Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jolaxus @ 2006 05 25, 15:34)
ot ačiū, kad priminei,  4u.gif  turėjau rimtų ketinimų anksčiau, o dabar jau truputį kitaip pasiplanavus, bet gal savaitgalį reikės kaip ištaikyti g.gif

Ner uz ka smile.gif
QUOTE(Tina* @ 2006 05 25, 18:04)
Ar tiesa, kad levandos pasodintos tarp roziu atbaido amarus nuo pastaruju? Kas dar tinka sodint salia roziu? O tai dabar pas mane biski daug plikos vietos tarp ju  ax.gif

Bet kai suzels levandu dideli krumai ar neuzgos tau jos tu tavo roziu g.gif
Atsakyti
nulaužė mane doh.gif buvau parašiusi, ir pakibo, dabar iš naujo kursiu ax.gif
taigi, apgailestauju, bet nepavyko rasti apie garšvų naikinimą žadėto straipsnio, esu nemažai žurnalų davusi paskaityti draugei, matyt tarp tų ir buvau mačiusi.
bet radau visą temą rojaus sodų forume, gal rasit atsakymų permečiau ten akimis "greituoju būdu", tai labai patiko patarimas apsimovus storesnės gumos pirštinėmis pasitepti rankas neskiestu roundapu ar uraganu ir tokiomis rankomis "paglostyti" grašvų sąžalynus.
Apskritai juk dažnai pavienes piktžoles rekomenduoja naikinti stipriais herbicidais vadinamu aplikacijos būdu, t.y. ištepant augalą individualiai, kitų nekliūvant, o štai taip juos "paglostant" daug greitesnis procesas nei su teptuku ropinėti ir tepti thumbup.gif
Atsakyti
Aš vakar irgi rojaus soduose pasiskaičiau, ir būtent tas būdas man irgi užkliuvo smile.gif
tai kaip čia tepti? g.gif tiesiog "paglostyti" tuos augalus su ranka, nebūtinai kad ant visų jos lapų pilnai papultų? pas mane jau didelė pieva iš jų išaugo... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 05 26, 09:48)
Aš vakar irgi rojaus soduose pasiskaičiau, ir būtent tas būdas man irgi užkliuvo smile.gif
tai kaip čia tepti? g.gif tiesiog "paglostyti" tuos augalus su ranka, nebūtinai kad ant visų jos lapų pilnai papultų? pas mane jau didelė pieva iš jų išaugo... sad.gif

jei ten pas tave visa pieva, ir nėra ką saugoti, tai gali paprasčiausiai stipresniu roundapo tirpalu nupurkšti, tada išdegins ne tik garšvą, bet viską, ant ko paklius. O kadangi jos dauginasi požeminiais "ūsais", tai gal vertą tokį purškimą ar "glostymą" pakartoti keletą kartų per sezoną, kol viskas iš po žemių sudygs ir išsinaikins palaipsniui
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 05 26, 10:33)
jei ten pas tave visa pieva, ir nėra ką saugoti, tai gali paprasčiausiai stipresniu roundapo tirpalu nupurkšti, tada išdegins ne tik garšvą, bet viską, ant ko paklius. O kadangi jos dauginasi požeminiais "ūsais", tai gal vertą tokį purškimą ar "glostymą" pakartoti keletą kartų per sezoną, kol viskas iš po žemių sudygs ir išsinaikins palaipsniui

Visas tvoros pakraštys, maždaug jau 2 metrus nuo tvoros į sodą išsiplėtė sad.gif
Tarp tos garšvos yra 1 serbentų krūmas (nelabai reikalingas, šiaip ar taip galvojom iškast), ir du nedideli agrastų krūmeliai - va jų tai būtų gaila g.gif
Nors ne taip gaila, kaip ta garšva nuotaiką gadina, sutikčiau juos ir paaukot, jei tik padėtų garšvą išnaikint ax.gif
Tai gal tame krašte, kur nieko negaila - nupurkšiu, o aplink agrastų krūmus - patepliosiu rankomis g.gif
Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2006 05 25, 09:37)
Mes tai volavom su didelia nesukapota malka, tokiu rasteliu apvaliu, ir rideni sau  ax.gif

