Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko kelionės dokumentai

QUOTE(ndudinemesis @ 2012 03 20, 20:53)
sveiki, gal kas zinote kokiu dokumetu ar notaro patvirtinimu reikia jei teta nori skristi su 7metu vaiku atostogoms i uk?pati mama skristi nebegali, o bilietai jau uzsakyti, tad kol laiko yra imanoma pakeisti vieno is bilietu duomenis...o pasa mergaite jau turi

taip reikia,notariskai patvirtinto sutikimo,kad tas ir tas asmuo vaziuos i uk ,kad vaiko mama su teta nueitu pas notara ir parasys dokumenta,taip pat reikalingas ir skrendanciojo vaiko dokumentas,visa tai kainavo 13 lt,esu tai darius 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Neradau tokios temos, na, arba jos tiesiog nėra. Neturiu laiko skaityti visų temų panašių, nes klausimas konkretus labai ir skubus. Tai va. Situacija tokia - nepilnametis skrenda į Jungtinę Karalystę, sutikimas notaro patvirtintas parašytas, tačiau ten nurodyti asmens tapatybės kortelės duomenys yra pasikeitę, nes senoji prarasta ir skubos tvarka išduota nauja neseniai. Ar jums yra tekę su tuo susidurti? Kaip reaguoja pasieniečiai į tokią situaciją? Juk jų duomenų bazese turetų būti info apie prarastą kortelę ir išduotą naują..? Juk kiti duomenys yra - vardas, pavardė, asmens kodas, galiojimas sutikimo ir pan...Ačiū labai iš anksto. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magisa: 28 kovo 2012 - 18:24
O tai neina iš naujo tą notaro patvirtintą sutikimą pasirašyt?
Atsakyti
sveikos mamytes cia visos raso apie keliones is lietuvos o as norejau paklaust gal kuri yra susidurusi su kelione is anglijos i tevyne? mano mazoji gime anglijoj ir db ruosiames kelionei pas senelius i lietuva ir niekur nerandu kokiu dokumentu reikia leliukuj keliauti lektuvu su tevai... turim tik uk isduota gimimo liudijima. gal kuri skrido ir gali padeti?
Atsakyti
Kokį draudimą renkatės vaikams?
Ir gal kas susidūrė ką tiksliai apima ES sveikatos kortelė? Ar tik pirmoji pagalba ar ir būtini tyrimai esant reikalui?
Atsakyti
QUOTE(shanatela @ 2012 04 06, 13:03)
sveikos mamytes cia visos raso apie keliones is lietuvos o as norejau paklaust gal kuri yra susidurusi su kelione is anglijos i tevyne? mano mazoji gime anglijoj ir db ruosiames kelionei pas senelius i lietuva ir niekur nerandu kokiu dokumentu reikia leliukuj keliauti lektuvu su tevai... turim tik uk isduota gimimo liudijima. gal kuri skrido ir gali padeti?

kiek man zinoma, jei pasa ruosiates darytis lt, tai kelionei reikia keliones dokumento, berods, is ambasados Londone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ddaarr @ 2012 04 24, 13:26)
Kokį draudimą renkatės vaikams?
Ir gal kas susidūrė ką tiksliai apima ES sveikatos kortelė? Ar tik pirmoji pagalba ar ir būtini tyrimai esant reikalui?

mane taip pat domina sitas klausimas, gal kas gali atsakyt?
ir kaip suprantu pasa daryt reikia tik gimimo liudijimo ir asmens dokumento mamai?
nuotraukas padaro vietoje? nors dukrytei bus tik 6 men g.gif
Atsakyti
QUOTE(Infliuzorija @ 2012 05 10, 16:04)
mane taip pat domina sitas klausimas, gal kas gali atsakyt?
ir kaip suprantu pasa daryt reikia tik gimimo liudijimo ir asmens dokumento mamai?
nuotraukas padaro vietoje? nors dukrytei bus tik 6 men  g.gif

