Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko kelionės dokumentai

Aš irgi susidūriau su tokiu klausimu, kai vežiesi į užsienį svetimą vaiką, tai vieno iš tevų sutikimo reikia kokioj formoj?? g.gif Ar kaip ir anksčiau reikia notaro patvirtinto įgaliojimo? Gal kas susidūrėte? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta @ 2009 05 02, 14:04)
Aš irgi susidūriau su tokiu klausimu, kai vežiesi į užsienį svetimą vaiką, tai vieno iš tevų sutikimo reikia kokioj formoj??  g.gif  Ar kaip ir anksčiau reikia notaro patvirtinto įgaliojimo? Gal kas susidūrėte?  unsure.gif

jokiu sutikimu dabar nebereikia, tik tureti vaiko pasa
Atsakyti
QUOTE(malena44 @ 2009 05 05, 11:23)
jokiu sutikimu dabar nebereikia, tik tureti vaiko pasa

Vaikui, išvykstančiam su vienu iš tėvų, kito rašytinis sutikimas nebūtinas. Bet vaikui išvykstant į užsienio valstybę, nepriklausančią Šengeno erdvei, su jį lydinčiu asmeniu (bet ne su vienu iš tėvų ar globėjų), bent vieno iš tėvų arba globėjo (rūpintojo) rašytiniame sutikime turi būti nurodyti vaiką lydinčio asmens ir vaiko duomenys: vardas, pavardė, gimimo data arba asmens kodas, Lietuvos Respublikos piliečio paso, asmens tapatybės kortelės, paso arba kito asmens tapatybę patvirtinančio dokumento duomenys (numeris, kas ir kada išdavė), galiojimo laikas.
Ši tvarka įsigaliojusi nuo 2008 m. liepos 27 d. Vėlesnių pakeitimų nematau schmoll.gif Kokia tvarka galioja vykstantiems į vastybes, priklausančias Šengeno erdvei, neieškojau smile.gif
Atsakyti
Sutikimą galima pasirašyt pas notarą arba seniūnijoje pas seniūną.
O vykstant į Šengeno erdvę ir nereikia jokių sutikimų. Vaikas gali važiuot vienas, netgi be tėvų žinios, jei turi pasą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malena44: 05 gegužės 2009 - 11:55
Zodziu, as supratau taip, kad jei vaikui 7 m su pasu ir pvz. mano broliu jisai gali vaziuoti i Prancuzija be mano rastinio igaliojimo?
o jei ir reikia, galima padaryti Seniunijoje? bigsmile.gif
Atsakyti
Turiu toki klausimeli -

jei i Turkija atostogoms skrendu viena su vaikais ar reikaklingas rastiskas vaiku tecio sutikimas, kad jie gali isvykti is salies... na ta prasme ar nebus kokiu bedu ten nuskridus be tokiu pan. popieriu, turint tik pasus. (pavardes nesiskiria).

Busiu dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saiva @ 2009 05 06, 16:29)
Turiu toki klausimeli -

jei i Turkija atostogoms skrendu viena su vaikais ar reikaklingas rastiskas vaiku tecio sutikimas, kad jie gali isvykti is salies... na ta prasme ar nebus kokiu bedu ten nuskridus be tokiu pan. popieriu, turint tik pasus. (pavardes nesiskiria).

Busiu dekinga uz atsakyma 4u.gif

Rašiau keliomis žinutėmis aukščiau, kad nereikia 4u.gif Užtenka tik pasų 4u.gif Jei skirtųsi jūsų ir vaikų pavardės, dar reikėtų ir gimimo liudijimų ax.gif Ir visi dokumentai (ta prasme kažkokie papildomi) buvo reikalingi tik lietuviams parodyti, turkai neprašė nieko, išskyrus pasus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgina777 @ 2009 04 14, 13:57)
Jei vyksiu su vaiku i Latvija, tai geriau jam daryti pasa, kuris kainuoja 50Lt., nei asmens [/B]tapatybes kortelę uz 80Lt.? Ar kazka painioju?

QUOTE(Įdomi @ 2009 04 14, 14:02)
Pasas būtinas vykstant į ne Europos Sąjungos šalis, į Latviją pakanka asmens tapatybės kortelės 4u.gif

[B]
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 21, 18:57)
I ES salis visiems uztenka asmens tapatybes korteles 4u.gif

Tai tikiu, kad tinka tapatybes korteles, bet pasas gi gerokai pigiau g.gif
Negalima vien paso pasidaryt ir su juo vaziuot i Latvija?

Ir dar klausimas,
[/b]vaiko iki 1metu nereikia veztis, norint padaryt pasa jam. O kaip su 3 metu vaiku? Reikia ji ten veztis? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo c@stell: 21 gegužės 2009 - 16:47
QUOTE(c@stell @ 2009 05 21, 17:45)
Tai tikiu, kad tinka tapatybes korteles, bet pasas gi gerokai pigiau  g.gif
Negalima vien paso pasidaryt ir su juo vaziuot i Latvija?

Žinoma, kad galima smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(c@stell @ 2009 05 21, 18:45)

[/b]vaiko iki 1metu nereikia veztis, norint padaryt pasa jam. O kaip su 3 metu vaiku? Reikia ji ten veztis?  g.gif

teisingai, iki metu vaiko nereikia, tik dokumentus pristatyti, o 3 metu vaikiukas pats turi dalyvauti pateikiant dokumentus
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2009 04 14, 14:02)
Pasas būtinas vykstant į ne Europos Sąjungos šalis, į Latviją pakanka asmens tapatybės kortelės 4u.gif

QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 21, 18:57)
I ES salis visiems uztenka asmens tapatybes korteles 4u.gif

atsiprasau uz durna klausima, ar pasu skyriuose suteikia informacijos, kokiu dokumentu reikia, ar jiems ten dzin? ir dar, gal ATK ir uztenka vykstant i ES, bet pasas kainuoja 30 lt pigiau, ar ES grieztai reikalauja butent ATK?

oi doh.gif ,atsiprasau ax.gif , jau ta klause... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neilia: 01 birželio 2009 - 22:38
QUOTE(Įdomi @ 2009 05 06, 20:54)
Rašiau keliomis žinutėmis aukščiau, kad nereikia 4u.gif Užtenka tik pasų 4u.gif Jei skirtųsi jūsų ir vaikų pavardės, dar reikėtų ir gimimo liudijimų ax.gif Ir visi dokumentai (ta prasme kažkokie papildomi) buvo reikalingi tik lietuviams parodyti, turkai neprašė nieko, išskyrus pasus smile.gif
Noriu tik pasitikslinti. Mano ir vaiko pavardė skiriasi. Jis turi tėvo pavardę, na o aš savo mergautinę. Tai turiu pasiimti tik pasus ir vaiko gimimo liudijimo originalą. Teisingai? Ir jeigu tėvas nesutinka, aš vistiek galiu vežtis vaiką užsienin? g.gif

Ir dar man įdomu. Vaiko pasas buvo išduotas 2008 03 19. Galioja iki 2010 03 19. Vaikui šių metų rudenį bus trys metai. Ar galim mes rugsėjo, spalio mėnesiais skristi į užsienį (poilsinė kelionė)? g.gif
Labai ačiū už atsakymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fleur: 15 birželio 2009 - 22:15