Keptos daržovės su "Panyru"
[attachmentid=225959]
Imame daržovių mišinį skirtus kepimui, arba kažkokių kitų šaldytų, kokių turime ir "Panyro" sūrį
Sūrį supjaustome kubeliais. Prieskoniai: druska pipirai, ciberžolė, kumyno sėklos, juodgrūdė
Svieste Ghee arba aliejuje pakepiname minutę ciberžolę, juogrūdę ir kumyno sėklas, beriame daržovių mišinį ir viską apkepame ir patroškiname keletą min.Beriame "Panyro" gabaliukus ir dar pakepiname apie pusę min.Pabarstome druska ir pipirais ir keletą sekundžių dar pakepam.Valgiau su salotom: pomidoras, agurkas, balzamiko actas, alyvuogių aliejus, sezamo sėklos
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 12 17, 11:52)
Ineta.V,
o verčiant blynai neplyšo? aš niekaip neatrenku lietinių tešlos gėda net rašyti, bet ko tai vis perdedu
o verčiant blynai neplyšo? aš niekaip neatrenku lietinių tešlos gėda net rašyti, bet ko tai vis perdedu
Nea, kazkaip man pavyksta su lietiniu tesla. O vaikams nepatiko ne tik del surio, bet kad su darzovem. Jie pripazysta tik varskes idara
QUOTE(Superburbule @ 2012 12 17, 18:31)
Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
atsiprašau už nuotraukos kokybę
atsiprašau už nuotraukos kokybę
Labai neblogas apkepas, man patiko
--------------------------------------------
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 11 30, 10:00)
Vištienos skrandukai (skilveliai)
OT- jūs nepatikėsit, kaip norėjau vyrui šiandien vakarui pagamint šitą apvažiavau kelis turgelius, Rimi, Maximą ir Iki- niekur nėra skrandukųųųų
Teko pasitenkinti šlaunelėmis
QUOTE(Ema @ 2012 12 19, 13:11)
Džiaugiuosi kad patiko
Šiandien risotto su pievagrybiais ir tarkuotu parmezano sūriu
Risotto gaminu tradiciškai: puode apkepu smulkiai pjaustytus svogūnus, beriu risotto skirtus ryžius, viską kartu apie minutę, pilu šiek tiek balto vyno, leidžiu jam išgaruot, o tada jau apie 20min.žaidžiu su buljonu ( aš naudoju daržovių bujoną, su juo man risotto gaunasi skanesnis ). Atskirai keptuvėje pakepinu svogūnus su pievagrybiais, į jau minkštus ryžius dedu pievagrybius ir tarkuotą parmezano sūrį, viską gerai išmaisau
http://patipatiblog.wordpress.com/
Risotto gaminu tradiciškai: puode apkepu smulkiai pjaustytus svogūnus, beriu risotto skirtus ryžius, viską kartu apie minutę, pilu šiek tiek balto vyno, leidžiu jam išgaruot, o tada jau apie 20min.žaidžiu su buljonu ( aš naudoju daržovių bujoną, su juo man risotto gaunasi skanesnis ). Atskirai keptuvėje pakepinu svogūnus su pievagrybiais, į jau minkštus ryžius dedu pievagrybius ir tarkuotą parmezano sūrį, viską gerai išmaisau
http://patipatiblog.wordpress.com/
! | Panos, baikite tas nereikalingas blevyzgas ne į temą.! Neterškite temos ! Kitaip būsiu priversta skirti įspėjimus už nuolatinį taisyklių pažeidinėjimą. |
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 12 17, 10:52)
Ineta.V,
o verčiant blynai neplyšo? aš niekaip neatrenku lietinių tešlos gėda net rašyti, bet ko tai vis perdedu
o verčiant blynai neplyšo? aš niekaip neatrenku lietinių tešlos gėda net rašyti, bet ko tai vis perdedu
Lietiniai plyšta, kai tešla "per gera", t.y., dedat pieno ar kt "gerų" produktų. Dėkit miltų, kiaušinių ir vandens + druskytės. Tirštumas tešlos - kaip tirštos grietinės. Privalo pavykt. O iš "gerų" produktų kepkit mažus blyniukus.
