Plikyti sklindžiai su mėsos įdaru
640 g bulvių
100 g svogūnų
200 ml pieno
1 kiaušinio
200 g miltų
žiupsnelio druskos, pipirų
20 g manų kruopų
krapų, petražolių
200 g grietinės
Įdarui:
120 g minkštos jautienos
100 g lašinių
1 svogūno
džiovintų mairūnų
kvapiųjų pipirų
Nuskustas bulves ir svogūnus sutarkuokite smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, nusunkite, užplikykite karštu pienu, įmuškite kiaušinį, įberkite manus, miltus, druskos, maltų juodųjų pipirų.
Mėsos įdarui sumalkite jautieną ir lašinius. Smulkintą svogūną pakepinkite aliejuje, įmaišykite į mėsos faršą, pagardinkite druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir džiovintais mairūnais. Į įkaitintą aliejų dėkite du sklindžius, gražiai išlyginkite. Ant jų viršaus dėkite mėsos įdaro, ant viršaus- bulvių tarkių ir kepkite, kol iš abiejų pusių gražiai paskrus ir iškeps įdaras. Sklindžius patiekite su grietine, pagardinta smulkintais krapais ir petražolėmis.
"Moters savaitgalis. Blynai." 2013 Nr. 1.
P. S. Naudojau 220 g kalakutienos faršo. Tešla buvo tirštoka, visų miltų nesudėjau arba gal reikėjo mažiau nusunkti, čia turbūt nuo bulvių priklauso. Skonis panašus į žemaičių blynus.
http://sphotos-c.ak....211045866_n.jpgČirviniai blynai
250 g miltų
2 šaukštelių bulvių krakmolo
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio cukraus su vanile
0,5 šaukštelio sodos
2 kiaušinių
1,5 puodelio natūralaus jogurto
2 šaukštų ištirpinto ir atvėsinto sviesto.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išmaišykite su vaniliniu cukrumi, tirpintu sviestu ir jogurtu. Miltus sumaišykite su druska, soda ir krakmolu. Maišydama šaukštu jogurto mišinį pamažu supilkite ant miltų ir toliau maišykite. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą. Iškepkite blynus ir patiekite juos su migdolų padažu.
"Moters savaitgalis" 2013 m. vasario 11- 17 d. Nr. 6 (741).
P. S. Kad tešla būtų grietinės tirštumo turėjau dar įpilti vandens apie pusę stiklinės. Blynus kepiau dukrai į darželį neštis, tai nedariau migdolų padažo, o į tešlą įbėriau daugiau cukraus.
http://sphotos-a.ak....004509395_n.jpgPlikyti blynai su juodųjų serbentų užpilu
2 stiklinių neriebaus kefyro
2 stiklinių miltų
2 kiaušinių
0,5 šaukštelio sodos
1 stiklinės ką tik užvirusio vandens
druskos, cukraus pagal skonį
2- 3 šaukštū aliejaus
Užpilui:
1,5 stiklinės juodųjų serbentų
0,5 stiklinės cukraus
1 obuolio
1 šaukšto krakmolo
Kefyrą, kiaušinius, miltus, druską, cukrų gerai suplakite šluotele arba elektriniu plakikliu.
Į ką tik užvirusio vandens stiklinę įberkite pusę šaukštelio sodos, greitai išmaišykite ir supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti bent 5 minutes.
Į tešlą įpilkite aliejaus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
Užpilas: juoduosius serbentus (gali būti atšildyti) sumaišykite su cukrumi, įdėkite tarkuotą obuolį ir sutrinkite mediniu įrankiu. Supilkite išleistą krakmolą, pakaitinkite iki virimo, nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite.
"Moters savaitgalis. Blynai." 2013 Nr. 1.
P. S. Gavosi skystoka tešla, tai įdėjau dar truputį miltų, bet vistiek tešlą pyliau samteliu. Kepiau sausoj keptuvėj, užteko to aliejaus, kuris įpiltas į tešlą buvo.
http://sphotos-g.ak....347801995_n.jpg