Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(Ulė @ 2013 02 09, 12:13)


Ažūriniai blyneliai



Kaip graziai ir skaniai atrodo wub.gif , tikrai bandysiu savo vaikuciams .
Atsakyti


Ažūriniai blyneliai


Vau...koks pasakiškas grožis, lenkiuosi tokiam talentui....O jau skonis.....įsivaizduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 02 09, 11:13)
mazdaug 26 cm skersmens 4u.gif

Ažūriniai blyneliai



Idėja matyta jau prieš metus, gal dar daugiau mirksiukas.gif
Bet ačiū, kad priminėt! Ypač prieš Užgavėnes. Pravers bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 09 vasario 2013 - 21:46
[quote=Ulė,2013 02 09, 11:13]
mazdaug 26 cm skersmens 4u.gif

Ažūriniai blyneliai

FANTASTIKA thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 02 09, 12:13)


Ažūriniai blyneliai


200 ml. pieno
2 kiaušinių
100 gr. miltų
2 šaukštų aliejaus
žiupsnelio druskos
cukraus pagal skonį





QUOTE(musyte015 @ 2013 02 09, 14:03)
Kaip graziai ir skaniai atrodo  wub.gif , tikrai bandysiu savo vaikuciams .

Na vakar bandem su vaikais , tik man per mazai miltu to 100 g , labai skysta tesla gavosi , tai as dar dadejau .Bet ir kantrybes reikia su jais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(musyte015 @ 2013 02 10, 10:13)
Na vakar bandem su vaikais , tik man per mazai miltu to 100 g , labai skysta tesla gavosi , tai as dar dadejau .Bet ir kantrybes reikia su jais  blush2.gif


Pritariu drinks_cheers.gif -ir kantrybes ir meniniu sugebejimu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif


Spinatu ir fetos pyragas (graikiska Spanakopita)

12 gabaliuku

4 saukstai alyvuogiu aliejaus
1 svogunas, supjaustytas
saujele svogunu laisku
900g spinatu, susmulkintu
siek tiek svieziu arba 4 sauksteliai dziovintu krapu
siek tiek petrazoles
225g fetos surio, smulkiai sutrupinto
4 kiausiniai,suplakti
malto juodo pipiro
150g sviesto, istirpinto
250 filo teslos

Nuplaut spinatus,nusausint. Pakaitint alyvuogiu alieju dideliam puode, pakept svogunus ir laiskus mazdaug 5 min. Ideti spinatus, sumazint ugni ir palikt 7-8 min, vis pamaisant. Imaisyti susmulkintas zoleles, padidint ugni ir maisyti 15 min,arba kol skyscio nebebus puode ir viskas prades siek tiek lipti prie dugno. Viska sudeti i kita puoda, kad atvestu. Tada imaisyti suri ir kiausinius, pagardint pipiru, pagal skoni. Ikaitinti orkaite iki 170C, istepti kepimo skarda nepagailint sviesto ir pradet kloti filo lakstus,kiekviena pertepant sviestu, iki kol sunaudosite puse lakstu. Tuomet spinatu mase uzdedant ant virsaus, ir ant jos vel sluoksniuojat filo tesla. Virsutini laksta irgi istepti likusiu sviestu. Kepti valanda,arba kol tesla traski ir auksines spalvos.
Tinka su: graikiskais arba vidurio rytu patiekalais - humusu, taramasalata ir t.t 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Aštrūs kepti varškėčiai

user posted image

Juose puikiai dera aštrumas, saldumas ir padažo sūrumas.

6 dideliems varškėčiams:
Varškėčiams:
Varškė 400 gr.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1 puodelis
Cukrus 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, aitriosios paprikos (čili) milteliai
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sviestas 50 gr.
Grietinė 100 gr.
Jūros druska

Varškę ištrinkite su kiaušiniais bei jūros druska ir cukrumi. Suberkite aitriosios paprikos miltelius (pagal skonį). Tada, palengva suberkite miltus ir išmaišykite.
Tešla turėtų būti kabinama šaukštu. Paruoštą masę dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir šaukštu formuokite varškėčius. Kepkite iš abiejų pusių, ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.
Kol varškėčiai kepa, antroje keptuvėje pasiruoškite padažą. Ištirpdykite sviestą, gerai pasūdykite ir sudėkite grietinę.
Paruoštą padažą užpilkite ant iškepusių varškėčių ir pateikite.
http://tingiojikiaul...varskeciai.html
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 02 06, 11:56)
Orkaitėje keptas karpis

karpis 1 vnt.
druskos
pipirų
česnako
citrinos  sulčių
3 didelės morkos
1 didelis poras
majonezo
krapų
Karpį išvalome, nupjauname galvą. Ištriname  česnakais , pabarstome pipirais, druska,apšlakstome citrinų sultimis. Paliekame valandai marinuotis.

