Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Sonatag @ 2006 09 19, 10:39)

chm... g.gif visos rekomendacijos labia panašios į tai, kas rekomenduojama ir šilauogėms.... blink.gif irgi rūgšti žemė, iškasti duobes, iškloti plėvele... šilauogės gi labai panašios į mėlynes... net pasimečiau, neįsivaizduoju apie kokias čia mėlynes kalbama... kažkaip ir augalų pardavimo aikštelėse neteko matyti, kad tokį daiktą siūlytų... gal čia tas pats daiktas kitaip pavadintas... blink.gif
Atsakyti
man labai patinka krūminės sidabražolės (sidabrakrūmis). besmegenio iš jų gal ir nesuformuosi lotuliukas.gif , bet burbulas tikrai lb gražus, ir žydi vos ne ištisą vasarą, pradžioje gausiau, po to mažiau. Turiu trijų spalvų, atsigrožėti negaliu. Pas mane auga neitin greitai, bet čia turbūt priklausoir nuo vietos ir nuo priežiūros.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 09 19, 10:47)
chm... g.gif  visos rekomendacijos labia panašios į tai, kas rekomenduojama ir šilauogėms.... blink.gif irgi rūgšti žemė, iškasti duobes, iškloti plėvele...  šilauogės gi labai panašios į mėlynes... net pasimečiau, neįsivaizduoju apie kokias čia mėlynes kalbama... kažkaip ir augalų pardavimo aikštelėse neteko matyti, kad tokį daiktą siūlytų... gal čia tas pats daiktas kitaip pavadintas... blink.gif

Tai jaučiu čia ir turima omeny šilauogės, tik pavadino kitaip bigsmile.gif
Reikės pabandyti paieškoti nusipirkti keletą krūmelių. Tik nelabai įsivaizduoju kur jų Klaipėdoj ieškot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatag @ 2006 09 19, 12:17)
Tai jaučiu čia ir turima omeny šilauogės, tik pavadino kitaip  bigsmile.gif
Reikės pabandyti paieškoti nusipirkti keletą krūmelių. Tik nelabai įsivaizduoju kur jų Klaipėdoj ieškot  g.gif

KIKA FLORA augalų pardavimo aikštelėse ieškok, jie tikrai augina ir prekiauja.
Dar rekomenduoju pasidairyt prekybos centruose kaip tik šiuo metu prekiauja žurnalu "Šilauogės", paskaityk apie veisles prieš pirkdama pasirink kas tau pasirodys tinkamiausia smile.gif
Atsakyti
matyt dabar labai išpopuliarėjo šilauogės. Šiauliuose Agrobalt parodoje, girdėjau kaip vien šiais augalais prekiaujanti moteris siūlė pirkti kelis skirtingus augalus, kad uogas būtų galima 2-3 mėnesius valgyti. Pas mus vienas dar labai nedidelis krūmelis, uogų dar nebuvo...
Atsakyti
QUOTE(Sonatag @ 2006 09 19, 12:17)
Tai jaučiu čia ir turima omeny šilauogės, tik pavadino kitaip  bigsmile.gif
Reikės pabandyti paieškoti nusipirkti keletą krūmelių. Tik nelabai įsivaizduoju kur jų Klaipėdoj ieškot  g.gif

Ačiukas, reikės pažiūrėt. Šiaip kolegė sakė turėtų paroda greit Klaipėdoj būti, tai ten tikrai bus. O žurnalą reikės nusipirkti, nors ir internete nemažai informacijos yra.
Atsakyti
Dar turiu klausimuka del zoles. Jei tarkim dabar pasesiu zole, ar ji ataugs po ziemos, ar visos dekoratyvines issala ir per naujo sejamos? Ar kazkaip tik atnaujinama pavasari?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 09 20, 00:41)
Dar turiu klausimuka del zoles. Jei tarkim dabar pasesiu zole, ar ji ataugs po ziemos, ar visos dekoratyvines issala ir per naujo sejamos? Ar kazkaip tik atnaujinama pavasari?

Drąsiai sėk, dabar kol dar nešąla pats tas laikas. Mes prieš pora metų paskutinį gabaliuką buvom užsėję jau spalio mėnesį, užšalo tuoj kai sudygo, bet pavasarį atšilo ir sudygo pilnai, na gal vienur kitur teko papildomai pradraskius žemę sėklų pabarstyti, bet labai mažai, kad dėl to abejoti ar verta sėti vėlai rudenį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2006 09 19, 10:08)
Apie puskiparisių lepumą turiu savo nuomonę  tongue.gif  Bent jau tai, ką auginam mes, tikrai nesunkiai auginama ir formuojama, pati karpau, pas tėvus iš viso šedevrai auga  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Tujos taip pat  wub.gif  Buksmedžiai tikrai stipriai nukenčia po žiemos saulytei užsvilinus, kartais netgi dangstymas nelabai padeda  doh.gif

Maždaug prieš penkerius metus, grįždama iš komandiruotės parsivežiau Lausono puskiparisių sėklų. Pavasarį pasėjau visai nesitikėdama, kad kas nors iš jų išeis. Mano nuostabai, jos kuo puikiausiai sudygo bigsmile.gif . Rudenį daigelius susodinau į lysves. Jie peržiemojo ir sparčiai augo. Dukart per metus patręšdavau spygliuočiams skirtomis trašomis. Keletą žiemų pakėlė labai lengvai. Džiaugiausi ir planavau sodinti iš jų gyvatvorę. Deje, po šios žiemos vaizdas liūdnas verysad.gif . Dalis visai iššalo. Kitiems nušalo viršūnės arba pagelto šoninės šakos. Tuos krūmelius apkarpiau, gal reikės pabandyti kažką suformuoti. Truputį nuramino tavo pasakymas, jog juos galima karpyti, nes skaitytoje literatūroje to daryti nerekomenduoja. O gyvatvorei teks pirkti vakarines tujas, nes likusių sveikų puskiparisių neužtenka.
Atsakyti
pasiziurejau apie augalus tai lausono puskiparisu yra labai daug sakiau vaziuosiu siandien i medelyna gal pardaveja kazka patars. g.gif Kai praeita karta buvau tai buvo ir silauogiu man jos pasirode panasios i serbentu krumelius.Pardaveja sake kad reikia iskasti duobe ir pripilti durpiu tada tikrai augs 4u.gif Tik nezinau ju skonio bet manau kai truputy pasitvarkysiu tai tikrai pasisodinsiu o apie melynes macaiu tik per telika kazkaip nesudomino manau daug vargo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2006 09 20, 10:03)
... Tik nezinau ju skonio bet manau kai truputy pasitvarkysiu tai tikrai pasisodinsiu o apie melynes macaiu tik per telika kazkaip nesudomino manau daug vargo wub.gif

pastaruoju metu mačiau maximoje pirkti šilauogių, pažiūrėk gal dar yra, paragausi smile.gif tik jos brangokos - maždaug 200 g dėžutė apie 6 Lt, bet paragavimui ir aš buvau nusipirkusi. Skonis labai panašus į mėlynių, tik uogos labai didelės ir vidus zalsvos spalvos, nedazo liezuvio, panaši spalva kaip agrastų
Atsakyti
Aciu tikrainusipirksiu o krumelai tai kainavo 18 lt manau tikrai nedaug kaina nekanda is tikruju tai ka pamatau tai to ir man labai rreikia bijau kad nepadaryciau chaoso nes ta riba grozio ir beskonybes labai jau nedidele. Persistenksi ir doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti