Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

drinks_cheers.gif
praėjusį rudenį pasisodinau iš mamos atsivežusi pirmąjį bijūnų kerą. Šiemet mačiau žiedau jau sukrauti, tikiuosi pražys. Prieš sodindama skaičiau sodo spalvose straipsnį, tai kas labiausiai užstrigo, tai būtent, kaip Ija sako, kad jų negalima pasodinti per gilia - tuomet prastai žydi. Dar prisimenu specialiai jiems ieškojau pagal to straipsnio rekomendacijas sodinant į žemę įmaišyti kalcio salietros, tipo skatina žydėjimą, Tai lauksiu kaip čia man šiemet pasiteisins visos tos pastangos ax.gif
o va ir kitą straipsnį radau, detaliai išvardintos prasto žydėjimo klaidos
Papildyta:
QUOTE(Kaliteja @ 2006 05 24, 15:29)
Va va ir mane sudomino,reiks ir man tą "Graži veja" paieškoti,bet manau ,kad sėklų parduotuvėje turėtų būti. g.gif
Na dar vejos normalios neturiu,o jau chemikalais rūpinuosi  doh.gif

ieškodamos chemikalų dairykitės sodo prekių skyriuose tačiau uždarose spintose, paprastai jie nebūna atvirai išdėstyti lentynose, kad kas nors nepagriebtų kaip trąšos, nesuprasdamas ką perka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 24 gegužės 2006 - 15:02
QUOTE(jolaxus @ 2006 05 24, 15:09)
ieškodamos chemikalų dairykitės sodo prekių skyriuose tačiau uždarose spintose, paprastai jie nebūna atvirai išdėstyti lentynose, kad kas nors nepagriebtų kaip trąšos, nesuprasdamas ką perka

Aš taip ir maniau,kad jie ten kur po stiklu,ir dėkui už nuorodą notworthy.gif tai paskaičiau ir reiks dar to "Banvel" nusipirkti,nes "Roundap" tai turiu,bet juo pievos gi nedeginsi,o piktžolės jau per aukštos sudygo,tai teks ravėti. doh.gif Vis ravi ravi,o jos taip greitai dygsta,tai kaip noooriu pievelės yahoo.gif bet va volo nėra iš kur gaiti,pas vyro babą tai jis jau supuvo ir netinkamas. verysad.gif
Atsakyti
Mes vola nuomavom is parduotuves,kur pirkome seklas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 05 22, 14:32)
tos mėlynos - aubretės, jos daugiametės, po nužydėjimo liek toks žalias kilimėlis.

Gal tos aubrietes dvieju rusiu buna, nes mano daug aukstesnes nei pas ka esu maciusi buna visai palei zeme, o maniskes tokios beveik sprindzio g.gif O kai perzydi tai as jas nukerpu, jos vel atauga. Bet puse siemet issalo verysad.gif, nors auga jau 5 metai.

Papildyta:
QUOTE(Stiuardese @ 2006 05 24, 14:48)
Sveikos,

Ar galit pasidalinti patirtimi kaip prižiūrėti bijūnus? Kai įsikėlėm gyventi buvo pasodintas, bet per 4 metus dar nemačiau žiedų  verysad.gif Kai išgenėjom medžius tai nors pumpurus sukrovė, bet taip ir nepražydo  schmoll.gif Sklypą kažkiek apsitvarkėm, tai dabar jau galėčiau rasti jam ir kokią kitą vietą, tik turbūt dabar jau nelaikas  g.gif

Gal tikrai per giliai uzkasti, kaip as sakau "iki pat kaklo" tongue.gif Bijunai vienoj vietoj gali augti 100 metu, kaip suprantu kuo reciau persodinsi tuo geriau, tai neskubek, kai turesi vieta tada ir persodinsi 4u.gif

Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus mirksiukas.gif Kiek giliai įkasti tai neturiu supratimo schmoll.gif žiūrėsiu dar kas šiemet gausis, o paskui jau ir persodinsiu rudeniop,. nes bijūnai mano vaikystės gėlės wub.gif jaučiu joms silpnybę blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2006 05 23, 15:22)
Sveikos, dar katlelį,

tai man apie kanas nei viena nieko ir neparašysit????????

