Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko kelionės dokumentai

QUOTE(Fleur @ 2009 06 15, 23:11)
Noriu tik pasitikslinti. Mano ir vaiko pavardė skiriasi. Jis turi tėvo pavardę, na o aš savo mergautinę. Tai turiu pasiimti tik pasus ir vaiko gimimo liudijimo originalą. Teisingai? Ir jeigu tėvas nesutinka, aš vistiek galiu vežtis vaiką užsienin? g.gif

Ir dar man įdomu. Vaiko pasas buvo išduotas 2008 03 19. Galioja iki 2010 03 19. Vaikui šių metų rudenį bus trys metai. Ar galim mes rugsėjo, spalio mėnesiais skristi į užsienį (poilsinė kelionė)? g.gif
Labai ačiū už atsakymus.

Taip, turi pasiimt tik pasus ir vaiko gimimo liudijima (butinai). Tevo sutikimo nereikia.
O del poilsines keliones tai pakambink i kelioniu agentura, paklausk, nes siaip, juk ar perkant bilietus, ar uzsisakant kelione jie praso ivest vaiko gimimo data. Bet kiek zinau, ramiai galima vaziuoti i kitas salis, jei pasas galioja dar tris menesius.
Atsakyti
Sveiki.
Ruošiamės vykti į JAV per atostogas. Gal kas susidūrė kokių dokumentų be paso dar reikia vaikui. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(gabryte @ 2009 06 16, 10:41)
Taip, turi pasiimt tik pasus ir vaiko gimimo liudijima (butinai). Tevo sutikimo nereikia.
O del poilsines keliones tai pakambink i kelioniu agentura, paklausk, nes siaip, juk ar perkant bilietus, ar uzsisakant kelione jie praso ivest vaiko gimimo data. Bet kiek zinau, ramiai galima vaziuoti i kitas salis, jei pasas galioja dar tris menesius.

Su viskuo sutinku, tik dėl reikiamo paso galiojimo termino siūlyčiau teirautis ne agentūroje, o tos šalies ambasadoje Lietuvoje, jei tokia yra. Nes agentūroje didelė tikimybė išgirst standartinį atsakymą "6 mėnesiai". Mačiau čia forume tokių, kurios keitėsi pasus agentūroje informuotos, kad reikia 6 mėn., nors tikrai taip nėra, tikrinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daniele @ 2009 05 05, 19:09)
Zodziu, as supratau taip, kad jei vaikui 7 m su pasu ir pvz. mano broliu jisai gali vaziuoti i Prancuzija be mano rastinio igaliojimo?
o jei ir reikia, galima padaryti Seniunijoje? bigsmile.gif

Mes , tevai, paraseme sutikima notaru biure. Tik veliau kai perskaiciau igaliojima labai nustebau nes vaikui 7 metai o raste rasoma, kad vaikas su tuo rastu gali skristi vienas g.gif Tiesa, norejome parasyti igaliojima ant vieno zmogaus bet noraru biure patare nerasyti jokios pavardes jei metu laikotarpyje vel vaika skraidintume su lydinciu , galbut kitu asmeniu . Vertimo nedareme . Dabar nerimauju ar tokio popierio uztenka , ar nebus problemu g.gif Igaliojime nurodyti tevai ir ju duomenys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zvaigzdziuks: 17 birželio 2009 - 19:28
sveiki.norejau pasiklausti,darant vaikui pasa ar asmens tapatybes kortele,reikia abieju tevu dalyvavimo ar uztenka vieno? ir ar imanoma padaryti vaikui pasa nepateikiant vieno is tevu paso,jei tuo metu vienas is tevu yra uzsienyje?
Atsakyti
QUOTE(eugute... @ 2009 06 18, 23:34)
sveiki.norejau pasiklausti,darant vaikui pasa ar asmens tapatybes kortele,reikia abieju tevu dalyvavimo ar uztenka vieno? ir ar imanoma padaryti vaikui pasa nepateikiant vieno is tevu paso,jei tuo metu vienas is tevu yra uzsienyje?

Jei jus santuokoje,tuomet uzteks vieno is tevu paso,o kito kopijos.Bet jei ne, tuomet reikes abieju tevu pasu. O dalyvauti abiejiems tevams nereikia, nei vienu, nei kitu atveju.
Atsakyti
labutis, ruosiames keliauti i Norvegija.sunelis ir as turime tik asmens tapatybes korteles?ar praleis su jomis?
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2009 06 19, 11:01)
labutis, ruosiames keliauti i Norvegija.sunelis ir as turime tik asmens tapatybes korteles?ar praleis su jomis?

na kai as skridau, tai tikrai paso reikejo..
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2009 06 19, 11:01)

Jei neklystu (aišku,galiu ir klysti biggrin.gif ), su asmens taptybės kortele galima keliauti tik ES ax.gif O Norvegija nėra ES narė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2009 06 19, 10:01)

Turėtų pakakti kortelės:
http://www.pasienis....iojimas_ir_/132
Atsakyti
giminaitis keliauja keltu su kortele i norvegija ir niekada neprikibo.
aciu uz atsakymus 4u.gif
Papildyta:
bet as planuoju skristi ir su vaiku, o paso jam padaryt negaliu nes tevelis norvegijoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -zuvedra-: 21 birželio 2009 - 19:05
QUOTE(-zuvedra- @ 2009 06 21, 18:05)

bet as planuoju skristi ir su vaiku, o paso jam padaryt negaliu nes tevelis norvegijoj.

o kodel be tevelio negalite vaikui padaryti paso?
Atsakyti