Dekui Silinge uz patarimus tikrai padejai Bet turbut atsidesiu visus grazinimus jau pavasariui nes sitos grazios dieneles deja, bet baigiasi. Siems metams jau darbu uzteks galima pailseti
Na, jungiuosi ir aš prie jūsų mergaitės Neturiu nuosavo namo, bet užtai turiu sodą kuriame patinka kapstytis
Mačiau prieš kelias dieneles pardavime Juką. Paklausiau pardavėjos apie ją, tai ji pasakė kad kuo puikiausiai auga lauke. Tik aišku reikia apdengti, kad nesušaltų. O po trijų keturių metų - žydi Gal kas jau įsigijo tokį augaliuką. Labai gundausi...
Mačiau prieš kelias dieneles pardavime Juką. Paklausiau pardavėjos apie ją, tai ji pasakė kad kuo puikiausiai auga lauke. Tik aišku reikia apdengti, kad nesušaltų. O po trijų keturių metų - žydi Gal kas jau įsigijo tokį augaliuką. Labai gundausi...
QUOTE(Samanta @ 2006 09 27, 23:08)
Na, jungiuosi ir aš prie jūsų mergaitės Neturiu nuosavo namo, bet užtai turiu sodą kuriame patinka kapstytis
sveika ir junkis
pas kaimynę auga juka, kol kas nežydėjo, bet auga gražiai ir atrodo gerai. Pažadėjo ir man ūgliuką jei kada koks pasirodys. Sako jai kažkokia draugė davė, tai pas aną tikrai žydėjo ir labai gražiai. Taigi tikrai yra laukinės jukų rūšys
visada paskaitau jūsų skyrelį pasinaudoju Jolaxus patarimais, AČIŪ bet taip niekad ir neprisijungiau
gal gali nupaveiksluoti kaip atrodo?
mes savaitgalį prie tvoros susisodinom piramidines tujas kokiom trąšom jas trešiat?
QUOTE(MamyteVK @ 2006 09 22, 11:44)
Del tuju, jei dar nepavelavau su atsakymu, tai galiu pasidalinti patirtimi, tiesa dar labai menka, bet vis tiek. Pirkau vakarine tuja Kauno botanikos sode, tu tuju buna ivairiu veisliu, pirkau toki nemaza kupsta. Parsinesiau namo ir visaip iskankinau as ta krumeli, idomu, ar jis nesupyks ant manes. Iskarpiau ir padariau grazu "bonsa". Atrodo l.graziai, tik neaisku, ar tas augaliukas nesupyks.
gal gali nupaveiksluoti kaip atrodo?
mes savaitgalį prie tvoros susisodinom piramidines tujas kokiom trąšom jas trešiat?
pasidalinsiu ir as savo patirtimi su ta veja Vasaros metu sodinom, zeme suvolavom, rankiniu budu barstem seklas (vienas profas sake, kad nereikia labai jau gausiai pilti tas seklas tikintis, kad bus geriau, jei zole sudygsta labai tankiai ziemos metu gali issusti), po to mes ne grebliavom, o mulciavom, t.y. ant seklu barstem persijotas durpes ir tada dar karta volavom. Pirmieji daigai pasirode po savaites Kur lietus praplove tai liko plemai, bet zole augdama pleciasi ir i tuos plotelius. Viskas buvo gerai, bet rugseji ji pradejo gelsti, tada nusipirkom Kemeros trasu vejai spec. rudeniniu ir rankiniu budu isbarstem, tai po lietucio labai graziai pasimate kur tu trasu kliuvo tie ploteliai igavo grazia zalia spalva. Tai ka vakar dar karta prasiejau per tuos geltonus plotelius ir dabar lauksiu rezultatu. Buvau nusprendus pirkti ta stumiama prietaisa sekloms ir trasoms, bet va pasiskaiciau, kad labai jau neekonomiska, tai net nezinau, gal si rudenini bandysiu rankiniu budu vaizda isgaut
QUOTE(jolaxus @ 2006 09 28, 07:29)
sveika ir junkis
pas kaimynę auga juka, kol kas nežydėjo, bet auga gražiai ir atrodo gerai. Pažadėjo ir man ūgliuką jei kada koks pasirodys. Sako jai kažkokia draugė davė, tai pas aną tikrai žydėjo ir labai gražiai. Taigi tikrai yra laukinės jukų rūšys
Taip gundausi su ta juka Jaučiu šiandien nulėksiu ir nusipirksiu Ačiū. O va kaži kaip jos dauginasi? Ar tik nereikia nupjauti jų šakų, įšaknydinti? O tada šakotūsi nupjovimo vieta?
Merginos,lauko juka skiriasi nuo kambarines..Ju pjaustyti tikrai nereikia.Kai siek tiek paauga,pradeda aplink save vaikucius auginti.Paaugusius atskirsit arba paliksit augti kartu.Zydi nepaprastai graziais baltais ziedais.Jei greitai rasiu foto-imesiu.Siu augaliuku pardavime turiu ir as.
Papildyta:
Stai kaip atrodo ta lauko juka:
Papildyta:
Stai kaip atrodo ta lauko juka:
dar labai panašiai žydi ir pats augalas panašus, tik smulkesnis už tą laukinę juką yra galtonija
neseniai užmačiau pas vieną kaimynę, tai užpuoliau moteriškę su prašymu pasidalinti svogūnėliais, nes kaip supratau, tai jau svogūninis augalas, o žydi dar ir dabar, t.y. ji yra vėlyva gėlė. Atrodo man tai labai labai
neseniai užmačiau pas vieną kaimynę, tai užpuoliau moteriškę su prašymu pasidalinti svogūnėliais, nes kaip supratau, tai jau svogūninis augalas, o žydi dar ir dabar, t.y. ji yra vėlyva gėlė. Atrodo man tai labai labai
Sveikutės seniai bebuvau aš čia užsukus
išgirdau šiandiena,kad Zpyškio medelyne 75% nuolaidos tai va=iuosiu pirkti dekoratyvinių medelių,ir rožę stiebinę
išgirdau šiandiena,kad Zpyškio medelyne 75% nuolaidos tai va=iuosiu pirkti dekoratyvinių medelių,ir rožę stiebinę
as noreciau laukine juka isigyti, gal patartumete kur? ir kiek ji kainuoja? kur ja geriau sodinti?
Mano jukos treciametes.Kaina 8-10Lt(priklauso nuo dydzio).Mugese teke matyt,taciau mazesnes,nei siuo metu mano-15Lt(antramete).Panasi ar siek tiek didesne-25Lt.
Sodinti reikia geresneje zemeje ir saules pasiekiamoje vietoje.Pavesyje skurs.
Sodinti reikia geresneje zemeje ir saules pasiekiamoje vietoje.Pavesyje skurs.