Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Boba @ 2006 09 22, 09:40)
... Tręšiam irgi rankutem,nes su tuo aparatu netaupu ,o ir gaunasi dryžuotai....

jo, kol išmokom su tuo aparatu tręšti, tai veja buvo kaip futbolo aikštė dryžuota lotuliukas.gif paskui jau įsižiūrėjom į tos byrėjimo angos kontūrus ir išmokom smile.gif
o su rankutėm tręšiant tai man dar geriau gavosi - pusmėnuliais lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif žodžiu pirmas sezonas buvo dryžuotas įvairiais raštais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2006 09 19, 08:12)
Jolaxus gal zinai  kokias tujas tarkim tas pacias paprasciausias vakarines kur gyvatvorese krastuose sodina ar jos tiktu?Nes tokias pasodinau kraste tai man jos labai siauros pasirode, as noreciau kad jos daugiau i ploty plestusi kad kaip reikia butu burbulai gali buti ir ne labai auksti iki 2 mertu tai maksimum.
Papildyta:
silinge gal zinai kokios veisles tie puskiparisai

Del tuju, jei dar nepavelavau su atsakymu, tai galiu pasidalinti patirtimi, tiesa dar labai menka, bet vis tiek. Pirkau vakarine tuja Kauno botanikos sode, tu tuju buna ivairiu veisliu, pirkau toki nemaza kupsta. Parsinesiau namo ir visaip iskankinau as ta krumeli, idomu, ar jis nesupyks ant manes. Iskarpiau ir padariau grazu "bonsa". Atrodo l.graziai, tik neaisku, ar tas augaliukas nesupyks. smile.gif
Atsakyti
Ikalbino mus pirkti zole Liliput, tai ir pasejau. Ji letai auganti ir neatspari mindziojimui. Toj vietoj pas mane ir nemindziojama. Gal kas sejot tokia?
Atsakyti
blink.gif nu nesikeikiant, tokį postą surašiau ir neįdėjo swoon.gif
Tiek info perniek blink.gif
Chamaecyparis pisifera 'Filifera' Žirniasėklio puskiparisio siūliška f. Žalias, ūgliai nutįsę kaip siūlai
Chamaecyparis pisifera 'Plumosa Aurea' Žirniasėklio puskiparisio jaunatviška geltonspyglė f. Auksinis saulėje, pavėsyje, deja, žalsvas
Chamaecyparis pisifera 'Squarrosa' Žirniasėklio puskiparisio pilkaspyglė f. Melsvai pilkas, kaip žilas
Visi nesunkiai suformuojami a la bonsai

Vakarines tuja formuoti rutuliais neverta tongue.gif Galima tiesiog pasisodinti vakarinės tujos rutulišką formą, jos yra bent kelios skirtingos 4u.gif Skirtingų dydžių, šakelių formų, įskaitant tas mini, kurias žmonės sodina kapinėse tongue.gif , o yra ir nemažų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šilingė: 23 rugsėjo 2006 - 18:39
QUOTE(Šilingė @ 2006 09 23, 18:32)
Vakarines tuja formuoti rutuliais neverta  tongue.gif  Galima tiesiog pasisodinti vakarinės tujos rutulišką formą, jos yra bent kelios skirtingos  4u.gif  Skirtingų dydžių, šakelių formų, įskaitant tas mini, kurias žmonės sodina kapinėse  tongue.gif , o yra ir nemažų  lotuliukas.gif

Kodel neverta? Kai pirkau, tai sake, kad sias tujas perka ir apzeldintojai, o po to is ju visokius bonsus daro.
Na, o as matysiu pavasari, kas bus is to mano dabartinio grazuolio.
Atsakyti
Aciu silinge pabandysiu paziureti kaip jos atrodo o kur ju buna pirkti? tarkim ar senukuose yra? Jau atsidesiu pavasariui dabar pasisodinau 2 rododendrus net nezinau kaip augs bet tikiuosi kad gerai bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 09 21, 15:22)
turi būti ant pakelio nurodytos rekomendacijos kokiam plotui skirta. jei manęs atmintis neapgauna, ant 20 kg maišo kurį mes pirkom, buvo nurodyta, kad jis skirtas maždaug 5 a plotui, ir iš tiesų savo 13 a susėjom tris maišus po 20 kg.
vadinasi 1 a užsėti reikia apie 4 kg, taigi to 1 kg pakelio užteks apie 20-25 kv.m. va, kokia matematika biggrin.gif

Nu čia kaip kam,nes aš taip noriu taip noriu,kad veja sudygtų,tai kai pavariau viename plote žolės doh.gif paskui žiūriu,kad kažin ar mano 5 arams to 20 kg maišo užteks,na bet paskui taupiau pyliau ir beveik pusė liko thumbup.gif

QUOTE(astavo @ 2006 09 21, 16:36)
pasisodinom pries 3 savaites pievute, viena diena grazus oras buvo, o jau kitos vakare praejo baisiausias lietus su dideliu veju doh.gif  tai galit isivaizduoti kaip mes jautemes- su vyru nakti praktiskai prasedejom lovoj- taiiip gaila buvo ideto darbo..  verysad.gif  dabar sudygo, bet netolygiai, reikes pavasari taisyti vaizda. galvoju su kokiu grebliuku lengvai papurensiu tas vietas, kur reciau sudygo ir pabersiu seklos, kazi gerai bus??? 

