Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Ausma @ 2006 09 20, 08:19)
Maždaug prieš penkerius metus, grįždama iš komandiruotės parsivežiau Lausono puskiparisių sėklų. Pavasarį pasėjau visai nesitikėdama, kad kas nors iš jų išeis. Mano nuostabai, jos kuo puikiausiai sudygo bigsmile.gif . Rudenį daigelius susodinau į lysves. Jie peržiemojo ir sparčiai augo. Dukart per metus patręšdavau spygliuočiams skirtomis trašomis. Keletą žiemų pakėlė labai lengvai. Džiaugiausi ir planavau sodinti iš jų gyvatvorę. Deje, po šios žiemos vaizdas liūdnas verysad.gif . Dalis visai iššalo. Kitiems nušalo viršūnės arba pagelto šoninės šakos. Tuos krūmelius apkarpiau, gal reikės pabandyti kažką suformuoti. Truputį nuramino tavo pasakymas, jog juos galima karpyti, nes skaitytoje literatūroje to daryti nerekomenduoja. O gyvatvorei teks pirkti vakarines tujas, nes likusių sveikų puskiparisių neužtenka.

tai va, kad tie puskiparisiai turi savybe issalt. kiek metu auginu, buvo nieko, o pernai snai- ir issalo puse puskiparisiu, nors buta ir saltesniu ziemu. iskarpau aisku tas nusalusias sakas. bet krumas nebe toks grazus- isdarkytas visas doh.gif
Atsakyti
Zinau, kad apie zole buvo daug rasyta, bet kol neaktualu permeti akimis ir uzsimirsta, o dabar atskirus pasisakymus surasti gan sunku. Taigi - kaip ta zole sejama, darbo metodika kokia? Pamenu, kad kazkaip voluoja ja, bet kaip pacias seklas tolygiai isbarstyti? Ar yra koks sejimo prietaisas pirkti ar galima paciai ka nors susimeistrauti? Ir dar - ar buna kokia veisle zoles, kuri yra zemauge ir kurios nereiktu pjauti? doh.gif Nes tokia butu labai patogu man kai kuriose vietose, kur butu sunku prieit su zoliapjove. Labai tikuos, kad man dar karteli atsakysite ir daugiau netersiu eterio su tais paciais klausimais. O gal yra atskira tema apie tai uzvesta?
Atsakyti
Manyciau kad nera zoles kad ir dekoratyvines kurios nereiktu pjauti. Yra toks prietaiselis maciau zalioje stoteleje kur supili seklas ir kaip maluneliu isberi bet pardavejos sake kad gali ir isbarstyti rankomis imi 2 pirstais ir barstai pasilenkus. Isvoluoti reikia tam kad butu lygus pavirsius ir gerai butu nusienauti bet svarbiausia pasejus reikia su grebliuku igreboti ko as nepadariau ir man nesudygo doh.gif doh.gif Ir paskutinis etapas manyciaureikia palieti.Bet as neprofas gal patars kas geriau ir viskas gerai iseis 4u.gif
Atsakyti
jolita123 viską teisingai ir lakoniškai paaiškino smile.gif aš tokia profė, kad visus savo 13 a užsėjom savarankiškai, tai išbandžiau ir su aparatėliu barstyti, bet š.. gaunasi, su rankom geriau ir sėklos tauposi, nes tas aparatėlis, tai tas pats, kur trąšoms barstytuvas, ta net ant mažiausio lygio nustatytas gana stipriai sėklą pila, ko neverta daryti, rankom tolygiai paskleidus ir pagrėbliavus viskas labai gerai gaunasi
tinginė aš doh.gif tingiu rašyt, tai suradau senoj temoj, kur apie tai kalbėjom
Atsakyti
Dekui aciuks.gif man baisiausias tas barstymo procesas, nes jei jau as galiu ka sleivai kreivai padaryt, tai ir padarau doh.gif Mano mielasis isvis atsisake kistis i sita reikala, mazdaug nemoku nei set, nei voluot, nors imk ir pati pasiritinek ant zemes kad tos seklos jon sulistu. O 1 kg zoles kokiam plotui uztenka? Manau reikia pazaist kokiam plotely su tuo 1 kg ir ziuret kas gaunasi...
Papildyta:
Dekui dekui, einu skaityti. Tik dar atsakykit kiek to 1 kg uztenka, nes tikrai nepamenu, kad diskutavom.
Atsakyti
turi būti ant pakelio nurodytos rekomendacijos kokiam plotui skirta. jei manęs atmintis neapgauna, ant 20 kg maišo kurį mes pirkom, buvo nurodyta, kad jis skirtas maždaug 5 a plotui, ir iš tiesų savo 13 a susėjom tris maišus po 20 kg.
vadinasi 1 a užsėti reikia apie 4 kg, taigi to 1 kg pakelio užteks apie 20-25 kv.m. va, kokia matematika biggrin.gif
Atsakyti
Dekui 4u.gif
Atsakyti
Dar radau apie zole, gal kam bus naudinga 4u.gif http://www.rojaussod...snis.php?id=164
Atsakyti
sveikos darbstuoleles 4u.gif

pasisodinom pries 3 savaites pievute, viena diena grazus oras buvo, o jau kitos vakare praejo baisiausias lietus su dideliu veju doh.gif tai galit isivaizduoti kaip mes jautemes- su vyru nakti praktiskai prasedejom lovoj- taiiip gaila buvo ideto darbo.. verysad.gif dabar sudygo, bet netolygiai, reikes pavasari taisyti vaizda. galvoju su kokiu grebliuku lengvai papurensiu tas vietas, kur reciau sudygo ir pabersiu seklos, kazi gerai bus??? g.gif

dar KLAUSIMAS del tuju - pasisodinom pries savaite, viskas lyg ir gerai. vienai kazko apatines sakeles biski pagelto blink.gif - kaip jas reikia paruosti perziemojimui? is viso ar reikia kazkokio spec paruosimo ziemai?

is anksto dekui uz atsakymus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astavo: 21 rugsėjo 2006 - 16:38
Ir as pasisodinau tujas pries 2 sav. bet mano tai puikiai 4u.gif LIejau 2 kartus pries sodinant man sake kad jei sanys uzsilenks tai gali ir pagelsti apatines sakos mes kasem platoka griovy ir pasodinom. Ar jus liejot? O perziemojimui tikrai nieko neruosk manau viskas su tom tujom bus OK o zolyte atsesi pavasary iterpus grebliuku ji atzels. ax.gif Pas mane vien kiemo aisku sodyboje1 ha as maisiau seklas vejos su dobiliukais Nanuko tokais baltais zydinciais nes tokiam plote neymanoma kazkokia veja uzseti jau su zoliapjove pjaunam 2 dienas ir atrodo galinga blink.gif
Atsakyti
jo pas mus irgi buvo tokių šposų lietus pridirbęs, kai išplaudavo šlaiteliuose net griovelius didesnės liūtys, bet sulaukus gerų orų patvarkėm ir viska ok, paskui kai žolė sudygsta ir velėna sustiprėja jau liūtys nebaisios smile.gif
Atsakyti
Žolę pasisodinom patys.Barstėm rankutėm ,pagrėbliavom grėbliukais , volą išsinuomavom iš senukų.Tręšiam irgi rankutem,nes su tuo aparatu netaupu ,o ir gaunasi dryžuotai.Pjaunam kas savaitę,. Žolė tikrai graži.Pasigyriau.

Papildyta:
Jei turit problemų su šlaitukais ,kai nuplauna visas sėklytes ,galima pasitiesti nu tą kur tokia rulonuose žolė, turbūt suprantate apie ką aš čia.Tai va kaimynas pasitiesė ir jokių problemų ,tik kad brangu.
Atsakyti