QUOTE(K_margo @ 2011 09 07, 15:06)
As taip pat planuoju daryti vaiu pasus. ryt jau vyksim fotografuotis, mano suneliams 2.5 metu ir 5 men.
Rasiau i migracija, va ka atrase, jei kam idomu: Dokumentus dėl pasų išdavimo vaikams turi pateikti vienas iš tėvų, reikia turėti savo dokumentą (pasą ar asmens tapatybės kortelę) ir turi būti vaikai su savo pasais ( jeigu juos turėjo) arba gimimo liudijimais. Per mėnesį padaromi pasai kainuoja 150 Lt, per 5 darbo dienas - 200 Lt,per 1 darbo dieną (dokumentus reikia pateikti iki 11.30) - 250 Lt.
Tik nieko nerase del foto, ar galima atsinesti savo, nes itariu, kad vietoj nelabai iseitu nufotkinti maziukus.
Ir dar idomu, kada susimoketi uz pasus, ar pries pateikiant visus dokumentu, ar kai viska uzpyldai ir tik paskui??? Gal kas zinot? Nes as viena su dviem vaikasi, tai man butu geriau viska zinoti is anksto, nei paskui lakstyti...
Susimoketi reikia pries ateinant i pasu poskiri. Internete yra saskaitos rekvizitai galima eiti i banka arba patiems padaryti pavedima ir su jo kopija eiti tik tuommet daryti paso.
Mano vaikas budamas 1.5 metuku kuo puikiausiai uzsilipes ant kedes paaukstinimo pastovejo ir nusifotografavo pasui, pavyko is antro karto, jei vaikas ramus ir puikiai supranta kas jo prasoma, manau neverta nestis savo nuotrauku.
Papildyta:
QUOTE(wioletine @ 2010 06 17, 17:32)
mes kiekvienais metai vaziuojame i latvija ir ne po viena karta, ne karto niekas pasako netikrino
bet aisku, buna visokiu nutikimu ir merfio desniu
As viena kart be paso vaziavau i Lenkija, ir zinojau, kad jo neturiu, tai atgal griztant kinkos neblogai drebejo, kol nenutolom gerokai nuo pasienio.