aciu dievui, pasikeite plokstele
Aukselisr, na, atrodo meistriskai padarytos slauneles O bekepant nei viena nesutruko??? Taip noretusi iskeptu foto...
kelkit per radikal.ru, pvz ar part.lt
šlaunelės puikios, tik aš atkertu kauliuką(palieku jo gal 2-3 cm), o morką su svogūnu pakepintą dedu į faršą. Kai šlaunytė bus prie kepimo pabaigos, jas galima patept sviestu-gražiau apskrus
QUOTE(brashke77 @ 2013 01 14, 19:24)
aciu dievui, pasikeite plokstele
Aukselisr, na, atrodo meistriskai padarytos slauneles O bekepant nei viena nesutruko??? Taip noretusi iskeptu foto...
kelkit per radikal.ru, pvz ar part.lt
Aukselisr, na, atrodo meistriskai padarytos slauneles O bekepant nei viena nesutruko??? Taip noretusi iskeptu foto...
kelkit per radikal.ru, pvz ar part.lt
ne nei viena nesutruko viskas puikiai graziai iskepe
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2013 01 14, 19:32)
šlaunelės puikios, tik aš atkertu kauliuką(palieku jo gal 2-3 cm), o morką su svogūnu pakepintą dedu į faršą. Kai šlaunytė bus prie kepimo pabaigos, jas galima patept sviestu-gražiau apskrus
kzkaip pamirsau pamineti as irgi atkirtau kauliuka ir palikau tik pati galiuka
Vakar gaminau mėsos pyragą, valgytojų tik du, bet visuomet kepu normalią tortinę formą, nes jis skanus ir šaltas.
Sunaudota pilnas pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos, įdarui: saldžioji paprika, morka, svogūnas, pora saujų pievagrybių, kiaulienos kumpio gabaliukas ir fermentinio sūrio gabaliukas, žinoma įvairios prieskoninės žolelės. Pagaminimas super paprastas. Įdaro ingridientus iškepti, atšaldyti, įtarkuoti sūrio, turimą formą iškloti tešlos lakštais, sukrėsti įdarą, uždangstyti viršų (būtina palikti skylutės garui išeiti) ir patepus kiaušinio plakiniu kepti 180oC apie 45min.
Sunaudota pilnas pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos, įdarui: saldžioji paprika, morka, svogūnas, pora saujų pievagrybių, kiaulienos kumpio gabaliukas ir fermentinio sūrio gabaliukas, žinoma įvairios prieskoninės žolelės. Pagaminimas super paprastas. Įdaro ingridientus iškepti, atšaldyti, įtarkuoti sūrio, turimą formą iškloti tešlos lakštais, sukrėsti įdarą, uždangstyti viršų (būtina palikti skylutės garui išeiti) ir patepus kiaušinio plakiniu kepti 180oC apie 45min.
BULVĖ ĮDARYTA FETOS SŪRIU
Sio vakaro vakariene, labai skanu ir sotu
Reikia: virtu didesniu bulviu, fetos surio, pomidoru, raudono svogūno, žalumynu, rukyto kumpio, druskos, pipiru, lydyto surio.
Isviriau bulves, atvesinau, tada perpjoviau per puse ir atsargiai sauksteliu išskobiau vidu. Smulkiai supjausčiau pomidora, svoguna, žalumynus. Išskobta bulviu mase ir fetos suri sumaigiau sakute ir ismaisiau su supjaustytom darzovem pagal skoni dejau druskos ir pipiru. Visa sia mase dejau i išskobta bulve, tada ant sios mases dejau smulkiai supjaustyta kumpi ir ant virsaus lydyto surio. Kepiau orkaitėje 200 C 15-20 min.
Salotos tai kas buvo saldytuve: salotos iceberg, saulenes, pomidoras, alyvuoges, morka. Druska ir pipirais apibarsciau ir apslaksciau citrinu sultimis.
SKANAUS
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]
Sio vakaro vakariene, labai skanu ir sotu
Reikia: virtu didesniu bulviu, fetos surio, pomidoru, raudono svogūno, žalumynu, rukyto kumpio, druskos, pipiru, lydyto surio.
Isviriau bulves, atvesinau, tada perpjoviau per puse ir atsargiai sauksteliu išskobiau vidu. Smulkiai supjausčiau pomidora, svoguna, žalumynus. Išskobta bulviu mase ir fetos suri sumaigiau sakute ir ismaisiau su supjaustytom darzovem pagal skoni dejau druskos ir pipiru. Visa sia mase dejau i išskobta bulve, tada ant sios mases dejau smulkiai supjaustyta kumpi ir ant virsaus lydyto surio. Kepiau orkaitėje 200 C 15-20 min.
Salotos tai kas buvo saldytuve: salotos iceberg, saulenes, pomidoras, alyvuoges, morka. Druska ir pipirais apibarsciau ir apslaksciau citrinu sultimis.
SKANAUS
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]
QUOTE(morkine @ 2013 01 15, 15:22)
Vakar gaminau mėsos pyragą, valgytojų tik du, bet visuomet kepu normalią tortinę formą, nes jis skanus ir šaltas.
Sunaudota pilnas pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos, įdarui: saldžioji paprika, morka, svogūnas, pora saujų pievagrybių, kiaulienos kumpio gabaliukas ir
Sunaudota pilnas pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos, įdarui: saldžioji paprika, morka, svogūnas, pora saujų pievagrybių, kiaulienos kumpio gabaliukas ir
Koks kumpis naudojamas t.y. sviezus ar koks rukytas?