Va ir man taip buvo,o sėkla katik papilta,tai visa išplaukė į kelias vietas,nes aišku lygiai kaip stiklas,tai nesugebu padaryti verysad.gif tai kitą dieną viską grėbliavau,dar žemių pyliau ir kur ne kur naujai sėklos papyliau.Dabar jau dygsta,bet plotais,kur labiau sėkla išmirkus buvo,ten daugiau,o kitur mažiau,bet manau susivienodins.
Mes tai kai suvolavome sėklą papyliau ir dar su grėbliu perėjau,tik va kad gumuliukų liko,brt gal labai jau blogai nebus g.gif o kad ir bus,ką jau be pakeisi.....

QUOTE(jolaxus @ 2006 09 22, 08:59)

o su rankutėm tręšiant tai man dar geriau gavosi - pusmėnuliais lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif žodžiu pirmas sezonas buvo dryžuotas įvairiais raštais thumbup.gif

O kokias trašas patartumėte,na kad veją gražią turėti g.gif
Pavasarį teks dar vieną plotelį atnaujinti,nes jau neišvaizdus toks verysad.gif

QUOTE(Tina* @ 2006 09 23, 07:43)
Ikalbino mus pirkti zole Liliput, tai ir pasejau. Ji letai auganti ir neatspari mindziojimui. Toj vietoj pas mane ir nemindziojama. Gal kas sejot tokia?

Mane ji ir sužavėjo,bet kad neatspari myndžiojimui,tai ir nepirkome.
Žiūrėsiu kokia šita sudygs,kurią rekomendavo ir Miglės daug,tai sako labai graži,tikėkimės.
O kūrmis parazitas knisa,nei tos "Grybai" baidyklės nepadeda,nors kažkiek apmažėjo ax.gif
Atsakyti
To LILIPUT misinys yra toks: 45 proc. raudonieji kuokstiniai eraicinai, 45 proc. raudonieji trumpasakniastiebiai eraicinai ir 10 proc. pievine migle.
Tik va kaip yra su tuo neatsaparumu mindziojimui? Ar negali net netycia uzminti, ar turima galvoje vaiksciojima? Sorry uz tokius primityvius klausimus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2006 09 24, 18:05)
...
O kokias trašas patartumėte,na kad veją gražią turėti  g.gif
...

trąšų yra įvairių, perkant reikia žiūrėti N-P-K (azotas-kalis-fosforas) santykio. Pavasariui ir vasarai reikia maždaug vienodų dalių N-P-K, o rudeniniam tręšimui kuo mažiau azoto, nes jis skatina intensyvų augimą, ko prieš žiemą jau nereikia, tuo tarpu kalis ir fosforas stiprina atsparumą, padeda pasiruošti žiemos miegui smile.gif aišku būna trąšų su visokiais priedais nuo samanų, su visokiais mikroelementais, bet čia jau pagal specifinius poreikius, o bendram tonusi palaikyti užtenka tų klasikinių elementų

QUOTE(Tina* @ 2006 09 24, 22:27)
...Tik va kaip yra su tuo neatsaparumu mindziojimui? Ar negali net netycia uzminti, ar turima galvoje vaiksciojima? Sorry uz tokius primityvius klausimus  blush2.gif

čia ko gero šnekama turint omenyje intensyvų mindžiojimą, tarkim takelio pramynimą per tokią pievutę, intensyvesnį žaidimą, bėgiojimą, o jei karts nuo karto pereisi tai tikrai nieko neatsitiks, vistik tai žolė, o ne agurkas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 25 rugsėjo 2006 - 08:23
biggrin.gif
Papildyta:
Pagal sudeti, tai maciau lygtai, kad tos zolytes ieina ir i tavo isgirtos zoles sudeti. O ji tai atspari mindziojimui.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 09 25, 18:25)
biggrin.gif
Papildyta:
Pagal sudeti, tai maciau lygtai, kad tos zolytes ieina ir i tavo isgirtos zoles sudeti. O ji tai atspari mindziojimui.

tai kad apie žolę kalbant, tai man atrodo to mindžiojimo nereikia sureikšminti, tai ir turiu omenyje sakydama, kad žolė - ne agurkas smile.gif jei futbolo ant tos vejos nežaisi, tai visoks kitoks mindžiojimas tikrai bus atlaikytas mirksiukas.gif
Atsakyti
Belandziodama kitoje temoje netycia radau labai idomiai gebenemis apzeldinta tvora - ikeliu nuotraukele, gal ka sudomins.

http://public.fotki....gls/namas2.html

Ar matosi?
Atsakyti