ES kortelė apima viską kas susiję su valstybinėmis gydymo įstaigomis, ne tik pirmą pagalbą... 4u.gif Bet jei papulsite į privačia, čia jau reikalingas sveikatos draudimas... 4u.gif
Pasui reikia GL, asmens dokumento ir priduodant dokumentus (atsiimant galima be vaiko) pačio vaiko:) (bet jei gerai pamenu, tai negalioja vaikui iki 12 mėn, bet čia reikia pasitikslinti)... Nuotrauką daro vietoje, bet patarimas turėti su savimi, nes su tokio amžiaus vaiku sunku (tai mimikos negražios, tai judesys ir t.t. doh.gif )... Dar reikia susimokėti mokestį, bet ko gero visur yra galimybė ji susimokėti vietoje (tik gali būti, kad tik kortele)... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tete2006: 10 gegužės 2012 - 15:55
QUOTE(K_margo @ 2011 09 07, 15:06)
As taip pat planuoju daryti vaiu pasus. ryt jau vyksim fotografuotis, mano suneliams 2.5 metu ir 5 men.
Rasiau i migracija, va ka atrase, jei kam idomu: Dokumentus dėl pasų išdavimo vaikams turi pateikti vienas iš tėvų, reikia turėti savo dokumentą (pasą ar asmens tapatybės kortelę) ir turi būti vaikai su savo pasais ( jeigu juos turėjo) arba gimimo liudijimais. Per mėnesį padaromi pasai kainuoja 150 Lt, per 5 darbo dienas - 200 Lt,per 1 darbo dieną (dokumentus reikia pateikti iki 11.30) - 250 Lt.

Tik nieko nerase del foto, ar galima atsinesti savo, nes itariu, kad vietoj nelabai iseitu nufotkinti maziukus.
Ir dar idomu, kada susimoketi uz pasus, ar pries pateikiant visus dokumentu, ar kai viska uzpyldai ir tik paskui??? Gal kas zinot? Nes as viena su dviem vaikasi, tai man butu geriau viska zinoti is anksto,  nei paskui lakstyti...

Susimoketi reikia pries ateinant i pasu poskiri. Internete yra saskaitos rekvizitai galima eiti i banka arba patiems padaryti pavedima ir su jo kopija eiti tik tuommet daryti paso.
Mano vaikas budamas 1.5 metuku kuo puikiausiai uzsilipes ant kedes paaukstinimo pastovejo ir nusifotografavo pasui, pavyko is antro karto, jei vaikas ramus ir puikiai supranta kas jo prasoma, manau neverta nestis savo nuotrauku.
Papildyta:
QUOTE(wioletine @ 2010 06 17, 17:32)
mes kiekvienais metai vaziuojame i latvija ir ne po viena karta, ne karto niekas pasako netikrino smile.gif
bet aisku, buna visokiu nutikimu ir merfio desniu  unsure.gif

As viena kart be paso vaziavau i Lenkija, ir zinojau, kad jo neturiu, tai atgal griztant kinkos neblogai drebejo, kol nenutolom gerokai nuo pasienio.
Atsakyti
Penktadienį keitėm pasus, tai sumokėti kortele galima prie to paties langelio kur paduodamas prašymas. smile.gif Grynais ne.
Atsakyti
sveikuciai visi keliaujantieji.. klausimelis, gal kas zinosite 4u.gif
ruosiames su vaikais kelionei i europa...tik vyresniojo vaiko pavarde skiriasi nuo mano ir vyro, ar uztenka tik vaiko (7) dokumento, ar reikia gimimo liudijimo, o gal kokio tevo leidimo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jitute: 13 gegužės 2012 - 21:00
QUOTE(Zirafa09 @ 2012 05 12, 15:05)
Susimoketi reikia pries ateinant i pasu poskiri. Internete yra saskaitos rekvizitai galima eiti i banka arba patiems padaryti pavedima ir su jo kopija eiti tik tuommet daryti paso.
Mano vaikas budamas 1.5 metuku kuo puikiausiai uzsilipes ant kedes paaukstinimo pastovejo ir nusifotografavo pasui, pavyko is antro karto, jei vaikas ramus ir puikiai supranta kas jo prasoma, manau neverta nestis savo nuotrauku.

as irgi tos nuomones, kad vaikas, jei nera labai padykes, tai manau padarysim ir ten vietoje nuotrauka (nors mano pupai tik 6 men), nes daba moket pinigus ir nestis atskirai neverta, kurios gali net neprireikt smile.gif
o del apmokejimo tai tikrai paprasta yra prie langelio, tiesiog kortele.. nors ima 4 lt mokesti uz tai, bet kiek reikia tiek ir susimoki, nereik is anksto nieko ruostis..
Atsakyti