Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Tina* @ 2006 07 27, 16:27)
Grazus kaulenis tikrai, tik va sia ziema daug kam masiskai issalo. Ir mums sad.gif o buvo toks didelis, veslus krumiukas.

O ar greitai jis auga, na mums reikėtų, norisi kuo daugiau privatumo blush2.gif , nes namo visa siena stiklinė. O kokia jūsų nuomonė apie gudobelę, girdėjau neblogu atsiliepimu, tik kad labai jau durstosi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(daliela @ 2006 07 28, 09:10)
O ar greitai jis auga, na mums reikėtų, norisi kuo daugiau privatumo blush2.gif , nes namo visa siena stiklinė. O kokia jūsų nuomonė apie gudobelę, girdėjau neblogu atsiliepimu, tik kad labai jau durstosi blink.gif

kaulenis nėra labai greitai augantis. Gudobelė normaliai atrodo jei nuolat gerai prižiūrima ir karpoma. Teko skaityti, kad jei ją paleidi nekarpomą augti (o norint greičiau pasislėpti už gyvatvorės taip norisi kad ji kuo greičiau užaugtų cool.gif ), tai aukšyn išstypsta, tačiau apatinės šakos nuplinka, t.y. lieka reta apačia. Bet pas pora pažįstamų auga, tai jie ją per sezoną pora kartų apkerpa tai labai nebloga sienelė. Aišku spygliukų yra, tačiau jie irgi apsauginę funkciją turi - katės ar šunžys vengs landžioti po tokiais augalais mirksiukas.gif
čia senoj temoj apie gyvatvores šiek tiek sukosi kalba - panaršyk gal rasi kokių minčių
Atsakyti
Pas mus tai kaulenis pazeme driekesi, auga tikrai ne itin greit.
Atsakyti
Iš pavasario apie kochijas kalba sukosi tai va įdedu kaip ji pas mane atrodo "gyva".
Man ji patiko - nors dar kambaryje laikydama daigelius buvau šiek tiek užliejusi, blush2.gif tai kai kurie ir neišgyveno, bet kai išsodinau į lauką labai greitai atsitiesė ir tikrai labai greitai pradėjo plėstis ir augti. Birželis buvo nekoks, tai aš jas išsodinau tik antroje birželio pusėje, dabar siekia apie 50 cm, rašo, kad gali būti iki 1 m, matyt nuo žemės priklauso, nes pas mane tai prastoka žemė, reikės gerinti...
Išvada - kochija yra visai neblogas variantas tvarkantis namų aplinką laikinai vietoj neaukštos vienmetės gyvatvorės pasodinti ar šiaip kur zonas atskirti thumbup.gif
O dabar dar laukiu rudens, nes rašo, kad rudeniop ji dar gražiomis rudeninėmis spalvomis rusvai - rausvai nusidažo smile.gif
Atsakyti
Grazios 4u.gif as tai ju seklu taip niekur ir neradau, kai ieskojau. Pati tai persodinau dumplaini i lauka, kazin ar jam nebus kaput. Kai uzeis kokia vetra ar liutis, tai suplaks prie zemes.
Atsakyti
Pernai turėjau kochiją ....tai kaip prisisėjo...šiais metais teberavim daigelius visą vasarą...ji tapo tarsi piktžolė....Nors kai keletas auga visai gražiai atrodo,mat pas mus žemelė labai derlinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 07 31, 22:12)
Pernai turėjau kochiją  ....tai kaip prisisėjo...šiais metais teberavim daigelius visą vasarą...ji tapo tarsi piktžolė....Nors kai keletas auga visai gražiai atrodo,mat pas mus žemelė labai derlinga mirksiukas.gif

šit kaip blink.gif aš sakau, kad pas vieną moteriškę mačiau taip gan padrikai augančių, tai ko gero taip ir užsisėję. Gerai, kad pasakei, bent jau nebus siurprizas kitąmet radus neatpažintų objektų gėlyne 4u.gif
Atsakyti
Pas mane siais metais jurginai bajerius daro. Lygtai pradejo zydeti, o dabar ziuriu, kad vien i lapus isaugo. Trest niekuom netresiau. Tik gerai laisciau visa vasara. Kodel taip atsitiko? unsure.gif dabar baisus krumai kaip tvora doh.gif
Atsakyti
Retkarciais reikia patresti ar bent trasu papilti.Musu ir zydi ir dziusta,nes neiseina visko priliet.Liejam kas svarbiau.
Atsakyti
Keista nes pernai irgi netresiau + laisciau tik gal kelis kartus, ir zydejo thumbup.gif o siemet kazkoks nesusipratimas. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 07 31, 22:12)
Pernai turėjau kochiją  ....tai kaip prisisėjo...šiais metais teberavim daigelius visą vasarą...

O pas mane nuo pernai rudbekijų užsisėjo galingai visur rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 07 20, 16:56)
Kokia geriausia plevele su skylutem, kad zoles nedygtu? Ar ji tikrai nekenkia augalui? Man kazkaip ne prie sirdies tokie nenaturalus dalykai. O su mulcu ant grynos zemes jau prisikankinau, gana  doh.gif Kiek ta plevele kainuotu, kaip ji vadinas ir kur jos gaut pirkt? Ar yra Senukuose?

Mes pirkom agro plevele ji tokia kaip popierine pas mus,na tokia daugiau medžiaga, ir ja uztiesus gali pilti mulca, mes ir taip darysim, tik vis laukiam savo kiemo projektuko. doh.gif kainuoja ji apie 3-4lt už metra, o gal ir maziau zodz nedaug. o po ja tikrai nesunta, nes ji labai gerai praleidžia vandėnį, bet neleidzia augti zolems. liuks variantas ir labai graziai atrodo ant jos mulcas.

mes zole pirkom Burenbrug firmos ar kažkas panašaus, pirkom universalą, 10kg kainavo apie 140lt bet man ji nepatinka. schmoll.gif netokios žolės noriu, tai vyras sakė kai reiks atnaujint žolę galėsiu tada jau aš rinktis sėklą pati. šita sėkla brangi, bet pas mus žolė dar nauja, bet tokia visa ryški graži žalia, tai net kaimynai eina ir klausia ką mes darom. thumbup.gif
Atsakyti