Malka tai turėtų būti ligi,nes bandžiau tai nelabai patogu.Bet labai gerai voluoti su buitiniu dujų balionu ,aišku tuščiu ax.gif .arba nuomuotis mačiau senukai už 20lt parai nuomuoja 4u.gif
Atsakyti
bigsmile.gif
Sveikos , gavau bart kad pienes naikinu! blink.gif
Tai va mano vėja, tai ne lauko pieva. (kiek žmonių tiek nuomonių) Vaikai gali lakstyt kiek tik sveikatos turi. Sėjom tam reikalui "sportinę", jau 4 metai! neištrypė. ir tam reikalui volavom! iš kaimyno pasiskolinom, mandras toks buvo, ten į vidų vandans pripilt reikėjo, kad sunkesnis būtų, ir jokių ten pedų nelieka, nes žemė turi būti kaip "ledas" mirksiukas.gif mirksiukas.gif
kai pasėjau tai rankom ravėjau! krūvinas reikalas, dar nežinojau kad visokių chemikalų yra, būčiau tiek nevargus. clap_1.gif clap_1.gif tai va aš juos turgui pirkau, prie trąšų , pardavėjas pasiūlė! thumbup.gif thumbup.gif
tikrai nebrangiai mokėjau, kelis kartus purškiai. Pradžioj pabandžiau, žiū, kad gerai. ir purški tik ten kur tos "piktžolės"
O dabar sunglasses2.gif vacation1.gif
vacation4.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Romeo @ 2006 05 26, 07:36)
Bet kai suzels levandu dideli krumai ar neuzgos tau jos tu tavo roziu g.gif

O as kazkaip neisivaizduoju kokio dydzio tos levandos suaga blink.gif juk tikrai mazesnes nei roziu krumai. Is rudens viena krumiuka turiu. Tai dabar atzelia po ziemos, bet kad gigantas butu tai nesitiki.

Pirkau araukarija dar, ir dabar prisiskaiciau, kad ziema jos issala. Gal kas auginat? rojaus soduose labai jau skeptiskai apie jas parasyta...
Atsakyti

Jolli, išduok paslaptį - ką darai, kad tavo kanos taip gražiai žydi bigsmile.gif
[/quote]

Nieko ypatingo nedariau, pati augo ir zydejo biggrin.gif . Matyt laiku buvo prizadinta(pirmi metai buvo pas mane) Paziuresiu kaip bus symet. Bet nemanyciau, kad labai reikli gele. Bet ziedai tikrai labai grazus.
Atsakyti
QUOTE(emarcike @ 2006 05 26, 12:44)
Sėjom tam reikalui "sportinę", jau 4 metai! neištrypė. ir tam reikalui volavom! iš kaimyno pasiskolinom, mandras toks buvo, ten į vidų vandans pripilt reikėjo, kad sunkesnis būtų, ir jokių ten pedų nelieka, nes žemė turi būti kaip "ledas" mirksiukas.gif 

Ir aš sportinės vejos sėklas nusipirkau,na bet kad suvoluočiau žemę kaip "ledą" tai vargu ar man pasiseks,na bet kai sužels juk ne taip ir žymu bus,o dar kurmiai savo "gerą darbą" atliks,tai to "ledo" ir greitai neliks. doh.gif
Atsakyti
Kaip jums orelis? g.gif As jau nevilty, taip gaila visu augalu, kai taip salta ir tas vejas ziaurus. Net rankos nekyla daugiau ka sodint... Jauciu ta araukarija namie teks augint.
Atsakyti
Pas mus pajury saulute sviecia, puse velnio truputuka vesu bet ne salta ir ne karsta.
Del tos garstvos ar kaip ji ten tai siaubu siaubas. Turiu kaimyna nevalyva isjo ta zole eina, tai per sezona 7 kartais ir daugiau kartu nupuskiu, bet sunkiaikovoti su ja, siemet nupurskiau ir nuo tos nupurkstos dar po daiga isleido i mano puse tai emiausi rankinio naikinimo kol neisplito.
Man kanos irgi zydi kaip niekur nieko , ypatingos prieziuros nera
Atsakyti