na ka rudeneja, noriu pasitart ka darot su tokiom gelem kaip pelargonijos, spriges.
Peralgonijas tai koki kruma pasiliksiu, svyranciu ir kruminiu, ir is auginiu pasidauginsiu. O ka daryt su sprigem, tik antri metai auginu, dabar taip graziai zydi, bet jei atves tai joms sakes. O kuri ar bandet auginiais pasidaugint, kaip sekesi?
sveikutes.noriu jungtis prie jusu. nusipirkom nama pires kelis metus ir tikiuosi greitu laiku gaklesiu pradet tvarkyt aplinka. tik beda, kad neisivaizduoju nuo ko pradet.tikiuosi man padesit.
QUOTE(Dukra @ 2006 09 12, 23:11)
... O ka daryt su sprigem, tik antri metai auginu, dabar taip graziai zydi, bet jei atves tai joms sakes. O kuri ar bandet auginiais pasidaugint, kaip sekesi?
mano mama sprigę su visu vazonėliu sėkmingai kambaryje per žiemą išlaikė. Aišku šek tiek sumažino liejimą, link pavasario ji atrodė truputėlį pavargusi, tačiau po to kuo gražiausiai atsigavo. man atrodo ir auginiais sprigė turėtų sėkmingai pasidauginti, sesuo buvo nuo mamos nugnybus, tai sėkmingai išaugino naują augalą, tik va neprisimenu kokiu metų laiku ji to ėmėsi
QUOTE(padruske @ 2006 09 13, 00:49)
sveikutes.noriu jungtis prie jusu. nusipirkom nama pires kelis metus ir tikiuosi greitu laiku gaklesiu pradet tvarkyt aplinka. tik beda, kad neisivaizduoju nuo ko pradet.tikiuosi man padesit.
junkis ir nepatingėk senųjų temų (čia jau ko gero trečia dalis) susirasti ir paskaitinėti, labai daug kas aptarta ir ne po vieną kartą
sveikutes
ar priimsite
mes dar tik statomes nama, bet aplinka jau noretusi po truputi nors pasipaishyti jau shiemet noreciau pasodinti egle ir dar koki nors augala kuriam reikia daug laiko augimui pavasari purkshime zeme, kad piktzoles neishlystu /kiek zinau reikia pursti kai tik ishlenda pirma sviezia zole/
ar priimsite
mes dar tik statomes nama, bet aplinka jau noretusi po truputi nors pasipaishyti jau shiemet noreciau pasodinti egle ir dar koki nors augala kuriam reikia daug laiko augimui pavasari purkshime zeme, kad piktzoles neishlystu /kiek zinau reikia pursti kai tik ishlenda pirma sviezia zole/
merginos, kažkas gyrėtės, kad pirkot pigius rododendrus, tad klausiu ar tokie mažulai peržiemotų daugiabučio laiptinėje vazone
merginos, noriu patarimo.
tvarkom tokį kampą iš šiaurės-rytų namo pusės. Vieta galima sakyt pusiau pavėsis, saulės šek tiek mato pirmoje dienos pusėje. Ten bus šlaitas, kuriame vyras sudėjo laiptelius iš akmenų. Tie laipteliai reti, t.y. grunte paguldyti pavieniai akmenys. Noriu tarp jų pasodinti kažkokių nereiklių, atsparių atsitiktiniam mindžiojimui kiliminių augalų. Užlipus tais laipteliais bus pievutė, tačiau žolės sėti tarp akmenų nenoriu, nes paskui tarp akmenų su žirklėm ją teks kirpti, kitaip neprieit... Gal turit idėjų kokie augalai tiktų?
tvarkom tokį kampą iš šiaurės-rytų namo pusės. Vieta galima sakyt pusiau pavėsis, saulės šek tiek mato pirmoje dienos pusėje. Ten bus šlaitas, kuriame vyras sudėjo laiptelius iš akmenų. Tie laipteliai reti, t.y. grunte paguldyti pavieniai akmenys. Noriu tarp jų pasodinti kažkokių nereiklių, atsparių atsitiktiniam mindžiojimui kiliminių augalų. Užlipus tais laipteliais bus pievutė, tačiau žolės sėti tarp akmenų nenoriu, nes paskui tarp akmenų su žirklėm ją teks kirpti, kitaip neprieit... Gal turit idėjų kokie augalai tiktų?
