Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(JOLKA999 @ 2013 01 24, 19:56)


QUOTE(Gisana @ 2013 01 25, 11:28)


įrašyti į savaitgalį gaminamo maisto sąrašą bigsmile.gif bigsmile.gif
labai labai labai nestuke.gif
Atsakyti
Batatų kukulaičiai su varškės/špinatų įdaru

user posted image


15-ai nemažų kuklaičių reikės:



tešlai:
* 400 g virtų batatų piurė
* 100 g kukurūzų krakmolo
* 100 miltų
* 1 kiaušinis
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto


įdarui :
* 100 g šviežių špinatų
* 200 g varškės ( 9% riebumo)
* druskos



apvoliojimui:
* maltų džiūvėsių ( maltų riešutų)

Gaminimo eiga:

Į batatų piurė įmušti kiaušinį ir sumaišyti su krakmolu ir miltais. Masė turi gautis pusiau limpanti prie rankų.
Špinatus lengvai patroškinti keptuvėje iki suminkštės, nuvarvinti susidariusį vandenį.

Į smulkintuvą sudėti varškę ir patroškintus špinatus - sumalti iki vientisos žalios masės.

Pagardinti druska.
Iš paruoštos oranžinės masės suformuoti blynelius, į vidų dėti po 1 arb.š. žalio įdaro ir užspausti, suformuoti kukulaičius, lengvai apvolioti krakmole.
Užkaisti didelį puodą su vandeniu. pasūdyti.

Kai vanduo užverda, atsargiai sudėti paruoštus kukulaičius, palikti virti keletą minučių.

Išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti.

Iš karto apvolioti maltuose džiūvėsiuose arba maluose riešutuose (pvz. migdolų). Apvoliotus kukulaičius sudėti į kepimo skardą, kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 15- 20 minučių, iki jų paviršius išsilygins ir šiek tiek išsipūs.

Patiekti nedelsiant su salotų mix'u ir/ar pasirinktu padažu.

Papildomai galima apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 18, 18:07)


Iškepiau smile.gif Labai minkštutis, skanus ir gražus keksas, lengvai pagaminamas, mmmm bigsmile.gif Ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti
Čeburėkai
user posted image
Receptas:
http://giedrius-v.li....com/30220.html
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 26, 15:10)


Kaži, kur jūs batatų gavot? Kiba ne Lietuvoj esat? g.gif Ar čia aš "neprimatau"? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2013 01 26, 19:50)
Kaži, kur jūs batatų gavot? Kiba ne Lietuvoj esat?  g.gif Ar čia aš "neprimatau"?  hihihi.gif


elinėje Akropolio maximoje radau mirksiukas.gif mažesniuose PC nebūna, o didesnėse - galima rasti mirksiukas.gif taip pat RIMI mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 26, 20:50)
elinėje Akropolio maximoje radau  mirksiukas.gif  mažesniuose PC nebūna, o didesnėse - galima rasti  mirksiukas.gif  taip pat RIMI  mirksiukas.gif


Pridursiu, kad žiūrėtumėte daržovių skyriaus vitrininiuose šaldytuvuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 27 sausio 2013 - 13:20
QUOTE(irmulia @ 2013 01 26, 19:50)
elinėje Akropolio maximoje radau  mirksiukas.gif  mažesniuose PC nebūna, o didesnėse - galima rasti  mirksiukas.gif  taip pat RIMI  mirksiukas.gif


Mindaugo Maximoje vakar irgi sočiai buvo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 01 09, 17:01)
Greitai paruošiami cepelinai



šiandien išbandžiau biggrin.gif (nors tokius sunkiai virškinamus patiekalus labai retai valgom) vien smalsumo vedina... ax.gif
ir ką galiu pasakyti - PUIKUS RECEPTAS - cepelinai gavosi labai puikiai, ir tikrai greitai paruošiami thumbup.gif tešla prie rankų nelipo (nes šlapiomis rankomis formavau), verdant nė vienas neištižo (vienu metu viriau 9 vnt.) , gerai išlaikė savo formą, šviesūs - nepajuodavę nė truputėlio (nenaudojau jokios rūgšties) pati tarkių masė - iš ties labai skani (tikrai neprimena krakmolingų "cepakų" ar tuo labiau virtų bulvių bei neprimena "sprangių" , kai vien žali tarkiai jaučiasi...)- tokia labai švelni, drįstu teigti, kad man tai skanausi kada valgyti cepelinai tongue.gif

gaminau iš 14 bulvių , dėjau atitinkamai ~270 g kukurūzų krakmolo. Įdarui naudojau gerą veršienos/kiaulienos faršą (500 gr) , maišiau su 1,5 smulkinto poro. Gavosi 15-lika didelių (~ 15 cm ilgio) cepelinų. Į verdantį vandenį (didelį puodą ) dėl visa ko įbėriau mažą šaukštelį kukurūzų krakmolo. Žodžiu, superiniai cepakai - galiu tik prisidėti prie juos giriančių thumbup.gif
Atsakyti
Brokoliu keksas ir man patiko labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tik gal deciau dar i tesla brokoliu, arba plonesni reiktu kepti ax.gif

Cepelinus ir as bandysiu siandien biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(Bridz:) @ 2013 01 25, 11:18)
Idbandziau irmules brokoliu keksa ,  labai gardus!!    Mes valgem dar karsta su pomidoru padazu



QUOTE(Urtytė_mergytė @ 2013 01 26, 17:38)
Iškepiau  smile.gif  Labai minkštutis, skanus ir gražus keksas, lengvai pagaminamas, mmmm  bigsmile.gif Ačiū už receptą  4u.gif




QUOTE(KlementinaR @ 2013 01 27, 20:03)
Brokoliu keksas ir man patiko labai  4u.gif  4u.gif  4u.gif Tik gal deciau dar i tesla brokoliu, arba plonesni reiktu kepti  ax.gif



Smagu, kad patiko 4u.gif dėl brokolių kiekio, tai galima smulkiais gabaliukais supjaustyti ir taip paskirstyti po visą kepimo formą- tada turėtų užtekti, tik tiek, kad tada medžio pyrage idėja dings mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 27, 17:08)
Smagu, kad patiko  4u.gif  dėl brokolių kiekio, tai galima smulkiais gabaliukais supjaustyti ir taip paskirstyti po visą kepimo formą- tada turėtų užtekti, tik tiek, kad tada medžio pyrage idėja dings  mirksiukas.gif

Siandien ragavome ir mes si nerealiai skanu keksa wub.gif
As irgi kita karta bandysiu kepti paskirstant brokoli smulkesniais gabaliukais per visa forma, nes labai juos megstu ir norisi kad ju visur ir daug butu biggrin.gif
Atsakyti