Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto lopšeliai - darželiai

Pas mus norma-20vaikiuku.

QUOTE(TAtspindys @ 2013 11 30, 22:53)
Dėl kalbos, manoji nespėjo išmokti nei kitos kalbos, nei savo. Tad ir yra problema. Pagal logopedę sako bandys dirbti ir "pramušti " kalbą. O darželyje skirs po naujųjų metų. Tikiuosi pavyks viskas.

O dėl atostogų yra galimybė ir neiti maniškei, bet ji taip nori eiti į darželį, kad norėjau leisti. Tačiau pradėjau abejoti, mūsų itin nuostabi grupė, auklytės, baisu jog kitur patekusi išsigąs eiti smile.gif

Musu darze nuo 4m pradejo vaikai pas logopeda lankytis.Del kalbos privalejom eiti i ppt.Ten istyre,paklause ar nenorim eiti i logopedini darzeli.Atsakiau-ne.Sako,na asmeniskai jusu atvejui ir nerekomenduociau..Ten zinoma daug didesnis specu idirbis kasdieninis,bet tuo paciu didesnis skaicius probleminiu vaiku aplinkoje..Kai vaikui sunku zodziais isreiksti jausmus,imasi fiziniu veiksmu..
Bet jeigu labai jau didele beda su kalba,tai as visgi vistiek rekomenduociau logopedini darza gal..Gal ten "pramus" ir jau vaikas igales pradeti lankyti eiline mokykla,o ne logopedine.. Kaimynai neleido savo vaiko i logopedini darzeli,bet kas is to,jis nepajege paskui pradet eilines mokyklos su visais.. Dabar eina i logoped mokykla,tai ten iskart sako progresas pasijaute ant kalbos.. Tikisi,kad pasivis bendraamziu gebejimus ir eis su visais i iprasta mokykla.
Vaiko grupeje irgi yra grupiokas kuris sunkiai kalba,nes gyveno kitoje salyje..Dirba darzelio logopedas,manau "isivaziuos"..
As dar be darzelio,bandysiu gaut vieta reabilitacinej poliklinikoj logopeda.Visiems priklauso 18k,bet kazkaip jei darzelyje gauna logoped paslaugu,tai jau ten ligoniu kasos apmoka ir nebepriklauso dar kazkur nemokamai..Bet bandysiu vistiek cool.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 10 kovo 2014 - 14:50
Sveikos.
Ar gali vaikas pradėjęs lankyti darželį 1 metukų su 2 metų vaikais, kitais metais būti perkeltas į 2 metų vaikų grupę, o nebe į 3 metukų? Ar aiškiai paklausiau?...Šiandien nuėjau į darželį ir paaiškėjo, kad vietos nebeturėsim, nes mano vaikas 14-as, o į grupę naujų vaikų priims tik 13..tipo 2 vaikus atkels iš dabar esančios mažiausios lopšelinukų grupės, nes tie du vaikai "ale" pradėjo eiti nuo 1 metukų. Realiai jie neina, o mokamas abonentinis mokestis. Būčiau žinojusi, tai ir aš taip būčiau dariusi...sad.gif nusivylimų diena...
Atsakyti
Šiauliuose mezgasi Valdorfinio darželio daigelis. FB Spalvoti nykštukai
Atsakyti
QUOTE(Janke @ 2014 03 25, 14:02)
Sveikos.
Ar gali vaikas pradėjęs lankyti darželį 1 metukų su 2 metų vaikais, kitais metais būti perkeltas į 2 metų vaikų grupę, o nebe į 3 metukų? Ar aiškiai paklausiau?...Šiandien nuėjau į darželį ir paaiškėjo, kad vietos nebeturėsim, nes mano vaikas 14-as, o į grupę naujų vaikų priims tik 13..tipo 2 vaikus atkels iš dabar esančios mažiausios lopšelinukų grupės, nes tie du vaikai "ale" pradėjo eiti nuo 1 metukų. Realiai jie neina, o mokamas abonentinis mokestis. Būčiau žinojusi, tai ir aš taip būčiau dariusi...sad.gif nusivylimų diena...

kiek žinau kai kuriuose darželiuose taip daro, o ar visuose tai nepasakysiu. Pavyzdžiui Gintarėlyje priima tik vienų metų vaikučius, tarkim maniškis yra 2010 metų grupėje.

