Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Dekui Silinge uz patarimus tikrai padejai thumbup.gif Bet turbut atsidesiu visus grazinimus jau pavasariui nes sitos grazios dieneles deja, bet baigiasi. Siems metams jau darbu uzteks galima pailseti 4u.gif
Atsakyti
Na, jungiuosi ir aš prie jūsų mergaitės blush2.gif Neturiu nuosavo namo, bet užtai turiu sodą biggrin.gif kuriame patinka kapstytis lotuliukas.gif
Mačiau prieš kelias dieneles pardavime Juką. Paklausiau pardavėjos apie ją, tai ji pasakė kad kuo puikiausiai auga lauke. Tik aišku reikia apdengti, kad nesušaltų. O po trijų keturių metų - žydi ax.gif Gal kas jau įsigijo tokį augaliuką. Labai gundausi... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 09 27, 23:08)
Na, jungiuosi ir aš prie jūsų mergaitės  blush2.gif Neturiu nuosavo namo, bet užtai turiu sodą  biggrin.gif kuriame patinka kapstytis  lotuliukas.gif
Mačiau prieš kelias dieneles pardavime Juką. Paklausiau pardavėjos apie ją, tai ji pasakė kad kuo puikiausiai auga lauke. Tik aišku reikia apdengti, kad nesušaltų. O po trijų keturių metų - žydi  ax.gif Gal kas jau įsigijo tokį augaliuką. Labai gundausi...  blush2.gif

sveika ir junkis mirksiukas.gif
pas kaimynę auga juka, kol kas nežydėjo, bet auga gražiai ir atrodo gerai. Pažadėjo ir man ūgliuką jei kada koks pasirodys. Sako jai kažkokia draugė davė, tai pas aną tikrai žydėjo ir labai gražiai. Taigi tikrai yra laukinės jukų rūšys smile.gif
Atsakyti
visada paskaitau jūsų skyrelį bigsmile.gif pasinaudoju Jolaxus patarimais, AČIŪ 4u.gif bet taip niekad ir neprisijungiau blush2.gif

QUOTE(MamyteVK @ 2006 09 22, 11:44)
Del tuju, jei dar nepavelavau su atsakymu, tai galiu pasidalinti patirtimi, tiesa dar labai menka, bet vis tiek. Pirkau vakarine tuja Kauno botanikos sode, tu tuju buna ivairiu veisliu, pirkau toki nemaza kupsta. Parsinesiau namo ir visaip iskankinau as ta krumeli, idomu, ar jis nesupyks ant manes. Iskarpiau ir padariau grazu "bonsa". Atrodo l.graziai, tik neaisku, ar tas augaliukas nesupyks. smile.gif

gal gali nupaveiksluoti kaip atrodo? bigsmile.gif

mes savaitgalį prie tvoros susisodinom piramidines tujas ax.gif kokiom trąšom jas trešiat? g.gif
Atsakyti
pasidalinsiu ir as savo patirtimi su ta veja tongue.gif Vasaros metu sodinom, zeme suvolavom, rankiniu budu barstem seklas (vienas profas sake, kad nereikia labai jau gausiai pilti tas seklas tikintis, kad bus geriau, jei zole sudygsta labai tankiai ziemos metu gali issusti), po to mes ne grebliavom, o mulciavom, t.y. ant seklu barstem persijotas durpes ir tada dar karta volavom. Pirmieji daigai pasirode po savaites 4u.gif Kur lietus praplove tai liko plemai, bet zole augdama pleciasi ir i tuos plotelius. Viskas buvo gerai, bet rugseji ji pradejo gelsti, tada nusipirkom Kemeros trasu vejai spec. rudeniniu ir rankiniu budu isbarstem, tai po lietucio labai graziai pasimate kur tu trasu kliuvo biggrin.gif tie ploteliai igavo grazia zalia spalva. Tai ka vakar dar karta prasiejau per tuos geltonus plotelius ir dabar lauksiu rezultatu. Buvau nusprendus pirkti ta stumiama prietaisa sekloms ir trasoms, bet va pasiskaiciau, kad labai jau neekonomiska, tai net nezinau, gal si rudenini bandysiu rankiniu budu vaizda isgaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 09 28, 07:29)
sveika ir junkis mirksiukas.gif
pas kaimynę auga juka, kol kas nežydėjo, bet auga gražiai ir atrodo gerai. Pažadėjo ir man ūgliuką jei kada koks pasirodys. Sako jai kažkokia draugė davė, tai pas aną tikrai žydėjo ir labai gražiai. Taigi tikrai yra laukinės jukų rūšys smile.gif

Taip gundausi su ta juka blush2.gif Jaučiu šiandien nulėksiu ir nusipirksiu biggrin.gif Ačiū. O va kaži kaip jos dauginasi? Ar tik nereikia nupjauti jų šakų, įšaknydinti? O tada šakotūsi nupjovimo vieta? g.gif
Atsakyti
Merginos,lauko juka skiriasi nuo kambarines..Ju pjaustyti tikrai nereikia.Kai siek tiek paauga,pradeda aplink save vaikucius auginti.Paaugusius atskirsit arba paliksit augti kartu.Zydi nepaprastai graziais baltais ziedais.Jei greitai rasiu foto-imesiu.Siu augaliuku pardavime turiu ir as.
Papildyta:
Stai kaip atrodo ta lauko juka:
user posted image
Atsakyti
dar labai panašiai žydi ir pats augalas panašus, tik smulkesnis už tą laukinę juką yra galtonija
neseniai užmačiau pas vieną kaimynę, tai užpuoliau moteriškę su prašymu pasidalinti svogūnėliais, nes kaip supratau, tai jau svogūninis augalas, o žydi dar ir dabar, t.y. ji yra vėlyva gėlė. Atrodo man tai labai labai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 28 rugsėjo 2006 - 10:23
Galtonija-svoguninis augalas.Jis jau antra karta zydi.Zaliaziede perzydejo,dabar zydi baltaziede.
taip atrodo zaliaziede:
user posted image
o taip bebaigianti zydet baltaziede:
user posted image
Turesiu abieju.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif seniai bebuvau aš čia užsukus ax.gif
išgirdau šiandiena,kad Zpyškio medelyne 75% nuolaidos thumbup.gif tai va=iuosiu pirkti dekoratyvinių medelių,ir rožę stiebinę wub.gif
Atsakyti
as noreciau laukine juka isigyti, gal patartumete kur? ir kiek ji kainuoja? kur ja geriau sodinti?
Atsakyti
Mano jukos treciametes.Kaina 8-10Lt(priklauso nuo dydzio).Mugese teke matyt,taciau mazesnes,nei siuo metu mano-15Lt(antramete).Panasi ar siek tiek didesne-25Lt.
Sodinti reikia geresneje zemeje ir saules pasiekiamoje vietoje.Pavesyje skurs.
Atsakyti