Varškės lietiniai be miltųReikės:
4 v. š. pieno
2 v. š. varškės (naudojau trintą varškę)
2 kiaušinių L dydžio
2 v. š. bulvių krakmolo
0.5 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cukraus
1 v. š. verdančio vandens
Iš šio kiekio iškepa 7 18 cm skersmens lietiniai.
Visus produktus,
išskyrus karštą vandenį, gerai išplakite. Tada supilkite vandenį, išmaišykite ir kepkite blynus. Tešla gaunasi pieno skystumo.
Keptuvę patepkite trupučiu aliejaus, su nedideliu samteliu pilkite tešlą, kai apkeps viena pusė, atsargiai apverskite. Blynai gaunasi ploni, bet verčiasi tikrai gerai, neplyšo nei vienas blynas.
Patiekite su jogurtu, grietine, mėgstama uogiene ar sirupu.