Šokoladiniai - bananiniai lietiniai 50 gr. juodo šokolado
bananas
2 kiaušiniai
140 ml. pieno
2 šaukštai kakavos
šaukštelis vanilinio cukraus
šaukštelis cinamono
100 gr. kviečių selenų
Bananą nulupti, sutrinti blenderiu su šokoladu. Išplakti kiaušinius su cukrumi, sumaišyti su banano tyrele , supilti pieną, vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą ir selenas, išmaišyti.
Kepiau blynams skirtoje kepti keptuveje, tai jokiu riebalu nereik
Papildyta: Lietuvių totorių čeburėkaiMetu visus turėtus čeburėkų receptus. Šis puikus ! Traškūs, pūslėti, sultingi, nuostabūs.
10- čiai čeburėkų reikės:
Tešlai:
250 ml.vandens
20 gr. aliejaus
10 gr.druskos
kiaušinis
8 0gr.miltų plikiniui
15 ml.degtinės
480 gr.miltų 550D
Įdarui:
300 gr. rieb.kiaulienos
200 gr.jautienos
250 gr.svogūnų
10 gr.česnako
150 gr.kefyro
druskos, pipirų, mairūno
Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę(aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti(apie 15min).Įdėti į plėvelę maistinę, padėti į šaldytuvą val.laiko.Išėmus perminkyti ir tešlos imti 84 gr., plonai plonai iškočioti, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Įdarui galima smulkiai supjaustyti mėsas, aš maliau, supjaustyti svogūnus smulkiai, česnakus, sudėti likusius ingridientus. Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus. Kepti, kol gražiai apskrus.