aha, ir man idomu... kaip tokiam leliui padaryt foto? o be to man tai is vis juokingai atrodo, kai reikalaujo maziaus foto, juk visi vaikai l.panasus. juos skyria tik tevai ir artimi zmones, o pasieneciams tai dzin. tai mazdaug padarai vaiko pasa, o isvaziuoji su kitu. nesamones.
QUOTE(Vaidaaa @ 2007 02 09, 14:02)
Merginos, o gal žinot kaip su tuo galiojimu. Mažam vaikui lygtai galioja du metus. Įdomu, ar jei imčiau trimetei, tai gal ilgiau galiotų?
Mes darėme savo trimetei ir galioja tik du metus.
Ką tik nufotografavom savo mažiuosius. Taisyklėse parašyta, kad vaikams iki metų galima sedėti mamai ant kelių.
QUOTE(Vaidaaa @ 2007 02 09, 15:02)
Merginos, o gal žinot kaip su tuo galiojimu. Mažam vaikui lygtai galioja du metus. Įdomu, ar jei imčiau trimetei, tai gal ilgiau galiotų?
Penkiamečiui tikrai galioja penkis metus
Šiandien pridavėm dokumentus
MIELOS MAMOS. KELIAUJANTIEMS SU VAIKELIU REIKIA PASO IR BEABEJO VAIKELIO GIMIMO LIUDIJIMO. SITA AS PUIKIAI ZINAU,NES TEKO PACIAI SU SIA PROBLEMA SUSIDRTI
Papildyta:
NA TIKRAI NE, TEKS GAUTI IS VAIKU TEISES LEIDIMA ISSIVEZTI I UZSIENI TAI BUTU LENGVIAUSIAS VARIANTAS. BLOGIAUSIAS GALI TEKTI PASILIKTI LIETUVOJE , KOL BUS IRODYTA JUK TEVO TIKRAI NERA. KITOKIU ATVEJU NEGAUSI LEIDIMO. VILIUOSI TAU PASISEKS IR BUS PIRMASIS VARIANTAS. IS KITOS PUSES NEZINAU KOKIA SITUACIJA PAS TAVE, TODEL IR VARIANTU YRA BEGALE SEKMES
Papildyta:
QUOTE(*LexXxI* @ 2007 02 14, 00:14)
noriu skrist i londona su 2men vaikuciu. dokumentuose tevo nera tai kaip supratau jokiu popieriu nereikes. tik paso , taip?
NA TIKRAI NE, TEKS GAUTI IS VAIKU TEISES LEIDIMA ISSIVEZTI I UZSIENI TAI BUTU LENGVIAUSIAS VARIANTAS. BLOGIAUSIAS GALI TEKTI PASILIKTI LIETUVOJE , KOL BUS IRODYTA JUK TEVO TIKRAI NERA. KITOKIU ATVEJU NEGAUSI LEIDIMO. VILIUOSI TAU PASISEKS IR BUS PIRMASIS VARIANTAS. IS KITOS PUSES NEZINAU KOKIA SITUACIJA PAS TAVE, TODEL IR VARIANTU YRA BEGALE SEKMES
Mamytes gal galit atsakyt ar butina uzsakineti atskira bilieta ir 3 men.kudikiui? Kiek supratau tai vietos atskiros nieks neduos ,o ir vaiko nei vardas, nei pavarde i bilieta neitraukiamas?
QUOTE(katinas2 @ 2007 04 12, 14:12)
Mamytes gal galit atsakyt ar butina uzsakineti atskira bilieta ir 3 men.kudikiui? Kiek supratau tai vietos atskiros nieks neduos ,o ir vaiko nei vardas, nei pavarde i bilieta neitraukiamas?
Jei apie keliones per agentura tai nzn...o siaip tai buna specialus 'infant' bilietai, bent jau kiek mes esam skride. Ty, kudikis turi bilieta, tik negauna kedes. Jam priklauso (1 bagazho vienetas, tik nzn ar visose avialinijose/skrydziuose) + vezhimelis ar kedute, "vystyklu krepshys" ir ilgu kelioniu metu ishskiriamas spec lopshys, tvirtinamas prie sienos lektuvo priekyje (tevai sedi kedese shalia). Bilietas kainuoja kazkiek..turbut tik oro uosto mokescius, jau nebepamenu...
Siaip tai butina kazkokiu budu praneshti kad kudikis skrenda
QUOTE(katinas2 @ 2007 04 12, 16:12)
vis tiek jūs turit agentūroj pateikt info apie jį ir pasą padaryti. nufotografuoti ant kelių pasidėjus (3 foto) Nors atskiros vietos lėktuve jam nebus (gaus papildomą saugos diržą, kuris bus prisegtas prie mamos/tėčio diržo), bet bilietas bus.
pirkti nereikia tik uzsakyti. ir jei su vienu is tevu skrenda, nepamirskit leidimo. bagazas vaikui nepriklauso. jo "bagazas" - vezimas. dar gali buti "kudikio krepsys", bet pvz Ryanair uz tai paimtu mokesti. kudikis turi tureti pasa. paprastai dar verta veztis gimimo liudijima, nes muitine gali suabejoti, jog jis Jusu vaikas, nes antspaudo pase juk nebera. vietos lektuve jam nera. oro uosto mokesti gali tekti moketi, viza privalomai reikes moketi. i lektuva vaiko maista ar misini leidzia isinesti (turiu omenyje reisinius lektuvus ir buma del draudziamu skysciu), tik liepia paragauti tai, ka nesates. jei keliones metu sueina 2 metai, uz ja moketi teks.
As esu nesusituokusi, vaiko pavarde liko mano, bet kadangi tevyste yra nustatyta man reikejo notaro patvirtinto sutikimo ( 6 lt ) Dare ilgiausiai metams laiko. Tai kai reikejo skristi as pasiemiau vaiko pasa, savo pasa ir ta notaro leidima ( kopija ir orginala). Kadangi vaiko pavarde mano, o tevo kitokia paprase gimimo liudijimo kur yrasytas tevas, bet as jo neturejau tai pasakiau kad man vaiku teisese, pas notara ir pasu poskyri sake jo nereikias ir praleido Jei tevas nesutinka duoti leidimo reikia kreiptis i vaiku teises, jie asmeniskai su juo susisiekia ir jei tevas piktybiskai nesutinka jie uzveda byla ir duoda i teisma, o jums paraso galiojanti rasta ( leidima) isvykti su vaiku, nes vaikas gyvena su jumis.
girdėjau, kad vaziuojant vaikui su vienu iš tėvų, notaro patvirtinimas nebereikalingas...
ar tai tiesa???? ir nuo kada tai galioja????????????
QUOTE(Džeinė @ 2007 04 27, 09:02)
girdėjau, kad vaziuojant vaikui su vienu iš tėvų, notaro patvirtinimas nebereikalingas...
pasiskaityk cia http://www.delfi.lt/...php?id=12987584