Mano kanos jau auga smile.gif , nors truputi per velai jas prisiminiau, kad reikia prizadinti, bet tikiuosiu suspes zydeti. Pernai zydejo stai taip

Papildyta:
Ir dar noreciau paklausti gal kas zinote kiek kainuoja apzeldinimas veja uz ara?
Atsakyti
QUOTE(emarcike @ 2006 05 24, 13:45)

ir dobilų iš kažkur, ir pienių iš visur, dobiliukus, gysločius, ....išnaikinau su chemikalais

O man taip gražu ir kokia pienė, ir dobiliukas vejoje wub.gif . Nežinau, aš tai nenaikinu, tegu auga. Dar nusipirkau kažkokių sėklų ( su smulkom spalvotom gėlytės) ir pabarsčiau priešais tvorą 4u.gif . Man kažkaip keista, kai kaimynė kas vakarą praeina "kontrolę", ištraukia kiekvieną besikalančią pienę, dobilą g.gif . Man tos išpuoselėtos vejos- nemielos schmoll.gif
Na, jei kokie 5 arai, tai dar dar. Bet kai 30 a doh.gif -absurdas. Kaimynės vaikai ateina pas mane į kiemą žaisti, nes mama neleidžia trypti jų vejos thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2006 05 24, 22:48)
O man taip gražu ir kokia pienė, ir dobiliukas vejoje wub.gif . Nežinau, aš tai nenaikinu, tegu auga. Dar nusipirkau kažkokių sėklų ( su smulkom spalvotom gėlytės) ir pabarsčiau priešais tvorą 4u.gif . Man kažkaip keista, kai kaimynė kas vakarą praeina "kontrolę", ištraukia kiekvieną besikalančią pienę, dobilą g.gif . Man tos išpuoselėtos vejos- nemielos schmoll.gif
Na, jei kokie 5 arai, tai dar dar. Bet kai 30 a doh.gif -absurdas. Kaimynės vaikai ateina pas mane į kiemą žaisti, nes mama neleidžia trypti jų vejos thumbup.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif Jei turėčiau savo sodybėlę irgi leisčiau dobiliukams, saulutėms žydėti. Pievai gyvumo, žaismingumo duoda. Ideali žaluma man truputį nenatūraliai atrodo ax.gif Čia mūsų su mama nuomonės išsiskiria, ji irgi krapšto kiekvieną pienę, dobiliuką - nors mindyti vejos nedraudžia lotuliukas.gif

Jolli, išduok paslaptį - ką darai, kad tavo kanos taip gražiai žydi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 05 22, 19:33)
Vau, kokie nuostabūs gėlynai.  thumbup.gif Kai mes nusipirkome sodybą, joje nebuvo nei vienos gėlytės, visu augo karalienė žolė, todėl po truputį, po keletą centimetrų aš ją raunu ir sodinu kokią gėlytę, todėl savo gėlynų dar girtis negaliu.

drinks_cheers.gif pas mus kolkas ta pati situacija...
Atsakyti
Galbėkit sad.gif
kaip išnaikinti garšvą? Bandžiau kast su kastuvu - be šansų, šankys tokios tankios, trūkinėja... Kaimynai sakė purškė Roundap'u, tai padėjo tik sezonui, kitais metais vėl sužaliavo...
gal kas esat susidūrę su šiom bjauriom piktžolėm?
Atsakyti
QUOTE(alionke @ 2006 05 24, 16:30)
Mes vola nuomavom is parduotuves,kur pirkome seklas thumbup.gif

O kaip puiku,reikės ir man sėklų parduotuvėje pasiteirauti.Arba eisime nuomoti tokį prietaisą kur švyrą presuoja,kai trinkeles deda,berods,vakar pažystami patarė.
Na man ir gražu kai vejoje kažkas auga,na bet ne tokiu mastu,kad net veją užgožia.
Atsakyti
teks tau jas suvalgyti, žiūrėk, vos ne dievų maistas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o jei rimtai, tai tikrai bjauri žolė, pabandysiu namie paieškoti, kažkur visai neseniai skičiau kažkokį straipsnį apie jas, tik tiek ir prisimenu, kad sunku su jomis kovoti.... užuojauta. Vaikystėj, prisimenu, kaime mama liepdavo jų pakrūmėm priskinti viščiukams lesinti smile.gif
Atsakyti