Bim,Lt Ir Uk-skiriasi kaip saule ir menulis,ner ko lygint
Mano galva vargsas vaikas atvestas i serganciuju kolektyva.. Tevai ten negauna biliotenio ir jei vaikas su tempa iki 38.. Sveikas tipo ir vsio.
Tas berniukas buvo su 37.3 ir jau matesi ryskiai kaip negaluoja..
Aciu Die pas mus dar to netoleruoja,kad su tempa galima butu vest i darzeli..Tik del slogos ir kosulio nera bendro sutarimo(kiekviena grupe tikiu,kad aptaria per susirinkimus,bet nesutaria vieningai,sudetinga).
Aukletojos ir taip apkrautos daug,o jei dar slaugytoju vaidmeni atlikinet reiktu..
Neapsimciau sugirdyt vaistu jei nebutu gydytojo recepto,nurodymo..
Gina, savaime aisku, kad ir cia be gyydytojo recepto niekas vaistu darzelyje negirdo per didele atsakomybe butu.
man atrodo, kad ten klaida buvo ir aukletoju, kurios prieme serganti vaika i darzeli ryte. ir kaip suprantu angtra diena vel prieme?
man atrodo, kad ten klaida buvo ir aukletoju, kurios prieme serganti vaika i darzeli ryte. ir kaip suprantu angtra diena vel prieme?
QUOTE(bim-bam @ 2013 02 23, 13:00)
ne visi tevai savo vaikus perduoda aukletojoms is ranku i rankas. vieni nuo varteliu paleidzia vienus i grupe, kiti palydi tik iki pacios grupes. tos aukletos ne visuomet tevus ir pamato. nors tevai puikiai zino ir informuoti, kad tai daryti negalima. kaip ir vaikus is kiemo per tvora perkeliant asiimti (cia man is vis nesuprantama, lyg varteliu nebutu) o bet.... taciau ....
QUOTE(janna @ 2013 02 23, 14:25)
ne visi tevai savo vaikus perduoda aukletojoms is ranku i rankas. vieni nuo varteliu paleidzia vienus i grupe, kiti palydi tik iki pacios grupes. tos aukletos ne visuomet tevus ir pamato. nors tevai puikiai zino ir informuoti, kad tai daryti negalima. kaip ir vaikus is kiemo per tvora perkeliant asiimti (cia man is vis nesuprantama, lyg varteliu nebutu) o bet.... taciau ....
Na pas mus priesmokyklinukus aukletojos netgi liepia paleisti eiti vienus pacius nuo varteliu. Tevai i grupe neina, laukia prie varteliu kol vaikas nueis i grupe, tada skambina auketojai ar jau atejo. Taip ruosia mokyklai, savarankiskumo Na bent aukletoja musu taip pasakojo, kad taip bus priesmokyklinej grupej..
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 23, 13:51)
Na pas mus priesmokyklinukus aukletojos netgi liepia paleisti eiti vienus pacius nuo varteliu. Tevai i grupe neina, laukia prie varteliu kol vaikas nueis i grupe, tada skambina auketojai ar jau atejo. Taip ruosia mokyklai, savarankiskumo Na bent aukletoja musu taip pasakojo, kad taip bus priesmokyklinej grupej..
niekada nepaleisciau vaiko vieno. tik is ranku ir rankas. ir net pasiimant vaika is darzelio, jei jis tuo metu kieme, visada kartu priename prie aukletojos ir atsisveikiname asmeniskai, matant vienas kita ne is tolo ir ne per tvora. (mano supratimu tai ne tik saugumo sumetimais, bet ir elementarus mandagumas).
musu darzelio administracija dar metu pradzioje tevus yra ispejusi, kad vaikai atvedami ir pasiimami bei perduodami personalui asmeniskai.
Na kazkada vistiek reikes vaika paleist viena, pvz i mokykla. Tai nematau nieko blogo kad jau priesmokyklineje moko bent nuo varteliu iki grupes nueit, o ne plavinet (daug issiblaskiusiu vaiku deja.. ). Jeigu su tevais sutarta kad palaukia ir paskambina paklaust ar vaikas atejo, tai as uz. O prie varteliu stovedamas matai kaip vaikas ieina i darzeli per duris.
