kebabai
[URL=http://www.radikal.ru]
[/URL
lavašui.
600g miltų
200ml vandens šilto
10v.š aliejaus
2v.š cukraus
1a.š druskos
2v.š sausų mielių
2 a.š džiovinto baziliko,arba kitų mėgstamų prieskonių
įdarui.
1nedidelis kinietiškas kopūstas
1 agurkas
3 pomidorai
keptos arba rūkytos vištienos pjaustytos juostelėm,svogūnų laiškų,juodujų pipirų.
padažui.
lygiom dalim sumaišyti pomidorų padažą ir majonezą,įspausti česnako 2-4 skilteles ir išmaišyti.
Pirmiausia pasidarome tešlą lavašui.Mieles sumaišome su cukrumi, supilame į šiltą vandenį ir paliekame kol pakils. Tada miltus sumaišome su druska, supilame aliejų, mieles ir viską gerai išmynkome. Tešlą padedame šiltai ,kad pakiltų ir padvigubėtų.Pakilusią tešlą padaliname į 12-14 vienodų rutuliukų.Kiekvieną rutuliuką iškočiojame plonai į apvalų blynelį kurį kepame sausoje keptuvėje iš kiekvienos pusės kol truputį pagelsta.Vienos pusės nekepti ilgiau nei 1minutę.Iškepusius lavašus dėti į maišelį,kad nesudžiūtų.
Pasiruošiame įdarą,.
Daržoves supjaustome smulkiai,pabarstome pipirais,druska[galima įspausti truputį citrinos sulčių]ir išmaišome.
Ant lavašo dėti kelis šaukštus daržovių,uždėti mėsos ir užpilti padažo.Viską susukame ir apkepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.