Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto lopšeliai - darželiai

QUOTE(jurgusia @ 2013 02 20, 23:26)
mano variantas buvo kad sveikus vaikus isvesti i kitas grupes o serganti palikti su aukletoja.

Visai nenoreciau kad mano sveikus vaikus tampytu po kitas grupes ax.gif Ir iseitis cia kam? Sveikiems vaikams? O ta serganti ir toliau sekmingai ves i darzeli? Neiseitis cia.. O siaip tai darzelis privalo nepriimti sergancio vaiko, tuo labiau jei sutarti taip nurodyta. Jei kyla itarimu, privalo nepriimti, o mama privalo atnesti pazyma is gydytojo kad vaikas sveikas, tik tada priims (nors tokia pazyma visai nesunku tikriausiai gaut.. nebent akivaizdziai gyd matys kad gerkle raudona ar koso.. temperaturos tai nematys ar vaikas turi..)
O uzklausus svietime, tikrai greitai manau sureaguotu ir pati darzelio administracija i toki atveji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 21 vasario 2013 - 13:31
Manau aukletojoms reikia palikt ne viena telefona,ne tik mamos,o ir kitu artimu zmoniu..As pvz 3 numerius palikus esu.
Ten tecio nera,tai bent mociutes,dieduko kontaktus turi aukletoja turet.. O db gaunasi,kad mama neatsiliepia(keista ir nesitiki,kad nepaziurejo i tlf per via diena cool.gif ) ir vsio,laukit vakaro... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2013 02 21, 13:58)
Manau aukletojoms reikia palikt ne viena telefona,ne tik mamos,o ir kitu artimu zmoniu..As pvz 3 numerius palikus esu.
Ten tecio nera,tai bent mociutes,dieduko kontaktus turi aukletoja turet.. O db gaunasi,kad mama neatsiliepia(keista ir nesitiki,kad nepaziurejo i tlf per via diena cool.gif ) ir vsio,laukit vakaro... cool.gif

Gina, nesistebiu neikiek. Musu gi darbdavia taipogi labai "lojalus" mamoms auginacioms mazamecius. Kol tai neliecia ju paciu vaiku supratimo is reto sulauksi. Galima pagalvoti kad tik ju vaikai gali sirgti, o visi kiti savaime uzauga nesergant. O yra tokiu darbo vietu, kur telefono su savimi nesiotis negali. Ryte pasidedi, vakare pasiemi Tai nelygu kur mineta mama dirba g.gif Bet dirbant toki darba, turetu buti ir dar vienas atsarginis variantas.

Kita vertus, atvesti vaika pripompuota vaistu, zinant, kad jis karsciuoja.... kaip cia svelniai pasakyti....Nors, si mama ne pirmutine ir nepaskutine. Tokiu atveju yra is daugiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2013 02 21, 15:43)
Kita vertus, atvesti vaika pripompuota vaistu, zinant, kad jis karsciuoja.... kaip cia svelniai pasakyti....Nors, si mama ne pirmutine ir nepaskutine. Tokiu atveju yra is daugiau.  doh.gif

Va tokiu atvejus tai vaiku teisem perduot reiktu.. tikrai nenormalu cia. Negaila savo pacios vaiku, jei su temperatura veda..
Atsakyti
neisivaizduoju koks darbas turetu buti,kad i telefona neiseitu zvilgtelt unsure.gif Yra tokiu? unsure.gif Nu dzin man toks darbas butu..Bliamb,gal numire mano vaikas ir ka,as suzinociau tik vakare? mega_shok.gif Ribos turi buti viskam..Na gal neiseina iseit is darbo(gal jau del to nebegalesi rytoj ateit),bet atsiprasau,paziuret i telefona,perskambint,ieskot kas parvestu-imanoma.. Kitaip kokia cia mama,jei pamacius praleista aukletojos skambuti,ramiai sau toliau gali darbuotis g.gif Gi cia ne kokios drauges skambutis,kuri pasilabinti skambina cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 21 vasario 2013 - 16:28
Sveiki
Pas mus taip pat buvo atvejis,kai mergaite viena buvo su temperatura,bet skambino aukletoja,neatsiliepe mama,tai paliko vaika iki vakaro. Kitai mergytei irgi kelios dalys buvo,bet ja sekmingai vede,kol kazkuri mamyte neparase skelbima,pakabino ant duru ,ir koknkreciai parase,kad nebevestu sergancio vaiko ir nenesiotu bacilu,tai tos mergytes kelios dienos nera...
Bet negi sunku vaika pora dienu ar savaite palaikyti namuose ir pagydyti,juk sloguojantis ir kosintis taip pat nesioja bacilas,o jau apie temperatura isvis nekalbu... Dukra nuo pat rugsejo menesio paeina viena savaite ir suserga...todel kiekviena diena buna sloguojanciu vaiku...Atrodo ir aukletojai sakau..bet niekam neidomu..
Atsakyti
QUOTE(JORITA @ 2013 02 21, 19:14)
Sveiki
Pas mus taip pat buvo atvejis,kai mergaite viena buvo su temperatura,bet skambino aukletoja,neatsiliepe mama,tai paliko vaika iki vakaro. Kitai mergytei irgi kelios dalys buvo,bet ja sekmingai vede,kol kazkuri mamyte neparase skelbima,pakabino ant duru ,ir koknkreciai parase,kad nebevestu sergancio vaiko ir nenesiotu bacilu,tai tos mergytes kelios dienos nera...
Bet negi sunku vaika pora dienu ar savaite palaikyti namuose ir pagydyti,juk sloguojantis ir kosintis taip pat nesioja bacilas,o jau apie temperatura isvis nekalbu... Dukra nuo pat rugsejo menesio paeina viena savaite ir suserga...todel kiekviena diena buna sloguojanciu vaiku...Atrodo ir aukletojai sakau..bet niekam neidomu..

