Batatų kukulaičiai su varškės/špinatų įdaru 15-ai nemažų kuklaičių reikės:
tešlai:* 400 g virtų batatų piurė
* 100 g kukurūzų krakmolo
* 100 miltų
* 1 kiaušinis
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto
įdarui :* 100 g šviežių špinatų
* 200 g varškės ( 9% riebumo)
* druskos
apvoliojimui:* maltų džiūvėsių ( maltų riešutų)
Gaminimo eiga: Į batatų piurė įmušti kiaušinį ir sumaišyti su krakmolu ir miltais. Masė turi gautis pusiau limpanti prie rankų.
Špinatus lengvai patroškinti keptuvėje iki suminkštės, nuvarvinti susidariusį vandenį.
Į smulkintuvą sudėti varškę ir patroškintus špinatus - sumalti iki vientisos žalios masės.
Pagardinti druska.
Iš paruoštos oranžinės masės suformuoti blynelius, į vidų dėti po 1 arb.š. žalio įdaro ir užspausti, suformuoti kukulaičius, lengvai apvolioti krakmole.
Užkaisti didelį puodą su vandeniu. pasūdyti.
Kai vanduo užverda, atsargiai sudėti paruoštus kukulaičius, palikti virti keletą minučių.
Išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti.
Iš karto apvolioti maltuose džiūvėsiuose arba maluose riešutuose (pvz. migdolų). Apvoliotus kukulaičius sudėti į kepimo skardą, kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 15- 20 minučių, iki jų paviršius išsilygins ir šiek tiek išsipūs.
Patiekti nedelsiant su salotų mix'u ir/ar pasirinktu padažu.
Papildomai galima apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus