Įkraunama...
Įkraunama...

Dilema-pirkti diplominį darbą ar rašyti pačiai?

Už kokius/kieno pinigus perka, tai jau antraeilis dalykas, svarbiausia pats požiūris, kad galima/reikia pirkti darba. Nesvabu ar tai kelesdsimt poslapiu nuobodziu blevyzgų ar specialbinis darbas, diplmas parodo, kad sugebate atlkti pateiktą užduotį, ne renkatės ką darysit pats ką perleisiit kitiems. Sistema nėra tobula, bet ją reikia tobulinti, o ne ieškoti aplinkelių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukianti29 @ 2013 02 04, 14:43)

laukianti29, 04 Vas 2013 - 14:43, parašė:

laukianti29, 04 Vas 2013 - 14:43, parašė:

diskusijoje pamirštamas esminis dalykas - darbo pirkimas yra SUKČIAVIMAS, universiteto ir mūsų visų (nes toks "specas" vėliau eina dirbti su padirbtu (taip, specialiai šį žodį pavartojau) apgavimas, už kurį yra baudžiama šalinant iš universiteto.

diskusijoje pamirštamas esminis dalykas - darbo pirkimas yra SUKČIAVIMAS, universiteto ir mūsų visų (nes toks "specas" vėliau eina dirbti su padirbtu (taip, specialiai šį žodį pavartojau) apgavimas, už kurį yra baudžiama šalinant iš universiteto.
kadangi yra teke studijuoti uzsienio universitete, tai sita diskusija biski uzmusa doh.gif apgavyste yra nusikaltimas. I kaliuze nepasodins, bet is universiteto tikrai isvarys. GEDA doh.gif
Atsakyti
Is tiesu manau neveltui dauguma pabrezia LT svietimo sistema. Ji is tiesu, bent mano manymu, yra labai ydinga. Labai daug trukumu, apie kuriuos kalbeta, diskutuota dar anoje temoje, tai nenoreciau kartotis.
Tik dar pamasciau, kad pastebiu situaciju, kuomet studentai kreipiasi i mane, pvz mokinesi vadybos studiju, o baigiamaji gauna rasyti is kokios pvz. teises srities. Na buna sunku zmonems orientuotis toje teiseje, kadangi jie rinkosi vadyba, ir tokiu atveju irgi kreipiasi pagalbos.

Del to, jog perka darbus tik turtingu teveliu vaikai, nesutinku. Bent jau mano praktikoje pasitaike nemazai zmoniu, kurie vos gala su galu suduria (aisku dokumentu oficialiu neprasiau to irodyti biggrin.gif ), bet tiesiog is bendravimo matesi, is bandymo nusidereti kiekviena lita ir pan situaciju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 07 vasario 2013 - 12:45
QUOTE(ewacka @ 2012 12 10, 12:46)

ewacka, 10 Gru 2012 - 12:46, parašė:

ewacka, 10 Gru 2012 - 12:46, parašė:

As budavau apakusi klausydama tokiu kalbu, as jau jos vietoje buciau tylejusi atvirai pasakius. O ji giresi, lyg tai butu koks net nezinau, prestizas darbus pirkti...
As suprantu dar, pateisinu, tuos zmones, kurie nu tikrai nespeja parasyti darbo ir nusiperka vis tik ji, taciau istiesu stengiasi mokytis, ir kaupia zinias, gilinasi i nupirkta darba, bent perskaito ji.
O mano minetas pavyzdys merginos -  schmoll.gif budavo tikrai juokinga ziureti kaip destytojai uzdavus viena ar kita klausima is jos namu darbo - ji nic nieko negaledavo atsakyti. O dar kai pries paskaita girdavosi, kad nuspirko ji o pati nerase, nes ,,tuse" buvo doh.gif

