Tai vat tikrai, kad labai idomu, to ko tikrai ziemai niekad nedengiam tas ir issalo , siaip kas del jukos, tai mano mama pastebejo, kad kai ji prileidzia vaiku ir juos nori atskirti, tai tai "mamai" nelabai patinka, nes ji pradeda nykti ir atrodo labai skurdziai, o vaikai pradeda bujoti.
Papildyta:
Nebeatsimenu, kazkur buvo rasoma apie baseinelius? Gal kuri galit patart ar verta ant ziemos kasti baseineli ar ne? Ir kaip geriau ar su plevele daryti ar deti jau gatava? Ir ar ziemai reikia palikti vandeni juose, ar reikia isleisti?
QUOTE(Tina* @ 2006 10 01, 08:00)
Kaip tie dengimai man nepatinka. O idomu kaip reiks man apdengt tuos mazucius rododendrus, kur pirkau nebrangiai.
Na mes pavyzdžiui rododentrą tik apdengiame durpių sluoksiniu. Nors jis ir didelis jau pas mus. Gal mažiui ir labiau pažeidžiami šalčio atžvilgiu
Regila ,
kaip ten su ta juka, ar galima ja uzsisakyti is Jusu sodo pavasariui ? Labai as jos noreciau, o kaip sakiau, dabar dar negaliu jos sodinti del nesutvartytos aplinkos.
kaip ten su ta juka, ar galima ja uzsisakyti is Jusu sodo pavasariui ? Labai as jos noreciau, o kaip sakiau, dabar dar negaliu jos sodinti del nesutvartytos aplinkos.
Juka galima uzsisakyti kaip ir kitus augalus.Tik tas pavasaris nezinia kada bus..Siemet buvo gerokai paveluotas ir darbai buvo galimi tik nuo birzelio..Jei ir kiti tokie metai bus-pavasariu nepavadinsi..
QUOTE(Vilioja @ 2006 10 01, 18:48)
Musu baseinelis betonuotas, po betonu plevele. Vandens neisleidziam, nes paliekam lelijas, issiurbiam ir isvalom pavasari.
O kaip suprast, kad plevele po betonu, kam ji ten reikalinga? O lelija nesusala ziema? Juk vanduo tai visas ledu virsta
QUOTE(indregu @ 2006 10 01, 20:24)
O kaip suprast, kad plevele po betonu, kam ji ten reikalinga? O lelija nesusala ziema? Juk vanduo tai visas ledu virsta
aš eilinį kartą pasirodysiu tinginė kažką iš naujo burti, tai surandu istorinius įrašus Senoje temoje apie šitą vietą aptarinėjom dar vieną mano išbandytą baseinėlių įrengimo technologiją
na o apie betoninius baseinėlius ir plėvelę po jais tiesiog išmastysiu: betonas nuo šalčio ir drėgmės gali ir suskilinėti, taigi plėvelė po apačia sulaiko, kad vanduo neištekėtų, va ir viskas ko gero
O lelijoms žiemai reikia bent 0,5 - 0,7 m gylio ir sėkmingai peržiemoja. Pas mane toks baseinas ir net praėjusią šaltą žiemą išgyveno
ir dar prisiminiau - žiemai verta į baseiną įmesti kokį lentgalį ir [plikti paviršiuje užšalti, kad šaldamas ledas turėtų ką gniuždyti ir neišspaustų baseino kraštų, kurie būna apmūryti akmenimis, trinkelėmis ar pan.
Tikrai dekui jolaxus už pagalbą tinginėliams
Labas rytas ,
nu va pasisodinom dvi šilauoges savaitgalį. nedėjau nei plėvelės, nei smėlio neįpyliau į duobę, tik durpių rūgščių primaišėm į juodžemį. Žiūrėsim kas čia gausis. Gaila būtų jei neprigytų, labai jau gražūs krūmeliai. Dar susigundėm ir nusipirkom dvi trešnes. Ale visi sako kad paukščiai viską nulesa
nu va pasisodinom dvi šilauoges savaitgalį. nedėjau nei plėvelės, nei smėlio neįpyliau į duobę, tik durpių rūgščių primaišėm į juodžemį. Žiūrėsim kas čia gausis. Gaila būtų jei neprigytų, labai jau gražūs krūmeliai. Dar susigundėm ir nusipirkom dvi trešnes. Ale visi sako kad paukščiai viską nulesa
QUOTE(lora++ @ 2006 10 02, 10:27)
sveikos mamytes, jungiuosi i jusu sodininkiu bureli, tikiuosi gausiou atsakymus i savo klausimus, ir gal duosiu geru pataimu jums, mano vyras dirba daug metu apzeldinime, tad jai turit kokiu klausimu su darbu tai atsakysim
Sveika nu va eilinė tema jau į maksimalų puslpaių skaičių pasuko, o nuo naujos versijos turėsim naują profesionalų kosultantą
QUOTE(jolaxus @ 2006 10 02, 08:07)
aš eilinį kartą pasirodysiu tinginė kažką iš naujo burti, tai surandu istorinius įrašus Senoje temoje apie šitą vietą aptarinėjom dar vieną mano išbandytą baseinėlių įrengimo technologiją
na o apie betoninius baseinėlius ir plėvelę po jais tiesiog išmastysiu: betonas nuo šalčio ir drėgmės gali ir suskilinėti, taigi plėvelė po apačia sulaiko, kad vanduo neištekėtų, va ir viskas ko gero
O lelijoms žiemai reikia bent 0,5 - 0,7 m gylio ir sėkmingai peržiemoja. Pas mane toks baseinas ir net praėjusią šaltą žiemą išgyveno
ir dar prisiminiau - žiemai verta į baseiną įmesti kokį lentgalį ir [plikti paviršiuje užšalti, kad šaldamas ledas turėtų ką gniuždyti ir neišspaustų baseino kraštų, kurie būna apmūryti akmenimis, trinkelėmis ar pan.
Dėkoju ir aš už info. Ketiname sode įrengti baseinėlį. Pavasariop darbus vykdysime