip įprastas g.gif
ar neverta ieškot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S*S: 26 vasario 2013 - 22:38
QUOTE(S*S @ 2013 02 26, 21:37)
Elena,
kadangi kario nemėgstu, nepatinka kvapas  ax.gif
tačiau įbarsčius į patiekalą spalva labai "skaniai" atrodo  biggrin.gif
tad sakykit mango karis, bus toks pat, kaip įprastas  g.gif
ar neverta ieškot.

jei netiks karis, gali nusipirkti to netikro šafrano, keli siūliukai bet labai gerai nudažo ryžius, o skonio kaip ir nėra.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 02 26, 23:45)
jei netiks karis, gali nusipirkti to netikro šafrano, keli siūliukai bet labai gerai nudažo ryžius, o skonio kaip ir nėra.


aš kario irgi nelabai mėgstu, tad ryžius geltoninu su ciberžole (Kurkuma).
Man ji labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2013 02 26, 21:28)
Gal kitos ir kitaip daro. Bet is principo taip: keptuveje ar nedideliam puode istirpinti sviesta ir ideti grietine, siek tiek pakaitinti (tik nevirti), pamaisyti. As dar megstu i toki padaziuka iberti prieskoniu p/g skoni ir ivairiu zoleliu (dedu viska priklausomai prie kokio patiekalo bus pateikiamas padazas).


Šitą padažą atsimenu nuo tų laikų kai dirbau darželyje... prie kotletų blynų sūrus ...ir prie varškėčių saldus thumbup.gif


QUOTE(S*S @ 2013 02 26, 22:37)
Elena,
kadangi kario nemėgstu, nepatinka kvapas  ax.gif
tačiau įbarsčius į patiekalą spalva labai "skaniai" atrodo  biggrin.gif
tad sakykit mango karis, bus toks pat, kaip įprastas  g.gif
ar neverta ieškot.


Na kaip..mango karis gal šiek tiek švelnesnio skonio ir kvapo...bet kario skonis dominuoja 4u.gif

QUOTE(grange @ 2013 02 26, 22:45)
jei netiks karis, gali nusipirkti to netikro šafrano, keli siūliukai bet labai gerai nudažo ryžius, o skonio kaip ir nėra.


drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aukselisr @ 2013 02 26, 19:25)
VIŠTIENOS KEPSNELIAI

500 g. Vistienos filė
Druskos, pipirų pagal skoni
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai krakmolo
2 kiaušiniai
Kepinti svogūnai




As vietoj svogunu dedu daug cesnako,tai skonis nerealus gaunasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 02 26, 22:48)
o kaip jūs tą padažą darote? man niekada jis nesigauna doh.gif


paprasciausiai viska dedu is akies istirpinu sviesta, idedu grietines, druskos ir viskas. Dar skaniai gaunasi jei vietoje druskos idedi vegetos rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Geriuke @ 2013 02 27, 12:00)
As vietoj svogunu dedu daug cesnako,tai skonis nerealus gaunasi. mirksiukas.gif


o cesnaka koki dedate pakepinta ar tiesiog isspaudziate ir dedate i vistiena?
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 02 26, 21:49)
bet tokiu atveju nemazai reikia tiek sviesto tiek ir grietines kad jo nesigautu labai mažai g.gif

Cia jau nuo jusu poreikiu priklauso, kiek jums reikia. Jei nedaug, tai gal turite nedideli puoda (pvz.: kiausiniams virti arba kavai), nebutina gi 30 cm keptuves. mirksiukas.gif
Atsakyti
Taupus kiaulienos troškinys

user posted image

Kiauliena 500 gr.
Apvirti miško grybai 2 didelės saujos
Konservuoti smulkinti pomidorai 1 skardinė
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti lauro lapai
Santa Marija "Picos prieskoniai"
Miltų apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, pabarstykite visais nurodytais prieskoniais (išskyrus "Picos prieskonius") ir palikite pasimarinuoti. Aš naudojau šaldytus apvirtus grybus, todėl juos atsišildžiau.
Pasimarinavusią kiaulieną apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, pamaišydami, kol gražiai apskrus.
Kiaulienai apskrudus, į keptuvę sudėkite grybus. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite smulkintus pomidorus. Jei reikia - pasūdykite. Įberkite juodųjų pipirų ir Santa Marija "Picos prieskonių". Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 20 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 30 min., keptuvę išjunkite ir pateikite troškinį.
http://tingiojikiaul...-troskinys.html
Atsakyti
ARMONIKA

user posted image

Produktai:
1,5 kg. sprandės
Didelio svogūno
Pomidoro
Gabalėlis mocorelos sūrio
Pakelis pjaustyto rūkyto sūrio (Nida)
Kelios skiltelės česnako
Mjonezo
Mairūno
Kmynų
Prieskonių

Darbo eiga:
Sprandinę supjaustyti maždaug 1,5cm. juostelėm, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2cm. Neperpjautus. Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, mairūnu ir įtrinti. Supjaustyti mocorelą, pomidorą ir svogūną. Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikėtų sluoksniuoti, į vieną rėvelį baltą, į kitą geltoną sūrio gabalėlį. Susluoksniuoti visą mėsą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti spaustu česnaku. Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 90min.

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 02 27, 10:35)

Šitą padažą atsimenu nuo tų laikų kai dirbau darželyje... prie kotletų blynų sūrus ...ir prie varškėčių saldus  thumbup.gif



Ir šiais laikais darželyje toks padažas daromas praktiškai prie visų patiekalų biggrin.gif
Atsakyti