As budavau apakusi klausydama tokiu kalbu, as jau jos vietoje buciau tylejusi atvirai pasakius. O ji giresi, lyg tai butu koks net nezinau, prestizas darbus pirkti...
As suprantu dar, pateisinu, tuos zmones, kurie nu tikrai nespeja parasyti darbo ir nusiperka vis tik ji, taciau istiesu stengiasi mokytis, ir kaupia zinias, gilinasi i nupirkta darba, bent perskaito ji.
O mano minetas pavyzdys merginos -  schmoll.gif budavo tikrai juokinga ziureti kaip destytojai uzdavus viena ar kita klausima is jos namu darbo - ji nic nieko negaledavo atsakyti. O dar kai pries paskaita girdavosi, kad nuspirko ji o pati nerase, nes ,,tuse" buvo doh.gif

Man atrodo, kad normaliai neturėtų net kilti mintis pirkti mokslinį darbą. O čia skaitai ir toks įspūdis, kad verkdamas pavydi žmogus minėtai blondinei- juk ne dėl popierėlio rašai, o dėl savęs, savo žinių, įgudžių, kurie turėtų pasitarnauti ateityje. Tai pačiai "blondinei" juk blogiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige10: 08 vasario 2013 - 10:28
nematau ko tai blondinei pavydeti atvirai tariant....stebejausi kai kuriu zmoniu mastymu
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2013 02 07, 11:45)

ewacka, 07 Vas 2013 - 11:45, parašė:

ewacka, 07 Vas 2013 - 11:45, parašė:

Is tiesu manau neveltui dauguma pabrezia LT svietimo sistema. Ji is tiesu, bent mano manymu, yra labai ydinga. Labai daug trukumu, apie kuriuos kalbeta, diskutuota dar anoje temoje, tai nenoreciau kartotis.
Tik dar pamasciau, kad pastebiu situaciju, kuomet studentai kreipiasi i mane, pvz mokinesi vadybos studiju, o baigiamaji gauna rasyti is kokios pvz. teises srities. Na buna sunku zmonems orientuotis toje teiseje, kadangi jie rinkosi vadyba, ir tokiu atveju irgi kreipiasi pagalbos.

... bet tiesiog is bendravimo matesi, is bandymo nusidereti kiekviena lita ir pan situaciju...

... bet tiesiog is bendravimo matesi, is bandymo nusidereti kiekviena lita ir pan situaciju...

Jei sistema yra ydinga, tai ją reikia taisyti/keisti, o ne prisidėti prie tų ydų išlaikymo. Jei gauni rašyt darbą ne pagal specialybę, tai eini kalbėt su dėstytoju ir arba nusprendžiat, kad tau naudinga įgyti žinių toj srity arba ne ir keičiat temą. Bent taip turėtų būti. O dabar reiškias kai kurie dėstytojai atleidžiami nuo savo pareigų, nes studentai vistiek nerašo tų darbų, kai kurie ir sunkiai uždirbtus pinigus tam aukoja. Iš to niekas nelaimi. Aišku, pamastymai teoriniai, nes visada bus žmonių, kuriems patogi tokia sistema ir tiek. Kol visuomenės požiūris nepasikeis, tol ir bus tokie pasigyrimai apie pirktus darbus doh.gif

Kartais pasiturintys labiau derasi ir pinigą spaudžia negu ne tokie pasiturintys lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Jei nuoširdžiai, keista skaityti apie vargšus studentus, rašančius ne iš savo studijuojamo dalyko. Kaip taip išvis gali būti? Be to, jei jau nesusikalbi su darbo vadovu, bandai Katedroj derėtis dėl kito, dėl kitos temos, na, blogiausiu atveju yra dekanatas. Man asmeniškai visada buvo galima pasirinkti pačiai ir vadovą, ir temą. Temą ir vadovą esu pasikeitus, kai studijavau bakalaure, nes pamačiau, kad su trim vaikais neįveiksiu.
Atsakyti
Neisivaizduoju kaip su vienu vaiku darba galima parasyti, o cia su trimis bigsmile.gif

O tokiu, kurie nesugeba net perskaityti parasyto darbo yra mazai. is mano 7 parasytu darbu tik vienas buvo turtingu teveliu ne visai protingas sunus smile.gif Visi kiti arba tingines, arba dirbancios ir su vaikais.
Tai visos islaike isskyrus ta turtingu tevu suneli. Kiek zinau dabar namus dazo Norvegijoje ir puikiai gyvena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 08 vasario 2013 - 13:52
QUOTE(Ksesanko @ 2013 02 04, 15:46)

