Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(irmulia @ 2013 01 26, 20:50)
elinėje Akropolio maximoje radau  mirksiukas.gif  mažesniuose PC nebūna, o didesnėse - galima rasti  mirksiukas.gif  taip pat RIMI  mirksiukas.gif


Tai reiks atidžiau pasidairyt lens.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 27, 19:08)
Smagu, kad patiko  4u.gif  dėl brokolių kiekio, tai galima smulkiais gabaliukais supjaustyti ir taip paskirstyti po visą kepimo formą- tada turėtų užtekti, tik tiek, kad tada medžio pyrage idėja dings  mirksiukas.gif

Man tai buvo nuostabi ideja pietums i darba su svieziomis salotomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 18, 16:07)

siaip tokiu keksu nemegeja as, bet pats pateikimas koks fainas bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 01 09, 16:01)
Greitai paruošiami cepelinai



thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Aciu uz nuostabu recepta 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Labai greita, sanu ir ne kiek nesiskiria skoniu nuo tradiciniu 4u.gif

Net MB skeptiskai ziurejes gyre wink.gif
Atsakyti
Ivano omletas

user posted image

Mirtinai dėkinga savo buvusiam šefui Ivanui, kad išmokė paruošti omletą per kelias minutes.

1 žmogui:
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Tarkuotas Parmezano sūris
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui

Kiaušinius išsiplakite, įberkite jūros druskos, juodųjų pipirų, supilkite pieną ir dar truputį paplakite. Keptuvėje, ant nedidelės ugnies, išlydykite sviestą.
Kai sviestas išsilydys, padidinkite ugnį iki didžiausios ir supilkite kiaušinių plakinį. Pradėjusius tirštėti kraštus - mentele stumkite link centro. Kai tik omletas truputį sutirštės (dar turi matytis skystos masės), pabarstykite pusę jo tarkuotu parmezanu ir uždenkite kita puse (tiesiog lenkite pusiau).
Keptuvę iškart nukelkite nuo ugnies ir laikydami rankoje, mentele apverskite perlenktą omletą. Po keleto sekundžių omletą dėkite į lėkštę.
Aš siūlau valgyti su rūkyta lašiša ir pomidorais.
http://tingiojikiaul...no-omletas.html
Atsakyti
Lašiša su pistacijomis

2 porcijomis

̀apie 300-400 filė lašišos

marinatui:
4 šaukštai balto vyno
1 šaukštas citrinos sulčių
biški cukraus

Sumaišome visus ingredientus.

viršui:
saujelė išlukštentų sūdytų pistacijų
nutarkuotą citrinos žievelė nuo pusės citrinos
2 šaukštai smulkiai tarkuoto parmezano
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skilt.česnako
prieskonių žolelių pagal skonį

Lašišos filė perpjauname per pusė kad gautųsi du gabaliukai.Užpilame su marinatu ir paliekam pasimarinuoti.
Druskos aš nenaudojau nes pistacijos sūrios.Sūrumo žuviai tikrai užteko.

Į blenderį sudedame pistacijas ir česnaką.Susmulkiname.
Pridedame sūrį,citrinos žievelę,žolelės,pilame aliejų ir gerai išmaišome.

Lašišos gabaliukus sudedame į kepimo indą sutepta aliejumi.
Ant viršaus su šaukštu dedame pistacijų/sūrio masę.
Statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę ir kepame maždaug 15-20 minučių.

Skanaus!


user posted image

user posted image

user posted image




Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 27, 16:41)
vien smalsumo vedina...  ax.gif


Žinokit ir aš vien dėl smalsumo ar gausis ar ne gaminau šiuos cepelinus.Ir man gavosi nuostabūs cepelinai,kuriuos išgyrė ir vyras thumbup.gif
Receptas puikus 4u.gif
Atsakyti
Daržoviniai grikių dribsnių keksiukai

user posted image

user posted image


12 -ai didelių keksiukų

Reikės:

* 1 vid. dydžio jaunos žalios cukinijos
* 2 vid. dydžio morkų
* 3 kiaušiniai
* 80 - 100 g virtos vištienos krūtinėlės (nebūtinai)
* 1/2 poro (galima keisti į svogūną)
* 12 lapelių President sūrio sumuštiniams
* 110 gr grikių dribsnių
* verdančio vandens
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto



Gaminimo eiga:

Grikių dribsnius užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad gerai apsemtų - palikti išbrinkti (~ 5min.)

Per tą laiką morkas nuskusti, sutarkuoti smulkia burokine tarka.
Cukiniją nuplauti (žalią odelę palikti) sutarkuoti stambia burokine tarka.
Porą nuplauti, ir peiliu susmulkinti.
Daržovių tarkius sumaišyti su smulkintu poru - pagardinti prieskoniais ir druska.
Virtą vištienos krūtinėlę smulkiai supjautyti ir įmaišyti į daržovių masę.

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. trynius įmaišyti į daržovių masę.
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų - atsargiai įmaišyti į daržovių/trynių masę.

Keksiukų kepimo formoje (galima kepti ir kaip apkepą .ty. didelėje formoje) išdėlioti popierinius krepšelius, į dugną dėti po gerą valg. š. paruoštos masės, tada po 1/2 "President" sūrio lapelio ( susuktą į tūtelę), o ant viršaus - dar po gerą valg. š. masės.

Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 30 minučių.
Iškepusius keksiukus ( apkepą) patiekti nedelsiant su šviežiomis daržovėmis.
Arba atvėsinti ir skanauti kaip šaltą užkandį. wink.gif

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 29, 18:53)

* 110 gr grikių dribsnių



Jie kaip grikiai ar skiriasi kazkuom nuo paprastu grikiu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*rasa* @ 2013 01 29, 23:28)
Jie kaip grikiai ar skiriasi kazkuom nuo paprastu grikiu?  blush2.gif


ne man adresuotas klausimas, bet vis tiek - jų nereikia virti taip ilgai, užtenka išbrinkinti užpylus verdančiu vandeniu, plius nėra tokie birūs, kaip paprasti grikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*rasa* @ 2013 01 30, 00:28)
Jie kaip grikiai ar skiriasi kazkuom nuo paprastu grikiu?  blush2.gif


jie birūs biggrin.gif ir tokie orinukai, jei konkrečiai, tai naudojau šiuos : Le Chef

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2013 01 29, 23:50)
ne man adresuotas klausimas, bet vis tiek - jų nereikia virti taip ilgai, užtenka išbrinkinti užpylus verdančiu vandeniu, plius nėra tokie birūs, kaip paprasti grikiai smile.gif


pačius grikius irgi nebūtina virti, tik brinkint reikia kelias valandas.
Ir jie tokie man dar skanesni.
Ryte užpili verdančiu vandeniu, vakare nebereikia rūpintis vakariene.




Irmulia, o kaip skonis tų keksiukų blush2.gif
Įdomu man vaikai užskaitys ar teks vienai valgyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 30 sausio 2013 - 08:27