QUOTE(Aliena @ 2005 06 10, 09:40)
Mes prieš porą metų darėm vaikui pasą, tada jam buvo 4 metai, bet manau, tvarka daugmaž panaši. Aš skambinau į Migracijos tarnybos skyrių ar kaip jis ten vadinasi Žvėryne, Liubarto gatvėje, ten viską ir susakė, kokių popierių reikia. Telefonas, jei nepasikeitė: 2719986. Padarė maždaug per mėnesį.
Biski nukrypimas, bet negaliu nepasipergyvent.... Nu bet kiaules ten dirba Zveryne...
Kiek teko susidurt (3 kartus teko...) ir klaidu privele (gyvenamosios vietos deklaracijoj neteisinga gyvenamaja vieta nurode, neziurejau ka parase ten...
ir ta pastebejom tik kai pirkom issimoketinai... nu kai nepardave
) ir dar kelis kartus maloniai pabendravom: Viena karta labai skubos tvarka darem dokumentus ir mokejom atitinkamus pinigus, bet... e-mailas iki migracijos tarnybos (realiai keli km atsumas) "ejo" kelias paras, kai pasiulem patys ta popieriu nuvezt-atvezt, ne, sako, e-mailu reikia...
ir...nieko negalim padaryt, pas mus kompai stringa...
laukiam kompiuteristu...
Blogai uzpildziau dokumenta (suklydau skaiciu viena ir pataisiau
) tai apreke, kad as tokia anokia rasyt nemoku ir jei visi taip popierius gadintu, valstybe subankrutuotu... dar kai
buvau tai ir apsizliumbiau iskart. Nu ziopla tai ziopla, bet kam rekt, kad visi atsisuktu ir spoksotu...
Tai tiek apie pasu poskyri Zveryne... gal tik mes tokie nelaimeliai, kad mums viskas blogai
O del svetimu vaiku vezimosi...
Vezemes nepilnameti vyro sunu uzsienin, tai is jo mamos turejom gauti notaro patvirtinta sutikima... nors vaikas su mama ir negyvena... priedo darem vaikui pasa. Darytas buvo ne skubos tvarka,bet padare maziau nei per 2 savaites (ne Vilniuj)
.
Nors ir Vilniuj man pasa ne skubos tvarka padare kazkur per 3 savaites, menesio nereikejo laukti.
Tik ant sienos niekur niekas to dokumento musu neprase (mes jo ir nekisom, tiesa pasakius pirma pamirsau paduot iskart, o kitus kartus "tikrinom" ar paprasys
), nes mano, vyro ir vaiko pavardes vienodos, o pasuose gi niekur neirasyta kiek kas vaiku turi
Tai kaip uz mama praejau, be jokiu problemu
Tik pastebejo vienas dede, kad smagu, kai jauna mama sunus turi