Ksesanko, 04 Vas 2013 - 15:46, parašė:

Ksesanko, 04 Vas 2013 - 15:46, parašė:

As irgi parasiau du magistrinius ir 5 bakalauro diplominius darbus smile.gif Neislaike tik vienas, kadangi buvo visai visai toli nuo studijojamo dalyko smile.gif Gerai, kad jo ginime buvo liudytoju, kurie man pasake, kad destytuojams ir kitiems studentams jis zenkliai pakele nuotaika su savo ginimu  doh.gif Vis tiek veliau apkaltino mane, kad parasiau jam bloga darba. Argumentas, kad iki jo parasiau 2 maigistro ir 3 bakalauro darbus, kurie sekmingai buvo apginti ir ivertinti gerais pazymiais, netiko. Verte grazinti pinigus uz darba  doh.gif

As irgi parasiau du magistrinius ir 5 bakalauro diplominius darbus smile.gif Neislaike tik vienas, kadangi buvo visai visai toli nuo studijojamo dalyko smile.gif Gerai, kad jo ginime buvo liudytoju, kurie man pasake, kad destytuojams ir kitiems studentams jis zenkliai pakele nuotaika su savo ginimu  doh.gif Vis tiek veliau apkaltino mane, kad parasiau jam bloga darba. Argumentas, kad iki jo parasiau 2 maigistro ir 3 bakalauro darbus, kurie sekmingai buvo apginti ir ivertinti gerais pazymiais, netiko. Verte grazinti pinigus uz darba  doh.gif

Šiaip įdomu, ar rašėte darbus pagal savo pacialybę (taip sakant busimiems savo kolegoms smile.gif )? Ar specializuojaties taip plačiai g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 02 08, 13:51)

Ksesanko, 08 Vas 2013 - 13:51, parašė:

Ksesanko, 08 Vas 2013 - 13:51, parašė:

Neisivaizduoju kaip su vienu vaiku darba galima parasyti, o cia su trimis  bigsmile.gif

O tokiu, kurie nesugeba net perskaityti parasyto darbo yra mazai. is mano 7 parasytu darbu tik vienas buvo turtingu teveliu ne visai protingas sunus smile.gif Visi kiti arba tingines, arba dirbancios ir  su vaikais.
Tai visos islaike isskyrus ta turtingu tevu suneli. Kiek zinau dabar namus dazo Norvegijoje ir puikiai gyvena smile.gif

Neisivaizduoju kaip su vienu vaiku darba galima parasyti, o cia su trimis  bigsmile.gif

O tokiu, kurie nesugeba net perskaityti parasyto darbo yra mazai. is mano 7 parasytu darbu tik vienas buvo turtingu teveliu ne visai protingas sunus smile.gif Visi kiti arba tingines, arba dirbancios ir  su vaikais.

aš rašiau su dviem - ir nieko. Norma. Nematau nieko išskirtinio ar pan. Jei imiesi, turi apsvartyt ar sugebėsi, pasvert viską, apgalvot, o ne "ai, kaip nors prasisuksiu".
Atsakyti
As visus darbus rasiau pati. Kurse tiek bakalaure, tiek magistre buvo ir perkanciu, ir rasanciu uz atlygi. Kai dabar pagalvoju, neverta buvo ir man taip smarkiai stengtis, kruopsciai dirbti, keisti studentiska gyvenima i studijavima cool.gif Niekam neidomus buvo kursiniai, bakalauriniai - atsiskaitai ir viskas, pazymiai dabar irgi nereiksmingi, svarbus tik pats diplomas smile.gif
Atsakyti
Viskas priklauso nuo poziurio. Jei zmogus jaucia atsakomybe pries save ir kitus, tai ivykdys pasirinkta darba, jei ne - atras priezasciu kodel negali to padaryti. Be to ir visuomenej toks poziuris, kad kas cia tokio nusipirkti diploma, baika irnesakyk.gif Tik kai patys nukencia nuo asmenu su pirktais diplomais (tiesiogine ar perkeltine prasme) tada putojasi. Kaip visad - dvigubi standartai doh.gif:
Atsakyti