Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(keistuole @ 2013 01 30, 09:26)

Irmulia, o kaip skonis tų keksiukų  blush2.gif
Įdomu man vaikai užskaitys ar teks vienai valgyt  g.gif


jų skonis man pačiai labai patiko (vyras irgi gerai užskaitė hihihi.gif šiandien į darbą pietums įsidėjo keletą) ax.gif

kaip dėl vaikų, ar jiems patiktų - sunku pasakyti, juk jei visi tokie skirtingi. biggrin.gif wub.gif

man patiko tai, kad kol jie dar karšti, tai sūris viduje būna skystas - smagu tokius valgyti su staigmena viduje ( galima dėti ir kokį mimolette sūrį - bus oranžinės spalvos, tąsesnis ir patys keksiukai spalvingiau atrodys)

kas dėl pačių grikių skonio, tai jei dėti grikius, manau jie labiau jaustųsi, o štai grikių dribsniai tokiuose kepiniuose - patiko.

minkšti, lengvi, puikiai tinka ir vėlyvai vakarienei - skrandžio darbo tikrai neapsunkina.

šiandien ištraukus iš šaldytuvo jie nesukietėjo ir puikiai išlaikė savo oriškumą/minkštumą- kas man labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 29, 20:53)


niu kaip visada fantastika wub.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 30, 08:38)
jų skonis man pačiai labai patiko (vyras irgi gerai užskaitė hihihi.gif šiandien į darbą pietums įsidėjo keletą)  ax.gif

kaip dėl vaikų, ar jiems patiktų - sunku pasakyti, juk jei visi tokie skirtingi.  biggrin.gif  wub.gif 

man patiko tai, kad kol jie dar karšti, tai sūris viduje būna skystas - smagu tokius valgyti su staigmena viduje ( galima dėti ir kokį mimolette sūrį - bus oranžinės spalvos, tąsesnis ir patys keksiukai spalvingiau atrodys)

kas dėl pačių grikių skonio, tai jei dėti grikius, manau jie labiau jaustųsi, o štai grikių dribsniai tokiuose kepiniuose - patiko.

minkšti, lengvi, puikiai tinka ir vėlyvai vakarienei - skrandžio darbo tikrai neapsunkina.

šiandien ištraukus iš šaldytuvo jie nesukietėjo ir puikiai išlaikė savo oriškumą/minkštumą- kas man labai patiko  thumbup.gif




išbandžiau šiandien, turėsiu dabar vakarienės trim dienom biggrin.gif
Sūrį dėjau džiugą, tai labai skanų prieskonį jis suteikia, o vat vaikai nevalgo pas mane sūrio, tai jiems dariau be nieko, tai tie prėski ganėtinai gavos.
Galvoju, kaip čia man juos jau atvėsusius "pagerinti", nes man ir pačiai skonio juose trūksta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 30 sausio 2013 - 20:40
keistuole , sakai prėski gavosi ? g.gif mhhh, na sunku pasakyti kodėl taip gavosi, nes apie saviškius to pasakyti negaliu biggrin.gif tuo lab, kad pašonėje turiu didelį kritiką lotuliukas.gif jam kaip tik šalti skanesni pasirodė mirksiukas.gif beje, o mėsytės dėjai kokios į vidų ? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 30, 21:26)
keistuole , sakai prėski gavosi ?  g.gif  mhhh, na sunku pasakyti kodėl taip gavosi, nes apie saviškius to pasakyti negaliu  biggrin.gif  tuo lab, kad pašonėje turiu didelį kritiką  lotuliukas.gif jam kaip tik šalti skanesni pasirodė  mirksiukas.gif  beje,  o mėsytės dėjai kokios į vidų ?  mirksiukas.gif


ne nedėjau mėsos, tik sūrį ir tai ne į visus, tik kur mums su vyru.
Atsakyti
keistuole, tokiu atveju verta varijuoti su ryškesniais prieskoniais mirksiukas.gif pvz. kad ir sutrintą česnako skiltelę įmaišyti į pačią masę mirksiukas.gif

aš į visą masę dėjau tik 80 g virtos sausos vištienos krūtinėlės (tai labai neutrali mėsa savo skoniu) tiesiog smulkiai supjausčiau gabaliukais - tai suteikė papildomo skonio šiems keksiukams mirksiukas.gif

dažnai taip atsitinka, kad kai yra savos korekcijos - patiekalo skonis automatiškai kinta mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokosinis varškės apkepas

user posted image

user posted image

user posted image




Reikės:

