Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko kelionės dokumentai

g.gif Man tai toks klausimas iškilo - skrendam su didžiuoju sūnum į Turkiją, o mano ir jo pavardės skiriasi. Ar nereikia vežtis kokio ištuokos ar naujos santuokos liudijimo, ar neprisikabins niekas?
Atsakyti
Na, jei jūsų vaikas pilnametis, tikrai neprisikabins biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2008 04 30, 20:05)
Na, jei jūsų vaikas pilnametis, tikrai neprisikabins  biggrin.gif

unsure.gif Nu kad dar nepilnametis, 10 metų 4u.gif . Ai, manau, susirinksiu visus dokumentus, kurių prireikia valdiškose įstaigose smile.gif .
Atsakyti
jeigu pavardės skirtingos, būtinai pasiimkite vaiko gimimo liudijimą, jog matytusi jog jūsų vaikas,
o tai teko man tas malonumas: įrodinėti jog tai mano vaikas....svarbiausia užsienyje niekam neįdomu, o iš Lietuvos neišleidžia...
Atsakyti
Hm, o tai jeigu mes visa šeima keliaujam, o dukros pavardė ne mano, o tėvo, tai ir mum reiktų gimimo liudijimą imti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amiletta @ 2008 05 01, 14:28)
Hm, o tai jeigu mes visa šeima keliaujam, o dukros pavardė ne mano, o tėvo, tai ir mum reiktų gimimo liudijimą imti? g.gif

butinai, nes kaip kitaip irodysi, jog svetimo vaiko nebandai i uzsieni isvezt rolleyes.gif Nebent jis su teciu pasu kontrole praeis, o tu apsimesi, jog ne prie ko esi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deniz: 05 gegužės 2008 - 18:33
QUOTE(deniz @ 2008 05 05, 18:31)
butinai, nes kaip kitaip irodysi, jog svetimo vaiko nebandai i uzsieni isvezt rolleyes.gif Nebent jis su teciu pasu kontrole praeis, o tu apsimesi, jog ne prie ko esi bigsmile.gif

Tuo atveju, kai vaiko pavardė nesutampa su vieno iš tėvų, su kuriuo jis išvyksta, pavarde, Lietuvos pasieniečiams pasienio kontrolės punkte turi būti pateikiamas vaiko gimimo liudijimas.
kaip as supratau, jeigu abu tevai vaziuoja, ir vieno is tevu pavardes sutampa, tai nieko nereikia irodyneti g.gif
Atsakyti
Sveiki. Ruošiames vykti į Airija.Su dukros tėvu esu išsituokusi , ji gyvena su manim,mano ir dukros pavardės skiriasi,ar reikalingas tėvo sutikimas,kad jo dukra galėtų išvykti?
Atsakyti
Lyg ir girdėjau, kad dabar sutikimo nebereikia. Pasiskaityk temukę nuo pradžiu, gal bus kažkur paminėta. smile.gif
Papildyta:
Na va.
QUOTE(Zuji @ 2007 06 08, 16:00)
Vaikas, vykstantis į užsienio valstybę, privalo turėti galiojantį pasą. Jei vaikas į kelionę vyksta su vienu iš tėvų, antrojo tėvo sutikimo tam, kad vaikas išvyktų, nebereikia. Tuo atveju, kai vaiko pavardė nesutampa su vieno iš tėvų, su kuriuo jis išvyksta į užsienio valstybę, pavarde, Lietuvos Respublikos pasienio kontrolės punkto pareigūnams pareikalavus pateikiamas vaiko gimimo liudijimas.

Jei vaikas vyksta vienas ar su jį lydinčiu asmeniu (ne su vienu iš tėvų, rūpintoju ar globėju), Lietuvos Respublikos pasienio kontrolės punkto pareigūnams turi būti pateikiamas bent vieno iš tėvų arba globėjo (rūpintojo) rašytinis sutikimas, kad vaikas išvyktų vienas ar su jį lydinčiu asmeniu, ir šio sutikimo kopija. Sutikime parašo tikrumas turi būti paliudytas notaro (arba Lietuvos Respublikos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos pareigūno, arba seniūno), sutikime turi būti nurodyti visi duomenys, įvardinti vaiko laikino išvykimo į užsienį tvarkos apraše (žr. pridėto dokumento 8 punktą).

Vaiko, kuriam yra nustatyta globa (rūpyba), globėjas (rūpintojas), vaikų globos (rūpybos) institucijos vadovas ar jo įgaliotas atstovas, likus ne mažiau kaip 3 dienoms iki numatomo vaiko laikino išvykimo į užsienio valstybę, privalo raštu informuoti savivaldybės vaiko teisių apsaugos tarnybą (skyrių) apie numatomą vaiko laikiną išvykimą į užsienio valstybę, nurodydamas kelionės tikslą, trukmę ir šalį, į kurią vaikas išvyksta.

Atsakyti
Na va, kaip ir atpuola vienas rupestis doh.gif Ruosiuosi su vaiku skristi, tai susirupinau su tuo tevo leidimu.Bet kaip matau jau nebereikia.Tik dar vienas klausimas, gal zinote, kiek pasas turi galioti skrendant i Austrija, na turiu uomeni paso galiojimo pabaiga.Nes mums lieka apie du men. ir bijau, kad nebutu problemu.Kaip manote?
Atsakyti
INFORMACIJA APIE KELIONĘ

Pasas
Į kelionę galima vykti tik turint galiojantį pasą ar asmens tapatybės kortelę (galioja ne visose šalyse).

Pasas, kurio galiojimo terminas baigiasi kelionės metu, laikomas negaliojančiu. Daugelis valstybių reikalauja, kad turisto pasas galiotų ne trumpiau kaip 3 mėnesius skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.

Asmens tapatybės kortelės pripažįstamos ne visose šalyse, todėl rekomenduojame į kelionę vežtis pasą. Tikslesnę informaciją apie tai gali suteikti pasų tvarkymo tarnybos.

Atsakyti
Niu neiko sau, tai as dar ir vaiko metrikus turiu veztis? kosmaras kokis... o tai musu pasieinciai vis dar tikrina dokumentus? ot, galvojau,kad jau jiems to nereikia daryt....Tai kam tada tas Sengenas? Niu sakes, susinervinau....Ir paso reikia, ir metriku...Kiba teks ir man pavarde keist lotuliukas.gif
Atsakyti