Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(-čiobrelis- @ 2013 02 21, 11:22)
due drops, jau zinai ka darysiu savaitgali arba penktadienio vakarui, labai skaniai atrodo essen.gif

Aciu 4u.gif .Tikiuosi,kad patiks biggrin.gif
Atsakyti
nusipirkau du didelius kiaulienos gabalus, kurie buvo gerai išmušti ir paruošti šnitseliui kepti…supjausčiau juos gabalais, šiek tiek druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus ir į keptuvę porai minučių…kiaulienai įgavus spalvą, sudėjau dviejų spalvų juostelėmis pjaustytas paprikas: raudoną ir žalią, dar po kelių minučių vieną česnako skiltelę ir vieną juostelėmis pjaustytą svogūną…ant viršaus pilame apie 100gr balzaminio acto, vieną gerą šaukštą garstyčių, viską gerai išmaišome, puodelis vandens, kad apsemtų kiaulieną ir paliekame ant vidutinės ugnies kepti apie vieną valandą…
praėjus vienai valandai ant viršaus užtarkuojame dviejų citrinų žievelę, išspaudžiame vienos arba pusantros citrinos sultis, nuimame keptuvę nuo ugnies ir dedame vieną arba du arbatinius šaukštelius medaus, priklausomai nuo skonio….skanaus!

user posted image
http://patipatiblog....ienos-receptas/
Atsakyti
viriau siandien tuos greitus cepelinus..
nieko super blatno blush2.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 02 21, 22:38)
viriau siandien tuos greitus cepelinus..
nieko super blatno  blush2.gif  4u.gif  4u.gif

kokia prasmė šitos žinutės? wink.gif



kad nebūtų mano be prasmės, įdedu receptuką jautienos troškinio

user posted image

Reikės:

~400 g. jautienos
2 v.š. miltų
1 morkos
1 saliero stiebo
1 raudono svogūno
1/2 raudonosios paprikos
~ 700-800 ml sultinio
150 ml. raudono vyno
1 v.š. raudonojo curry pastos (jei norima aštrumo)
3-4 v.š. kefyro*
~ 100 g. koncervuotų baltų (ar raudonų) pupelių
~ 100 g. koncervuotų pomidorų
Druskos, pipirų, džiovintos kalendros
Alyvuogių aliejaus

Bulvių košei: bulvių, pieno, sviesto.

Mėsą susipjaustyti smulkiais gabaliukais. Sumaišyti miltus su trupučiu druskos ir 1 v.š. kalendros. Mėsą sudėti į patvarų maišelį, pilti miltus ir viską gerai papurtyti, kad kiekvienas gabaliukas apsiveltų miltais.
Morką susitarkuoti, salierą susipjauti smulkiai, papriką pailgomis juostelėmis, svogūną pusžiedžiais.

Troškinį gaminau ketaus puode. Į puodą pilti alyvuogių aliejų, gerai įkaitinti ir sudėti svogūno žiedus. Pastoviai maišant pakepinti kol suminktštės. Juos atidėti į dubenėlį, ir sudėti mėsą. Jei kibs prie dugno, įpilti jau pasiruošto sultinio, ir pastoviai maišant pakepinti mėsą kelias minutes. Sudėti cyrry pastą, viską permaišyti, tada sudėti visas susmulkintas daržoves išskyrus pupeles. Sudėti pomidorus, supilti vyną, bei sultinį ir leisti užvirti. Dėti puodą į orkaitę 180 laipsnių ir palikti apie 40 minučių.
Po 40 min. permaišyti viską, jei truks skysčio, pripilti vandens, sudėti pupeles, bei kefyrą, viską permaišyti ir dar leisti pasitroškinti apie 30- 40 minučių.

Pasiruošti bulvių košę kol troškinys baigs troškintis.Labai tinka ir prancūziškas batonas vietoj bulvių košės, tas paažiukas pasimirkyti mmm smile.gif)

*Vietoj kefyro galima pilti grietinėlės, ar porą šaukštų grietinės. Čia toks troškinys, kad galima dėti kas patinka ir ko yra šaldytuve.

http://belgija.blogs...oname-vyne.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 22 vasario 2013 - 00:24
QUOTE(Elena @ 2013 02 19, 16:16)
[color=darkviolet]Kiaulienos sprandinės vyniotinis su džiovintais saulėje pomidorais


Elena ačiū už puikų receptą. thumbup.gif Vakar gaminau, labai patiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Raganiuke* @ 2013 02 22, 09:41)
Elena ačiū už puikų receptą. thumbup.gif  Vakar gaminau, labai patiko ax.gif



Kaip smagu kad patiko wub.gif

O aš atnešu lašišos...