ULE o į cepelinus (bulves) nereikia dėti kiaušinio ?
QUOTE(Adžuba @ 2013 01 17, 13:55)
ULE o į cepelinus (bulves) nereikia dėti kiaušinio ?
šiaip tai niekas nededa į tarkius.
QUOTE(Adžuba @ 2013 01 17, 12:55)
ULE o į cepelinus (bulves) nereikia dėti kiaušinio ?
Tikrai ne
Voveraitėmis ir šonine įdaryti vištų ketvirčiai
2 įdarytiems ketvirčiams:
Vištų ketvirčiai 2 vnt.
Šaldytos (apvirtos) voveraitės 1 maža sauja
Karšto rūkymo šoninė 2 riekelės
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Grietinės aptepimui
Ketvirčius įpjaukite, padarydami kišenę (tik nepradurkite kiaurai), pabarstykite visais nurodytais prieskoniais bei aptepkite grietine ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
Kol ketvirčiai marinuojasi - pasiruoškite įdarą. Atšildykite šaldytas voveraites, šoninę susipjaustykite kubeliais. Įkaitinkite sausą keptuvę ir suberkite šoninės kubelius. Kai tik keptuvėje atsiras riebalų nuo šoninės - sudėkite voveraites. Kepkite ant mažiausios ugnies, vis pamaišydami, 5 - 7 min.
Pasimarinavusius ketvirčius dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Į jų kišenėles pridėkite atvėsusio įdaro. Paruoštus vištų ketvirčius kiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite apie 40 min.
Įdaryti vištų ketvirčiai skanūs tiek karšti, tiek ir atvėsę.
http://tingiojikiaul...ryti-vistu.html
2 įdarytiems ketvirčiams:
Vištų ketvirčiai 2 vnt.
Šaldytos (apvirtos) voveraitės 1 maža sauja
Karšto rūkymo šoninė 2 riekelės
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Grietinės aptepimui
Ketvirčius įpjaukite, padarydami kišenę (tik nepradurkite kiaurai), pabarstykite visais nurodytais prieskoniais bei aptepkite grietine ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
Kol ketvirčiai marinuojasi - pasiruoškite įdarą. Atšildykite šaldytas voveraites, šoninę susipjaustykite kubeliais. Įkaitinkite sausą keptuvę ir suberkite šoninės kubelius. Kai tik keptuvėje atsiras riebalų nuo šoninės - sudėkite voveraites. Kepkite ant mažiausios ugnies, vis pamaišydami, 5 - 7 min.
Pasimarinavusius ketvirčius dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Į jų kišenėles pridėkite atvėsusio įdaro. Paruoštus vištų ketvirčius kiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite apie 40 min.
Įdaryti vištų ketvirčiai skanūs tiek karšti, tiek ir atvėsę.
http://tingiojikiaul...ryti-vistu.html
Brokolių keksas (nesaldus)
Reikės:
* 3 kiaušinių
* 150 ml grietinėlės ( 10% riebumo) - galima keisti pienu
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 160 g miltų
* 1/2 arbat.š. kepimo miltelių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 500 g brokolių
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį sudėti nuplautas brokolio šakeles (brokolio galvą išdalinti mažesnėmis šakelėmis, prireikus- patrumpinti kotelius) ir apvirti 3-4 minutes. Ištraukti iš vandens, perplauti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.
Giliame inde išplakti kiaušinius su alyvuogių aliejumi, suberti maltą muskato riešutą bei druską ir pipirus - išmaišyti. Supilti grietinėlę (pieną), suberti tarkuotą parmezano sūrį - išmaišyti. Pabaigoje suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais - viską labai gerai permaišyti mediniu šaukštu.
Kepimo formą (naudojau keksui skirtą 30 cm ilgio, nors labiau tinka ir gerokai trumpesnė) ištepti lašeliu aliejaus, supilti paruoštą tešlą, į jos paviršių koteliais žemyn susmaigstyti gerai nuvarvėjusias brokolio šakeles.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C
Kepimo laikas: 40-45 min.
Patiekti vos pravėsusį (lengviau supjaustyti) arba pilnai atšalusį supjaustytą dailiomis riekelėmis.
Su šviežiomis salotomis
Skanaus
Reikės:
* 3 kiaušinių
* 150 ml grietinėlės ( 10% riebumo) - galima keisti pienu
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 160 g miltų
* 1/2 arbat.š. kepimo miltelių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 500 g brokolių
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį sudėti nuplautas brokolio šakeles (brokolio galvą išdalinti mažesnėmis šakelėmis, prireikus- patrumpinti kotelius) ir apvirti 3-4 minutes. Ištraukti iš vandens, perplauti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.
Giliame inde išplakti kiaušinius su alyvuogių aliejumi, suberti maltą muskato riešutą bei druską ir pipirus - išmaišyti. Supilti grietinėlę (pieną), suberti tarkuotą parmezano sūrį - išmaišyti. Pabaigoje suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais - viską labai gerai permaišyti mediniu šaukštu.
Kepimo formą (naudojau keksui skirtą 30 cm ilgio, nors labiau tinka ir gerokai trumpesnė) ištepti lašeliu aliejaus, supilti paruoštą tešlą, į jos paviršių koteliais žemyn susmaigstyti gerai nuvarvėjusias brokolio šakeles.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C
Kepimo laikas: 40-45 min.
Patiekti vos pravėsusį (lengviau supjaustyti) arba pilnai atšalusį supjaustytą dailiomis riekelėmis.
Su šviežiomis salotomis
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2013 01 18, 15:07)
uoj kaip gundanciai attrodo