Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(daivaP @ 2013 01 31, 21:15)

kazkaip jie nezavi, geriau tada jau obuoliu pyraga kepciau blush2.gif
Atsakyti
Morkų soufflé su kumpiu

user posted image

user posted image

user posted image

4 porcijoms reikės:

* 400g morkų
* 30g sviesto
* 250 ml migdolų pieno (galima keisti į gyvulinį pieną)
* 30g miltų
* 90 g virto kalakutienos kumpio (supjaustyto siauromis juostelėmis)
* 30g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 6 kiaušiniai
* 2 valg. š. natūralios pomidorų tyrės
* 1/3 susmulkinto poro (galima keisti svogūnu)
* druskos, juojų pipirų, malto muskato riešuto

+

* gabalėlio sviesto
* maltų džiūvėsių

Gaminimo eiga:

1. Nuplauti morkas, nuskusti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti 20 min. , nupilti vandenį, sutrinti išvirtas morkas į tyrę blenderiu ar tiesiog šakute.

2. Įkaitinti orkaitę iki 150-170° C

3. Kaitinimo inde ištirpinti sviestą ant silpnos ugnies, suberti vienu ypu miltus ir greitai išmaišyti.
Tada po truputį pilti migdolų pieną vis paplakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių.
Pagardinti druska, juodais pipirais bei maltu muskato riešutu.
Nuimti nuo ugnies, suberti tarkuotą parmezano sūrį, sudėti kiaušinių trynius, natūralią pomidorų tyrę bei porą ir kalakutienos kumpį. Viską išmaišyti.

4. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų 1/3 išplaktų baltymų įmaišyti į pirminę masę, vėliau sudėti likusią baltymų masę ir atsargiai išmaišyti.

5. Paruoštą soufflé masę sukrėsti į kepimo indus , išteptus sviestu ir pabarstytus maltais džiūvėsiais.

6. Pastatyti kepti 15- 25 min. ( priklausomai nuo kepimo indo dydžio)

7. Kai soufflé gražiai apskrus, išimti iš orkaitės ir nedelsiant patiekti ragauti.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 31, 13:13)

ateinu pagirti irmules varskes apkepa biggrin.gif
dangiskas skonis...
aisku, mano vaizdelis irmules vaizdeliui neprilygsta, na bet labai skanu ir sotu wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2013 02 02, 11:23)
ateinu pagirti irmules varskes apkepa biggrin.gif
dangiskas skonis...
aisku, mano vaizdelis irmules vaizdeliui neprilygsta, na bet labai skanu ir sotu wub.gif

O tai kur dedasi tas 100 gr kokoso drožlių recepte kur parašyta?
Nes pačiam recepte kaip suprantu tik duotas patarimas, kad šiaip norint formos dugną galima pabarstyt jomis... "Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti maltais džiūvėsiais (o galima ir kokoso drožlėmis, bus dar kokosiškesnis apkepas)"
Atsakyti
QUOTE(Bonpari @ 2013 02 02, 18:51)
O tai kur dedasi tas 100 gr kokoso drožlių recepte kur parašyta?
Nes pačiam recepte kaip suprantu tik duotas patarimas, kad šiaip norint formos dugną galima pabarstyt jomis... "Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti maltais džiūvėsiais (o galima ir kokoso drožlėmis, bus dar kokosiškesnis apkepas)"

Aš į varškę dedu ir formos niekada nebarstau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonpari @ 2013 02 02, 19:51)
O tai kur dedasi tas 100 gr kokoso drožlių recepte kur parašyta?
Nes pačiam recepte kaip suprantu tik duotas patarimas, kad šiaip norint formos dugną galima pabarstyt jomis... "Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti maltais džiūvėsiais (o galima ir kokoso drožlėmis, bus dar kokosiškesnis apkepas)"


kokoso drožlės beriamos į pačią masę mirksiukas.gif
Atsakyti
Švilpikai

1 kg. virtų bulvių
1/4 virtų bulvių dalies miltų
1/2 a. šaukštelio druskos
saujelės kapotų petražolių
1 didelio kiaušinio


Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir petražoles gerai išminkyti ir formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti "piršteliais".
Dėti į skardą, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje, kol taps gražios auksinės spalvos. Man kepė apie 30 min. Ir gavos tokie minkštučiai. Dariau tokį padažiuką: svieste pakepiau svogūnus ir pievagrybius, įdėjau druskos, pipirų, džiovintų krapų ir grietinės.
Paskui padažą dėjau į puodą ant iškeptų švilpikų, sumaišiau ir dar keliolika minučių palaikiau karštoj orkaitėj.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bonpari @ 2013 02 02, 19:51)
O tai kur dedasi tas 100 gr kokoso drožlių recepte kur parašyta?
....Nes pačiam recepte kaip suprantu tik duotas patarimas, kad šiaip norint formos dugną galima pabarstyt jomis...



Neatidžiai perskaitei irmulia duotą receptą... g.gif
....Sudėti mirkytas manų kruopas, suberti kokoso drožles ir varškę - viską gerai išmaišyti/ištrinti...

Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2013 02 03, 23:35)
Neatidžiai perskaitei irmulia  duotą receptą... g.gif
....Sudėti mirkytas manų kruopas, suberti kokoso drožles ir varškę - viską gerai išmaišyti/ištrinti...


viskas ok 4u.gif , iš ties buvau tą dalį praleidusi doh.gif mirksiukas.gif atrodė taip akivaizdu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adiaVT @ 2013 02 03, 23:05)
Švilpikai

1 kg. virtų bulvių
1/4 virtų bulvių dalies miltų
1/2 a. šaukštelio druskos
saujelės kapotų petražolių
1 didelio kiaušinio
Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir petražoles gerai išminkyti ir formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti "piršteliais".
Dėti į skardą, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje, kol taps gražios auksinės spalvos. Man kepė apie 30 min. Ir gavos tokie minkštučiai. Dariau tokį padažiuką: svieste pakepiau svogūnus ir pievagrybius, įdėjau druskos, pipirų, džiovintų krapų ir grietinės.


nesupratau ax.gif g.gif padalint tesla i keturias dalis ir viena dali miltais apibastyt g.gif ?o ka su kitom trim daryt g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 04, 11:41)
nesupratau  ax.gif  g.gif  padalint tesla i keturias dalis ir viena dali miltais apibastyt  g.gif ?o ka su kitom trim daryt  g.gif ?


dubeny visą bulvinę tešlą padalinat į keturias dalis pirštu, vieną dalį išimat ir pridedat ant kitų dalių, o į tą likusią tuščią vieną dalį pripilat miltų ir išmaišot visą tešlą
Atsakyti
QUOTE(Gris @ 2013 02 04, 12:45)
dubeny visą bulvinę tešlą padalinat į keturias dalis pirštu, vieną dalį išimat ir pridedat ant kitų dalių, o į tą likusią tuščią vieną dalį pripilat miltų ir išmaišot visą tešlą


A... va cia kaip biggrin.gif dekui 4u.gif
Atsakyti