Lašiša čili padaže


lašišos filė 500 gr.
nedideli laimai 2 vnt.
raudonas svogūnas 1 vnt.
čili padažas 2 valgomieji šaukštai
rudasis cukrus 1 arbat.šaukštelis
sojų padažas - 2 valgomieji šaukštai
alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas
šviežių čiobrelių

Svogūnus ir 1 laimą supjaustome plonais griežiniais.
Iš kito laimo išspaudžiame sultis.
Žuvį supjaustom į 4 gabaliukus.
Sumaišome sultys laimo,sojos padažą,čili padažą,alyvuogių aliejų,čiobrelius,cukrų ir supilame ant žuvies.Paliekame 15 minučių.
Imame kepimo formą, sudedame žuvį,ant viršaus dedame laimo ir svogūno griežinius ir užpilame padažo iš marinato.
Kepame orkaitėje maždaug 15 minučių priklausomai nuo žuvies gabaliukų dydžio.
Prieš kepimo pabaigą įjungiame orkaitės viršų kad laimas ir citrina susikaramelizuotų.

garnyrui ryžiai 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 02 22, 10:48)
Lašiša čili padaže [/b]

lašišos filė 500 gr.
nedideli laimai  2 vnt.
raudonas svogūnas 1 vnt.
čili padažas 2 valgomieji šaukštai
rudasis cukrus 1 arbat.šaukštelis
sojų padažas - 2 valgomieji šaukštai
alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas
šviežių čiobrelių

garnyrui ryžiai  4u.gif


o kaip padarote tokius ryžius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2013 02 22, 13:41)
o kaip padarote tokius ryžius?  4u.gif



Čia paprasti ryžiai išvirti su kario prieskoniais 4u.gif Kai verdate ryžius reikia įdėti biški kario...
Labai graži spalva gaunasi su šafranu aišku rolleyes.gif

Aš naudojau mango karį 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 22 vasario 2013 - 14:44
Švilpikai

Švilpikams:
maždaug 800 g virtų bulvių
100 g miltų
1 kiaušinis
druskos pagal skonį

padažui
svogūnai
pievagrybiai
grietinėlė
miltai
druska,pipirai
sviestas kepimui
krapai


Bulvės su lupena išverdame iš vakaro.
Išvirtas bulves nulupame ir sutriname arba sumalame su mėsmale.
Įmušame kiaušinį,paskaniname su druska įberiame miltus ir viską gerai išmaišome.
Miltuotomis rankomis formuojame švilpikus: pabarstome ant stalo miltų,atgnybiame gabalėlį tešlos ir iškočiojame delnais į volelį, suplojame ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Kepimo skardą ištepame sviestu, ant jos sudėliojame švilpikus ir kepame iki 230C įkaitintoje orkaitėje iš abiejų pusių maždaug po 15 min.

Padažui ant sviesto pakepiname susmulkintą svogūną. Sudedame grybus,paskaniname druska,piprais, išmaišome ir dar šiek tiek pakepiname.
Kitoje keptuvėje ant sviesto pakepiname miltus ir sudedame juos į grybus.
Įpilame grietinėlę ir dar biški troškintiname kol sutirštės padažas.
Sudedame krapus.



user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
VIŠTIENOS KEPSNELIAI

500 g. Vistienos filė
Druskos, pipirų pagal skoni
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai krakmolo
2 kiaušiniai
Kepinti svogūnai
Vištienos filė smulkiai supjaustyti kubeliais, įdėti kiaušinius, majonezą, krakmolą ir pakepinta svogūną viską permaišyti ir kepti mazdaug tokio dydžio kaip kepate kotletukus.

Padažas: svietos ir grietinės padažas


SALOTOS
Krabai
Ananasai
Pekino kopūstas
Majonezas
Druskos

Salotos tikras skanumelis labai gaivios smile.gif

user posted image]smile.gif[/URL]

user posted image]smile.gif[/URL]

Atsakyti
QUOTE(aukselisr @ 2013 02 26, 18:25)
Padažas: svietos ir grietinės padažas


o kaip jūs tą padažą darote? man niekada jis nesigauna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 02 26, 20:48)
o kaip jūs tą padažą darote? man niekada jis nesigauna doh.gif

Gal kitos ir kitaip daro. Bet is principo taip: keptuveje ar nedideliam puode istirpinti sviesta ir ideti grietine, siek tiek pakaitinti (tik nevirti), pamaisyti. As dar megstu i toki padaziuka iberti prieskoniu p/g skoni ir ivairiu zoleliu (dedu viska priklausomai prie kokio patiekalo bus pateikiamas padazas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 26 vasario 2013 - 21:29