Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(zivilen @ 2006 06 27, 10:08)
Sveikos, gal zinot, kur gauti ve4zimo ratu? Tokiu mediniu kur cia nuotraukose buvo. Man labai reiktu 2:( Gal kas gali pasiulyti?

mes vienus paveldėjom iš senolių, o kitus pirkom. o kaimo žmonės puikiai supranta, kad iš to gali bizniuką bigsmile.gif tad kai užsiprašo, tai ojojoj doh.gif
Papildyta:
QUOTE(sanija @ 2006 06 26, 15:55)
Tai jums gerai . Mes tai visas apylinkes ismaisem kol nors kiek ju prisitempem  lotuliukas.gif

Labai graziai isikurėt - smagu akį paganyt. Šaunuoliai!!!Sėkmės JUMS!!!  4u.gif

ačiū 4u.gif dar daug plotų neįkurtų, tad sėkmės prireiks lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės tongue.gif
Turiu problemą - pievelėje auga grybai doh.gif Ką daryti? g.gif Gal žinote kame čia problema? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(agni77 @ 2006 06 27, 11:17)
Sveikutės  tongue.gif
Turiu problemą  - pievelėje auga grybai  doh.gif   Ką daryti? g.gif Gal žinote kame čia problema? blink.gif

litertūroje rašoma, kad grybai pradeda augti nuo drėgmės . Aišku dabar sausa, bet jei veja laistoa tai grybiena ir subujoja.
patariama juos naikinti kuo jaunesnius, tiesiog nugrėbti ar kaip kitaip "nužudyti", kol nesubrandina sporų ir nepradeda jų sėti dar plačiau. Aš tai kai randu tiesiog išspardau su kojomis smile.gif o nenaikinant tai gąsdina, kad paskui taip plačiai gali suvešėti, kad net gali tekti nuimti viršutinį grunto sluoksnį kur ta grybiena gyvena ir persėti veją iš naujo, atrodo dar kažkuo laistyti pakėlus velėną pataria, ar tik ne formalino skiediniu, bet šito jau nesu bandžiusi, tik skaičiau.
štai straipsnį radau, bet apie grybus labai minimaliai parašyta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 27 birželio 2006 - 10:38
QUOTE(liepžiedė @ 2006 06 24, 14:25)
o čia mūsų kampeliai ax.gif  gal kažkas ir matė jau blush2.gif
keletą detalių

Grazu 4u.gif
Atsakyti
jolaxus,

ačiū už atsakymą. Tai kaip suprantu, tai neblogas mišinys, reikės ir man jį sėti. Va, kaimynai pasisėję tos pačios firmos "Ornamental" mišinį. Tai po žiemos daug kur išpliko, iššuto, o šiaip lyg ir nieko veja. Tik aš labiau norėčiau kažko į "spygliuką" panašesnio, na kad ta veja nebūtų labai plačios lapijos. O kaip "Robustika" šiuo klausimu?
Atsakyti
QUOTE(liepžiedė @ 2006 06 24, 20:03)
mūsų sodyba labai sena, tai kai atsikraustėme, ten buvo daugybė likusių pamatų, tad akmenų krūvų krūvas pririnkom, kol sutvarkėm dirbamą žemę. keletą mašinų pardavėm. o dabar galvojam gal be reikalo. nes sueina jie.  avdrug reiks vėl pirkt biggrin.gif  ax.gif

tenka lankytis tam kaime mirksiukas.gif , i kapinaites uzsukam, seniau ir gymini7 gyveno..
Atsakyti
O gal kas turite patyrimo su veja sėta pavėsyje, tarp vaismedziu ax.gif Kokia pasirinkti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2006 06 27, 20:36)
jolaxus,
ačiū už atsakymą. Tai kaip suprantu, tai neblogas mišinys, reikės ir man jį sėti. Va, kaimynai pasisėję tos pačios firmos "Ornamental" mišinį. Tai po žiemos daug kur išpliko, iššuto, o šiaip lyg ir nieko veja. Tik aš labiau norėčiau kažko į "spygliuką" panašesnio, na kad ta veja nebūtų labai plačios lapijos. O kaip "Robustika" šiuo klausimu?

nu nėra Robustika plačialapė, normali veja. Jei nori spygliuko, tai gali pasidairyti kur sudėtyje daugiau eraičino, bet man atrodo su juo ir būna daugiau problemų, iššutimų ir pan g.gif Tarp kitko pažiūrėjau www apie tą Ornamental, tai procentinė sudėtis labai panaši į Robusika, tik eraičino kitos rūšys, gal jos ir yra ne tokios atsparios....
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2006 06 28, 00:26)
tenka lankytis tam kaime mirksiukas.gif , i kapinaites uzsukam, seniau ir gymini7 gyveno..

mes ne tam kaime gyvenam, esam iškart už miesto. ten tik kalbėjom apie orientyrus, kurioje pusėje apskritai gyvenam ax.gif
Atsakyti
Merginos, patarkite, kokią veja yra patvariausia. Pas mane kieme du vaikai ir du šunys siunta, tai vejos beveik nebeliko. Vyras kėsinasi mano šuniukus į voljerą uždaryti. Gal yra kokia veja, kuriai šunys nebaisūs?
Atsakyti
kaip matau yra cia specilisciu vejos sodinimo klausimais smile.gif
noreciau konsultacijos:
1. kada geriausia veja seti? mes planuojam liepos menesi...
2. kokia rusi pasirinkti, jei norim letai augancios ir atsparios mindziojimui zolytes?
3. gal rekomenduotumet, kur Vln butu galima isigyti seklos?

labai lauksiu atsakymu i klausimus
dekui is anksto!
Atsakyti
nu labai daug apie tai mes jau prirašę, tik gal pasiklydai mūsų rašliavoje lotuliukas.gif
1. veją gerausia sėti pavasarį arba rudeniop, nes kai karšta lėčiau dygsta, reikia intensyviau laistyti, o tai jau papildomas vargas. Tačiau ir karštu oru pasėjus sudygs, tik ne iš karto gražiai ir vienodai.
2. Yra aprašymai ant vejos sėklų įpakavimų, tiesiog reikia skaityti, lyginti sudėtį, pasirinkti optimaliausią ir sau priimtiną kainos ir kokybės santykį mirksiukas.gif
3. Didžiausias pasirinkimas ko gero "Žaliajame centre" (Verkių g. 29)arba "Žaliojoj stotelėje" (prie Klavarijų turgaus) - šios abi parduotuvės tos pačios firmos, "Senukuose", "Ermitaže", "Schetelig lit"(Žirmūnų 66)
o šiaip tai paskaitinėk, paskaitinėk visą šitą temą, arba net ankstesniąja, kuri jau uždaryta susirask - tikrai rasi komentarų apie vejos sėjimą 4u.gif
Atsakyti