* ~1,3 - 1,4 kg varškės (9 % riebumo)
* 6 kiaušiniai
* 4 valg. š. sviesto (minkšto)
* 7 valg. š. cukraus
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 5 valg. š. manų kruopų
* 100 ml pieno ( ~ 1/2 stiklinės)
* druskos
+
* 100 gr kokoso drožlių

* gabaliuko sviesto +maltų džiūvėsių kepimo skardai


Gaminimo eiga:

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti ~ 30 min, kad išbrinktų.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
Sudėti minkštą sviestą ir vėl išplakti.
Sudėti mirkytas manų kruopas, suberti kokoso drožles ir varškę - viską gerai išmaišyti/ištrinti.

Atskirame inde kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų ir jas atsargiai išmaišyti į varškės masę.
Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti maltais džiūvėsiais (o galima ir kokoso drožlėmis, bus dar kokosiškesnis apkepas) , sukrėsti paruoštą apkepo masę, paviršių išlyginti.
Kepti ~ 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
Patiekti dar šiltą su grietine, kisieliumi, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 31, 14:13)

Nerealiai atrodo wub.gif .Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
Obuolių virtinukai

user posted image


Geras būdas sunaudoti užsigulėjusius obuolius! Virtinukai skanūs, minkšti, su lengva rūgštele.

Reikės:

0.5 kg obuolių
1 kiaušinio L dydžio
30 ml pieno
1 – 1.5 v. š. cukraus (priklauso nuo obuolių rūgštingumo)
130 g – 150 g miltų
žiupsnelio druskos

Obuolius nulupkite ir sutarkuokite „burokine“ trintuve, pilkite pieną, berkite cukrų ir druską ir kiaušinio trynį. Baltymą išplakite iki standžių putų. Įmaišykite baltymą į tešlą, po truputį berkite miltus. Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, tešla turi gauti tiršta.

Arbatinio šaukštelio pagalba imkite po šaukštelį tešlos ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite apie 2 minutes.

Valgykite su grietine, jogurtu, cinamonu, sviestu ar tiesiog vienus. Mums jie skanūs buvo be jokių priedų smile.gif

user posted image
Atsakyti
Vistienos suktinukai su feta ir sauleje dziovintais pomidorais

Reikes
Vistienos krutineles
Megiamu prieskoniu (as naudojau apelsininius pipirus ir vistienos prieskonius)
Fetos
Sauleje dziovintu pomidoru
Siek tiek druskos

Vistienos krutinele pamusam, paprieskoniuojam, i vidu dedam fetos gabaliuka ir 1-2 sauleje dziovintus pomidorus. Susukam i suktinuka ir persmeigiam smeigtuku. Kepti orkaiteje 30-40 min.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėnė: 31 sausio 2013 - 23:17
QUOTE(irmulia @ 2013 01 29, 21:53)

Sakykit o jei neturiu grikiu dribsniu ar tada tiktu paprasti grikiai?Liko nuo vakar garnyro grikiu,tai sunaudociau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2013 02 01, 12:13)
Sakykit o jei neturiu grikiu dribsniu ar tada tiktu paprasti grikiai?Liko nuo vakar garnyro grikiu,tai sunaudociau blush2.gif


turėtų tikti, tik tiek, kad gali labiau jaustis patys grikiai wink.gif nebent virtus girkius permalti , pertrinti į košelę mirksiukas.gif
Atsakyti