Morkas nuvalome ir sutarkuojame.
Porą supjaustome.
Dedame krapus ir viską sumaišome su majonezu.
Imame foliją, dedame pusę morkų/porų masės.
Ant jos dedame karpį o ant viršaus sudedame likusiais daržovės.Foliją susukame.
Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 30-45 minutes.Prieš kepimo pabaigą foliją atidarome.


Isbandziau savaitgali. Skanus karpis, gaivus ir darzoves fainos.
Atsakyti
Blynais su kefyru

1 litras kefyro
3 kiaušiniai
druskos, cukraus pagal skonį
miltai
1 arbt.šaukštelis sodos
3 šaukštai aliejus
stiklinė karšto virinto vandens

Puode sumaišome kefyrą su kiaušiniais,paskaniname druska,cukrumi.
Statome ant ugnies ir pastoviai maišant pakaitiname tiek, kad nenusitvilkant galima būtų laikyti pirštą.
Nuimame nuo ugnies ir pilame miltus.Jų reiks tiek kad gautųsi tirštumas maždaug kaip grietinės.
Išmaišome.
Stiklinėje karšto virintino vandens išmaišome sodą ir supilame į tešlą.
Įpilame aliejų ir išmaišome.
Keptuvę sutepame aliejumi ir kepame blynus.
Pateikiame su sviestu arba uogienė.

Labai gerai palikti tešlą pastovėti nors porą valandų...O galima net iš vakaro paruošti o ryte kepti.


user posted image

user posted image

user posted image




Papildyta:
QUOTE(donnabona @ 2013 02 12, 09:26)
Isbandziau savaitgali. Skanus karpis, gaivus ir darzoves fainos.



Kaip smagu kad patiko thumbup.gif
Atsakyti
Plikyti sklindžiai su mėsos įdaru

640 g bulvių
100 g svogūnų
200 ml pieno
1 kiaušinio
200 g miltų
žiupsnelio druskos, pipirų
20 g manų kruopų
krapų, petražolių
200 g grietinės
Įdarui:
120 g minkštos jautienos
100 g lašinių
1 svogūno
džiovintų mairūnų
kvapiųjų pipirų

Nuskustas bulves ir svogūnus sutarkuokite smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, nusunkite, užplikykite karštu pienu, įmuškite kiaušinį, įberkite manus, miltus, druskos, maltų juodųjų pipirų.
Mėsos įdarui sumalkite jautieną ir lašinius. Smulkintą svogūną pakepinkite aliejuje, įmaišykite į mėsos faršą, pagardinkite druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir džiovintais mairūnais. Į įkaitintą aliejų dėkite du sklindžius, gražiai išlyginkite. Ant jų viršaus dėkite mėsos įdaro, ant viršaus- bulvių tarkių ir kepkite, kol iš abiejų pusių gražiai paskrus ir iškeps įdaras. Sklindžius patiekite su grietine, pagardinta smulkintais krapais ir petražolėmis.

"Moters savaitgalis. Blynai." 2013 Nr. 1.

P. S. Naudojau 220 g kalakutienos faršo. Tešla buvo tirštoka, visų miltų nesudėjau arba gal reikėjo mažiau nusunkti, čia turbūt nuo bulvių priklauso. Skonis panašus į žemaičių blynus.
http://sphotos-c.ak....211045866_n.jpg

Čirviniai blynai

250 g miltų
2 šaukštelių bulvių krakmolo
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio cukraus su vanile
0,5 šaukštelio sodos
2 kiaušinių
1,5 puodelio natūralaus jogurto
2 šaukštų ištirpinto ir atvėsinto sviesto.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išmaišykite su vaniliniu cukrumi, tirpintu sviestu ir jogurtu. Miltus sumaišykite su druska, soda ir krakmolu. Maišydama šaukštu jogurto mišinį pamažu supilkite ant miltų ir toliau maišykite. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą. Iškepkite blynus ir patiekite juos su migdolų padažu.

"Moters savaitgalis" 2013 m. vasario 11- 17 d. Nr. 6 (741).

P. S. Kad tešla būtų grietinės tirštumo turėjau dar įpilti vandens apie pusę stiklinės. Blynus kepiau dukrai į darželį neštis, tai nedariau migdolų padažo, o į tešlą įbėriau daugiau cukraus.

http://sphotos-a.ak....004509395_n.jpg

Plikyti blynai su juodųjų serbentų užpilu

2 stiklinių neriebaus kefyro
2 stiklinių miltų
2 kiaušinių
0,5 šaukštelio sodos
1 stiklinės ką tik užvirusio vandens
druskos, cukraus pagal skonį
2- 3 šaukštū aliejaus
Užpilui:
1,5 stiklinės juodųjų serbentų
0,5 stiklinės cukraus
1 obuolio
1 šaukšto krakmolo

Kefyrą, kiaušinius, miltus, druską, cukrų gerai suplakite šluotele arba elektriniu plakikliu.
Į ką tik užvirusio vandens stiklinę įberkite pusę šaukštelio sodos, greitai išmaišykite ir supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti bent 5 minutes.
Į tešlą įpilkite aliejaus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
Užpilas: juoduosius serbentus (gali būti atšildyti) sumaišykite su cukrumi, įdėkite tarkuotą obuolį ir sutrinkite mediniu įrankiu. Supilkite išleistą krakmolą, pakaitinkite iki virimo, nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite.


"Moters savaitgalis. Blynai." 2013 Nr. 1.

P. S. Gavosi skystoka tešla, tai įdėjau dar truputį miltų, bet vistiek tešlą pyliau samteliu. Kepiau sausoj keptuvėj, užteko to aliejaus, kuris įpiltas į tešlą buvo.

http://sphotos-g.ak....347801995_n.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 vasario 2013 - 13:23
Brokolių soufflé su President sūriu

user posted image

user posted image



2 didesnėms arba 4 mažesnėms porcijoms

Reikės :

1 brokolių galvos
150 ml liesos grietinėlės ( galima keisti pienu)
1 valg. š. miltų ( galima keisti krakmolu)
1 valg. š. sviesto
3 kiaušinių
90 g kalakutienos kumpio ( nebūtinai)
4 lapelių "President" sūrio Cheddar sumuštiniams
druskos, malto muskato ir pipirų

gabaliuko sviesto,
maltų džiūvėsių

Gaminimo eiga:



Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.

1. Brokolio galvą nuplauti, išskaidyti šakelėmis, apvirti sūdytame vandenyje ( max 5 min.) Atvėsinti. Sutrinti šakute ar smulkintuvu.
2. Paruošti bešamelio padažą : keptuvėje išlydyti sviestą, suberti miltus, vikriai išmaišyti, palaipsniui supilti grietinėlę vis paplakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių. Pagardinti prieskoniais bei druska.
3. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, trynius po vieną įmaišyti į bešamelio padažą. Sudėti trintą brokolio galvą.
4. Kalakutienos kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais, suberti į brokolių/trynių/bešamelio masę - išmaišyti.
5. Baltymus išplakti iki baltų standžių putų, atsargiai įmaišyti į masę.
6. Kepimo indus ištepti sviestu ir pabarstyti maltais džiūvėsiais.
7. Porą šaukštų paruoštos masės sukrėsti į kepimo indus, tada dėti po 2 (didesniems indams) arba po 1 ( mažesniems indams) lapelį "President" sūrio Cheddar sumuštiniams , ant viršaus sukrėsti likusią masę.
8. Pastatyti kepti : ~15-20 minučių mažesniuose indeliuose ir ~30-35 minutes - didesniuose. Kepti iki soufflé paviršius dailiai pakils ir gražiai apskrus.
9. Patiekti nedelsiant su žaliomis salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti