Morkų soufflé su kumpiu 4 porcijoms reikės:* 400g morkų
* 30g sviesto
* 250 ml migdolų pieno (galima keisti į gyvulinį pieną)
* 30g miltų
* 90 g virto kalakutienos kumpio (supjaustyto siauromis juostelėmis)
* 30g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 6 kiaušiniai
* 2 valg. š. natūralios pomidorų tyrės
* 1/3 susmulkinto poro (galima keisti svogūnu)
* druskos, juojų pipirų, malto muskato riešuto
+
* gabalėlio sviesto
* maltų džiūvėsių
Gaminimo eiga: 1. Nuplauti morkas, nuskusti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti 20 min. , nupilti vandenį, sutrinti išvirtas morkas į tyrę blenderiu ar tiesiog šakute.
2. Įkaitinti orkaitę iki 150-170° C
3. Kaitinimo inde ištirpinti sviestą ant silpnos ugnies, suberti vienu ypu miltus ir greitai išmaišyti.
Tada po truputį pilti migdolų pieną vis paplakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių.
Pagardinti druska, juodais pipirais bei maltu muskato riešutu.
Nuimti nuo ugnies, suberti tarkuotą parmezano sūrį, sudėti kiaušinių trynius, natūralią pomidorų tyrę bei porą ir kalakutienos kumpį. Viską išmaišyti.
4. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų 1/3 išplaktų baltymų įmaišyti į pirminę masę, vėliau sudėti likusią baltymų masę ir atsargiai išmaišyti.
5. Paruoštą soufflé masę sukrėsti į kepimo indus , išteptus sviestu ir pabarstytus maltais džiūvėsiais.
6. Pastatyti kepti 15- 25 min. ( priklausomai nuo kepimo indo dydžio)
7. Kai soufflé gražiai apskrus, išimti iš orkaitės ir nedelsiant patiekti ragauti.
Skanaus