Daržoviniai grikių dribsnių keksiukai 12 -ai didelių keksiukųReikės:
* 1 vid. dydžio jaunos žalios cukinijos
* 2 vid. dydžio morkų
* 3 kiaušiniai
* 80 - 100 g virtos vištienos krūtinėlės (nebūtinai)
* 1/2 poro (galima keisti į svogūną)
* 12 lapelių President sūrio sumuštiniams
* 110 gr grikių dribsnių
* verdančio vandens
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto
Gaminimo eiga:
Grikių dribsnius užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad gerai apsemtų - palikti išbrinkti (~ 5min.)
Per tą laiką morkas nuskusti, sutarkuoti smulkia burokine tarka.
Cukiniją nuplauti (žalią odelę palikti) sutarkuoti stambia burokine tarka.
Porą nuplauti, ir peiliu susmulkinti.
Daržovių tarkius sumaišyti su smulkintu poru - pagardinti prieskoniais ir druska.
Virtą vištienos krūtinėlę smulkiai supjautyti ir įmaišyti į daržovių masę.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. trynius įmaišyti į daržovių masę.
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų - atsargiai įmaišyti į daržovių/trynių masę.
Keksiukų kepimo formoje (galima kepti ir kaip apkepą .ty. didelėje formoje) išdėlioti popierinius krepšelius, į dugną dėti po gerą valg. š. paruoštos masės, tada po 1/2 "President" sūrio lapelio ( susuktą į tūtelę), o ant viršaus - dar po gerą valg. š. masės.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 30 minučių.
Iškepusius keksiukus ( apkepą) patiekti nedelsiant su šviežiomis daržovėmis.
Arba atvėsinti ir skanauti kaip šaltą užkandį.
Skanaus