Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

gėlynas šį lietingą savaitgalį: aubretės taip gražiai žydi wub.gif o raskila po lietaus savo vardą pateisina smile.gif
Atsakyti
jolaxus, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir daugiau nuotrauku lauksiu 4u.gif
Atsakyti
Kas auginate kanas, ar jau galima sodint jas lauke, kaip su jomis darot?
Atsakyti
Mano kanos jau lauke senai,jei salnas pranesa,tai dengiu agro plevele ir nieko,auga thumbup.gif
Atsakyti
o kaip jums žibuoklių kupsteliai? pavasarį žydi kai viskas dar tik bunda, o paskui tokie gražūs lapeliai per vasarą stovi smile.gif o atsirado gėlyne visai netyčia - anyta pasivaikščioti į mišką išėjo ir grįžo su kupsteliu žinodama, kad martelė neabejinga gėlėms lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(draugaite @ 2006 05 20, 20:10)
o kokios cia pirmam plane melynos gelytes taip gausiai zydi?
ach, kaip grazu  wub.gif

blush2.gif Nežinau, bet pas Jolaxus irgi mėlynas mačiau - kaži ar ne tos pačios g.gif

Jolaxus, kaip gražu wub.gif Raskilos nuostabios wub.gif

Beje, Allegro, mama kanas palaiko šiltnamyje per šalnas, dabar jau ko gero lauke pasodino, tačiau nė vienais metais nesulaukia žiedų, tik lapais pasidžiaugia unsure.gif

Mano mama prie baseinėlio irgi žibučių pasisodino, o aš iš miško dar plukių su šaknimis parvežiau - tikrai gražu, kai sužydi. Šiaip mama mėgėja parsitempti visokių "aksesuarų" ax.gif
user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(KRISTIDA @ 2006 05 22, 14:22)
blush2.gif Nežinau, bet pas Jolaxus irgi mėlynas mačiau - kaži ar ne tos pačios  g.gif
...
Šiaip mama mėgėja parsitempti visokių "aksesuarų"  ax.gif

tos mėlynos - aubretės, jos daugiametės, po nužydėjimo liek toks žalias kilimėlis.

KRISTIDA, o tavo mamos polinkis į "aksesuarus" matosi - kelmas puikiai įkomponuotas, kasmet tokį galima skirtingai puošti, priklausomai nuo nuotaikos arba net metų laiko thumbup.gif žiemai galima kokią puodynę padžiauti mirksiukas.gif
Atsakyti
mes tulpių pasisodinom, agrastų, aviečių, serbentų (tiksliau jie pas mus augo). labai liūdna, bet darbininkai išrovė ananasinę obelį verysad.gif verysad.gif verysad.gif dar jazminas žydi biggrin.gif kai susitvarkysim labiau, tai ir gėlynų bus daugiau tongue.gif
Atsakyti

Jolaxus, ir kitos, auginančios raskilas, apšvieskit - kaip jos žiemoja, ar greitai kerojasi, kaip žydi, kaip dauginamos ax.gif Įkrito jos man į akį bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos ,
smile.gif

nuolat paskaitau šį skyrelį, čia gausu įvairiausių patarimų ir šiiap gerų dalykėlių.
Noriu paklausti apie kanas. Aš dar tik pradedanti gėlininkė - sodininkė, todėl kai kas neaišku. "Rojaus soduose" skaičiau, kad kanoms reikia arklių mėšlo g.gif ... Papasakokit kuri nors apie šių augalų auginimą plačaiu, ar jūs sodindamos jas į duobę dedat to mėšlo, mano tai anyta sako, kad jokio mėšlo ji nededa schmoll.gif , ir girdėjau, kad su tomis gėlėmis apskritai daug terlionės...
Atsakyti
Ir dar,
noriu paklausti, gal kuri nors turite krūmelį SKIMMIA , kaip jį auginate, kaip prižiūrite ir pan.

Lauksiu jūsų pamokymų ir patarimų smile.gif , beje, parašykit ir apie KANAS ax.gif

IKI
Atsakyti
QUOTE(KRISTIDA @ 2006 05 22, 15:56)
Jolaxus, ir kitos, auginančios raskilas, apšvieskit - kaip jos žiemoja, ar greitai kerojasi, kaip žydi, kaip dauginamos  ax.gif Įkrito jos man į akį  bigsmile.gif

štai kaip jos atrodo, ir žiedelių matosi iš tiesų tai yra seni kaip pasaulis pievų augalai, kaimuose kur nesukultūrinta ir dabar rastum be problemų smile.gif na botaniškai jos vadinasi viena raide daugiau - rasakila, aš raskila pagal mango dainą pvadinau biggrin.gif Aš pernai pirkau prie senukų, nes kartu bendram "ansambliui" heiceras pirkau (tos kur nuotraukoj labai panašiais, bet bordo lapais) bet neabejoju, kad ir pievoj išsikasus galima sėkmingai į gėlyną nešti. O dėl žieminių šalčių tai jau galėjai suprasti - kaip laukinis augalaas tai tikrai atsparus. Dėl kerojimosi tai kol kas nežinau, kiek tekdavo kaime matyti, tai sakyčiau pavienės auga, ne kilimais, tai gal reikia kerą dalinti arba užsisėja. va dar apie jas straipsnis
Papildyta:
man pačiai dabar kilo mintis - kaip tik stengiuosi vieną kampą daugiametėmis apželdinti, ko gero trauksiu į pievas ir radusi prisikasiu kokiai eilutei rasakilų bigsmile.gif
Atsakyti