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 23, 19:22)
Na kazkada vistiek reikes vaika paleist viena, pvz i mokykla. Tai nematau nieko blogo kad jau priesmokyklineje moko bent nuo varteliu iki grupes nueit, o ne plavinet (daug issiblaskiusiu vaiku deja.. ). Jeigu su tevais sutarta kad palaukia ir paskambina paklaust ar vaikas atejo, tai as uz. O prie varteliu stovedamas matai kaip vaikas ieina i darzeli per duris.
As manau ir sprendziu pagal saviske, kad iki grupes savarankiskai ji pati nueitu ( ir nueidavo) ir daug anksciau nei budama priesmokyklineje. Jug ir budami kieme ne karta teko stebeti kai vaikai patys ir i tualeta nubegdavo. I grupe pamirstu daiktu nulekdavo pasiimti. Niekas ju nevesdavo ir parbegdavo patys. As nekalbu apie lopsy. Ir is/i sale patys nueina. Tarkim maniske tai darydavo dar budama 4-riu.
Tiesiog kiek rytas, tiek vakaras tai tas laiko metas kai darzelio teritorijoje ypac aktyvus judejimas suaugusiuju, kurio neimanoma sukontroliuoti. Tai sioje vietoje as kalbeciau, kad ir hipotetiskai, apie vaiko sauguma.
Kas be ko, jei tai abipusis susitarimas tenkinantis abi puses, tai jis toks ir gali buti. As kalbu apie save. As po tokiu susitarimu nepasirasyciau. Manes tokia tvarka netenkintu, nepaisant darzelinuko amziaus.
Kad atvede be temperaturos ir tik paskui sukilo-suprantama..bet,kad ant rytojaus prieme darzelis be pazymos gydytojo,tai jau blogai manau..
Norėjau paklausti tų, kieno vaikai nuo rugsėjo bus paruošiamukai. Ar rengiat vaikams kokią šventę prieš vasarą ar ne? Jei taip, ką planuojate daryti. Pas mus tik gegužės pradžioje turėtų būti susirinkimas ir tėveliai išsakys savo nuomonę ir pageidavimus
QUOTE(Tina77 @ 2013 04 05, 09:54)
Norėjau paklausti tų, kieno vaikai nuo rugsėjo bus paruošiamukai. Ar rengiat vaikams kokią šventę prieš vasarą ar ne? Jei taip, ką planuojate daryti. Pas mus tik gegužės pradžioje turėtų būti susirinkimas ir tėveliai išsakys savo nuomonę ir pageidavimus
Man taipogi butu idomu
Ar rengiamas atsissveikinimas su aukletojomis iseinant i paruosiamukus? Ar jos kvieciamos i atsisveikinima jau atsisveikinant su darzeliu?
QUOTE(janna @ 2013 04 05, 09:08)
Man taipogi butu idomu
Ar rengiamas atsissveikinimas su aukletojomis iseinant i paruosiamukus? Ar jos kvieciamos i atsisveikinima jau atsisveikinant su darzeliu?
Mes turim dvi auklėtojas ir šeimininkutę, tai jos tikrai dalyvaus, kad ir kokio "dydžio" atsisiveikinimas būtų. Nei lopšelio auklėtojų, nei virėjų, nei direktorių, manau, nekviesim, na nebent sužinotumėm, kad auklėtoja dėl to gali nukentėti Nes atsiliepimai tėvelių dėl darželio tikrai nekokie, vaikams nuo lopšio nesisekė - ten abi auklėtojos sirgo puse metų, tai vaikus prižiūrėjo visi, kas netingi - nuo seselės ir darželio ūkvedės , paskui aukėotojos vėl 2 kartus keitėsi, nu žo niekas nedirbo su tais mūsų vaikais Bet šventę vaikams tikrai norisi padaryti, nes dauguma nepasiliks darželio paruošiamukų grupėj, tai norisi kažkokį prisiminima bent apie grupės draugus turėti.
sveiki.
gal yra kokiu nuomoniu apie darzeli "klevelis" ???Miglovaros g. 26.?
gal yra kokiu nuomoniu apie darzeli "klevelis" ???Miglovaros g. 26.?