Vienas iš paprasčiausių varinatų- čiobreliai-žali ir gelsvi, jie tai tikrai nebijos jeigu ant jų ir užlipsite. O šiaip tai yra labai daug kiliminių augalų...
Galima sliauziancia vaisgina,tramazole,pilejas(rausvai,baltai zydincias).Lapai su baltu ruozeliu.Galima zieme(zalialape).Net ir sliauzianciu ylialapiu flioksu galima(yra ivairiu ziedu spalvu).Sedumu ivairove plati(geltonlapiai,zalialapiai.Sie isvardyti puikiai gali augti.Jei plotas didesnis galima ikomponuot ir visus(tarp akmenu,prie laiptu,pakrasciuose.Suzels i kilima ir dziugins aki.Visu isvardytu ir dar daugiau galiu pasiulyti.
ačiū už mintis
tikrai čiobreliai gal ir neblogas variantas, dėkui
Regila, aš tavo albumą jau studijavau, rekės dar kartą pasidairyti į tuos augalus kur paminėjai. Jei kažką išsirinkčiau ar gali parašyti až ar artimiausiu metu neplanuotum siekti Vilniaus? Gal man paskubėti, gal šiam savaitgaliui?
QUOTE(ana43 @ 2006 09 14, 21:11)
Vienas iš paprasčiausių varinatų- čiobreliai-žali ir gelsvi, jie tai tikrai nebijos jeigu ant jų ir užlipsite. O šiaip tai yra labai daug kiliminių augalų...
tikrai čiobreliai gal ir neblogas variantas, dėkui
QUOTE(Regila @ 2006 09 15, 05:35)
Galima sliauziancia vaisgina,tramazole,pilejas(rausvai,baltai zydincias).Lapai su baltu ruozeliu.Galima zieme(zalialape).Net ir sliauzianciu ylialapiu flioksu galima(yra ivairiu ziedu spalvu).Sedumu ivairove plati(geltonlapiai,zalialapiai.Sie isvardyti puikiai gali augti.Jei plotas didesnis galima ikomponuot ir visus(tarp akmenu,prie laiptu,pakrasciuose.Suzels i kilima ir dziugins aki.Visu isvardytu ir dar daugiau galiu pasiulyti.
Regila, aš tavo albumą jau studijavau, rekės dar kartą pasidairyti į tuos augalus kur paminėjai. Jei kažką išsirinkčiau ar gali parašyti až ar artimiausiu metu neplanuotum siekti Vilniaus? Gal man paskubėti, gal šiam savaitgaliui?
O mes pasisodinom dvi veigelytes ir sedula. Ar grazus jums sie krumeliai man tai taip
Jolaxus,didesnius kiekius ar uz didesnes sumas iduodu per autobusa.
Siandien tik ka isleidau vilniete..
Siandien tik ka isleidau vilniete..
QUOTE(Tina* @ 2006 09 15, 19:28)
O mes pasisodinom dvi veigelytes ir sedula. Ar grazus jums sie krumeliai man tai taip
man taip pat veigėlę kaimynė pažadėjo - jos senas didelis krūmas į šalį paleidęs atžalėlę tokią gražią, tai irgi planuoju vietą, kur reikės pasodinti. O sedula taipogi gražus krūmas. Ieškodama vietos veigėlei dar vieną augalą nusprendžiau susirasti ir pasisodinti - raudonvaisę dyglainę. sudomino tai, kad jis turėtų būti visžalis, o dar žiemą kybančios uogytės tikrai turėtų neblogai atrodyti