QUOTE(pašnekutė @ 2012 12 23, 10:26)
Lietiniai plyšta, kai tešla "per gera", t.y., dedat pieno ar kt "gerų" produktų. Dėkit miltų, kiaušinių ir vandens + druskytės. Tirštumas tešlos - kaip tirštos grietinės. Privalo pavykt. O iš "gerų" produktų kepkit mažus blyniukus.
Tas plyšimas gal daugiau nuo kepėjos priklauso, nes aš visada dedu pieno ir niekada blynai neplyšta
QUOTE(pašnekutė @ 2012 12 23, 11:26)
Lietiniai plyšta, kai tešla "per gera", t.y., dedat pieno ar kt "gerų" produktų. Dėkit miltų, kiaušinių ir vandens + druskytės. Tirštumas tešlos - kaip tirštos grietinės. Privalo pavykt. O iš "gerų" produktų kepkit mažus blyniukus.
Aš irgi visuomet į lietinių tešlą pilu pieną, miltai, kiaušinis, druska ir dar aliejaus įpilu, kad nereikėtų teplioti keptuvės su riebaliukais arba aliejumi... gaunasi puikiai, tiesiog reikia "atmušti ranką" verčiant blynus
Spring Roll
Senai norėjau išbandyti šiuos roll'us labai skanūs kątik iškepti su saldžiarugščiu padažu. Įdarą galima improvizuoti pagal turimus produktus, aš dariau su turimom daržovėmis Tiks kaip kasdienai taip ir šventiniam stalui
Reikės:
Spring Roll tešlos
aliejaus kepimui
kiaušinio plakinio
Įdarui:
kopūsto
morkų
pievagrybių
virtų dž. grybų
svogūno
poro
cukinijos
keptų koncervotų paprikų
česnako skiltelių
druskos
pipirų
juodgrūdės
asafetida
Daržovės visas supjaustome, apkepiname, padedame nuo tų kurie ilgiau kepa, baigiant kepti padruskiname ir papipiriname, įberiame juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą min pakepame. Įdarą atvėsiname.
Spring Roll tešlą uždengiame šlapiu rankšluoščiu ir paliekame 45 min kambario temp. atšilti. Įmame atsargiai po vieną lapą tešlos, dedame įdaro ir susukame į ritinėlį, kraštelį patepame kiaušinio plakiniu.Taip susukume visus.
Kepame mūsų roll'us įkaitintame aliejuje (aliejus turi apsemti, geriau aišku kas turi fritiurines) kol gražiai apskrus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad nuvarvėtų nereikalingas aliejus. Tiekiame su saldžiarugščiu padažu.
Skanaus!
Senai norėjau išbandyti šiuos roll'us labai skanūs kątik iškepti su saldžiarugščiu padažu. Įdarą galima improvizuoti pagal turimus produktus, aš dariau su turimom daržovėmis Tiks kaip kasdienai taip ir šventiniam stalui
Reikės:
Spring Roll tešlos
aliejaus kepimui
kiaušinio plakinio
Įdarui:
kopūsto
morkų
pievagrybių
virtų dž. grybų
svogūno
poro
cukinijos
keptų koncervotų paprikų
česnako skiltelių
druskos
pipirų
juodgrūdės
asafetida
Daržovės visas supjaustome, apkepiname, padedame nuo tų kurie ilgiau kepa, baigiant kepti padruskiname ir papipiriname, įberiame juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą min pakepame. Įdarą atvėsiname.
Spring Roll tešlą uždengiame šlapiu rankšluoščiu ir paliekame 45 min kambario temp. atšilti. Įmame atsargiai po vieną lapą tešlos, dedame įdaro ir susukame į ritinėlį, kraštelį patepame kiaušinio plakiniu.Taip susukume visus.
Kepame mūsų roll'us įkaitintame aliejuje (aliejus turi apsemti, geriau aišku kas turi fritiurines) kol gražiai apskrus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad nuvarvėtų nereikalingas aliejus. Tiekiame su saldžiarugščiu padažu.
Skanaus!
QUOTE(Endži @ 2012 12 25, 13:08)
---
Endži, o kur jūs pirkote Spring Roll tešlą?