Nuostabi vakarienė, puikus receptas
Keptas ančiukas su vyšnių padažuAntis
Prieskonių: čiobrelių, druskos, pipirų
Padažui
Vyšnių kompoto su vyšniomis
2 šaukštai cukraus
1/2 citrinos sulčių
puodelis vyšnių vyno
šaukštas sviesto
šaukštas miltų
Įtrinam antį prieskoniais ir druska, palaikiau puse dienos kambario temperatūroje. Įkaitinam orkaitę iki 220C. Dedame antį ant skardos ir kišame į orkaitę, krūtinėle į viršų. 15 minučių, kad apskrustų ir pradėtų varvėti taukai. Tuomet sumažiname ugnį iki 180C ir verčiame ją ant vieno šono, po 15min. verčiame ant kito šono, apskrudinam. Nupyliau išbėgusius taukus, užpyliau vynu ir uždengiau dangčiu (kepiau stikliniame inde su dangčiu). Kepiau (troškinosi) dar 45min.
Vyšnias pasaldinau cukrumi, išspaudžiau citrinų sultis ir užpyliau puodeliu vyšnių vyno. Keptuvėje ištirpo sviestas, pakepinau šaukštą miltų ir supyliau paruoštas vyšnias su vynu. Pamaišiau, pakaitinau kol sutirštėjo ir alkoholis nusigaravo. Paskaninau turimais žalumynais: krapai, petražolės, raudonėlis.
Išviriau bulves ir apskrudinau orkaitėje ant išbėgusių anties taukų.
Buvo labai skanu, labai sultinga antis ir padažas superinis
Daryta pagal Giedriaus receptą..iš tiesų buvo skaniau, nei atrodo..