Na turbūt aš labai nepatikimai atrodydavau, labiausiai kaip įtariu tikrindavo ar mano vaikas nevogtas, t.y. ar aplamai jis yra mano. Todėl būdavau kvočiama apie kelionės tikslus, gimimo datas, pasas visada būdavo labai ilgai tikrinamas ar nepadirbtas, kaip sakiau- netgi visi antspaudai būdavo pertikrinami ir sulyginami su vaiko pasu. Na kažkaip prie to mano zuikio vis kabindavosi ir to tėčio sutikimo reikalaudavo, kad galutinai įsitikintų, kas mes čia per paukščiai. Mano ketverių metų zuikio pasas atrodė kaip biznieriaus kontrabandininko- pilnas antspaudų
na, ka ash galiu pasakyti. gryzhom i tevyne niekas nieko, jokiu dokumentu ishskyrus pasus nereikalavo - viskas chiki.
pasikartosiu - galima trint shita tema lauk.
pasikartosiu - galima trint shita tema lauk.
pala pala, dar nepamirsk, kad reikes ir isvykti is tevynes...
QUOTE (matroskinas @ 2004 07 27, 16:34) |
pala pala, dar nepamirsk, kad reikes ir isvykti is tevynes... |
na taip. bet ish tevynes vyxim kartu su tiaciu, taip kad jokiu problemu
QUOTE (ajas @ 2004 07 22, 12:20) |
Nors į kai kurias ES šalis vykstant užtenka ir kortelės |
va va grai, kadidejai ta sarasli, nes mus tai taip ir isdure vaziavom i Latvija, nueje i pasu poskyri pasakem savo keliones tiksla, o tos varnos sako 'darykit pasa', suplojom 60lt, o butu pasirodo uzteke tik 10lt ir tapatybes korteles tokiam mazam leliukui daryti paso manau neapsimoka, nes galioja jis tik 2 metus
QUOTE (ilma @ 2004 08 22, 09:28) | ||
va va grai, kadidejai ta sarasli, nes mus tai taip ir isdure vaziavom i Latvija, nueje i pasu poskyri pasakem savo keliones tiksla, o tos varnos sako 'darykit pasa', suplojom 60lt, o butu pasirodo uzteke tik 10lt ir tapatybes korteles tokiam mazam leliukui daryti paso manau neapsimoka, nes galioja jis tik 2 metus |
galim su tapatybes kortele vaziuot?pirma kart girdziu
Del draudimo - dabar jau galioja lietuviskasis privalomasis sveikatos draudimas visose Europos sajungos salyse, tik reikia issiimti pazyma, kad esi juo apsidraudes. Jas isduoda teritorine ligoniu kasa. Ir butinoji medicinos pagalba bus nemokama.
Del paso vaikui - galima isimti ir tapatybes kortele, kuri kainuoja pigiau (10 litu, padaro per menesi), galima ir pasa.
Del paso vaikui - galima isimti ir tapatybes kortele, kuri kainuoja pigiau (10 litu, padaro per menesi), galima ir pasa.
QUOTE(Nedurna @ 2005 02 27, 10:33)
Del draudimo - dabar jau galioja lietuviskasis privalomasis sveikatos draudimas visose Europos sajungos salyse, tik reikia issiimti pazyma, kad esi juo apsidraudes. Jas isduoda teritorine ligoniu kasa. Ir butinoji medicinos pagalba bus nemokama.
Su tapatybes kortele tikrai nepakeliausi, reikia zalio paso . Ir tai galioja tiek suaugusiems tiek vaikams. Kas liecia skiepus, ju paprastai rekalauja vaziuojant i egzotiskas salis. Europoje to nereikia. Na o del draudimo - manau verta vis del to draustis kelioniu medicininiu islaidu draudimu, nes jis aprepia daugiau paslaugu negu musu draudimas. na neduok dieve tektu pargabenti ligoni is keliones - musu draudimas islaidu nepadengs, o kelioniu - taip. o imokos nera dideles, priklausomai nuo keliones laiko - 10 -20 lt
Gal kas daret vaikui pasa greiciau nei per menesi? Kiek tai kainavo ir ar daug problemu sudaro?