Privaciame darzelyje tos pacios problemos: ir sloguojancius, ir kostincius veda. Ir vaistai buna padeti.. Ir sakyta buvo, ir niekam nerupi.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2013 02 21, 16:20)
neisivaizduoju koks darbas turetu buti,kad i telefona neiseitu zvilgtelt unsure.gif Yra tokiu? unsure.gif Nu dzin man toks darbas butu..Bliamb,gal numire mano vaikas ir ka,as suzinociau tik vakare? mega_shok.gif Ribos turi buti viskam..Na gal neiseina iseit is darbo(gal jau del to nebegalesi rytoj ateit),bet atsiprasau,paziuret i telefona,perskambint,ieskot kas parvestu-imanoma.. Kitaip kokia cia mama,jei pamacius praleista aukletojos skambuti,ramiai sau toliau gali darbuotis g.gif Gi cia ne kokios drauges skambutis,kuri pasilabinti skambina cool.gif

Yra, yra. As pati panasu dirbau.
Gina, nebutu. Jei dirbtum viena ir tai butu pagrindinis seimos saltinis. O darbai kaip zinia nesimeto, netgi uz minimuma. Aisku tai nepasiteisininimas. Iseiti visuomet galima surasti ir atsargini varianta susiorganizuot. Juolab, kad mineta vaika pasieme vakare mociute mirksiukas.gif
Cia is principo. Kaip pavizdys. Pasaulis daug margesnis nei mes isivaizduojame.

Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 21, 14:29)
Visai nenoreciau kad mano sveikus vaikus tampytu po kitas grupes  ax.gif  Ir iseitis cia kam? Sveikiems vaikams? O ta serganti ir toliau sekmingai ves i darzeli? Neiseitis cia.. O siaip tai darzelis privalo nepriimti sergancio vaiko, tuo labiau jei sutarti taip nurodyta. Jei kyla itarimu, privalo nepriimti, o mama privalo atnesti pazyma is gydytojo kad vaikas sveikas, tik tada priims (nors tokia pazyma visai nesunku tikriausiai gaut.. nebent akivaizdziai gyd matys kad gerkle raudona ar koso.. temperaturos tai nematys ar vaikas turi..)
O uzklausus svietime, tikrai greitai manau sureaguotu ir pati darzelio administracija i toki atveji.

O tai nori pasakyti, kad geriau savo vaika palikti su serganciu. Jei grupeje yra serganciu, tai sveikus reikia izoliuoti nuo jo.

Kita diena, to vaiko nebebuvo sarzelyje. Ir siandien tik 4 vaikai buvo.
Atsakyti
QUOTE(jurgusia @ 2013 02 22, 18:41)
O tai nori pasakyti, kad geriau savo vaika palikti su serganciu. Jei grupeje yra serganciu, tai sveikus reikia izoliuoti nuo jo.

Kita diena, to vaiko nebebuvo sarzelyje. Ir siandien tik 4 vaikai buvo.

O gal serganti reikia izoliuot nuo sveiku?
O is kur zinot kas kitose grupese? Vaikus sveikus ismetys po kitas grupes, manot ten visi sveiki sedi? Jau nekalbu apie tai, kaip kiekvienas vaikas reaguos i toki veiksma.. kai ji isveda pas nepazistamus vaikus ir aukletojas. Man cia ne iseitis tikrai..
Ai tiesa, grupes kitos jei pilnos, bent pas vyresnius vaikus jos buna daznai puspilnes, tai nebus tiek lovu suguldyt vaikus atvestus is kitos grupes smile.gif
Atsakyti
cia siaip, del kontrasto pasisakysiu. pas mus darzelyje (ne Lt), vaistus gali sugirdyt aukletojos (su tevu sutikimu, aisku, ir vaistus tevai atnesa), net ir antibiotikus. ir kosulys ar sloga visiskai ne liga. savaime aisku, kad jeigu vaikas silpnas, blogai jauciasi, kazi ar kas ves toki vaika i darzeli. mano sunui kai buvo ausies uzdegimas, atsidurem ligoninej, paklausiau gydytojos (ta pacia diena namo vaziavome), kiek laiko namie buti, neiti i darzeli, sako galit eit kad ir rytoj, tik vaistus tegul aukletojos sugirdo.
va kaip skirtingai...
Atsakyti
del keliu kontaktu, susijusiu su vaiku, visiskai pritariu Ginai drinks_cheers.gif mamos, tevo mobilus, taip pat darbo telefonai, jei imanoma. plius koks trecias kontaktas tokiam ekstra atvejui, mociute, drauge ar pan.
Atsakyti