Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 04, 11:46)
A... va cia kaip  biggrin.gif  dekui  4u.gif


negarantuoju, ar tikrai taip, gal parašys pati recepto savininkė, bet aš darau taip su krakmolu, tai gal esmė ta pati 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gris @ 2013 02 04, 12:50)
negarantuoju, ar tikrai taip, gal parašys pati recepto savininkė, bet aš  darau taip su krakmolu, tai gal esmė ta pati  4u.gif


ta prasme - vietoj miltu krakmola dejot g.gif ? idomu koks skirtumas...
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 04, 12:51)
ta prasme - vietoj miltu  krakmola dejot  g.gif ? idomu koks skirtumas...

as dedu 50/50 miltų ir krakmolo - vien su krakmolu kietoki gaunasi, o vien su miltais mano skoniui per minkšti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2013 02 04, 12:54)
as dedu 50/50 miltų ir krakmolo - vien su krakmolu kietoki gaunasi, o vien su miltais mano skoniui per minkšti  smile.gif


dekui uz paaiskinima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 04, 11:51)
ta prasme - vietoj miltu  krakmola dejot  g.gif ? idomu koks skirtumas...


ne ne, aš kitą patiekalą gamindama taip darau, ne šitą, tik norėjau papasakoti apie tą principą tešlos padalinimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gris: 04 vasario 2013 - 12:06
taip taip, su tuo padalinimu, geriausiai įsivaizduot taip, padalinus į 4 dalis. 4u.gif

Atsakyti
Blynai su cinamonu

Blynams:

1 stiklinė miltų
1 arb.šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklinė pieno
1 šaukštas tirpinto sviesto
1 kiaušinis

Suplakti pieną su kiaušiniu, sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais ir užmaišyti tešlą.Supilti sviestą.

Cinamoninei masei:

1/2 stiklinės tirpinto sviesto
3/4 stiklinės rudojo cukraus
1 valg.šaukštas malto cinamono

Viską sumaišome ir sudedame į konditerinį maišelį.

Įkaitiname keptuvę ir įpilame tešlos.Su konditeriniu maišeliu darome spiralę.
Kada ant blyno paviršiaus pasirodo tokie kaip burbuliukai blyną atsargiai apverčiame ir apkepiname maždaug porą minučių.


Dėl keptuvės valymo - reikia po kiekvieno blyno su servetėle išvalyti.


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 05 vasario 2013 - 12:10
QUOTE(Gris @ 2013 02 04, 11:50)
negarantuoju, ar tikrai taip, gal parašys pati recepto savininkė, bet aš  darau taip su krakmolu, tai gal esmė ta pati  4u.gif



tikrai taip. esmė ta pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 02 04, 13:49)
[color=darkviolet]Blynai  su cinamonu
---------------------

Išbandžiau šį receptą, bet man nesigavo su tuo glajumi verysad.gif

Elena o jūs tą glajų pakaitinat ar kaip? Nes man tik sumaišius, negalėjau per konditerinį švirkštą išspausti. Antra ar jums glajus neprikepa prie keptuvės? Po iškepto blyno keptuvę išvalote ar ant viršaus pilate blynų tešlą?
Atsiprašau gal klausimai ir kvailoki blush2.gif Tačiau kai tik pamačiau receptą susigundžiau, bet man nepavyko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 05 vasario 2013 - 07:48

QUOTE(Ingule111 @ 2013 02 04, 21:53)
Išbandžiau šį receptą, bet man nesigavo su tuo glajumi  verysad.gif

Elena o jūs tą glajų pakaitinat ar kaip? Nes man tik sumaišius, negalėjau per konditerinį švirkštą išspausti. Antra ar jums glajus neprikepa prie keptuvės? Po iškepto blyno keptuvę išvalote ar ant viršaus pilate blynų tešlą?
Atsiprašau gal klausimai ir kvailoki  blush2.gif Tačiau kai tik pamačiau receptą susigundžiau, bet man nepavyko.



Labai gaila kad nesigavo unsure.gif Labai skanus blynai...aš blynų ne mėgėja ir tai valgiau...
Dėl keptuvės valymo..taip..reikia po kiekvieno blyno su servetėle išvalyti..kažkaip neparašiau nes atrado bus viskas aišku kai kepi doh.gif
Dėl glajaus...jis buvo labai tirštas? Tada reikia dar sviesto ir biški pašildyti...jis pasidaro skystesnis...Man pirmas blynas irgi nesigavo..toliau kaip iš pypkės viskas ėjosi...


Atsakyti
Šokoladiniai - bananiniai lietiniai

user posted image

50 gr. juodo šokolado
bananas
2 kiaušiniai
140 ml. pieno
2 šaukštai kakavos
šaukštelis vanilinio cukraus
šaukštelis cinamono
100 gr. kviečių selenų

Bananą nulupti, sutrinti blenderiu su šokoladu. Išplakti kiaušinius su cukrumi, sumaišyti su banano tyrele , supilti pieną, vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą ir selenas, išmaišyti.
Kepiau blynams skirtoje kepti keptuveje, tai jokiu riebalu nereik thumbup.gif

user posted image

Papildyta:
Lietuvių totorių čeburėkai

Metu visus turėtus čeburėkų receptus. Šis puikus ! Traškūs, pūslėti, sultingi, nuostabūs.

user posted image


10- čiai čeburėkų reikės:


Tešlai:

250 ml.vandens
20 gr. aliejaus
10 gr.druskos
kiaušinis
8 0gr.miltų plikiniui
15 ml.degtinės
480 gr.miltų 550D

Įdarui:

300 gr. rieb.kiaulienos
200 gr.jautienos
250 gr.svogūnų
10 gr.česnako
150 gr.kefyro
druskos, pipirų, mairūno

user posted image


Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę(aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti(apie 15min).Įdėti į plėvelę maistinę, padėti į šaldytuvą val.laiko.Išėmus perminkyti ir tešlos imti 84 gr., plonai plonai iškočioti, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Įdarui galima smulkiai supjaustyti mėsas, aš maliau, supjaustyti svogūnus smulkiai, česnakus, sudėti likusius ingridientus. Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus. Kepti, kol gražiai apskrus.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 02 05, 09:12)
Labai gaila kad nesigavo  unsure.gif Labai skanus blynai...aš blynų ne mėgėja  ir tai valgiau...
Dėl keptuvės valymo..taip..reikia po kiekvieno blyno su servetėle išvalyti..kažkaip neparašiau nes atrado bus viskas aišku kai kepi  doh.gif
Dėl glajaus...jis buvo labai tirštas? Tada reikia dar sviesto ir biški pašildyti...jis pasidaro skystesnis...Man pirmas blynas irgi nesigavo..toliau kaip iš pypkės viskas ėjosi...


Na bandysiu dar kart smile.gif
Po pirmo blyno aš išvaliau keptuvę, bet man vis tiek pritraukė. Tai pabaigiau truputį kitaip kept. Na bet dabar bandysiu glajų pakaitint šiek tiek.
Atsakyti