Į kokį darželį norite eiti? Kiek mažyliui jau buvo kai užsirašėte į daržiuką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 25 kovo 2014 - 19:39
Janke-jus perkelt nori pagrinde del to,kad suvienodint vaiku grupes su bendraamziais,taip supratau.. O tai yra gerai,nes vistiek paskui pries mokykla turetumet pereit i savo amziaus grupe..tai geriau jau kol vaikas mazas tie pokyciai.. Ir mano nuomone skiriasi pagal amziu vaiku uzimtumas grupese,veikla.. Mes kazkada buvome prie vyresneliu,tai dar kol nebuvo greiztos tokios tvarkos(sulyginimo),pati prasiausi perkelt pas bendraamzius..Nes maciau kaip vaikui "kosmosas" ta veikla su metais vyresniais vaikais..
Tie kurie mokejos abonentini,tai jie norejo issisaugot vieta su bendraamziais..Jus kad ir butumet mokeje,vistiek butumet keliave tame darziuke su bendraamziais.. Lopsiuke buna vietu laisvu,tai priima visus norincius..Paskui jau skaido..Nes prasideda visokie testavimai pagal amziu,vertinimai,ugdymas atatinkamas amziaus gebejimams ir pan..
Atsakyti
Sveikos mamos, gal kas nors turite atsiliepimu apie pietiniame esancius darzelius "Gintarelis", "Voveratite" ir "Kulverstukas"?
Turime beda, kad keiciame gyvenama vieta, o darzeli pakeisti kaip matau ne taip paprasta... Idomu, kuris geresnis butu is isvardintu?
Atsakyti
O į kokią grupę Jūs pretenduojate?
Mano berniukas (3,5 metukų) Gintarėlį lanko, neturiu dėl ko nerimauti, tobula grupė, tobula auklėtoja thumbup.gif Su kitais darželiais palyginti negaliu, bet sunku būtų patikėti, kad ir kitur taip gerai ax.gif Prisigyriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 09 balandžio 2014 - 21:56
QUOTE(Astulyteee @ 2014 04 09, 17:14)
Sveikos mamos, gal kas nors turite atsiliepimu apie pietiniame esancius darzelius "Gintarelis", "Voveratite" ir "Kulverstukas"?
Turime beda, kad keiciame gyvenama vieta, o darzeli pakeisti kaip matau ne taip paprasta... Idomu, kuris geresnis butu is isvardintu?

Jei tik galite rinktis - ne "Kūlverstuką" schmoll.gif
Apie "Gintarėlį" esu girdėėjusi labai gerų atsiliepimų, gaila, kad mes ten nepatekom verysad.gif
Atsakyti
Apie Kulverstuka ir as nekokios nuomones. Dukryte lanke, bet isejom. Aisku daug kas priklauso nuo aukletojos. Mums nepatiko schmoll.gif O i Voveraite laukiam eiles. Gal kas eina i keturmeciu grupe?
Atsakyti
QUOTE(aijos @ 2014 04 11, 11:27)
Apie Kulverstuka ir as nekokios nuomones. Dukryte lanke, bet isejom. Aisku daug kas priklauso nuo aukletojos. Mums nepatiko schmoll.gif O i Voveraite laukiam eiles. Gal kas eina i keturmeciu grupe?

man atrodo dvi grupes 2010 m. gimimo. Atsiliepimai geri, bet tik ne lopsiuko grupes, bet jei neklystu irgi dvi lopsiuko grupes. Drauges vaikutis lanko Voveraite.
Atsakyti
Tai vat, mes eilej stovim Gintarelio darzelyje. Mano dukrai 3 metai, bet kada pateksim net neaisku, nes eiles nezmoniskos, o savo maziuko net negaliu i eile pastatyti, kad nuo rudens pradetu lankyti, nes stovim eilej kitam darzeli, kur tikrai vieta gausim, bet kadangi keiciam gyvenama vieta, tai ir darzeli reikia keisti... Zodziu, nusimato, kad abu vaikucius tik per kelis metus pavyks perkelt... :/ Sistema tikrai ne kokia... Niekam neidomu, kad kitam darzelyje turi dvi uztikrintas vietas, bet cia zodziu ner vietu ir viskas... veziok i kita miesto gala...
Atsakyti