QUOTE(Rakelė @ 2013 02 21, 22:38)
viriau siandien tuos greitus cepelinus..
nieko super blatno
kokia prasmė šitos žinutės?
kad nebūtų mano be prasmės, įdedu receptuką
jautienos troškinio
Reikės:
~400 g. jautienos
2 v.š. miltų
1 morkos
1 saliero stiebo
1 raudono svogūno
1/2 raudonosios paprikos
~ 700-800 ml sultinio
150 ml. raudono vyno
1 v.š. raudonojo curry pastos (jei norima aštrumo)
3-4 v.š. kefyro*
~ 100 g. koncervuotų baltų (ar raudonų) pupelių
~ 100 g. koncervuotų pomidorų
Druskos, pipirų, džiovintos kalendros
Alyvuogių aliejaus
Bulvių košei: bulvių, pieno, sviesto.
Mėsą susipjaustyti smulkiais gabaliukais. Sumaišyti miltus su trupučiu druskos ir 1 v.š. kalendros. Mėsą sudėti į patvarų maišelį, pilti miltus ir viską gerai papurtyti, kad kiekvienas gabaliukas apsiveltų miltais.
Morką susitarkuoti, salierą susipjauti smulkiai, papriką pailgomis juostelėmis, svogūną pusžiedžiais.
Troškinį gaminau ketaus puode. Į puodą pilti alyvuogių aliejų, gerai įkaitinti ir sudėti svogūno žiedus. Pastoviai maišant pakepinti kol suminktštės. Juos atidėti į dubenėlį, ir sudėti mėsą. Jei kibs prie dugno, įpilti jau pasiruošto sultinio, ir pastoviai maišant pakepinti mėsą kelias minutes. Sudėti cyrry pastą, viską permaišyti, tada sudėti visas susmulkintas daržoves išskyrus pupeles. Sudėti pomidorus, supilti vyną, bei sultinį ir leisti užvirti. Dėti puodą į orkaitę 180 laipsnių ir palikti apie 40 minučių.
Po 40 min. permaišyti viską, jei truks skysčio, pripilti vandens, sudėti pupeles, bei kefyrą, viską permaišyti ir dar leisti pasitroškinti apie 30- 40 minučių.
Pasiruošti bulvių košę kol troškinys baigs troškintis.Labai tinka ir prancūziškas batonas vietoj bulvių košės, tas paažiukas pasimirkyti mmm
)
*Vietoj kefyro galima pilti grietinėlės, ar porą šaukštų grietinės. Čia toks troškinys, kad galima dėti kas patinka ir ko yra šaldytuve.
http://belgija.blogs...oname-vyne.html